Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקו איפה \ באיזו מסגרת אתה לומד בספרות, אם זה לא סוד?

הדיון על צבא מקצועי הוא די מעניין. זה בהחלט נכון שצבא מקצועי עלול להפוך לצבא של עניים. לדעתי זה גם מה שקורה בארה"ב, וזו גם אחת התיאוריות על נפילתה של רומא - הצבא שלהם הפך לצבא שכירי חרב ברבריים ולא היה כבר רלוונטי לקידום מעמדי במנגנוני הפקידות של הקיסרות.

השאלה היא מה קורה היום. כלומר האם יש למישהו יש נתונים אמפיריים כלשהם שמצביעים על קשר סוציו אקונומי ושיבוץ צבאי.

מניח שחלק גדול מאיתנו שותף לפחות להרגשה שגם היום מעמד סוציו אקונומי יכול לקבוע את גורלך בהקשר הזה, ולעשות את ההבדל בין שירות נח ומשתלם ביחידת טכנולוגיה עורפית כלשהי, לבין שלוש שנים בגדוד כלשהו.

האם יש בסיס להרגשה הזו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה משנה אם זה "צבא של עניים"? מה הם חיילים פחות טובים? זה בדיוק העניין שזה יהיה בחירה, מי שילך לצבא ייעשה את זה מרצון גדול כי זה מה שיסדר אותו בחיים, יותר win win מזה לא יכול להיות.

וכמו שיבגני רמז, גם ככה איכשהו יוצא בצבא הנוכחי שהעשירים והעניים לא בדיוק באותם תפקידים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זה לא שהם פחות טובים, אלא שזה לא באמת יהיה בחירה. רוב ההאנשים בעלי האמצעים לא יילכו, כי אין להם סיבה. אתה שולח את כל מי שעני [או רק מי שעני] לקרב. אתה מבין את הבעייתיות פה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מצד שני אתה מציע להם הזדמנות להתקדם בחיים, כי לא כל מי שמתגייס לצבא מת. מי שמוכשר יכול להצליח ולא להישאר אזרח עני.

אין כזה דבר באמת חברה שוויונית. אף פעם לא היה.

לסכן את החיים בשביל פוליטיקה? אתה מקשיב לעצמך?

הילדים האלה מסכנים את החיים שלהם כי אין אף אחד אחר שיעשה זאת בשבילם. הם מסכנים את החיים שלהם כי אם הם לא יעשו את זה לא תהיה מדינה. פשוטו כמשמעו.

הם מסכנים את החיים שלהם כי יש אויבים שמנסים ומתכננים למחוק אותך מעל פני האדמה. גם עכשיו.

אתה עדיין חושב שזה פוליטיקה?

זה עניין של ביצה ותרנגולת. הפוליטיקאים יכולים לסיים את כל הסכסוכים אבל אז הם יאבדו את הכח וההשפעה שלהם על הציבור.

אין להם ולנו מדינה אחרת ומקום אחר לחיות בו.

הם בוחרים לעשות את זה כי ככה הם חונכו. וכן, כל הכבוד להם ולהורים שלהם שחינכו אותם לתרום ולעשות.

יש עוד תרבויות בעולם שמחנכים את הילדים שמוות על אדמה הוא קדוש. מכיר?

למה שיוותרו לכמה ילדים שהצבא לא מתאים להם?

נכון, לא כולם צריכים להיות לוחמים. אבל יש מגוון רחב מאוד של תפקידים תורמים בצבא.

יש אנשים שלא עושים שום כלום בצבא, וטכנית אם הם ישבו בבית ויאוננו כל היום הרווח והתרומה למדינה יהיו גדולים יותר מאשר לגייס אותם.

למה שחלק מסוים יתגייס יתנדב וימות למען המדינה בעוד שיש פרזיטים שבגלל שלא מתאים להם כל כך ישבו בבית וימשיכו בשגרת חייהם...

ומאיפה אתה קובע את האחוזים של 20-25%? זה אמפירי? אם לא אל תרשום סתם נתונים.

יש חוק גיוס חובה. שיהיה להם בהצלחה.

למה שחלק יתגייסו וחלק ישבו בבית?

למה שחלק יהיו מהנדסים וחלק יהיו סופרים?

