Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליפני כשבועיים רכשתי את הרכב והיום נכנסתי איתו למוסך מורשה "ארז" בחיפה לבדיקה שגרתית לאחר הקנייה.

הרכב עלה על הליפט ונאמר לי שצריך להחליף גומיות אבק לבולמים כי הן קרועות ועל הדרך חייב להחליף גם את התושבות לבולמים ( למרות שהן בסדר ) ואחרי כל זה צריך לעשות גם כיוון פרונט. ההצעת מחיר שקיבלתי עמדה על 1751!!!

האם אי אפשר להחליף רק את הגומיות אם הבולמים תקינים? או שאולי לוותר וללכת למוסך לא מורשה? האם התיקון הזה בגלל דחוף?

עוד שאלה שאשמח לקבל עלייה מענה... הרכב כרגע עם 53000 KM והטיפול האחרון שלו היה ב 1.5.15 . נאמר לי במוסך שזה או שנה או 15 אלף . האוטו מהטיפול האחרון עשה רק 8000 KM האם יש צורך למהר בגלל השנה או שאפשר לסחוב עוד? והאם מחיר של 850 להחלפה של שמן מנוע, מסנן שמן מנוע מסנן אוויר וטבעת אטימה הגיוני?

תודה רבה לכולכם וחג שמח.

פורסם

גם אני התחלתי עם המוסכים המורשים וקיבלתי הצעות להחליף כל מיני דברים שבאמת התבררו כתקינים לגמריי (בפעם הראשונה שנכנסתי אמרו לי להחליף פלאגים. לא שזה רע, אבל מבירור בדיעבד התברר שהם הוחלפו כ-20000 ק"מ קודם לכן, והם מחזיקים 90000). האוטו עבר רק 53,000. כל זמן שאין משהו קונקרטי כתוצאה מאיזה התעללות יוצאת דופן, הכל ברכב הזה אמור (!) להיות בסדר, חוץ מטיפולים שוטפים. נסה להרים טלפון ולאחר מכן אולי לגשת למוסך עאהד בבסמת טבעון (אם אתה מחיפה אני מניח שהמרחק סביר). תבקש שיסתכל על כל הדברים האלה ובכללי.

פורסם

אני אענה על השאלה השניה,

850 שח זה הרבה לשמן מנוע+ פלטר שמן+ פלטר אוויר ובורג. אפילו בצמפיון זה עלה לי 650! זה מחיר גבוהה לכל הדעות.

אני אישית אחרי 3 שנים עזבתי את צמפיון ולא מתחרט לרגע, לא חסר מוסכים אמינים שהם מורשי משרד התחבןרה אתה לא חייב את מוסכי הונדה יותר!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
אני אענה על השאלה השניה,

850 שח זה הרבה לשמן מנוע+ פלטר שמן+ פלטר אוויר ובורג. אפילו בצמפיון זה עלה לי 650! זה מחיר גבוהה לכל הדעות.

אני אישית אחרי 3 שנים עזבתי את צמפיון ולא מתחרט לרגע, לא חסר מוסכים אמינים שהם מורשי משרד התחבןרה אתה לא חייב את מוסכי הונדה יותר!

כן הקטע שאני לא ממש מכיר פה באיזור חיפה . אני מהרגל טיפשי רגיל ללכת למורשים. הייתה לי מאזדה 2008 שעד יומי האחרון איתה טופלה במורשה.

מה שמעצבן אותי במורשה זה שדוחפים לך לפעמים סתם דברים שלא באמת חייבים לתקן. או ששמעתי היום את אחד הבוחנים מפחיד איזה בחור שהיה צריך ללכת להחליף תושבת מנוע שלא כדאי לו לחסוך ולהחליף במוסך רגיל כי ישימו לו תושבת לא מקורית ואז הוא יחזור למורשה כדי לתקן ואז זה סתם יצא לו כפול.

פורסם
כן הקטע שאני לא ממש מכיר פה באיזור חיפה . אני מהרגל טיפשי רגיל ללכת למורשים. הייתה לי מאזדה 2008 שעד יומי האחרון איתה טופלה במורשה.

....

הנה, בדף הזה יש מלא חוות דעת על הכל, מוסכים, חשמלאים, מכונאים ועוד...

