Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קראתי את המבחן לפני כמה ימים, וגם את התגובות לאחר מכן. התלבטתי אם להגיב או לא לאור רצח האופי שבוצע לרכב בשרשור!

לדעתי הנ"ל נכתב משתי סיבות :

1. מחיר הרכב

2. מיתוג הרכב ע"י היבואן

והתשובה פשוטה. בשנה האחרונה מחיר המחירון הינו "לידיעה". מי שמגיע לסוכנות יקבל הנחות מיידיות יפות. הרכב מוצע בצורה כזו או אחרת במחיר דומה/נמוך מהמתחרות. ואז התמורה למחיר תהיה יותר טובה ועדיפה ברוב המקרים!

לגבי מיתוג הרכב : הונדה מציתה את הדמיון.. המשפט הזה רץ שנים בפרסומות היבואן! ותאמינו לי שהסיוויק 5 דלתות הנוכחית הינה הסיוויק הכי איכותית שהיתה מעולם. איכות הבניה, בידוד הרעשים, נוחות הנסיעה, וגם האבזור עומדים בסטנדרט ואפילו יותר. אז נכון שהעיצוב מושך אש ומי שרואה אותה חושב שמדובר בטיל בליסטי אבל עדיין מדובר ברכב משפחתי מאופר היטב. לא לכולם זה מסתדר.. מה לעשות!

ההשוואה הבלתי פוסקת למנועי TSI הינה מיותרת לחלוטין. הסיוויק הרבה יותר חזקה מכל עדר המשפחתיות האטמוספריות ורק ה וואגיות יותר חזקות. אבל, לא לשכוח לרגע שמדובר במנוע שאוהב סל"ד וכמה שיותר גבוהה ושם הוא יהיה במיטבו. דבר שני, הסיוויק חסכונית ולא מענישה בצריכת דלק בגלל המנוע הגדול.

לא יודע מה מצבו של רכב ההדגמה (קילומטרים, לחץ אוויר בצמיגים, וכו) אצלי באקזמלפר ידני הביצועים השתפרו לקראת ה 10 א' קילומטר, במיוחד יכולת הסחיבה בסל"ד נמוך. לאחרונה צריכת הדלק התקבעה לה על כ 16 ק"מ לליטר בנהיגה די מעורבת ולא קלילה (כרמיאל - צפת - פקקקקקים).

לסיכום, למי שמחפש רכב איכותי, חזק, חסכוני, שמתנהג בטוח (לא משנה מה הדביל מאחורי ההגה עושה... מקסימום הצמיגים ישמיעו קולות מחאה) ולא יצא מבית צ'מפיון הסיוויק הינה משפחתית טובה מאוד, ועדיפה על עדר הקורולה לבן פנינה-יונדאי איי 35 וכו!

לפני תשעה חודשים הייתה לי התלבטות אם לקנות אותה או לאון 1.2.. העדפתי ללכת על היפנית משיקולי בריאות (הלב שלי לא בנוי למוסכים) לאחר שקיבלתי מחיר פצצה של 115 א' ש"ח (על הכביש) לידנית.

או סוף סוף מישהו נורמלי.

כל הכבוד תראה להם את האמת.

כפי שגם אני ציינתי, יופי של משפחתית, שנראית הרבה יותר טוב מכל הליסינגים המשעממים, איכותית, נוחה ועם יופי של יציאה שימושית במושבים, שמירת ערך חלומית וחסכון.

דברי מתייחסים כמובן אך ורק לסיוויק 5 דלתות האירופאית ולא לסדאן.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
Yev, סורי, אבל המנוע של הסיוויק לא יכול אפילו להחזיק נר למנוע 1.4 מוגדש בשום פרמטר. ה-1.4 של וואג, זה עם שני המגדשים (160 או 180 כ"ס) הוא אמנם לא בדיוק שיא האמינות, אבל זה עם ה-122 כ"ס דווקא אחד הפחות בעייתים בליין המנועים של וואג.

לא מדבר על שני המדגשים, לדעתי הוא לא אופציה עבור רכב משפחתי. לא בדיוק שיא האמינות זה understatment of the year. לא חושב שהיה בארץ מנוע כ"כ לא אמין מאז בעיות הבוצה של טויוטה לפני עשור (אגב, עליהן טויוטה לקחה אחריות מלאה, אנשים קיבלו מנועים חדשים גם הרבה אחרי תום האחריות).

לאון 1.4 (122) ידנית:

0-100 9.1 שניות, מהירות מקסימלית 202 קמ"ש, משקל 1204 ק"ג.

סיויק ידנית:

0-100 9 שניות, מהירות מקסימלית 215 קמ"ש, משקל 1250 ק"ג.

