Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסרת משקפיים בלייזר - מעודכן לשנת 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

כמובן אפתח ואציין כי החיפוש הוליד שרשור עדכני רק לשנת 2012, מן הסתם הטכנולוגיה טסה וכיום אנחנו בפתחה של שנת 2016 והרבה דברים השתנו מבחינת מכשירים, מחירים ואיכויות וכמובן, מכשור ושיטות.

קבעתי היום בדיקות ב 3 מקומות שונים:

1. CARE VISION באשדוד

2. אסותא אופטיק באשדוד

3. הדסה אופטיק בירושלים

בנוסף לכך, האם ישנם מכונים נוספים?

האם ישנם מקומות נוספים? המלצות על רופאים?

כמו כן, אני בעל ביטוח זהב בלאומית, הבנתי כי ישנם מחירים או השתתפויות עצמיות הרלוונטיות לכל מכון לפי התנאים שלו. עד כמה זה שווה? ראיתי כי ההשתתפות העצמית היא 8,000 כמעט. הרי שאם הטיפול עצמו עולה 8-9 אלף מה הטעם בהחזרים של לאומית למשל?

בנוסף לכך, ל CARE VISION הבנתי כי ישנו מכשיר חדש וטכנולוגיה של מכשיר מבית צייס: http://premium.care.co.il

מכשיר חדשני ומתקדם מאוד?

נתונים עליי:

מן הסתם כי עברתי על הסוגים השונים של הטיפולים ועל האופציות, אני בעל צלינדר לא גדול, כך שהבנתי שיהיו מכונים או מכשור מסויים שלא יוכל לטפל בזה?

זה חשוב לי לדעת האם מיכשור מסויים מסוגל לטפל בצלינדר והאם חלק לא, בוודאות יש הבדלים כידוע לי.

כמו כן, המספר הראיה הוא קטן, מינוס 0.5 בשתי העיניים במקרה הגרוע כזכור לי, לא זוכר בדיוק פשוט.

אודה לכם מאוד :)

פורסם

אני מכיר מספר אנשים שעשו את הניתוח, כולם בסופו של דבר אמרו לי שמשהו בראייה בלילה לא מסתדר להם עד הסוף.

גם לי יש משקפיים, מספר גבוה במעט משלך. אני החלטתי לחכות עם הניתוח עד שאשתכנע סופית שהטכנולוגיה עובדת ב-100% ולא ב-97%. מה גם שהפחד שמשהו ישתבש תמיד רובץ באחורי הראש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
אני מכיר מספר אנשים שעשו את הניתוח, כולם בסופו של דבר אמרו לי שמשהו בראייה בלילה לא מסתדר להם עד הסוף.

גם לי יש משקפיים, מספר גבוה במעט משלך. אני החלטתי לחכות עם הניתוח עד שאשתכנע סופית שהטכנולוגיה עובדת ב-100% ולא ב-97%. מה גם שהפחד שמשהו ישתבש תמיד רובץ באחורי הראש.

אתה תחכה עד סוף חייך. בכל ניתוח יש סיכון, תמיד.

בניתוח אלקטיבי אתה מחליט האם הסיכון שווה את התועלת שתפיק, זו החלטה אישית סובייקטיבית.

ומהנסיון האישי שלי, עשיתי את הניתוח לפני כ-4 שנים עם מספר נמוך וצילינדר נמוך בשתי העיניים. מאוד מרוצה. יש אולי פגיעה קטנה בראיה מאוד מאוד מקרוב (אם אנסה לקרוא ספר במרחק 5 ס"מ מהפנים לא אצליח (מצד שני, אולי זה הגיל....))

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

עשיתי לפני קצת יותר מ-3 שנים בעיניים. הייתי עם מספר די גבוה (סביבות המינוס 6 ועם צילינדר).