בטח שיש באזור שלך:

http://www.carsforum.co.il/vb/forumdisplay.php?79-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם (נערך)

לפי דעתי האישית למגן אבק לבולמים אין כ"כ משמעות, זה סה"כ מכסה גומי שמונע כניסה של אבק לבולם (כשמו הוא), השאלה מה זה קרוע? האם הוא קרוע לחלוטין שווה ערך לכאילו לא נמצא? וגם אם כן אז?!,

החלפה של זוג בולמים עם התושבות בולמים שלו כמדומני לא מגיע ל 1700 שקל כולל כיוון פרונט, בזמנו שמתי 4 בולמים עם כריות ועם המגן הזה שמגיע בייחד עם הערכה, כולל כיוון פרונט והכל יצא סביב הסכום הזה (כמובן לא במוסך מורשה).

לפי דעתי, בהונדה במורשה המחירים תלושים מהמציאות, סתאם תורמים להרג ולרתיעה של המותג הזה.

לפי דעתי:

לגבי הטיפול ברור שאפשר לסחוב, זה לא ממש לסחוב , זה עוד זמן לטיפול ואין טעם להקדים במיוחד אם אתה הולך למורשה ומשלם פי כמה ממה שהוא אמור לעלות באמת, נשאלת השאלה למה ללכת למורשה מלכתחילה.! הזוי.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי דעתי האישית למגן אבק לבולמים אין כ"כ משמעות, זה סה"כ מכסה גומי שמונע כניסה של אבק לבולם (כשמו הוא), השאלה מה זה קרוע? האם הוא קרוע לחלוטין שווה ערך לכאילו לא נמצא? וגם אם כן אז?!,

החלפה של זוג בולמים עם התושבות בולמים שלו כמדומני לא מגיע ל 1700 שקל כולל כיוון פרונט, בזמנו שמתי 4 בולמים עם כריות ועם המגן הזה שמגיע בייחד עם הערכה, כולל כיוון פרונט והכל יצא סביב הסכום הזה (כמובן לא במוסך מורשה).

לפי דעתי, בהונדה במורשה המחירים תלושים מהמציאות, סתאם תורמים להרג ולרתיעה של המותג הזה.

לפי דעתי:

לגבי הטיפול ברור שאפשר לסחוב, זה לא ממש לסחוב , זה עוד זמן לטיפול ואין טעם להקדים במיוחד אם אתה הולך למורשה ומשלם פי כמה ממה שהוא אמור לעלות באמת, נשאלת השאלה למה ללכת למורשה מלכתחילה.! הזוי.

תודה רבה חברים על המענה...

לגבי הטיפול נאמר לי שהשמן מנוע נראה שרוף וצריך להחליף אותו.. האם יש לי אפשרות להחליף את השמן מנוע בכוחות עצמי לבינתיים עד הטיפול?

פורסם

לפי דעתי:

חבל שאתה מטעה סתם.

מגיני האבק לבולמים בעלי משמעות גבוהה להגנתם מפגעי הסביבה (להלן אבק וחול) ובעקבות כך- הגנה מכשל מוקדם בעקבות כך.

זה שהסכום המדובר עלה לך להחלפה של סט מושלם לא אומר כלום- החל מכך שהרכבים שונים ובעיקר מקור החלפים, פות"ש לא כתב אילו חלקים הוצעו לו- אם מדובר בחלקים מקוריים אני מניח שהם לא זולים, לכן לפני שמבטלים את ההצעה רצוי לבדוק מה בדיוק נותנים לך ולהשוות למקום אחר בצורה דומה.

לגבי הטיפול- מומלץ מאוד לעשות טיפול בזמן (עד שנה) גם אם נסעת אלף ק"מ בלבד במהלך השנה, החיסכון שבדחייה הוא רק בראש.

פורסם

כשרוכשים רכב משומש יש להקצות סכום ליישור קו, וזאת כדי להמנע מבעיות חמורות בהמשך.

קח בחשבון שמוכר הרכב "התקמצן" עליו בחודשים האחרונים כיוון שרצה למכור אותו. כל שקל שתחסוך עכשיו יהפוך לכמה שקלים שתאלץ להוציא אחר כך.