בגזרת הביצועים המנועים נראים לי שווים פחות או יותר, עם יתרון קל לסיויק. הנתונים מאתר אוטו. ה1.4 החדשים בהחלט מספקים נתונים עדיפים.

נכון שהמנועים חדשים ולרובם אין קילומטרז' כזה, לכן אמרתי שחובת ההוכחה היא על VAG. לא אמרתי שהם כולם יתפרקו ב300KKM - להיפך, אני אשמח אם הם מחזיקים מעמד.

שי, רכב לימון - מאוד מבאס להיות זה שנופל עליו, אבל זה קורה לכל היצרנים ולא אומר כלום מבחינה סטטיסטית. ספציפית בענייני צריכת שמן, לא נראה לי שחובבי TSI רוצים לפתוח את החזית הזאת :-D

יחד עם כל זה, היום, במחיר המחירון שלה אין שום סיכוי שהייתי קונה סיויק. ב115K זו התלבטות.

פורסם
רק אני כולי תקווה שלא יהיה לעולם את המנוע טורבו שהונדה מתכננים? עד עכשיו היה להם בדיוק טורבו אחד 3.2 ליטר שבא באקורה נראה לי mdx בכל מקרה לא נחשב איכותי וממש לא הונדה

אף אחד לא אמר שההונדה שלו תנצח במרוץ 400 מטר איזה ואגית עם 1.2/4 אבל הרעש שהוא ישמע לעומת המדחס מזגן שהואגית תעשה פשוט עושה שמח בלב.

מעבר לזה שויטק אמיתי זה תחושה מדהימה הרבה יותר מהפוש של טורבו

צריך לדרוש מהונדה לשמור על המסורת ושנראה את הטורבו שלהם רק בפורמולה

על איזה סמים אתה?

אני רוצה גם!

והנה הסבר פיזיקלי למה קרוה ברגע שVTEC פועל!

physicslabvtec.jpg

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

בדיוק היום ראיתי

שממש הזכיר לי כמה מגיבים בשרשור הזה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
במה בדיוק היא עדיפה על הקורולה וה-i30/35, סיד או פורטה? האם ההתנהגות טובה יותר? האם היא מרווחת יותר? מאובזרת יותר? חסכונית יותר (אולי מהקוריאניות, ספק אם מהקורולה)?

לדעתי זו תגובה לא הוגנת ולא ממש ברורה לי. אם כך במה עדיפה כל משפחתית אחת על השניה? במה עדיפה הג'ולייטה על הלאון? כל רכב והנק' חוזק שלו והרוכש מבצע את ההחלטה הסופית (אני נגיד אישית מעדיף לאון על ג'ולייטה, סיוויק על קורולה/i30).

לא ממש הבנתי את תגובתך אשמח להסבר .

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

מזכיר לי את אשתי. כ"כ קשה לענות על השאלה? הרי השאלה די פשוטה. מה היתרון היחסי של הסיוויק על מתחרותיה? בלי להכניס את הג'ולייטה למשוואה, השרשור לא עליה והוא לא ידרדר כמו אחרים לאלפא נ' ואג.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לדעתי זו תגובה לא הוגנת ולא ממש ברורה לי. אם כך במה עדיפה כל משפחתית אחת על השניה? במה עדיפה הג'ולייטה על הלאון? כל רכב והנק' חוזק שלו והרוכש מבצע את ההחלטה הסופית (אני נגיד אישית מעדיף לאון על ג'ולייטה, סיוויק על קורולה/i30).

לא ממש הבנתי את תגובתך אשמח להסבר .

הדגשתי בתגובתך בדיוק את מה שהוא שאל - מה הנקודות חוזק של הסיויק ולמה אתה מעדיף אותה על אחרות?

פורסם

אני אישית לא סובל את הסיוויק החדשה בגלל העיצוב . אבל יש לרכב מספר תכונות חזקות כמו מרווח פנים, נוחות (בדגם החדש הלכו על כיול הרבה יותר רך, מערכת קיפול מושבים גאונית ועיצוב פנים דיי מוצלח ועתידני). מי שמחפש דברים אילו ימצא את הרכב כרכב משפחתי מעולה. מלכתחילה כשבוחנים רכב משפחתי קודם כל בוחנים אותו כרכב משפחתי ולאחר מכן כמובן את הצד הדינמי. לדעתי לפסול את הרכב רק בגלל שהמנוע שלו מיושן יותר מהמתחרות זה לא מקצועי בעליל .

פורסם
רק אני כולי תקווה שלא יהיה לעולם את המנוע טורבו שהונדה מתכננים? עד עכשיו היה להם בדיוק טורבו אחד 3.2 ליטר שבא באקורה נראה לי mdx בכל מקרה לא נחשב איכותי וממש לא הונדה

אף אחד לא אמר שההונדה שלו תנצח במרוץ 400 מטר איזה ואגית עם 1.2/4 אבל הרעש שהוא ישמע לעומת המדחס מזגן שהואגית תעשה פשוט עושה שמח בלב.