למה שחלק יהיו קופאיות בסופר וחלק יהיו רופאות?

כי לא צריך את כולם, זה למה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני חושב שאפשר למצוא דרכים יותר טובות לקידום שכבות חלשות מאשר לגייס את כולם לקרבי.

מעבר לכך שזה גיוס העניים, למעשה אתה נותן פטור לכל מי שיש לו כסף. יש לי כסף, אז שאחרים ישמרו עליי. יש בזה בעיתיות כי מספיקה מחאה אחת של "עניים הם בשר תותחים" ואז אתה נשאר בלי צבא - וזה בעייתי.

אני לא מבקש חברה שוויונית. רק שבנושא צבא ההתנדבות, [כמו שציינתי לפני כן] חשוב להבין שזה לא שחור ולבן, ולפני שמקבלים החלטות כאלו כדאי לשקול את מגוון ההשפעות בכל המישורים.

אני הראשון שיטען שיש אלפים של חיילים מיותרים, אבל פתרון פשוט וקל אין. למעשה, לכל פתרון יהיה חסרון כזה או אחר. חסרון שמישהו בסוודאי לא יהיה מרוצה ממנו. השאלה היא מה אתה מחליט ואיך [משעל עם?]

יבגני עניתי בפרטי. לא סוד.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא יהיו שום הפגנות, כי צבא כזה צריך להציע תנאים מספיק טובים כדי שהרבה אנשים יעמדו בתור לגיוס (והצבא כבר יעשה את הסינונים שלו).

סתם לדוגמא - משכורת מכובדת*36 + לימודים חינם בשחרור + 50% הנחה על רישון נהיגה + הטבות במשכנתא. מה לדעתך יקרה בבקום למחרת?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ניקו, לא כל המקצועות בצבא הם קרביים. מי שיכול ורוצה יגיע לקרבי. מי שרוצה לעסוק במקצוע צבאי אחר ומתאים לזה יקבל.

אל תשכח שצבא זה גם עניין של כבוד, גבורה ופטריוטיות. הדברים כאלה קורצים גם לנערים עשירים שיש להם הכל בחיים.

מעבר לזה, כדי להיות נבחר ציבור במדינה הזאת לא מזיק עבר צבאי מפואר.

היום מגייסים אנשים למקצועות שהם שונאים כי צריך לתת להם משהו לעשות, הרי חייבים לגייס את כולם. כשיש לך יותר מדי אנשים, רוב הסיכויים שהתפקידים לא יתחלקו למתאימים ביותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

כמו שנכתב בתחילת השרשור, צריך שתהיה התאמה בין העברה לעונש. העונש הזה של שלילת רישיון נראה ילדותי ופופוליסטי. במצבנו הנוכחי שהשירות הוא חובה הייתי בועט בן אדם כזה לקלבוש לתקופה של שירות מלא + זמן כלשהו כעונש. אני מניח שהרבה משתמטים כן יכולים להועיל בדרך כזו או אחרת לצבא, לא כולם משתמטים כי הם באמת לא יכולים להועיל. אני אישית מכיר שתיים שהשתמטו כי החיים האזרחיים היו להם טובים יותר, ובמקרה שלהם הם היו יכולים להועיל לצבא, והצבא להם. אגואיסטיות נטו.

בנוגע לשאלה האם השירות הוא צריך להיות חובה או לא, קטונתי מלנבא עד כמה ההטבות מרחיקות הלכת שיתנו למתגייסים, באמת ימשכו חבר'ה צעירים להתגייס. התחושה שלי אומרת שלא מספיק.

ולכל אלו שכתבו שאנחנו לא במצב של סכנה קיומית, בטח שכרגע לא. אני מניח שזה בזכות הצבא ששומר על המדינה. מס' הפיגועים שהצבא מסכל באחוזים הוא גבוה מאוד, מדובר על קרוב ל100%. רק שמן הסתם את רוב הסיכולים אנחנו לא שומעים. אז אולי פיגועים כאלו ואחרים לא יהיו אלו שיעמידו אותנו בסכנה קיומית, אבל וודאי שהדרך לשם קצרה אילולא הצבא.

