Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע שכולנו נורא אוהבים לדבר על מנועי טורבו וגירים קובוטיים בכלל, ואמינותם של במוצרים האלה אצל צ'מפיון בפרט, אבל אתם מפספסים את הנקודה. עזבו אפילו את מערכות ההנעה ה"מתקדמות", גם בין המכוניות שמשתמשות במערכות של "ללכת על בטוח" אין שום הצדקה לקנות את הסיוויק הזו. שמירת ערך? של טויוטה יותר טובה. כח? המאזדה (2.0 ליטר) יותר חזקה. נוחות/מרווח? יונדאי i35 יותר טובה בשני הפרמטרים האלה.

הסיבה היחידה לשלם יותר על הסיוויק היא אם אתם ממש (אבל ממש ממש) חייבים לקבל את העיצוב הזה (שגם הוא דיי שנוי במחלוקת, אני אישית אוהב).

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסיוויק הזאת רלוונטית בערך כמו שסוזוקי סוויפט רלוונטית בשנת 2015.

זה רכב ישן ובהחלט מרגישים. כמעט כל מתחרה שלו יותר טוב במשהו, אם לא בהכל.

לדעתי זה מעט לא הוגן להשוות למאזדה 3 חדשה או לגולף 7, כי newer is always better, אבל אולי זה רק אני חושב ככה..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
CiViC FB - ראית שכתבתי לכותב הכתבה לעשות את שיעורי הבית?

אז אצלו זה על טעות קטנה, אבל אצלך? אתה צריך להישאר שנה.

הסיויק SI או VTI-S או כול צמד מילים שלא תוסיף למילה סיוויק בארהב לא קשורה בכלל לגרסא שמדברים עליה פה בשירשור.

אפילו בכתבה (שספק אם קראת) רשום:

אין מאזדה ספיד חדשה, אבל זה כבר ציינו פה.

באת להגן על הונדה? לפחות תביא טענה שמבוססת על משהו.

אם כבר אתה יכול להגיד שבאנגליה (היכן ששני הדגמים סוג של דומים לשלנו) בכסף שמשלמים בשביל בגרסא הבסיסית של המאזדה 3 האצבק (עם מנוע 1.5 + תיבה ידנית) ניתן לרכוש (בתוספת של 500 פאונד) את הסיוויק עם המנוע 1.8 ותיבה ידנית (הדרסא הכי בסיסית של הסיוויק מגיע עם מנוע 1.4).

מפה אפשר להתחיל לעשות השוואה בין הגרסאות שמגיעות אלינו לארץ ואולי למצוא שברמות איבזור הבסיסיות עם התיבה האוטומטית הסיוויק עדיין עולה ב500 פאונד יותר באנגליה.

מכן נתן להשער שאולי ככה הונדה מנסים לתמחר את הרכבים בכוונה בשביל לשמור על התדמית או אני לא יודע מה, זכור לי שגם באנגליה רכבי הונדה שומרים יותר על הערך.

בסך הכל עניתי לMurzilka על זה שהוא אמר שמאזדה ספיריט עדיפה לעומת הסיוויק 5 דלתות "ספורט דיזיין"

הספורט דיזיין בסך הכל עם חישוקים אחרים וגריל קידמי שונה, הספיריט שהוא דיבר עליה עם מנוע שונה, 2 ליטר

זה כמו שאני אשווה בין הסיוויק 1.8 למאזדה 3 1.5

ודרך אגב הSI היא לשוק האמריקאי, המקבילה שלה לשוק האסייתי היא VTI S

למה שהגבתי לMurzilka אין שום קשר לשירשור ו/או לכתבה, אלה רק להשוואה שלו

פורסם

אתה כנראה לא ממש מכיר דגמים של רכבים שאינם של הונדה.

היה יכול להיות נחמד אם היית בודק את המידע הזה לפני שאתה שולל דברים של אחרים.

מה שאני אומרת לך זה שיש מאזדה עם מנוע 2 ליטר בשתי גרסאות:

אקטיב: שעולה 133 אלף ש"ח וספיריט: שעולה 142 אלף ש"ח. עם אותו המנוע, אותו הגיר פשוט הרבה הרבה יותר איבזור (בין היתר ג'אנט 18 וקסנונים). לא שום גרסא של מאזדה ספיד או משהו בסגנון כי אין כזאת עדיין. בארה"ב אגב, אין מאזדה עם מנוע 1.5 אלא הגרסא הבסיסית מתחילה ממנוע 2.

ההשוואה בין הספיריט לספורט דיזיין של ההונדה הייתה השוואה בין שתי הגרסאות המאובזרות שמציעים הרכבים בדיוק כמו שהשוואתי בין הגרסאות הביסיסיות (אקטיב של מאזדה מול הקומפורט של הונדה).

