Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך להרגיז לא מעט אנשים:

הייתי מנהיג יום השבתה לרכב בכבישים עמוסים.

כל נהג בוחר יום בין ראשון לחמישי בו אסור לו לנהוג ברשימת כבישים המוגדרת 'כביש עמוס'.

התוצאה הפחתה של 20% מכלי הרכב בכביש והקלה משמעותית בפקקים.

אה....ובמקביל לשפר את התחבורה הציבורית שלא תקרוס בעומס שיווצר.

נוסע בפריוס 2008

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

חוק הפול- הייתי מעביר חוק המכשיר גביית תשלום מנוסעים עבור השתתפות בהוצאות הנסיעה לעבודה ובחזרה.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

א. אם אני מקבל החזר כלשהוא מהעבודה שלי זה לא אומר שאני צריך להתחלק בו איתך. את התרומות אני שומר למוסדות צדקה ראויים.

ב. תופעת הפול הינה תופעה קיימת וטוב שכך, לא עדיף להפוך אותה לחוקית לגמרי ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ומה קורה אם הרווחים שלך מגיעים לאלפי שקלים בחודש, אז למה שלא יגבו ממך גם מס על זה? זה לא בא מהתנדבות אלא מהרצון להרוויח.

וידוע שקיימת אבל גם ידוע שיש רכבים שעוברים טסט בצורה בקומבינה אז צריך להכשיר את זה?

פורסם

גרתי במדינה שבה יש את זה.

זה ממש מפריע לחיים.

אם זה מפריע לך עד כדי כך אתה יכול לעבור לפריפריה.

חוץ מזה שהפיתרון הוא פשוט מאוד. יש לך יותר מרכב אחד ואתה פשוט מחליף ביניהם. זה מה שאצלי במשפחה עשו. 6 רכבים על 5 נהגים.

פורסם
ומה קורה אם הרווחים שלך מגיעים לאלפי שקלים בחודש, אז למה שלא יגבו ממך גם מס על זה? זה לא בא מהתנדבות אלא מהרצון להרוויח.

וידוע שקיימת אבל גם ידוע שיש רכבים שעוברים טסט בצורה בקומבינה אז צריך להכשיר את זה?

אדם שמסיע בתשלום בדרכו לעבודה ובחזרה, בחיים לא יהיה ברווח, ההוצאות הן: דלק, טיפולים, תיקונים, ביטוח, רישוי, ירידת ערך.

התשלום הינו השתתפות קלה בהוצאות ולא רווח.

גרתי במדינה שבה יש את זה.

זה ממש מפריע לחיים.

אם זה מפריע לך עד כדי כך אתה יכול לעבור לפריפריה.

חוץ מזה שהפיתרון הוא פשוט מאוד. יש לך יותר מרכב אחד ואתה פשוט מחליף ביניהם. זה מה שאצלי במשפחה עשו. 6 רכבים על 5 נהגים.

אני מוכן לוותר על הרכב יום אחד תמורת נסיעה בלי פקקים ביתר השבוע, ביום זה אני אסתדר בתחבורה ציבורית, פול לעבודה וחזרה, מוניות... מה הבאת לי פריפריה עכשיו ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הצעה נוספת: חוק חנייה חינם בבתי חולים, לא הגיוני שגובים כספים מאנשים חולים או מבקרים שלהם. רדיפת הבצע במדינה הזאת העבירה אנשים על דעתם.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
אדם שמסיע בתשלום בדרכו לעבודה ובחזרה, בחיים לא יהיה ברווח, ההוצאות הן: דלק, טיפולים, תיקונים, ביטוח, רישוי, ירידת ערך.

אני מוכן לוותר על הרכב יום אחד תמורת נסיעה בלי פקקים ביתר השבוע, ביום זה אני אסתדר בתחבורה ציבורית, פול לעבודה וחזרה, מוניות... מה הבאת לי פריפריה עכשיו ?

