Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה שראיתי עכשיו באתר מאקו:

אם סכנת האופניים החשמליים לא הספיקה כדי להוכיח את הסכנה הגלומה בכלי רכב חשמליים - עכשיו מגיעה לארץ הסכנה הבאה. במקום שני גלגלים יש ארבעה, במקום כידון מדובר בהגה של ממש. אין צורך ברישיון נהיגה למכוניות החשמליות, אין ביטוח ואין לוחית רישוי, אבל בהחלט יש יכולת להגיע למהירות של עד 50 קילומטרים בשעה

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1140142&sid=126

הדבר הזה נראה כמו קלנועית על סטרואידים, לא יודע איך לעכל את הדבר הזה, ראיתי מספיק ילדים בני 16 מתעלמים לחלוטין מכל חוק תנועה בכבישים עם אופניים חשמליים.. אבל זה ניחא, מה יקרה כשתראו זאטוטים בכאלה?

מה יקרה כשמישהו ייפגע מכלי כזה? את מי בדיוק הוא אמור לתבוע?

אני חרד מהרעיון הזה.

דעתכם?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

דעתי שזה רכב תפעולי,והמשטרה אמורה לפעול כנגד כל אדם אשר נוסע בכלי כזה מחוץ לג"ג שבו מותר לרכב תפעולי לנוע.

בניגוד לאופניים חשמליים שלא היו מוסדרים בחוק רכבים כאלו אסורים לנסיעה בעיר.

עוד דבר,אל תשכח את העלויות הגבוהות בהרבה,אם אני זוכר נכון מדובר בכמה עשרות אלפי שקלים בשביל רכב תפעולי שכזה.

זה לא אופניים חשמליים ב3K.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

איפה שיש רצון, יבוא הכסף.

כמו שהיה בתקופה שהיה את הפרצה בחוק עם טומקאר ורישיון לטרקטור לבני 15.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סתם קשקוש.

הייתי באתר שלהם:

http://www.sve.co.il

כמעט כל הכלים מתחת ל1000W ז"א כ1 כ"ס ומטה.

הרכב הכי חזק 5600W ז"א 7.5 כ"ס.. וואו טירוף. מעבר למחיר היקר מאוד (כנראה), אין אפשרות להעלות אותו לבית לטעינה, כך שצריך חנייה פרטית\בית פרטי.. בקיצור לא אמור להגיע לבני נוער הכלי הזה.

מעבר לזה בפסיקה כבר לפני שנים (כשעבריינים בשלילה התחילו לנסוע בקולנועיות ורכב גולף וכו') נקבע שרכבי גולף מותרים בנסיעה אך ורק בשטח תפעולי (או בקיצור רק קולנועית יכולה לנסוע על הכביש וכל מה שעובר מהירות מסויימת (נראה לי 15 קמ"ש לא זוכר בדיוק) לא נחשב קולנועית). אנשים שנפסו בשלילה נוהגים על כלים כאלה הלכו לכלא וכל הסיפור הזה זה אחיזת עיניים אחת גדולה. כל מי שינהג על זה בכביש בלי רישיון\בשלילה הולך להסתבך זה רק עניין של זמן גם הבחור שנוהג כך 8 חודשים.

פורסם

אני בספק שהוא יוכנס להשכרה סדירה בת"א.

הכלי הזה, במידה ולא מגדירים אותו ככלי יעודי אלא כקלנועית (וזו ההגדרה היחידה

שתתיר לו לנוע מחוץ לשטח תפעולי), יהיה מחויב לעמוד בתקנות של קלנועית.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ראיתי כתבה על היבואן של הכלים האלה לא מזמן. יש כלים לכל מיני שימושים, רובם ככולם מצועצעים לפחות כמו זה.

גם אני תוהה איך החוק מתייחס אליהם, אלו כלי רכב חשמליים לכל דבר ועניין ואני לא בטוח ש"קלנועית" זו ההגדרה המתאימה עבורם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ראשית, קלנועית ולא קולנועית.

שנית, הדבר הזה אינו עומד בתקן לקלנועית ולא נחשב כקלנועית.

כניראה שהרכב הזה יכול להכנס תחת הגדרת רכב תפעולי, ובמקרה כזה ניתן

להשתמש בו באזור תפעולי בלבד.

פורסם

שלום לכולם.

באתר הזה: http://www.sve.co.il ישנם ונמכרים רכבים חשמליים ומוצהר שהם מורשים לנסיעה בעיר. לעומת זאת בפייסבוק שלהם ישנם רכבים שענו לי בפוסט שהם רכבים לשימוש תפעולי..... כאן https://www.facebook.com/sve.co.il .

האם אפשר לנסוע עם רכבים כאלו ממש בעיר מבחינה חוקית ?!

(יש לציין שהגעתי אליהם דרך כתבה בערוץ 10 אם אני לא טועה שהיתה לא ממש מחמיאה וחיובית מבחינת חוקיות נסיעה על כביש....)

תודה רבה :)

תן חיוך ;) הכל לטובה!

• תוכן חדש...