Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לנהג הצעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים זוהי הודעתי הראשונה בפורום ראיתי שיש פה המון חברה רציניים ורציתי לקבל כמה טיפים לשמירה על הרכב, אני עוד שבוע אהיה בן 18 כבר עם שנה וחודשיים רישיון ובעקבות מעבר מקום עבודה יצא כי אבא שלי לא צריך יותר את הרכב שלו ובעצם נתן לי את הרכב לשימושים שלי(אחיות שלי כבר גדולות ועזבו את הבית), כמובן שהאחזקה נופלת עליי (אני עובד בתור מדריך שחייה ככה שיש לי כסף גם לטיפולים הגדולים). מדובר בסיאט איביזה ספורט שנת 2012 ידנית מנוע 1.2TSI בתור ילד בן 18 אני מנסה ללמוד כיצד באמת צריך להחזיק רכב ולשמור עליו. אני נוסע הכי חסכוני שאני יכול כי פוזה ומהירות באמת לא מעניינות אותי, אני מקפיד לשמור על לחץ צמיגים תקין ורציתי לקבל עוד טיפים לשמירה על הרכב חוץ מעניין השטיפה(שוטף כל חודש עם דלי וסמרטוטים). כי חוץ מהדברים הקטנים אין לי באמת מושג בפנים הרכב.

תודה לעוזרים :)

פורסם

אתה כבר בדרך הנכונה,תבדוק לחץ צמיגים אחת לשבוע,מפלס שמן מנוע ונוזל קירור,וטיפולים בזמן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הדברים הנכונים כבר נאמרו, אבל אוסיף שאת הלחץ כדאי שתבדוק עם מדיד אישי ואמין וכן שתעיף עליהם מבט לרגע לפני כל כניסה לרכב.

כמו כן, שים לב לדרישות היצרן לקיצור מרווחי הטיפולים בעבודה ב"תנאים קשים" ואם התנאים שבהם עובד הרכב שלך עונים להגדרה של יצרן הרכב - קצר את מרווחי הטיפולים כנדרש.

רצוי גם שתשפר את הנהיגה שלך בעזרת מאמן - זה עשוי לחסוך מהרכב שלך נזקים כבדים ביותר, לא כשכן ממך ומזולתך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
וכן שתעיף עליהם מבט לרגע לפני כל כניסה לרכב.

אנחנו במאה ה-21, להסתכל כל יום זה מיותר- רכבים יודעים להתריע כשיש תקלות.

אני מסתכל כל סופ'ש כשאני מנקה ומסדר את הרכב.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

בכביש מותר לך לבצע 2 הנחות:

1) כולם מסביבך נהגים מחורבנים.

2) אתה נהג מחורבן.

תתנהל על פי שתי ההנחות הללו (שמירת מרחק, איתות וכד׳) והכל יהיה בסדר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

2) אתה נהג מחורבן.

this.

פורסם
(שוטף כל חודש עם דלי וסמרטוטים).

תשטוף לא עם דלי אחד אלא עם שני דליים :lol: - אתב מוזמן להעיף מבט בפורום הדיטיילינג.

2) אתה נהג מחורבן.

אכן נכון. עם הזמן ההנחה השניה יתכן ותיעלם אבל הראשונה בעיינה עומדת.

היו לי מספר תאונות בעבר משום שסברתי שכולם הם נהגים סבירים ונוהגים טוב כמוני.

עם הזמן למדתי בכל מצב לצפות לפעולה הכי לא הגיונית מצד הנהגים מסביבי. ברגע שהייתי מוכן לכל סטייה, תגובה לא נכונה או העדר תגובה - מצב שלי השתפר ומאז לא היתה לי ולו תאונה אחת....

פורסם

אל תשתה. אפילו לא כוסית אחת. אפילו לא טעימה קטנה מהקוקטייל של החברה. אם אתה מתכוון אפילו לגעת בהגה, אז רק מים בשבילך. אם מודיעים לך בפאב/מועדון שאצלם כולם צריכים להזמין אלכוהול (מה שקרה לי פעם), אז כל החברים הולכים ומחפשים מקום אחר.

בנוסף - אל תנהג שאתה עייף מאוד (אפקט דומה).

פורסם

אני אתן לך טיפים, לא לגבי תחזוקת הרכב כי נאמרו פה מספיק דברים, אלא לגבי הנהיגה עצמה.

1. בעצור עוצ... תמשיך לבד.

2. לאותת תמיד תתרגל מעכשיו שהאצבע שלך זזה ברגע שהמח שלך אומר לידיים להזיז את ההגה, יוצא מצב שאני בחניון ריק ומאותת כי אני רגיל.

3.כמו שאמרו כולם בכביש נוהגים גרוע.

פורסם

בנוסף לכל מה שאמרו פה, תקפיד גם על מבט קדימה בנהיגה. ברגע שאתה מסתכל רק 100 מטר קדימה כמו כל הנהגים האחרים, אתה תמיד תופתע מעומסי תנועה ובלימות פתאומיות של נהגים אחרים כי גם הם לא שמו לב. כשתביט קדימה לסוף הכביש תראה מבעוד מועד את כל העומסים ותראה אם רכבים בולמים או שהתנועה זורמת וכך תדע להתנהל. מלבד היתרון בזה שאתה גם לא מופתע כשפתאום התנועה מולך נעמדת ואתה פחות מסתכן, יש גם את החסכון בבלאי שנגרם עקב בלימות והאצות פתאומיות.

• תוכן חדש...