Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לגמרי מבין את ההעדפה לכח זמין בסלד נמוך, אין שום ויכוח בנושא. פשוט נרשם שהמנוע של הסיויק לא מבצע והשוו למנועי VAG. אז עם אותה התיבה המנוע שווה ערך ל1.4TSI מבחינת ביצועים ומאמין שגם מבחינת צריכת דלק. מסכים שביומיום, רוב האנשים יעדיפו זמינות כח. מצד שני, בכל הנוגע לאמינות, חובת ההוכחה היא על VAG. אשמח מאוד לגלות שהתקדמנו טכנולוגית לרמה שבה מנועים קטנים וגודשים מחזיקים 300KKM. אגב, גם הונדה עוברים למנועי טורבו. נחייה ונראה.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה כנראה מדבר על 1.4 TSI הישן (122). בדור החדש יש 140/150 כ"ס וההבדל מול הסיוויק גדול מאד. כמעט 50 אחוז יותר מומנט על מרכב קל יותר זה נוקאוט דיי מוחלט .גם אם הסיוויק תהיה ידנית זה לא יעזור לה.

פורסם

Yev, סורי, אבל המנוע של הסיוויק לא יכול אפילו להחזיק נר למנוע 1.4 מוגדש בשום פרמטר. ה-1.4 של וואג, זה עם שני המגדשים (160 או 180 כ"ס) הוא אמנם לא בדיוק שיא האמינות, אבל זה עם ה-122 כ"ס דווקא אחד הפחות בעייתים בליין המנועים של וואג.

אנחנו לא במקום של לגלות שמנועי טורבו קטנים הגיעו ל300KKM פשוט כי רובם עדיין לא לא הגיעו לקילומטראז' כזה. אי אפשר להגיד שמנועים מוגדשים לא יעמדו בקילומטראז' גבוה כשהם לא הגיעו לשם בכלל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הערת צד:

כל טכנולוגיה חדשה בכל תחום, תמיד תהיה בנקודת ה'לא יודע מה יקרה עוד X זמן' - ככה זה כשהטכנולוגיה חדשה, by definition.

אם הפחד הזה ישתק אותנו ולא נתמוך בטכנולוגיות חדשות - נהיה תקועים לנצח במקום.

רק דמיינו איך היה נראה ההווה אם כשיצא האייפון אנשים היו מסרבים לרכוש אותו כי מי יודע אם הוא אמין כמו הנוקיות של אז... (והוא לא, כמובן).

אני נוטה להאמין שהעתיד טמון במנועים חשמליים (אני מדבר על הפן הביצועיסטי, בלי קשר לזיהום אוויר שזה פן חשוב נוסף), אבל יש עוד זמן עד שנגיע לשם. לבינתיים ההתקדמות למנועים מוגדשים היא לדעתי מבורכת ראוייה ומאוד מאוד רצוייה. מהרגע שהתנסתי עם מנועים מוגדשים הבנתי שעבורי חד משמעית תם עידן האטמוספריים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

מוזר, אף אחד לא התלונן על הנדסת כסאות נוראית . כסא נהג עם כאבי גב בנסיעות ארוכות וקורה B שנושקת לראשי היושבים בספסל האחורי. האוטו נמוך וצריך להתכופף . בשבילי, רק אלו מורידים את כל החשק. בלי קשר לטורבו או לא. פשוט זה לא רכב לאנשים גבוהים אבל כן אופציה סבירה לנמוכי קומה. השם מתקשר לי ישירות לקופסאת סרדינים,בטח לא סלמון או טראוט אחר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

כל טכנולוגיה חדשה בכל תחום, תמיד תהיה בנקודת ה'לא יודע מה יקרה עוד X זמן' - ככה זה כשהטכנולוגיה חדשה, by definition.

ממש לא נכון.

לגבי הדוגמה שלך: באינטל למשל (ואני מאמין שזה כך גם בשאר החברות) ישנם שיטות שונות כדי לדמות מצב שהמעבד עובד מספר שנים, כך שניתן לדעת מה יקרה.

כך זה בהיי-טק - אני מאמין שזה כך גם ברכבים.

פורסם
אני לגמרי מבין את ההעדפה לכח זמין בסלד נמוך, אין שום ויכוח בנושא. פשוט נרשם שהמנוע של הסיויק לא מבצע והשוו למנועי VAG. אז עם אותה התיבה המנוע שווה ערך ל1.4TSI מבחינת ביצועים ומאמין שגם מבחינת צריכת דלק. מסכים שביומיום, רוב האנשים יעדיפו זמינות כח. מצד שני, בכל הנוגע לאמינות, חובת ההוכחה היא על VAG. אשמח מאוד לגלות שהתקדמנו טכנולוגית לרמה שבה מנועים קטנים וגודשים מחזיקים 300KKM. אגב, גם הונדה עוברים למנועי טורבו. נחייה ונראה.