בצפון אין פקקים כמו שמכירים אותם במרכז.

חוץ מזה שבשביל זה צריך תחבורה ציבורית שאפשר להשתמש בה.

לפחות איפה שאני גרתי הייתה רכבת תחתית, רכבת קלה, אוטובוסים מסודרים (חלקם חשמליים), מוניות במחיר נורמלי ומוניות שירות עם נהגים שפויים.

פה אין את זה.

זו רק אחת הסיבות שאני חוזר לחיות בפריפריה, כי אי אפשר עם הפקקים האלה.

אבל להשאיר את האוטו בבית זו לא אופציה אמיתית.

פורסם (נערך)

ההוצאות יהיו לך בכל מקרה וזה לא שתפסיק לטפל באוטו אם לא ישתתפו איתך בהוצאות. בדיוק כמו בעסק שגם בו אתה יכול להיות בהפסד אבל עדיין תשלם משכורות. עסק מוקם למטרות רווח אבל יכול להיות בהפסדים.

לכן הכשרה של דבר כזה מאוד בעייתית.

הצעה נוספת: חוק חנייה חינם בבתי חולים, לא הגיוני שגובים כספים מאנשים חולים או מבקרים שלהם. רדיפת הבצע במדינה הזאת העבירה אנשים על דעתם.

בזה אני מסכים איתך בכל מילה.

ובחוק שמגביל אותך לא להשתמש ברכב פעם בשבוע יהיו מלא פירצות כמו שיוסי אמר

עריכה אחרונה על ידי dvirr
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אני הולך להרגיז לא מעט אנשים:

הייתי מנהיג יום השבתה לרכב בכבישים עמוסים.

כל נהג בוחר יום בין ראשון לחמישי בו אסור לו לנהוג ברשימת כבישים המוגדרת 'כביש עמוס'.

התוצאה הפחתה של 20% מכלי הרכב בכביש והקלה משמעותית בפקקים.

אה....ובמקביל לשפר את התחבורה הציבורית שלא תקרוס בעומס שיווצר.

פעם היה כזה חוק בגלל המחסור בדלק. היו מדבקות על השמשה שמודיעות באיזה יום אסור לנסוע ברכב.

לדעתי זו הצעה גרועה מאחר ואת התנועה מרכיבים לא רק נהגים פרטיים, אלא גם משאיות, אוטובוסים, מוניות, רכבי שירות של חברות וכל מיני כאלה שאתה לא יכול להגביל (כי זה פשוט שלילת יום עבודה) ההפחתה תהיה נמוכה מ20% ובכלליות ייוצר מצב של הרבה כאב ראש על כלום תמורה. מה שבד"כ הולך במדינה הזאת.

אם תשפר את התח"צ כמות התנועה תרד פלאים ללא כל צורך בהגבלות מציקות מאחר ואנשים יבחרו להשאיר את הרכב בבית כל השבוע ולא יום אחד בכפייה, כמו שבעצמך אמרת:

אני מוכן לוותר על הרכב יום אחד תמורת נסיעה בלי פקקים ביתר השבוע, ביום זה אני אסתדר בתחבורה ציבורית, פול לעבודה וחזרה, מוניות...

אם התח"צ מספיק יעילה אתה תוכל להסתדר איתה כל השבוע ולחסוך המון כסף. מעבר לשיחרור הפקקים נרוויח משהו הרבה יותר טוב - אויר נקי. זיהום אויר זה חרא של דבר, פשוט מגעיל להסתובב בכל אזור המרכז בשעות הבוקר ואחה"צ בגלל כל האובך שהמכוניות עושות.

הסיבות העיקריות שאין פה תחבורה ציבורית טובה היא ששימוש ברכב פרטי מכניס המון כסף למדינה, ושהשר שיחליט ליזום מהפך בתח"צ לא יראה מזה פירות בקדנציה שלו ולא יזקפו את זה לזכותו, אז אף אחד לא רוצה. כי ישראל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...