Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע ה 1.2 tsi אינו רלוונטי בארץ, דגם ה 1.4 זול ממנו, זו הסיבה מדוע אינו רלוונטי עוד.

אני מניח שהקביעה הנ"ל רלוונטית רק לגולף. שאר החברות בקונצרן VAG ממשיכות להשתמש ב-1.2 (הראפיד טולדו התחילו בשיווק גרסת DSG בשילוב ה-1.2 רק לאחרונה).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבה מצוינת, תמונות נהדרות, בייחוד אלה שבקצה העליון של כביש נשר!

הרכב עצמו? אני לא חובב של העיצוב הערסי עוד מהגרסא הקודמת. בטייפ R הוא עוד איכשהו עובר, במשפחתית רגילה הוא פאתטי. האוטו עצמו, במיוחד חטיבת הכוח, הוא קצת כמו להיכנס עם חץ וקשת לקרב שמתנהל עם נשק חם. חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אל תשכחו שהמנוע והגיר האלו רצים מ2006, ועדיין מצליחים לעמוד בממוצע.

יפה אמרת, ממוצע.

הבעיה היא שמנסים למתג את הונדה כמשהו מעל הממוצע. גם מבחינת המחיר וגם מבחינת ה"גישה".

כשנכנסים לסוכנות של הונדה ורואים שהמחירים לא גבוהים מהממוצע, אלא הגבוהים ביחס לסגמנט (אני משאירה רגע בצד את פלח היוקרה), אז שומעים שהונדה היא המרצדס של היפניות וברור שהיא תהיה הכי יקרה.

בפועל? אין שם משהו יוצא דופן.

מנוע? ביצועים?

מנוע ה1.8 מתומחר כרגע מול 1.4TSI מבית VAG בעל מומנט בריא יותר וזמין מוקדם יותר.

רגע לפני ששולפים את קלף האמינות, יש את מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטרים שתשאיר אותך גם עם קצת עודף בכיס (אקטיב), ביצועים עדיפים ויתרון בגזרת האיבוזר.

המאזן מול המאזדה נשאר די זהה גם כשעולים לגרסאות היקרות יותר (ספיריט מול הספורט דיזיין) רק שהפער במחיר גדל לכמעט 6K "לטובת" המאזדה.

אם נשווה אותה למתחרה יפנית נוספת, נניח אוריס בנפח 1.6, נראה שלסיוויק יתרון קל בביצועים אבל לא מעבר.

ככה שאם היא הייתה מחשקת במגרש של ה1.6 (שנושמות לה חזק חזק בעורף בכל הקשור ליתרון היחסי שהיה לה עד כה-הביצועים) באמת היה במה להתגאות ולהכזיר עליה כראש לשועלים, אבל במקום שהיא נמצאת כרגע היא די זנב לאריות של המשפחתיות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

ההשוואה בין מאזדה ספיריט לסיוויק רגילה ברמת איבזור "ספורט דיזיין" לא נכונה

ספורט דיזיין זה רק שינוי בחישוקים ואולי בגריל, המנוע והגיר ושאר הרכב אותו הדבר

ספיריט (או SPEED בארה"ב) שונה מהמאזדה 3 הרגילה

מנוע יותר גדול, יותר כוח סוס ומומנט וכנראה עוד מיכלולים ששופרו מהמאזדה 3 הרגילה

ההשוואה צריכה להיות מאזדה 3 ספיריט לבין CIVIC SI (מנוע 2.4 עם תיבת 6 הילוכים ידנית) או לפחות לCIVIC VTI-S (מנוע 2 ליטר, לא מייבאים אותו לארץ)

פורסם

ההשוואה לגרסאות שלא נמכרות בארץ רלוונטית כמו שפסטיבל הג'ינג'יים השנתי באירלנד רלוונטי אלי. הוא קיים, אבל אני פה.

בארץ יש לך שתי גרסאות של מאזדה 3 עם מנוע שני ליטר (אקטיב וספיריט) ושלוש של סיוויק עם מנוע 1.8.

בכל אחת מרמות האיבזור שתשווה בינהן למאזדה יהיה יתרון בתמחור, בביצועים ובאיבזור.