ספר לחבר שלי עם סיווק 1.8 שהאכילה אותו מרורים מהקילומטרים הראשונים. צריכת שמן מופרזת שלא נמצא לה פתרון ועוד מספר בעיות איכות. כבשה שחורה. בסוף נפתר ממנה בטרייד-אין מול היבואן.

לפעמים ההבדלים באמינות נובעים מכך שהיבואן פשוט עומד מאחוריך, ואז יש פחות ממורמרים שמפיצים מידע בעייתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ממש לא נכון.

לגבי הדוגמה שלך: באינטל למשל (ואני מאמין שזה כך גם בשאר החברות) ישנם שיטות שונות כדי לדמות מצב שהמעבד עובד מספר שנים, כך שניתן לדעת מה יקרה.

כך זה בהיי-טק - אני מאמין שזה כך גם ברכבים.

כנראה שלא לגמרי הבנת מה ההבדל בין דמו/סימולטור לבין מציאות, אני במקרה מהתחום הספציפי שאתה מתייחס אליו אז אני יודע בדיוק במה מדובר, ולמרות שמדובר בכלים מצויינים - הם לא תחליף למציאות (ועובדה שבאגים עדיין לא עברו מהעולם, מן הסתם).

או במילים אחרות: קח מנוע כלשהו של יצרן גדול שידוע כלא אמין - אתה חושב שהמהנדסים לא עשו בדיקות מקיפות לפני ששחררו את אותו מנוע? עשו, בטוח שעשו. אבל עקב מידול לא נכון / בדיקה לא מספיק מקיפה / סיבה אחרת, המודל שלהם לא תאם את המציאות ובסוף המוצר יצא בעייתי.

קיצר ברוב המערכות המורכבות, קשה עד לא אפשרי (לפחות כרגע) לממש סימולטור שמדמה את המציאות 1:1, יש יותר מדי משתנים שעלולים להשפיע, ומכאן המשפט המקורי שלי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני דיברתי על סימולטור ???

גם אני במקרה מהתחום (יותר מ-10 שנים במרכז הפיתוח של אינטל בחיפה).

שוב, ישנם שיטות שונות לדמות עבודה של שנים.

שיטות אלה לא יעלו על באגים (שזה בעצם טעויות עוד בשלב התכנון), אך כן ידמו התנהגות של מעבד לאחר X שנים, כך שכן ניתן לדעת.

פורסם (נערך)
מוזר, אף אחד לא התלונן על הנדסת כסאות נוראית . כסא נהג עם כאבי גב בנסיעות ארוכות וקורה B שנושקת לראשי היושבים בספסל האחורי. האוטו נמוך וצריך להתכופף . בשבילי, רק אלו מורידים את כל החשק. בלי קשר לטורבו או לא. פשוט זה לא רכב לאנשים גבוהים אבל כן אופציה סבירה לנמוכי קומה. השם מתקשר לי ישירות לקופסאת סרדינים,בטח לא סלמון או טראוט אחר.

אני 1.90, ואין לי שום בעיית מקום בסיוויק , ההפך אני מאוד מרוצה מהכיוון ישיבה שלי. והכסאות (אולי בחדשה שינו) דווקא בסדר גמור .

בנוסף חבר טוב (1.94) נסע במושב האחורי דיי הרבה ואמר שדווקא נוח לו .

עריכה אחרונה על ידי BIG PAPA

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

קראתי את המבחן לפני כמה ימים, וגם את התגובות לאחר מכן. התלבטתי אם להגיב או לא לאור רצח האופי שבוצע לרכב בשרשור!

לדעתי הנ"ל נכתב משתי סיבות :

1. מחיר הרכב

2. מיתוג הרכב ע"י היבואן

והתשובה פשוטה. בשנה האחרונה מחיר המחירון הינו "לידיעה". מי שמגיע לסוכנות יקבל הנחות מיידיות יפות. הרכב מוצע בצורה כזו או אחרת במחיר דומה/נמוך מהמתחרות. ואז התמורה למחיר תהיה יותר טובה ועדיפה ברוב המקרים!

