Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בצריף ישן אי שם במושב בשרון חיה לה גיסתי.

החיים טובים ונעימים, רק שהחדר שצורף אל הצריף הזה, לפני כאלף שנה, קיבל גג פח איסכורית חדש, במקום האיסכורית הישנה (שמשהו הושלך עליו והוא התעקם לו...).

מתחת לאיסכורית מצאתי צמר סלעים דק ועלוב, בטוח שלא עושה עבודתו, מלא בצואת עכברים וכמובן - רעיל (לא?).

מבפנים התקרה היא "צפה", כלומר שלדת מתכת זוית קלה, ובה יושבים המרובעים המבודדים הללו, גם הם בגימור של סוג של צמר סלעים צהבהב.

אני מבקש לדעת:

1. מהו היום סוג הבידוד הטוב ביותר שאני צריך לדחוף שם, מתחת לאיסכורית?
  2. אני מעונין להחליף גם את הריבועים הללו, של התקרה מבפנים. מה נהוג להרכיב כיום?

את העבודה אבצע בעצמי, ואני עצמי מתגורר במרכז; אשמח לקבל גם המלצות לבתי עסק שממנו אוכל לרכוש את החומרים/מוצרים.

אני מבקש לציין שאין ברירה והיא חייבת להישאר עם האיסכורית. יש לה שם מזגן והכל בסדר מבחינה זו.

תודה, צום קל ושבוע טוב.

פורסם

נתחיל מסעיף 2.

ה"ריבועים" נקראים תקרה אקוסטית / מינרלית. למה את ה רוצה להחליף אותם?

תקרות קלות -

האפשרויות הפופולריות הן:

1. תקרת גבס

2. תקרת רביץ (לא רלוונטי למקרה שלך)

3. תקרת עץ נוטפדר

גם עם תבחר בגבס וגם בעץ צריך לבנות שלד (קונסטרוקציה) אליו מתחברת התקרה.

אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה מסוגל לבצע את העבודה בעצמך.

בתור התחלה צריך לבדוק איזה קונסטרוקציה יש כעת (פרופילי IPN ? פטות? באיזה גובה ועובי הפלדה, מה המפתח בינהם) לאיסכורית כי עליה אתה מתבסס לגבי התקרה החדשה.

לגבי שיפור בידוד תרמי.

בתחום הזה אין הרבה חדש.

יש צמר סלעים, צמר זכוכית ופוליאסטר. כל אחד מהחומרים משווק תחת שמות מותג שונים תחת יצרנים שונים.

עוד אפשרות זה פוליאוריטן מוקצף, אבל לא מתאים ליישום עצמי DIY.

עסק בשרון לבידוד: גולמט - קיבוץ יקום

עסק לעץ: עצי השרון באבן יהודה

עסק לגבס: כוורת באיזור התעשיה פולג נתניה

פורסם

train - תודה עבור זמנך.

אני רוצה להחליף את הריבועים כי נכנסו מים בחורף האחרון והם כולם פשוט התעוותו וחלקם נפלו. אין לי בעיה להישאר עם שיטת הריבועים הללו היות והשלדה כבר קיימת. השאלה שלי היא האם יש כיום ריבועים לא רעילים/מסוכנים לריאות? או שהכל אותו הדבר? או שזה כלל לא מסוכן...?

האיסכורית כביכול לא קשורה: היא חיצונית, חדשה כאמור ויושבת על פרופילים של פלדה. שם הכל בסדר, אטום וחזק.

לגבי הבידוד - מה מבין השלושה שציינת נחשב לטוב ביותר?

פורסם

כל ה"ריבועים" שמשווקים בישראל בעשרים השנים האחרונות נושאים תו תקן ואינם דליקים/רעילים.

בעקרון, אתה יכול להחליף את האריחים המינרליים לאריחי מתכת מחוררת, וגם לאריחי גבס/עץ. את שני האחרונים אני כותב בהסתייגות. אם הקונסטרוקציה לא חוזקה בזמנו כפי שצריך, העמסה כזו עלולה להסתיים באסון.

בכל מקרה, אם אתה הולך על DIY, תעשה לגיסתך טובה, ותוודא את קשירת קונסטרוקציית התקרה לתקרה העליונה.

*ההחלפה של האריחים תתבצע לפי סוג הקונסטרקציה הקיימת (T/חצי שקוע/פיינליין/נסתר) ולפי מידת האריחים המקורית (אינצ'ית/מ"מ/60/61 וכו').

**קיימים כיום בשוק אריחים מינרליים מוקשחים (דחוסים) קלים, יפים, ומצויינים אקוסטית.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...