נכון שלמאזדה יש גם גרסא חלשה יותר עם מנוע 1.5 שנחות מה1.8 של הונדה, אבל התמחור שלו יותר זול בהתאם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

ספיריט זו הרמת גימור הגבוה שבארץ משווקת עם מנוע 2000 ותו לא. מאזדה 3 ספיד זו הגרסת ספורט שלה ברמה של גולף GTI שמעולם לא הגיעה לארץ, והחדשה עוד לא יצאה בכלל.

פורסם

CiViC FB - ראית שכתבתי לכותב הכתבה לעשות את שיעורי הבית?

אז אצלו זה על טעות קטנה, אבל אצלך? אתה צריך להישאר שנה.

הסיויק SI או VTI-S או כול צמד מילים שלא תוסיף למילה סיוויק בארהב לא קשורה בכלל לגרסא שמדברים עליה פה בשירשור.

אפילו בכתבה (שספק אם קראת) רשום:

נתחיל בהבהרה קטנה. למרות שהן חולקות שם דומה, הדמיון בין גרסאות ההאצ'בק והסדאן של הונדה סיוויק בדור הנוכחי נעצר לא הרבה אחרי השם. בעוד הסדאן מכוונת להתחרות בשוק הצפון אמריקאי, ההאצ'בק שהתייצבה למבחן היא הגרסה האירופאית שפופולרית בעיקר בבריטניה.

אין מאזדה ספיד חדשה, אבל זה כבר ציינו פה.

באת להגן על הונדה? לפחות תביא טענה שמבוססת על משהו.

אם כבר אתה יכול להגיד שבאנגליה (היכן ששני הדגמים סוג של דומים לשלנו) בכסף שמשלמים בשביל בגרסא הבסיסית של המאזדה 3 האצבק (עם מנוע 1.5 + תיבה ידנית) ניתן לרכוש (בתוספת של 500 פאונד) את הסיוויק עם המנוע 1.8 ותיבה ידנית (הדרסא הכי בסיסית של הסיוויק מגיע עם מנוע 1.4).

מפה אפשר להתחיל לעשות השוואה בין הגרסאות שמגיעות אלינו לארץ ואולי למצוא שברמות איבזור הבסיסיות עם התיבה האוטומטית הסיוויק עדיין עולה ב500 פאונד יותר באנגליה.

מכן נתן להשער שאולי ככה הונדה מנסים לתמחר את הרכבים בכוונה בשביל לשמור על התדמית או אני לא יודע מה, זכור לי שגם באנגליה רכבי הונדה שומרים יותר על הערך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
כמו תמיד, שאפו על הצילומים המרהיבים והכתיבה הזורמת והעניינית.

זה די ברור שימי השילוב של מנוע אטמוספרי+תיבה פלנטרית חלפו עברו, וכל היצרנים יאלצו בקרוב ליישר קו, לפחות בכל מה שנוגע למנועים.

סביר להניח שהשילוב המוכח יפגין אמינות גבוהה ברבות הזמן, אך כחשה אין לסיוויק הרבה מה להציע.

לא מבין מדוע ההתעקשות לסלק סוס מנצח (אטמוספרי + פלנטרית)?

פורסם

כי גם סוס שניצח פעם מזדקן וימיו הטובים הרחק מאחוריו. גם הפלנטריות החדשות הנוכחיות הן מרובות הילוכים, ולהוציא רכב חדש עם תיבת 5 הילוכים שלא בסגמנט המיני/סופרמיני זה כמו להוציא ידנית 4 הילוכים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באוטו שלי יש מנוע אטמוספרי בנפח 2 ליטר וגיר אוטומט 4 הילוכים עושה את העבודה כמו כל רכב אחר,

בלי דרדורים, בלי רעידות בעיר, בלי החלפת קלאץ' פעם בשבועיים, בלי מכטרוניקס שבור, בלי כשלונות בשרשרת טיימינג, בלי טורבו שבור כי לא חיכיתי דקה בסרק,

למה לי להחליף את זה במנוע טורבו וגיר רובוטי? כי אני יחסוך עוד קילומטר לליטר? ואז ישפוך אחרי שבועיים חסכון של 10 שנות תדלוק?

פורסם

נקמיצ'י, תהליכים לוקחים זמן. אני בדיוק עובר מלחלום על מוניקה בלוצ'י לאווה גרין, נמרוד כנראה עוד בשלב של בריג'יט ברדו 8)

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...