בכל אחת מההשוואת המאזדה מציעה חבילה טובה יותר ועודף בכיס.

הטענה שלך שלא נכון להשוות בינהן כי המנוע שונה רק מחזקת את הטענה שלי שהתמחור שלהם לא מתאים למה שמציע הרכב כי היצרנים העממיים האחרים כבר עקפו אותם ומציעים עסקאות טובות יותר.

הרי הכל עיניין של תמורה למחיר. אם ההונדה הייתה מתומחרת מול גרסאות ה1.6 של אחרים (פחות מ130 אלף לגרסא הבסיסית) אפשר היה להגיד שהיא יותר טובה מהרוב בגלל הביצועים הקצת יותר טובים (בדיוק בשביל זה מופיעה דוגמא של האוריס 1.6, אבל גם שם הפער הולך ומצטמצם).

הגישה שלך לעומת זאת טוענת שלא נכון להשוות הונדה עם כל דבר שלא עם אותו מנוע 1.8, דבר הופך אותה לפחות או יותר ליחידת סגולה בעלת סגמנת משלה ללא מתחרים.

מקווה שהבהרתי את עצמי כראוי הפעם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
ברור ש 140 כ״ס יותר עדיף מ 105, אך מנוע ה 1.2 tsi אינו רלוונטי עוד, ומול מנוע ה 1.4 אין ליחידת הכוח של ההונדה מה להציע.

מה שהיה טוב ב 2006, כבר לא מספיק היום, בטח לא כשפונים לפלח השוק העליון ומתמחרים בהתאם.

גם מול מנוע 1.2tsi אין לסיוויק הזו הרבה סיכוי מניסיוני. ההבדל בסוסים שיש לסיוויק זניח לעומת ההבדל במומנט של ה1.2 שמתקבל בסל"ד סופר נמוך. מול מנועי ה1.4 tsi אין מה לדבר בכלל אלה שתי גלקסיות נפרדות.

פורסם
אני לגמרי מבינה את הרציונל של "ללכת על בטוח" אבל גם את ה"בטוח" אפשר לחדש קצת.

השיטה המודרנית ללכת על בטוח זה לקנות הברידי או חשמלי. הכי טוב חשמלי, אבל לצערינו כרגע זה לא רלוונטי עדיין בארץ. הברידי כן הופך לנפוץ בארץ עם דגמים כמו אוריס למשל. לאוהבי אולדסקול של ממש יש את מאזדה עם מנועים אוטמוספרים מודרנים יחסית. כל מנועי הטורבו והתיבות רובוטיות זה נסיון פתטי לחסוך עלויות ייצור במטרה לעמוד בתקנות של האיחוד האירופי ושהלקוח יאכל אותה (אולי לא הלקוח שקונה חדש, אלא כיד 2). מתאים לחובבי ביצועים בלבד, נהג ממוצע ממש לא זקוק למשהו מעבר לביצועים של אותה אוריס הברידית. טויוטה הייתה ראשונה להחדיר דגמים הברידיים בייצור המוני וכעת היא עומדת להיות ראשונה בתחום המימן עם המיראי. יחד עם הצלחת הטסלה בתחום חשמלי-יוקרתי לדעתי זה מצביע על כך שבעוד עשור כבר מנועי הטורבו ותיבות קיקיוניות למיניהן יהיו הסטוריה ונזכה לקידמה טכנולוגית אמיתית בדגמים עממיים. זאת תיקוותי האישית בכל אופן, שתקופת המעבר העכשוית תחלוף כמה שיותר מהר.

פורסם

בסיוויק 08 שהיתה לי היו מנופי הילוכים מאחורי ההגה וגיר אוט' פלנטרי נהדר.

התגובות מיידיות גם בהחלפה ידנית וגם בקיק. פשוט גיר מצויין, השילוב עם המנוע

אחלה והכל פשוט עובד פיקס כל הזמן. אני עדיין לא מבין איך קונצרנים גדולים

אוכלים שיט בגלל משחקי הרובוטים הדביליים שלהם, לשחרר לשוק מוצר בוסר שילחץ על קלאצ'

ובעיקר לאן זה לקח אותם. אם הגרמנים [הטובים כלומר, של היום, לא ה-גרמנים, ז'י ג'רמאנס]

לא היו משחקים עם הDSG הדרעק הזה שהרס משפחות ויצר בצורת בקליפורניה,

החיים שלהם היו דבש. גם כשטויוטה ניסו לרבט את המעגיר יצא להם מוצר בוסר עלוב.

הבעיה היחידה בסיוויק שהיתה לי ושדומה מאוד לנכחית [סדאן והאצ'בק כאחד]

היא מגבלה חמורה ומסוכנת לשדה הראייה שיוצרת קורה A.