מעבר לזה שויטק אמיתי זה תחושה מדהימה הרבה יותר מהפוש של טורבו

צריך לדרוש מהונדה לשמור על המסורת ושנראה את הטורבו שלהם רק בפורמולה

סיקור אמינות לmdx ממגזין אוטומובייל שבמקרה נמצא בידי.

66e647bdc5c855d29e849c477ba0a271.jpg

6f5f80ebd358e2a6d38d8ea72af48d78.jpg

א. לפי מה שאני רואה מדובר במנוע אטמוספרי.

ב. לפי הטבלת הוצאות אני לא רואה איזושהי בעיה במנוע שמזכה אותו בתואר "לא מוצלח".

פורסם
אני אישית לא סובל את הסיוויק החדשה בגלל העיצוב . אבל יש לרכב מספר תכונות חזקות כמו מרווח פנים, נוחות (בדגם החדש הלכו על כיול הרבה יותר רך, מערכת קיפול מושבים גאונית ועיצוב פנים דיי מוצלח ועתידני). מי שמחפש דברים אילו ימצא את הרכב כרכב משפחתי מעולה. מלכתחילה כשבוחנים רכב משפחתי קודם כל בוחנים אותו כרכב משפחתי ולאחר מכן כמובן את הצד הדינמי. לדעתי לפסול את הרכב רק בגלל שהמנוע שלו מיושן יותר מהמתחרות זה לא מקצועי בעליל .

1. העיצוב שמופיע אצלך בסמלון לא ממש רחוק מהעיצוב של החדשה.

2. עיצוב פנים מוצלח ועתידני?

לגבי המוצלח אפשר להתווכח, זה עיניין של טעם, מקובל. אבל עתידני? זה אותו העיצוב שרץ כבר מ2006 רק שהעמיקו את הקשתות של הדשבורד. נראה קצת כמו סחיטה של הטיפות האחרונות של הלימון במקום לעצב משהו חדש.

3. אתה כנראה לא תראה מבחן של אוריס או I30 שמתעמק ביכולות הדינמיות של הרכב כל כך, למה? כי הן לא מתיימרות להיות משהו שהוא לא משפחתית סטנדרטית במרכב הצ'בק. הונדה לעומת זאת, מתחילה בעיצוב רכב שמבטיח ביצועים, ממשיכה במיתוג מעל המשפחתית הסטנדרטית ולקינוח מקבלים דעת קהל שמדובר ברכב ספורטיבי טהור שממש במקרה קיבל מרכב משפחתי, להלן דומגא:

תמיד כיף לראות חובבי הונדה משקיעים בה ומוציאים ממנה את המשפחתיות שנדחפת בכח

אז ברור שבוחן, במיוחד אחד שעדיין לא יודע ויטק מהו, יבוא למבחן עם ציפיות לא רק בתחום הפרקטי כדי לספור מחזיקי כוסות, תאי אכסון, פתח הטענה של התא מטען, אלא גם יצפה לערך מוסף בתחום ההתנהגות והביצועים.

הסיבה לפסילה של הרכב זה התמחור, אם הוא היה עומד על 128K לבסיסית ו135K גג למאובזרת אף אחד לא היה בא בטענות אלא כנראה כותב שזאת אלטרנטיבה נהדרת למי שמשתעמם מI30, אבל כשהגרסא המאובזרת מגרדת את ה150 אלף במחירון (מרחק אלפים בודדים מלאון 1.8!!!) אז יש מקום לדבר על ציפיות ואכזבות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

תנהגי בויטק תביני :)

ולגבי העיצוב אני לא מסכים, החלק האחורי שונה לדעתי לגמרי וגם בפרופיל הדור החדש פשוט לא זורם.

עריכה אחרונה על ידי BIG PAPA

פורסם
סיקור אמינות לmdx ממגזין אוטומובייל שבמקרה נמצא בידי.

66e647bdc5c855d29e849c477ba0a271.jpg

6f5f80ebd358e2a6d38d8ea72af48d78.jpg

א. לפי מה שאני רואה מדובר במנוע אטמוספרי.

ב. לפי הטבלת הוצאות אני לא רואה איזושהי בעיה במנוע שמזכה אותו בתואר "לא מוצלח".

אני אמרתי שאני לא סגור על האוקורה שבה זה היה אבל האם הוא היה מוצלח? מספיק מוצלח כדי למצוא את עצמו לתוך שאר דגמי ההונדה?

לא! זה לא מדעי אבל זה מראה משהו

מעבר לזה שזה סוג של חטא של הונדה

מזלם שהם עשו את זה על השם אוקורה

• תוכן חדש...