Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתור תקלה במחשב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש עצה לגבי איתור תקלה במחשב, לפני שאני סוחב אותו למעבדה.

מחשב המשמש את אבי, נרכש ביוני 2012. בבסיסו לוח אם ASUS P8H61MLXB3 ומעבד Pentium G620.

מדפסת HP 4615

מסך LG שנרכש במקביל למחשב.

לפני כשבועיים המסך החשיך - בהדלקה נדלקת נורת הבקרה ונשמעים מאווררים (המחשב אינו שלי ולכן לא פתחתי את המארז), אולם המסך אינו מציג דבר. בלחיצה על הכפתורים מופיעים תפריטים.

נסיון לחבר את המחשב למסך אחר - אין תגובה.

נסיון לחבר את המסך למחשב נייד - אין תמונה (אולם המסך החלופי מציג תמונה מהנייד).

נסיון להדפיס במדפסת ממחשב נייד - המחשב מזהה חיבור התקן USB אולם לא מזהה אותו ולא מתקין דרייבר. המדפסת מודיעה כי היא לא מוצאת מחשב. פונקציית הצילום והפקס פועלות.

האם לדעתכם מדובר בלוח אם שהתקקל ו"לקח אתו" את המסך והמדפסת? האם ניתן לאתר את התקלה לפמני לקיחה למעבדה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נסה קודם פריקת מתח. נתק אותו מהחשמל לדקה וחצי ותוך כדי שהוא כבוי לחץ על כפתור ההדלקה כמה פעמים.

כשהוא נדלק, האם המקשים עם הנורות (caps lock/num lock) מגיבים?

פורסם

ננסה את שיטת הפריקה, למרות שהמחשב היה כבוי מספר ימים לפני שבדקתי אותו.

לגבי החלפת כרטיסים וכו' - אין לי האמצעים לכך, כנראה שלא תהיה ברירה אלא לסחוב אותו למעבדה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסיכוי שהלוח מת ולקח איתו מדפסת ומסך הוא אפסי, יכול להיות שהם מתו בנפרד.

סביר להניח שהבעיה בספק כח במחשב, המדפסת והמסך סביר להניח שלא חיברת\הגדרת נכון.

פורסם (נערך)

נושא התקלה בשלושה מכשירים חשוד כיון שהוא התרחש באותו זמן.

לגבי המסך והמדפסת - כאמור המסך לא פעל גם עם מחשבים אחרים, בעוד שמסך אחר פעל עם הכנסת תקע ה-VGA. גם המדפסת לא פעלה עם מחשב אחר בעוד שמדפסת אחרת הוגדרה אוטומטית באופן מיידי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

קשה לי להאמין שמסך ומחשב הלכו באותו זמן, במיוחד שהמסך מציג תפריטים. לעיתים במסכים יש מספר כניסות וניתן לבחור על ידי תפריטים. תבדוק שאתה על הINPUT הנכון, למשל VGA ולא DVI.

לגבי המחשב, יכול בהחלט להיות ספק. בלוחות אסוס לרוב יש לד שדולק כאשר הם מקבלים מתח. תבדוק אם לד כזה דולק בלוח הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מאיפה אתה בארץ? אם אתה מהדרום אתה מוזמן לתאם איתי ואעזור.

בכל מקרה, הצירוף מקרים הזה קצת הזוי, למרות שיכול להיות שהיה איזה נחשול מתח או משהו שדפק את כל העסק, אבל זה בסבירות מאוד נמוכה.

אני מציע איפוס הגדרות ביוס, נשמע טיפשי אבל מועיל הרבה פעמים במקרים כאלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קפוץ אל ארז ברמת אלון לחנות שלו בשם "פיסיהוליק", הוא חבר פורום שכנראה עוד לא ראה ובגלל זה עוד לא ייעץ.

so far so good so what

פורסם

ארז עד כמה שזכור לי נמצא בחיפה או במקום אחר בצפון הארץ, אני לא יודע מאיפה ספריאל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1. תודה דור, אכן אני חיפאי, וגם לקוח מרוצה של ארז. העניין הוא שהמחשב לא שלי ויש כמה חלקים שעדיין באחריות, אז באיזה שלב המחשב יובא אחר כבוד ל-KSP, שם נרכש.