לקחתי את הטיפול הכי יקר (והכי טוב?) שהיה באותה תקופה בארץ. intra lasik עם ה-wave front, שעד כמה שאני יודע רק עיניים השתמשו בזה בזמנו. לפי מה שראיתי שפירסמת על המכשיר החדש של care, זה נראה לי די דומה.

עד כמה זה באמת משנה? למען האמת זה כנראה משנה הרבה יותר במחיר מאשר בתוצאה הסופית. אבל עם עיניים לא משחקים ולא לוקחים סיכונים, אז הלכתי על זה.

החלמה מאוד מאוד מהירה. אחרי 24 שעות כבר יכולתי לנהוג. אחרי שבוע הייתי עם 6/6.

יובש בעינים כמובן בחודשיים שאחרי, ובשנה שאחרי עוד היה פה ושם מקרים בודדים שהרגשתי יובש. זה עבר.

ראיית הלילה הציקה למשך כחצי שנה. לא דרמטי, אבל היה קצת מעצבן לפעמים. עבר לחלוטין.

היכולת להתמקד על משהו מאוד מאוד קרוב נפגמה קצת. כפי ש be roo ציין, זה באמת זניח, כי מדובר על מרחקים מאוד מאוד קרובים שלא רלוונטיים בחיי היום היום, אך אין ספק שלפני כן יכולתי לקרוא ממרחק קצת קצר יותר.

בנוסף, כשאני מאוד עייף, אני רואה פחות טוב באופן כללי אבל אני לא מצליח לזכור אם זה היה גם כשהייתי עם משקפיים או לא.

שורה תחתונה - הדבר הכי טוב שעשיתי בחיים שלי. אני אחד שתמיד חשב ואמר שמשקפיים זה לא ביג דיל וזה לא באמת מפריע לי, ולמען האמת זה לא באמת הפריע לי למעט החוסר יכולת לשים משקפי שמש נורמליים (עם מספר כזה גבוה). כיום אני בכלל לא מבין איך חייתי עם משקפיים. איכות החיים שלי השתדרגה משמעותית.

אין בעל משקפיים שלא הייתי ממליץ לו לעשות את הניתוח (עם ההנחה החשובה שהמספר יציב לאורך זמן).

פורסם

אני עשיתי את הניתוח בדצמבר 2012 בCARE VISION

עם מספרים שקרובים למינוס 2 ללא צלינדר

לטובה אני יכול להגיד שזה אחד הדברים הכי טובים שעשיתי בחיים, איכות חיים שונה לחלוטין, ועד היום אין תלונות.

חסרונות בולטים - רגישות לאור דרך של מכוניות בלילה (האור יותר מסנוור ממה שהוא היה לפני הניתוח)

מעבר מאור לחושך - לוקח לעין יותר זמן להתחיל לראות, זאת אומרת, במעבר חד מאור לחושך, בהתחלה לא רואים כמעט כלום, ואז לאט לאט מתחילה להתבהר התמונה (בקצב איטי יותר מאשר לפני הניתוח)

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, אולי בכל זאת לא שילמתי סתם יותר כסף. התופעות האלו זה בדיוק מה שהם טוענים שהשיטה שלהם מונעת, ואצלי כאמור זה נעלם לחלוטין.

מצד שני, זה גם יכול להיות סתם עניין אינדיבידואלי לחלוטין.

פורסם

גם אני חשבתי תקופה ארוכה אם לבצע את הניתוח (5 + צילינדר בשתי העיניים).

מה שמונע ממני לעשות את הניתוח עד היום זה המחשבה מה יהיה כשאזדקן, עוד 50-60 שנה. לאף אחד אין תשובה, וכשאני מוסיף על זה את המחשבה שלכל המנתחים הללו יש משקפיים - אני מוותר.

פורסם

זה כבר קיים למעלה מ-25 שנה. נראה לי שמישהו כבר היה עולה על בעיה שנוצרת לאחר תקופה ארוכה. כל דבר שיקרה במשך 50 שנה כבר היה נראה במהלך השנים האלו.

