Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפ למוביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אנשים עובדים בעבודות קשות הרבה יותר, בגילאים מבוגרים הרבה יותר ובמשמרות של 12 שעות במפעלים עם חום מטורף ומקבלים בקושי 6500 שקלים, אז בחייך ועשה טובה, 10,000 שקלים למובילים שעובדים פיזית זאת משכורת מכובדת.

למען השם מהנדסים מתחילים מקבלים ככה נו אז מה? זה אומר שלכל מוביל צריך להשלים הכנסה?

50 שקלים עבור חלק מהאנשים אלו שעתיים עבודה, אתה מודע לזה כן? אחריי שהם שילמו 300 שקלים הובלה והרכבה לתת עוד 50? אז מדובר על 350 שקלים בסהכ שעבור חלק מהאנשים מדובר על יומיים עבודה ! בשביל שאיזה חרטייאן יגיע ויתחנן לטיפ?

*** שלא תבין לא נכון, במידה והם מציעים לעשות מעבר, הכוונה היא באמת הרבה מעבר לתפקידם, יש לשקול טיפ, אבל מעבר לכך? שום חובה.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
  • תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעולם לא הבנתי את הרעיון מאחורי ה"חיוב" לתת טיפים. ואל תבינו אותי לא נכון, הייתי בצד המקבל של המתרס הרבה הרבה שנים (בערך 10). ועדיין, טיפ אמורים לקבל אם עושים מעבר למה שחייבים במסגרת העבודה. עוד יותר משאני לא מבין את החובה המפוקפת הזו, אני מתעב עסקים שמחשבים את הטיפים שהעובדים "אמורים" לקבל כחלק מהשכר.

אם המובילים עשו משהו מעבר למה שהם חייבים (לא יודע, הרכיבו אפילו שלא היה צריך, לקחו את הקופסאות, תפסו אותך במדרגות ועזרו לך עם הקניות), אז צריך לתת להם משהו מעבר לשכר הרגיל. אם לא, לא. המעסיק צריך לשלם את זה.

אני מבין שמה שאני אומר יכול אולי להישמע קצת מתנשא או וואטאבר, אבל זה לא ככה. "הפקרות הטיפים הגדולה" יכולה להיגמר רק מכיוון אחד, של הצרכן. ברגע שנותני השירות יפסיקו לקבל טיפים שלא מגיעים להם ויתחילו לקבל טיפים אשכרה על שירות מעל למצופה, תעלה זעקה אל המעסיקים שיהיו חייבים לשלם להם נורמלי. ומשהו גם אומר לי שרמת השירות בכל המקומות האלה תעלה פלאים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם זה רק להרים ארגזים עם מעלית. תן להם בקבוק קולה קרה משפחתי עם קצת כוסות חד פעמיות לדרך ואחל להם נסיעה טובה.

הם בכל מקרה לא יהיו יותר מ 2 דקות אצלך בבית.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

Spire אני מסכים איתך, אך עם זאת אני מוצא את עצמי בסיטואציה לא נוחה כשבעל מקצוע כזה או אחר "מחכה" לקבל טיפ (והיו כבר כאלה שרמזו), גם כשזה לא מגיע לו.

נתקלתי בזה כבר יותר מפעם אחת, כאילו זה נהפך כבר ל"נורמה" אצלם.

פורסם
לא שילמתי על הובלה והרכבה. ההובלה היא בחינם מהאתר בו הזמנתי, והיא לא כוללת שום הרכבה. את ההרכבה אני אבצע בעצמי.

עכשיו אתה אומר משהו שונה ממה שאני הבנתי.

זליח של חברת שליחות שעושה את עבודתו לא צריך לקבל טיפ. אני הבנתי שמדובר על מוביל שמתקין את המוצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Spire אני מסכים איתך, אך עם זאת אני מוצא את עצמי בסיטואציה לא נוחה כשבעל מקצוע כזה או אחר "מחכה" לקבל טיפ (והיו כבר כאלה שרמזו), גם כשזה לא מגיע לו.

נתקלתי בזה כבר יותר מפעם אחת, כאילו זה נהפך כבר ל"נורמה" אצלם.

זה בכלל יכול להוציא אותי מדעתי. היה לי אחד כזה. העביר ארגז ששקל אולי 20 קילו בערך 20 מטר. בלי מדרגות ובלי כלום. מליד השער של הבית פנימה לתוך יחידת הדיור שאנחנו שוכרים. שם את הארגז באמצע הסלון ועומד מחכה. אמרתי לו תודה רבה והלכתי להחזיק את הדלת. אחרי שגם זה לא עזר פשוט יצאתי מהבית תוך אמירת "בוא, אני אפתח לך את השער".