The first one to get angry loses

פורסם

מה זה ?! באיזה גישה באתם לבחון את הסיוויק ? חשבתם שזאת ה-CTR ? או ה-VTI מהדורות הקודמים ?

זה רכב משפחתי קומפקטי רגיל, שאולי אולי כמו הגולף מנסה טיפה לפזול למעלה.

לטעמי, גם כיום זאת אחת המשפחתיות הטובות, המנוע מספק למשפחה, שלא כמוכם, מנסים לעשות ממנו משהו שהוא לא.

אז נכון אין כאן עדיין שילוב של רובוטי + טורבו, אך בשביל השילוב שלו של אטמוספרי ופלאנטרי 5 הילוכים הוא מציג ביצועים מתאימים למשפחה וחסכון.

תא הנוסעים איכותי ומעוצב יפה ומקורי, הנדסת אנוש טובה וכל היצרנים האחרים יכולים ללמוד מהיציאה הגאונית של הונדה, ה-magic seats, רק זה לבדו נותן המון נקודות זכות לסיוויק בתור משפחתית שימושית, כל מי שהתעסק עם ה-magic seats ואפשרויות הקיפול המדהימות שלהם יצא משם בבחינת של "איך לא חשבו על זה קודם".

ועדיין לא דיברנו על הסחירות ושמירת הערך של הרכב הזה... כך שגם אם המחיר טיפה יותר גבוה ברכישה, הוא לא נשחט וצולל כמו בהרבה רכבים אירופאים אחרים, שגם יש אותם כמו זבל בליסינג... וגם לסיוויק יש ביקוש טוב בשוק היד ה-2.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

נהגתי ברכב הנ"ל, ולהלן התרשמותי.

עיצוב:

אני דווקא אהבתי את העיצוב הקרבי משהו, נראה לא רע. הוא קצת קרבי מידי אבל בסך הכל אהבתי. אורות היום בפנסים הקדמיים ממש נחמדים, העיצוב די זורם מקו אחד לשני ובסך הכל לטעמי שיפרו את מה שהיה צריך לשפר מהדגם הקודם.

הבעיה היא אחרת. העיצוב הזה נותן צ'קים שהרכב עצמו לא יכול לפדות. נגיע לזה.

נוחות:

הרכב מאוד נוח. נהגתי בו באזור תעשייה בו אין באמת כביש, אלא יש קצת נגיעות של אספלט בין כל הבורות ופתחי הביוב.

צריך בור רציני כדי שהוא יורגש בצורה שתפריע. גם בעלייה מכוונת על מקטע ממש רע, הרכב היה נינוח ולא התרגש יתר על המידה.

מנוע וגיר:

פה מגיעים לצ'קים שהעיצוב רושם. אני עומד ברמזור, הרכב במצב "ספורט", מחזיק את ההגה בשתי ידיים וממתין לירוק.

הרמזור מתחלף ואני מדביק את הדוושה. זהו, לא קורה כלום. גם אני ציפיתי שהרכב יזוז, כנראה כמו כל אחד שמדביק דוושה לרצפה, אבל לא בסיוויק.

ברכב הזה זה מרגיש כאילו מתנהל דיון בין מחשב הרכב לגיר והמנוע. כאילו כשאתה לוחץ על דוושת הגז, המחשב מבקש מהמנוע להתחיל להזיז ת'תחת וזה בתמורה אומר לו שלא מתאים לו כרגע. גם אחרי שהמנוע משתכנע, עכשיו מתחיל דין ודברים בין המנוע לגיר. גם שם יש משא ומתן ארוך בין הצדדים עד שהגיר משתכנע ומעביר את הכוח לגלגלים. לשם השוואה, גם בבראבו בעלת המצמד היחיד והגיר האיטי שלה, זה לא מרגיש ככה.

המנוע אמנם עם הספק מוצהר של 142 סוסים, אבל ממש לא מרגיש ככה. הוא מרגיש חלש ו"לא סוחב". עד כדי כך הרגיש לי חלש שהייתי צריך לוודא שאני לא במצב "אקו" או משהו כזה. אני לא יודע מה קרה שם, אבל הרכב פשוט מרגיש חלש.

התנהגות:

עוד צ'ק שהעיצוב מחלק ללא כיסוי. נסעתי לדרך משה (העלייה מנשר לאוניברסיטה) על מנת לתהות על קנקנה של ההתנהגות ברכב הזה, וכותב הכתבה אמר לי "הרכב לא מספיק חזק בשביל לאבד אחיזה". למען האמת, לאחר התחושה שקיבלתי מהמנוע, זה היה נשמע סביר לחלוטין.