פורסם

סתם שאלה קטנה בנושא - כנגד איזה איום בטחוני צריך צה"ל להתמודד לדעתכם בעשור הקרוב?

חוסר רצון לנצח.

מהו הסד"כ הנדרש להתמודדות זו?

רמטכ"ל אחד. אבל עם גיבוי רציני מאד של הדרג הפוליטי.

דני

פורסם

אכן מסוג ההצעות הפופוליסטיות שעולות חדשות לבקרים וכבר עשו סבב או שניים.

ומה זה פטור לא חוקי ?

הצבא או משחרר אנשים משירות או שלא, ומי ש'בורח' נענש.

בדיוק אני לומד בספרות על קולות וזהויות בחברה הישראלית

זכרתי שאתה צעיר אבל לא שאתה בתיכון ! סחטיין.

הנה קול בחברה הישראלית שלא מפסיק להצחיק אותי, באמת,

עד שכעת בקרב מכרי אני רק צריך לומר "אני אגיד לך משהו!!!"

וכולנו צוחקים לנו בהנאה כמסובים מבושמים בליל הסדר [צילום מסך באמצע הכתבה :]

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000960956

תגיד את זה למורה שלך ! ותמונות.

The first one to get angry loses

פורסם

איזה תיכון? הלוואי תיכון. אני מרחיב בגרות ל-5 יחידות כדי לשפר את הממוצע [בן 24].

הסתבר בדיעבד שאני לא באמת זקוק לשיפור הזה, אבל את הכסף ששילמתי על הקורס כבר לא יחזירו לי, אז אמרתי שבכל זאת אלך על זה. בסך הכל זה מעניין מאוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה יהיה? עכשיו אסור לקלל פוליטיקאים באינטרנט?

העיקר לפני שבוע אזרח התאבד בגלל שקראו לו גזען בפייסבוק.

אולי כדאי לעשות הסבת מקצוע וללכת להיות חבר כנסת? זה הג'וב הכי טוב במדינה:

-לא צריך לעשות שום דבר פקודוקטיבי כל היום, רק לשבת בפייסבוק ולכתוב סטטוסים פרובוקטיביים.

-יושבים על כורסאות עור (אמיתי!), לוחצים על כפתורים בשולחן ומקללים אחד את השני.

-כל אזרח שמקלל אותך באינטרנט ישר נעצר. הייתי יכול לרדת חופשי על כולם ולהכניס למעצר חצי מהפורום הזה.

-אתה מחליט מתי להעלות לעצמך את השכר.

-מכניסים אותך בחינם לכל מיני הופעות של אמנים ונותנים לך לדבר שטויות מול הקהל.

-אם משהו באחריותך נהרס מאשימים שר אחר, אם משהו מצליח לוקחים את כל הקרדיט.

ויש עוד המון יתרונות.

פורסם
איזה תיכון? הלוואי תיכון. אני מרחיב בגרות ל-5 יחידות כדי לשפר את הממוצע [בן 24].

הסתבר בדיעבד שאני לא באמת זקוק לשיפור הזה, אבל את הכסף ששילמתי על הקורס כבר לא יחזירו לי, אז אמרתי שבכל זאת אלך על זה. בסך הכל זה מעניין מאוד.

כן, זה אחלה. מה אתה רוצה ללמוד בהמשך [ או שאתה עוצר בזה ?]

מה יהיה? עכשיו אסור לקלל פוליטיקאים באינטרנט?

סלואורייד, אני אגיד לך משהו !!!

The first one to get angry loses

פורסם

במהלך יוני יש לי שני ימי מיון ללימודי רפואה. מבדקי מו"ר/מרק"ם אם שמעת על זה.

אם אקבל ציון מספיק גבוה אז אתחיל באוקטובר הקרוב - הידד לי.

אם לא - ממתין לשנה הבאה. המבחן נערך פעם בשנה בלבד. זה לא אסון, כי זה ייתן לי זמן לעבוד ולחסוך עוד קצת ללימודים הארוכים.

פורסם

בולשיט - רוב האנשים שלא מתגייסים עושים את זה בצורה חוקית למהדרין (בצדק או לא) דרך תורתו אומנותו, שומרת שבת, ערבים, בעיות רפואיות, נפשיות, וכיוב'.

• תוכן חדש...