לגבי מיתוג הרכב : הונדה מציתה את הדמיון.. המשפט הזה רץ שנים בפרסומות היבואן! ותאמינו לי שהסיוויק 5 דלתות הנוכחית הינה הסיוויק הכי איכותית שהיתה מעולם. איכות הבניה, בידוד הרעשים, נוחות הנסיעה, וגם האבזור עומדים בסטנדרט ואפילו יותר. אז נכון שהעיצוב מושך אש ומי שרואה אותה חושב שמדובר בטיל בליסטי אבל עדיין מדובר ברכב משפחתי מאופר היטב. לא לכולם זה מסתדר.. מה לעשות!

ההשוואה הבלתי פוסקת למנועי TSI הינה מיותרת לחלוטין. הסיוויק הרבה יותר חזקה מכל עדר המשפחתיות האטמוספריות ורק ה וואגיות יותר חזקות. אבל, לא לשכוח לרגע שמדובר במנוע שאוהב סל"ד וכמה שיותר גבוהה ושם הוא יהיה במיטבו. דבר שני, הסיוויק חסכונית ולא מענישה בצריכת דלק בגלל המנוע הגדול.

לא יודע מה מצבו של רכב ההדגמה (קילומטרים, לחץ אוויר בצמיגים, וכו) אצלי באקזמלפר ידני הביצועים השתפרו לקראת ה 10 א' קילומטר, במיוחד יכולת הסחיבה בסל"ד נמוך. לאחרונה צריכת הדלק התקבעה לה על כ 16 ק"מ לליטר בנהיגה די מעורבת ולא קלילה (כרמיאל - צפת - פקקקקקים).

לסיכום, למי שמחפש רכב איכותי, חזק, חסכוני, שמתנהג בטוח (לא משנה מה הדביל מאחורי ההגה עושה... מקסימום הצמיגים ישמיעו קולות מחאה) ולא יצא מבית צ'מפיון הסיוויק הינה משפחתית טובה מאוד, ועדיפה על עדר הקורולה לבן פנינה-יונדאי איי 35 וכו!

לפני תשעה חודשים הייתה לי התלבטות אם לקנות אותה או לאון 1.2.. העדפתי ללכת על היפנית משיקולי בריאות (הלב שלי לא בנוי למוסכים) לאחר שקיבלתי מחיר פצצה של 115 א' ש"ח (על הכביש) לידנית.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

במה בדיוק היא עדיפה על הקורולה וה-i30/35, סיד או פורטה? האם ההתנהגות טובה יותר? האם היא מרווחת יותר? מאובזרת יותר? חסכונית יותר (אולי מהקוריאניות, ספק אם מהקורולה)?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
http://www.autoguide.com/auto-news/2015/07/2016-honda-civic-spied-inside-and-out.html

Honda says that this new Civic will mark the return of “fun-to-drive” to the brand’s cars. Part of this plan includes a new turbocharged four-cylinder engine that will be available with the Civic. A new Type R model is also coming to the U.S., though it may not arrive until 2018.

אכן,

אני עוקב אחריי כתבות על הדור הבא של סיוויק

הונדה הבטיחו שדור 10 יהיה משהו מיוחד,

הדגם הספורטיבי (עד כמה שאפשר, בכל זאת רכב משפחתי) ביותר שיצא לסיוויק

גם הוסיפו שהיא תהיה הנמוכה ביותר (יותר מCIVIC EJ? הלוואי :) )

מנוע 1.5 מטורבת לסיוויק הרגילה

תאורת לדים גם TAIL LIGHT וגם HEAD LIGHT

באחת מהכתבות היה ראיון עם מנכ"ל הונדה שדיי רמז שהם רוצים לחזור לניצוץ של הונדה של שנות ה90 ומשנים כיוון בחזרה לחווית נהיגה ולא לכיוון של משפחתית רגילה כמו בתחילת שנות ה2000

נחיה ונראה בע"ה

פורסם

רק אני כולי תקווה שלא יהיה לעולם את המנוע טורבו שהונדה מתכננים? עד עכשיו היה להם בדיוק טורבו אחד 3.2 ליטר שבא באקורה נראה לי mdx בכל מקרה לא נחשב איכותי וממש לא הונדה

אף אחד לא אמר שההונדה שלו תנצח במרוץ 400 מטר איזה ואגית עם 1.2/4 אבל הרעש שהוא ישמע לעומת המדחס מזגן שהואגית תעשה פשוט עושה שמח בלב.

מעבר לזה שויטק אמיתי זה תחושה מדהימה הרבה יותר מהפוש של טורבו

צריך לדרוש מהונדה לשמור על המסורת ושנראה את הטורבו שלהם רק בפורמולה

• תוכן חדש...