זה כבר נהיה מגוחך. כאילו אני חייב לו משהו. שילמתי על הובלה, עשית ת'פאקינג עבודה שלך (שיכלתי אגב לעשות לבד בלי שום בעיה). שיהיה יום טוב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
:-D

תאמין לי, כשהובילו לי דירה פינקתי אותם בטיפ יפה, שתיה קרה ושווארמה לכל אחד. אבל על ארון מפורק לא צריך להגזים

אותי המובילים אילצו לתת טיפ, בערך בגובה מחיר ההובלה. וגם לקנות להם קולה מהסוג שהם אוהבים, כיון שהסוג שהיה לי בבית לא היה מספיק מכובד בשבילם. ושיא החוצפה היה שהם גם נגשו לשכנים ודרשו מהם שתיה קרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי תפרסם את שמם שנדע לא להתקרב לחברה של החוצפנים האלו?

באותו הרגע הייתי אומר להם שיקחו את הרגליים ויעופו לי מהבית.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ההובלה היא "בחינם" ולא בחינם, מישהו משלם פה כסף.

אני לא מכיר מובילים שעובדים בהתנדבות על חשבונם.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)
אולי תפרסם את שמם שנדע לא להתקרב לחברה של החוצפנים האלו?

באותו הרגע הייתי אומר להם שיקחו את הרגליים ויעופו לי מהבית.

לך תגיד להם משהו כאשר כל הדירה שלך מועמסת על המשאית. הרי הם מכירים את נקודת התורפה.

הבאתי בחשבון מראש את הטיפ השמן, אבל לא את ההתנהגות המגעילה. מדובר באנשי שוקלד, הרי חבת SARIS כבר לא קיימת עשרות שנים.

ד"א - אני חששתי מהתנהגות דומה מצד בעלי מקצוע בתהליך שיפוץ הדירה, לשמחתי התאכזבתי (לטובה) ומרבית בעלי המקצוע התנהגו כבעלי מקצוע, עמדו בזמנים ובמחירים והתנהגו בצורה מכובדת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגדול אני נגד מתן טיפ לבעלי מקצוע, אלא אם עשה דבר יוצא דופן וממש השתדל והגיע מעכשיו לעכשיו. אם ההובלה בחינם, תן לבחור 50 שקל או איזה בקבוק וודקה זולה

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם (נערך)

אז זה שההובלה היא בחינם והבחור מקבל משכורת יומית מהמעסיק שלו, אני אמור לתת לו 50 שקלים רק כי עשה עבודתו והעלה לי את הארגזים במעלית שירות הגדולה הביתה? אני מפספס כאן משהו? כאילו אני אמור לממן שעתיים עבודה שלי למשל אם אני מרויח מינימום עבור בחור שעם עגלה, ב 3 דקות נכנס למעלית ואצלי בדירה, פרק את הסחורה ועומד בדלת לבקש 50 שקלים שחלק מהאנשים בעולם צריכים לקרוע את התחת כדי להרוויח סכום שכזה? תחת שמש קופחת או במפעל קשה בחום או עם מכונות כבדות?

"בזכותך", ככה הם מתנהגים ואתה מאכיל אותם.

כן, יש מקרים שבהם אפשר להגיד בפנים "שילמתי הובלה" כשמדובר על מוצר יקר ואכן שילמנו עבור ההובלה קרוב ל 400 שקלים והביאו לנו את המוצר העמידו בכניסה לדירה ומה אז? ביקשו טיפ... נשלחו כהוגן. לא עשו שום דבר מעבר לכך שיזכה אותם ב 5 שקלים.

והיו להם 3 מעליות לבחור בבניין עם כל הכבוד ושטח חניה רחב ידיים.

או, מקרה מעניין שבו הוזמנו 2 מזרנים, המוביל מגיע עם מזרן אחד, שעולה 10K מעלה אותו ומה הוא מבקש? טיפ. נו אתה מבין? טיפ על כך שהוא שכח את המזרן השני, ואז בנגלה אחרת ביום אחר יגיע מישהו אחר ויקבל עוד טיפ? על מה ולמה?

נשלחו הביתה להביא את המזרן השני וטיפ כמובן, לא ראו.

עם כל הכבוד, אתם תמשיכו להאכיל את החאפרים לרוב או האנשים שגוזלים טיפים בגובה חצאי משכורות מאנשים קשיי יום ואז בדירות היוקרה שלכם, תשלמו בעתדי הלא רחוק כבר 100 שקלים ולמה? כי 50 זה לעניים.