לא חייבים לטפל במוסך מורשה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

נשאלת השאלה אם אתה הולך להוציא 2000 שקל, הרכב כבר עבר 50 אלף ק"מ, עדיף כבר לשים 4 בולמים חדשים עם התושבות ועם הכל קומפלט ייצא אותו סכום פחות או יותר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
כשרוכשים רכב משומש יש להקצות סכום ליישור קו, וזאת כדי להמנע מבעיות חמורות בהמשך.

קח בחשבון שמוכר הרכב "התקמצן" עליו בחודשים האחרונים כיוון שרצה למכור אותו. כל שקל שתחסוך עכשיו יהפוך לכמה שקלים שתאלץ להוציא אחר כך.

לא חייבים לטפל במוסך מורשה.

הרכב עבר טיפול ב 45000KM שזה בעצם ליפני 8000KM. מה שהמוכר היה אמור לעשות הוא עשה. במוסך אמרו לי שנכון לכרגע צריך להחליף שמן . השאלה אם להחליף שמן עכשיו ואז לחכות לטיפול ב 60000KM? יש לי עוד 7000 אלף קילומטר. לא חבל לזרוק כסף ליפני?

פורסם
נשאלת השאלה אם אתה הולך להוציא 2000 שקל, הרכב כבר עבר 50 אלף ק"מ, עדיף כבר לשים 4 בולמים חדשים עם התושבות ועם הכל קומפלט ייצא אותו סכום פחות או יותר.

השאלה שאני שואל את עצמי זה האם בשביל גומיה קרועה שתפקידה רק למנוע כניסה של אבק וחול יש צורך להוציא 2000 שקל? הבולמים עובדים נהדר. לא חבל לוותר על בולמים מקוריים של הרכב בשביל בולמים סוג ב שישימו לי?

פורסם

בולמים של מונרו או קייבה הם בהחלט לא סוג ב. ואם כן תחליט לעשות כן, אני אישית מבטיח לך שינוי דרסטי בהתנהגות ובהרגשה הכללית אחרי שתחליף אותם.

• ספונסר פורום
פורסם
הרכב עבר טיפול ב 45000KM שזה בעצם ליפני 8000KM. מה שהמוכר היה אמור לעשות הוא עשה. במוסך אמרו לי שנכון לכרגע צריך להחליף שמן . השאלה אם להחליף שמן עכשיו ואז לחכות לטיפול ב 60000KM? יש לי עוד 7000 אלף קילומטר. לא חבל לזרוק כסף ליפני?

לא חבל לזרוק כסף לפני.

הוראות היצרן מסבירות כי יש לבצע טיפול אחת לשנה או 15 אלף קילומטרים, לפי המוקדם מבין השניים. לא לפי מה שנראה לך מבין השניים.

הסיבה לכך פשוטה - השמן מאבד מתכונותיו עם הזמן, מתחיל ליצור בוצה במנוע שסומתמת את מעברי השמן ומשם הדרך להחלפת מנוע קומפלט לא ארוכה. הנה דוגמא ממש לא ממזמן למישהו שחשב כמוך שלא חייבים לעשות טיפול בכל שנה:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556755-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A1%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%99-%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%A9%D7%9E%D7%9F

תעבוד לפי הוראות היצרן והחלף שמן מנוע ופילטר אחת לשנה לפחות. השתמש בחלפים איכותיים, שעומדים בתקן שקבע היצרן. אם אתה מטפל במוסך מורשה יבואן הם כבר ידאגו לזה, אם אתה הולך למוסך פרטי תוודא מולם שהם אכן עושים את זה (כי אז הם לא מחויבים לתקן שקבע היצרן).

פורסם (נערך)

על פניו נשמע שמנסים להשחיל לך שטויות. יש לך חשבונית או פירוט של הטיפול האחרון?לא ברור ממה שפירסמת מתי היה הטיפול.בכל מקרה אין צורך בפחות משנה או 15 k . עשית בדיקה לםני הרכישה?אם כן לא ציינו כלום לגבי הבולמים? באיזה דגם מדובר האצבק או סדאן?

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
  • תוכן חדש...