בסעיף זה הרכב משלם על הנוחות שלו. לא הרגשתי זוויות גלגול מטורפות, אבל פשוט לא הצלחתי לפתח מהירות שבאמת תיתן לי איזהשהיא אינדיקציה לגבי עבודת המתלים בנהיגה קצת תובענית יותר. קשה לי גם להגיד משהו על ההגה או על השלדה פשוט כי לא באמת היה אפשר לבדוק משהו.

חומרים ובידוד רעשים:

הבידוד היה בסדר גמור, החומרים הרגישו ברובם נעימים למגע, ולמרות שהיו כמה חלקים שלא בדיוק חוברו למקום כמו שצריך (למשל: משענת יד בדלת הנהג) בסך הכל הרגשתי ממש טוב בתא הנהג.

שורה תחתונה:

הסיוויק התבגרה. הונדה זה יצרן עם רכבים מאוד מעניינים בעבר ובהווה. אני זוכר שבתור ילד מאוד התלהבתי מהסיוויק VTI שהייתה מאוד נדירה בזמנו והיום אפילו עוד יותר. היום היא כבר לא כזאת ספורטיבית (מלבד המראה) וכבר לא לוחצת על הכפתורים הנכונים. מצד שני, היא ממש נוחה לנהיגה ומאובזרת לא רע בכלל. ויתרו על הדינאמיות לטובת נוחות. אני לא אומר שזה רע, להיפך, זה כנראה הכיוון הנכון, פשוט שויתרו קצת יותר מידי.

למי שזוכר, להונדה היה פעם סלוגן ששאל אם "הלב שלך בנוי למנוע כזה?", אז הבעיה היא לא הלב, אלא המוח. הוא פשוט ישתעמם.

*חשוב לציין - כל הכתוב לעיל מהווה את דעתי האישית בלבד*

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הונדה שינתה כיוון בשני העשורים האחרונים. היא פונה לקהל מבוגר ובעל ראייה בעייתית. העיצובים לא מלוטשים, המנועים מיושנים, אין חידושים והמחיר עדיין גבוה.

רכב כזה צריך להימכר ב 125K כדי שיצליח.

הונדה מייצרת רכבים אפורים ומשעממים - ומגיע להם שהם לא מצליחים. אי אפשר ללכת נגד העולם ולצפות להצליח.

פורסם

אני לא מאמין שהם עדיין ממשיכים עם העיצוב הזה. כל ההונדות האלו נראות לי אותו דבר מאז שהייתי בתיכון ב2006 והתלהבתי מעיצוב החדשני בזמנו. אני עוד רגע מוצא את עצמי בן 30 והונדה עדיין לא החליפה עיצוב. :|

אז מבחינתי העיצוב משעמם, ואם גם הביצועים משעממים? הגיעה הזמן שמישהו שם יתעורר.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
בסיוויק 08 שהיתה לי היו מנופי הילוכים מאחורי ההגה וגיר אוט' פלנטרי נהדר.

התגובות מיידיות גם בהחלפה ידנית וגם בקיק. פשוט גיר מצויין, השילוב עם המנוע

אחלה והכל פשוט עובד פיקס כל הזמן. אני עדיין לא מבין איך קונצרנים גדולים

אוכלים שיט בגלל משחקי הרובוטים הדביליים שלהם, לשחרר לשוק מוצר בוסר שילחץ על קלאצ'

ובעיקר לאן זה לקח אותם. אם הגרמנים [הטובים כלומר, של היום, לא ה-גרמנים, ז'י ג'רמאנס]

לא היו משחקים עם הDSG הדרעק הזה שהרס משפחות ויצר בצורת בקליפורניה,

החיים שלהם היו דבש. גם כשטויוטה ניסו לרבט את המעגיר יצא להם מוצר בוסר עלוב.

הבעיה היחידה בסיוויק שהיתה לי ושדומה מאוד לנכחית [סדאן והאצ'בק כאחד]

היא מגבלה חמורה ומסוכנת לשדה הראייה שיוצרת קורה A.

יש לנו בבית(לאישתי) סיוויק סדן 2007 יד ראשונה אחלה רכב,אבל לסוע על האוקביה 1.4 שלי אחרי ההונדה מרגיש כמו F15 . למרות מה שאתה רושם על גיר הDSG אני ואישתי מעדיפים את האוקטביה (או את הפולו GTI שהיתה לי) בעיקר בגלל הגיר על ההונדה בכל זמן נתון ,. דרך אגב יש מצב שנחליף את ההונדה לחדשה בעתיד.

פורסם

מה ההגיון? אם אתה אומר שבכל רגע נתון אתם מעדיפים אוטו אחר, מה ההגיון לקחת עוד אחת כזאת, ועוד חדשה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...