Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפ למוביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדיוק !

טיפ לכולם

בקיצור, אתה תמשיך לממן בטיפים ולראות ארנק ריק לשארית חייך ואחרים יחסכו אלפי שקלים בשנה על טיפים.

נתראה בפנסיה ;).

ובנימה לא נימה שהיא לא אופטימית ולא כלום, אתה צריך להיות מספיק עשיר כדי לחלק טיפים סתם ככה ולא, זה לא עושה אותך אדם נחמד, טוב יותר או טוב יותר ממני. בסופו של יום נשאר לי יותר כסף בשנה ממך תרצה או לא תרצה.

אנשים מתקשים להבין שאת כל ה 50 שקלים טיפ לכל שמוק שעושה את העבודה שלו למען השם, אתם מפסידים אלפי שקלים בשנה, אלפים !

מה אם הייית אומר לך שאתה יכול לחסוך 5,000 שקלים בשנה? לא על קוטג' לא על דלק ולא על כלום, רק על ידי כך שתקצץ בחצי או תפסיק חלוקת טיפים כאלו ואחרים בסכומים הזויים.

זה בסדר אם תגיב איך שתגיב, באחד מן הימים כאשר יחסר לך, וזה יחסר לך, תבין.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מאוד צודק במה שאתה אומר.

מילא לתת טיפ אם באמת אבל באמת מגיע.

הגענו למצב שאתה מתפדח לא להשאיר טיפ לברמנית שמזגה לך בירה ושמה לך על השולחן.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

זה בסדר, כל מי שמשאיר כאן טיפים שקריים כאלו ואחרים או בכדי לצאת לארג' או שופוני בדייט וזה, בסדר.

אבל, אני אתפלא מאוד אם הרוב כאן שמשאיר טיפים מכובדים ודופק אותנו, לא הגיב בכתבה החדשה של הרכבת לגבי המענקים, שהם גנבים מושחטים ולא מגיע להם ולמה עוד מענק ועוד תוספת שכר על חשבונם, או שזה בסדר?

אבל לחלק טיפים יש מספיק כסף לכולם.

הלוואי, לקבל מענק ובונוס רק כי איימתי לשבות ועוד פעמיים ב 3 שנים, חהחה. עצוב.

פורסם
אתה מאוד צודק במה שאתה אומר.

מילא לתת טיפ אם באמת אבל באמת מגיע.

הגענו למצב שאתה מתפדח לא להשאיר טיפ לברמנית שמזגה לך בירה ושמה לך על השולחן.

כן והיא עוד תעשה לך עיניים ופרצוץ חמוץ, תקח לך עודף לבד במקרה החריג ועוד יותר, היא תתעלם ממך פתאום.

וואלה יופי, 3 חורים החליטה כי על כך שלא השארתי לה 5 שקלים על משקלה של 10 שקלים (קולה לדוגמא) היא תעשה לי את המוות.

כל הכבוד לכל מי שטיפח את השיטות האלו ועודד אותן.

עצוב זה כשיש לך חברים שמאמינים שיש חוק טיפים למלצרים, או כועסים אם לא משאיר וכו', בקיצור, נשארים עם ארנק ריק.

פורסם
אחרים יחסכו אלפי שקלים בשנה על טיפים.

בשביל לחסוך 5,000 בשנה זה אומר שאני נותן היום פעמיים בשבוע 50 שח טיפ.

זה לא המצב : אני לא עובר דירה כל שבוע, או שנה, ואישית גם לא מגיעים אלי מובילים כלשהם.

אני לא אוכל בחוץ פעמיים בשבוע ב 500 ש"ח [אם נגזור 10% טיפ]

ולא ארבע פעמים בשבוע ב-250. אני כמעט ולא נוסע במוניות

ואין לי בעלי מקצוע אחרים שמקבלים טיפ למיטב זכרוני..[?].

כנראה שהמדיניות שלי מתאימה להיקף שלי,

כמו שאולי מי שנותן 5,000 בשנה לא מרגיש את חסרונם.

מה אם הייית אומר לך שאתה יכול לחסוך 5,000 שקלים בשנה? לא על קוטג' לא על דלק ולא על כלום, רק על ידי כך שתקצץ בחצי או תפסיק חלוקת טיפים כאלו ואחרים בסכומים הזויים

שלא לדבר על 'לקצץ בחצי' שזה נותן 10,000 טיפ בשנה.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

חבר'ה, אין ולא תהיה סיבה רציונלית למתן טיפים, בטח שלא כפי שהסטטוס קוו הנוכחי מכתיב (מתן טיפ בתור default על ביצוע עבודה באופן הכי סטנדרטי ורגיל שאפשר).