2. לפי הצעה שקיבלתי כאן ניסיתי להכניס מתאם VGA ל-DVI לכניסה למסך. פיזית לא הצלחתי, יש איזו בעיה עם הלשונית הרחבה.

3. גם התנהגות המסך מוזרה - אני מצליח לקבל תפריטים אבל לא לבחור בהם. וכאמור - לא מצליח להציג עליו תמונה ממחשבים ניידים. יתכן שיצריך גם טיול לבאג.

פורסם
מבקש עצה לגבי איתור תקלה במחשב, לפני שאני סוחב אותו למעבדה.

מחשב המשמש את אבי, נרכש ביוני 2012. בבסיסו לוח אם ASUS P8H61MLXB3 ומעבד Pentium G620.

מדפסת HP 4615

מסך LG שנרכש במקביל למחשב.

לפני כשבועיים המסך החשיך - בהדלקה נדלקת נורת הבקרה ונשמעים מאווררים (המחשב אינו שלי ולכן לא פתחתי את המארז), אולם המסך אינו מציג דבר. בלחיצה על הכפתורים מופיעים תפריטים.ו יש צפצופים/הבהובים מהמחשב? במידה ויש, כמה? קצרים/ארוכים? כי אם יש, הצפצופים האלה הם קודי שגיאה, ובספרון שהגיע עם לוח אם, רשום מה אומר כל דבר (יכול להשתנות מלוח אם ללוח אם).

נסיון לחבר את המחשב למסך אחר - אין תגובה נסה לפתוח את המחשב ולבדוק שהכל מחובר כמו שצריך בפנים. נסה לחבר זכרונות אחד אחד, נסה להפעיל את המחשב בלי דיסק קשיח/כונן אופטי וכרטיס מסך חיצוני (אם יש). נסה לחבר ספק ממחשב אחר. אם שום דבר לא עוזר, כנראה הבעיה בלוח או CPU.

נסיון לחבר את המסך למחשב נייד - אין תמונה (אולם המסך החלופי מציג תמונה מהנייד). נסה להחליף כבל מסך. במידה ולא עוזר - המסך נפטר, אם יש עליו אחריות, תחליף אותו.

נסיון להדפיס במדפסת ממחשב נייד - המחשב מזהה חיבור התקן USB אולם לא מזהה אותו ולא מתקין דרייבר. המדפסת מודיעה כי היא לא מוצאת מחשב. פונקציית הצילום והפקס פועלות. נסה להחליף כבל USB. יכול להיות גם שהמחשב לא מזוהה את המדפסת כי לא מותקן דרייבר (היה לי קטע כזה עם מדפסת HP8500A וחלונות 7). נסה להתקין דרייבר מאתר של HP (יש להם גירסאות לייט בלי כל השטויות שדוחפים בד"כ).

האם לדעתכם מדובר בלוח אם שהתקקל ו"לקח אתו" את המסך והמדפסת? האם ניתן לאתר את התקלה לפמני לקיחה למעבדה?

תשובות בכחול

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין צפצופים, קרוב לודאי שגם אין רקול פנימי. המחשב גם לא נכבה מיד - נורות הבקרה דולקות ויש רעש מאווררים.

לא מתכוון לפתוח מארז, כדי ש-KSP לא יתנערו מאחריותם.

לגבי המסך - ניסיתי כמה כבלים, שפועלים עם מסך אחר. לכן אני חושד שהמסך הלך לעולמו. ילקח לבאג.

לגבי המדפסת - כנ"ל, כבל ה-USB שימש אותי כדי לחבר את אותו מחשב למדפסת אחרת, בלי בעיות. צריך למצוא את הקבלה כדי לקחת לחנות (בתקוה שזה לא היה אופיס דיפו שבינתיים החליף בעלות ואיני יודע מה מדיניותם לגבי רכישות ישנות).

• תוכן חדש...