אין דרך אחרת להסביר מלבד קצת קשיחות בנושא.

מילא, הגיעו בריונים, העמיסו את הדירה שלך על המשאית ועושים קטעים? בסדר מובן... מקרים חריגים של בני ערובה שכאלו אפשר להבין. למרות שאת החצי תשלום לאחר מכן, ניתן לעשות קטע חוזר ולקק אז הטיפ ולשלוח אותם כהוגן בצירוף איום בתלונה וצילום האירוע או לקרוא לעוד מספר חבר'ה לגיבוי לפני המעשה. יש פתרונות.

אני מגיע לעבודה ביום יום, לא מקבל לא טיפים ולא כלום, אבל בזכות יעדים, עבודה איכותית, עמידה בתשואות החברה וקידום החברה קדימה, אכן יש בונוסים שנתיים אבל... בשביל זה צריך לקרוע את התחת ואתה בתחרות מתמדת ! זה ממש לא לעניין להשוות בונוסים שנתיים בחברת הייטק או חברה כזאת או אחרת לעומת טיפים על ימין ושמאל למובילים כאלו ואחרים שעושים קטעים, סלחו לי עם כל הכבוד.

לי יש שנה להוכיח את עצמי והם ב 2 דקות שחלקם לא עשו את העבודה, מבקשים טיפ שמגיע ל 20% לפעמים מעלות ההובלה או יותר נו באמת. בדיחה ואפילו לא ארחיב על זה, שאנשים בשנה מקבלים בונוס שלרוב רבע משכורת או חצי משכורת או אם אתה באמת תותח תקבל משכורת בחלק מהמקומות. תחלק את זה בחודשי העבודה מי ישמע ומי ידע.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

כאלה שמאיימים ומנסים לתפוס אותי בביצים אני מנפנף מיד גם במחיר של לא לקבל הובלה.

היה לי קטע עם מוביל שהיה צריך לקחת מכונה. הוא ראה אותה יום קודם ושהגיע לקחת אותה בבוקר פתאום התחיל את המשחקים כשאני חייב להוציא אותה כי היא לא מאפשרת לבחור שאצלו היא נמצאת לעבוד. אצלי אין משחקים כאלה וכשהוא איים שיעזוב אמרתי לו שמבחינתי הוא משוחרר. זה עלה לי חצי יום לאתר מוביל אחר אבל גם אם אשלם כפול לא אכנע לסחטנות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם ככה, אז מה עמדתכם לגבי טיפ לשליח הפיצה? על זה לא שמעתי מישהו שהתווכח, זה נראה לי כמו קונצנזוס. למרות שכמו שחלק מכם תיאר כאן, הוא עושה את עבודתו ותו לא (ובטח לא סוחב דברים כבדים או מפרק או מרכיב משהו).

ובהנחה וכן נותנים - כמה? אני בד"כ חושב לתת 5-7 ש"ח (לפי כמות המטבעות שיש לי באותו רגע בארנק), אשתי אומרת שפחות מ- 10 ש"ח זה לא לעניין :?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

דובר ועוד איך.

יש כאן כמה וכמה שרשורים מאוד מאוד ארוכים על מתן טיפים לבעלי מקצועות כאלו ואחרים, ממליץ לך לחפש ולהתעדכן.

בעיקר אתה תקרא תגובות, מחשבות ודעות של אנשים ותפעל לפי הצורך.

הבעיה? השליח תופס אותך בביצים מראש, אם זה סניף מקומי גדול או אחד שפופולארי, מה תעשה אם זה אותם שליחים והוא רושם לך בכרטיס לקוח קמצן או לא נותן טיפ? אתה לא יכול לדעת איך הפיצה תגיע או מה יעשו לה ( ותתפלא... שליחים נערים צעירים הם לא אנשי עבודה עם קריירה שם כן? ).

אז מה תעשה? לא תתן? כן תתן? בעיקרון, במידה וזהו יום ממש חם או יום גשום מאוד, אפשר לפנק במספר שקלים.

פחות מ 10 שקלים לא לעניין? ואם הזמנתי פיצה ושתיה ב 50? אני צריך לתת 20%? על מה?

אתה מבין לאן כל זה גולש כן?

טיפ למנקה, טיפ לקופאית , טיפ למוביל טנקים וטיפ למפעיל כיפת ברזל, תכלס עליהם אף אחד לא דיבר.

• תוכן חדש...