אלו שמנסים להשתמש במכבסת מילים בשביל להסתיר את העובדה שתרבות הטיפים היא תוצר של מעין 'לחץ חברתי', או סטטוס קוו, או whatever - זורים מלח בעיקר בעיניים של עצמם.

אקדים ואציין, אני כן נותן טיפים במסעדות, וכן נותן טיפים לשליחים בד"כ.

אבל אני לא עיוור - אני יודע טוב מאוד מדוע אני עושה זאת: כי זו הנורמה, כי לא מספיק אכפת לי לשנות את הנורמה המעוותת הזו בשביל שאתחיל לעשות סצינות בכל מיני מקומות.

אין, ולא תהיה, סיבה רציונלית למתן טיפים במסעדה על שירות רגיל. אתם יכולים לספר לעצמכם שיש, אבל אז תתקעו קצת כשאשאל אתכם מדוע אתם לא מספקים טיפים לעובדי מקדולנדס, שמרוויחים שכר זעום ועובדים קשה יותר ממרבית המלצרים במסעדות הHIGH END שם אתם מספקים מאות שקלים טיפ לשולחן.

הסיבה היא תרבותית, הורגלנו שככה צריך, זה הסטטוס קוו ויש מלצרים שירדפו אחריך בעצבים אם תעז שלא להשאיר טיפ למרות שהשירות היה סטנדרטי (ומטה) - ושיימינג פומבי זה לא דבר שמתאים לכל אחד (להזכירכם: שיימינג יכול להתבצע גם לאנשים שלא עשו שום דבר 'לא בסדר', גם אם המלצרית ירקה לך בקפה, זה לא נעים לעמוד באמצע הקניון ולהתחיל להתווכח איתה).

אני אישית פועל בצורה המטומטמת הבאה: משאיר טיפים במקרה הסטנדרטי בידיעה שזה מפגר, משאיר טיפים גבוהים יותר במקרה של שירות מצויין ואז אני עושה זאת בשמחה (אני בעצם משלם על חויה 'מיוחדת', ולכן מבין את הרציונל, כמו מתן בונוס לעובד מצטיין), ואני לא משאיר טיפים במקום בו השירות היה בזיוני.

מציע לכל התומכים בתרבות הזו כי 'הם מסכנים' וכו' לחשוב בצורה יותר רציונלית על העניין, ולהבין שמנקי רחובות / עובדי מקדונלדס / שומרים בקניון עושים עבודה לא פחות קשה (על מי אנחנו עובדים? בתכלס ברור שיותר קשה), ואנחנו לא משאירים להם טיפ בגלל שזה לא בסטטוס קוו - מה שמוכיח שהתרבות הזו נובעת ממניעי לחץ/תרבות/הרגל ולא ממניעי הגיון.

לומר 'תשאיר לו 50 שקל, מה זה בשבילך' זו אמרה נכונה נקודתית אבל ממש טיפשית במובן הרחב, כי 50 למוביל ו20 לשליח ו30 למנקה רחוב ו25 לקופאית בסופר וכו' וכו' עלול להסכם לשכר החודשי שלך. אנשים מקבלים תשלום מהמעסיק שלהם, ולכן אתה משלם למעסיק שלהם ולא להם! אם תנאי ההעסקה מחורבנים, יש כל מיני דברים שצריך/כדאי/אפשר לעשות בשביל לתקן את זה, לשלם טיפ זה בטח ובטח ובטח לא אחד מהם, צריך להיות ממש חסר הבנה כלכלית בסיסית בשביל שלא לשים לעניין הזה.

הצרכנות המטומטמת שלנו, שכאמור אני אישית שותף לה לצערי, היא זו שמאפשרת למסעדות לא לשלם שכר למלצרים, ולקחת את כל השכר שלהם מהטיפים שאנחנו, הלקוחות, משאירים. דה פקטו, אנחנו מממנים את השכר של עובדי המסעדה, ובד בבד מממנים את המסעדה כעסק. תבינו שזה המצב כמעט בכל המקומות כיום, בודדים המקומות שנותנים שכר בסיס + הטיפים שהורווחו במשמרת. זו אשמתנו, הצרכנים, שעסוקים בהונאה עצמית בנוגע לסיבות למתן טיפים.

שלא נדבר על תעשיית החתונות, שהיא כבר משהו מטורף לגמרי... לוקחים ממך כסף לפי אלוקציית מלצרים (קרי: אתה מממן את המלצרים באופן ישיר ומורגש מיידית, שלא כמו כשאתה משלם במסעדה תחת ההנחה שהשירות מגולם במחירים המנות), ואז מעל זה יש את הנורמה להשאיר טיפים למלצרים ולאחראי משמרת(!!!) ע"ס אלפי שקלים, זה פשוט מפוצץ לי את המוח. אני אישית לא הייתי מוכן להתגמש על הנקודה הזו בחתונה שלי, ולא השארתי 'תשרים דיפולטיים' אלא רק לכמה בודדים שעשו מעל ומעבר לנדרש מהם.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

^

אגב, שכחת את תעשיית ה"יופי"- טיפ לספרית\פניסטית, טיפ לפדיקוריסטית\קוסמטיקאית וכו'. נו, בכל זאת יש עדיין כמה יתרונות לגברים.