תירוצים למה לא תמיד אפשר למצוא. בסופו של דבר, חוץ מכסף או מספר לא יציב, אני לא רואה שום סיבה הגיונית לא לעשות את זה.

פורסם

ניתוחי הלייזר קיימים איתנו כבר 20-30 שנים בכיף, תלוי באיזו שיטה ואיך מי ולמה. כמובן שמאז זה רק משתדרג בקצב אסטרונומי במקביל לטכנולוגיות השונות בתחום הלייזר והמזעור.

יש יתרונות וחסרונות, אך כפי שאני רואה את זה, ניתן היה כבר לראות לאורך 20-30 שנים שזה איתנו, מה ואם יש בעיות רציניות.

אני אשמח מאוד אם בגיל 25 אבצע ואז בגיל 40 אחזור למשקפיים או אצטרך לבצע ניתוח מהפכני שיומצא בעוד 15 שנים מהיום, מה הבעיה? ה 15 שנים האלו ייתנו לי שדרוג חיים נחמד מאוד.

מובן לכולם שכל שיטה וכל מכשיר שודרג לאורך כל העשרות שנים האלו עד שכיום ישנם מכשירים מדוייקים להחריד ומעניקים תוצאות מדהימות בכל קנה מידה ביחד לכמה שניות שבהם זה מטפל בכם.

בנוסף לכך, ברור לי שיכולה להיות הפסקת חשמל, רעידת אדמה ותקלה טכנית במכשיר בעקבות דבר כזה או אחר, אין ספק כי זה יכול מאוד לקרות גם בטכנולוגיות של שנת 2030 לדוגמא. לא נהיה חסינים לזה לעולם.

לסיכום העניין, אני חושב חיובי בכך שאם הניתוח הזה יחזיק מעמק 15-20 שנים עד שאחזור למצב הקודם או למשקפיים. מבחינתי זה עשה את שלו. מאמין שבעוד 20 שנים, אוכל לתקן את זה ;).

אני קראתי וראיתי את החסרונות והתקלות שקרו לכולם, אני ביינתים רואה בעיקר תקלות טכניות אך בחלק מהמקרים אני מבין שהתקלה התרחשה בתהליך משולב ולא בתהליך נטו לייזר, הכוונה שהעין חשופה לכמה שניות וזה הכל.

זאת אומרת, מי שהניתוחים כשלו או כנראה לא הביאו תוצאות טובות, היו שיטות מעורבות בחלקן, אני צודק?

לכך יש סיכון תמידי, אך אם מדובר על מגע לייזר בלבד, זה קטן פי כמה.

פורסם

לסיכום העניין, אני חושב חיובי בכך שאם הניתוח הזה יחזיק מעמק 15-20 שנים עד שאחזור למצב הקודם או למשקפיים. מבחינתי זה עשה את שלו. מאמין שבעוד 20 שנים, אוכל לתקן את זה ;).

הבעיה בחשיבה הזאת, שהיא נאיבית.

מי אמר שזה יחזור למצב הקודם? זה לא ששמו לך אבקת קסם על העיניים וכשההשפעה תפוג זה יחזור לקדמותו. חתכו לך חלק מהעין, כרגע זה טוב. מה יהיה הלאה רק אלוהים יודע.

ה"זקנה" ביותר שאני מכיר אישית שעשתה היום מתקרבת לגיל 60 והראיה שלה לא טובה כמו שהיתה. אני לא חושב שהיא מצטערת שעשתה, אבל כל הבעיות שציינו פה למעלה קיימות אצלה.

אני לא מתכוון לפגוע פה באנשים חו"ח, אני פשוט חושב שצריך להראות את הצדדים האחרים שיש לניתוח הזה. וכמו שאמרתי - נכון להיום לרופאים המנתחים האלו יש משקפיים. הסנדלר הולך יחף? אתם תחליטו.

• תוכן חדש...