*כן, אני יודע שיש מטרוסקסואלים שמסדרים גבות ותולשים שיער- הכוונה לסטנדרטיים שביננו. 8)

פורסם

יש עוד מלא דוגמאות, יש תעשיות שהצליחו להתברג ל'רשימת הזהב' בהן כן מקבלים טיפים, יש כאלו שלא. כל הזין.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני כמעט ולא נוסע במוניות

טיפ לנהג מונית ?

על מה ולמה ? על זה שהוא נוהג ועושה את העבודה שלו ? על זה שהוא לא רימה אותך ונסע במסלול הקצר והמהיר ביותר ?

אנחנו חיים בעולמות שונים לחלוטין.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שבוע טוב חברים,

יכול להיות שפיספסתי, אבל הייתם נותנים טיפ למכונאי?

פשוט כחלק מהעבודה כמה חבר'ה נתנו לי, ולא ידעתי אם לקחת או לא, כי לא עשיתי משהו מעבר למצופה.

אז לקחת בעתיד או לא?, לא רוצה שהצד שני ירגיש לא נעים.

בתודה מראש.

רועי

פורסם

למה שהצד השני ירגיש לא נעים? אני לא מכיר "טיפ למכונאי" כנורמה שהשתרשה בארץ, אבל אולי אני טועה.

מי שיש לו ובא לו להביא - אין עם זה בעיה לדעתי, כל עוד אותו אדם מביא זאת מכל הלב ומרצונו החופשי, ולא בגלל שהוא חושב שיש נורמה כזו או אחרת.

אם לך לא נעים לקחת, זה כבר משהו אחר.

אני אישית לא נוהג לתת טיפ למכונאים, האוטו שלי זולל את כל הטיפים לעצמו :roll:. מצד שני אף פעם לא הרגשתי שמכונאי עשה משהו שמזכה אותו בטיפ.

פורסם

על טיפול רגיל ? אין סיכוי - חשבון במשרד וביי ביי.

That said - היו מכונאים שעשו הרבה מעל ומעבר והרבה פעמים גם חסכו לי הרבה כסף - ונקודתית על הברקות - נתתי.

כמו שנאמר כשהשירות היה הרבה מעבר לסטנדרט.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
טיפ לנהג מונית ?

על מה ולמה ? על זה שהוא נוהג ועושה את העבודה שלו ? על זה שהוא לא רימה אותך ונסע במסלול הקצר והמהיר ביותר ?

אנחנו חיים בעולמות שונים לחלוטין.

יש כאלו נהגי מוניות הזויים.

חזרתי מאילת ולקחתי מונית מחוץ לשדה דב, עצר נהג מונית עם אוקטביה ישנה יחסית, אחרי שבמשך

כ 10 דק' אף אחד לא עצר. מיד כשסגרנו את המחיר הנדרש, העמסנו את המזוודות ועלינו למונית.

תוך כמה רגעים ראיתי שהמונית שבורה ומטונפת מבפנים, אך השיא היה כשהוא ענה שלא ניתן להדליק את המזגן -

כי המזגן לא תקין. אין ברירה, חורקים שיניים וממשיכים הלאה. האוטו מקרקש, רועד בטירוף, מקפץ וכן הלאה.

בקיצור, גרוטאה לא מהעולם הזה. לאורך כל הנסיעה לא כעסנו עליו והשתדלנו להימנע מלהראות לו כמה אנחנו

לא מרוצים, כי הרי אנחנו גם ככה בכביש בינעירוני בפקק וזה כבר לא יועיל בכלום.

לבסוף, כשהגענו ליעד - הוא הודיע שאין לו עודף והרי אנחנו רוצים לפרגן לו בטיפ על הנסיעה הנעימה.

אמרתי לו שאני לא מעוניין "לפרגן" לו בטיפ, קבענו מחיר עבור נסיעה ואת המחיר הזה הוא יקבל, שלא נדבר

על כך שהמינימום של המינימום המצופה ממונית בקיץ זה שיהיה מיזוג אוויר. החוצפן הזה התחיל לספר שזאת

קמצנות ומה כואב לנו לפרגן לו עוד איזה 10 ש"ח. מיותר לציין שניגשתי לרכב שלי בחנייה והוצאתי

סכום מדויק. אם היה לי קצת יותר זמן פנוי באותה עת, אין ספק שהייתי דואג גם להעביר זה הלאה.

• תוכן חדש...