Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמר תומר רובין שנחשב לאחד המעצבים המובילים בתחום.

בת'כלס, לפני שפנו לפיטר הציעו לתומר את המשרה, אבל הרילוקיישן לא בא לו טוב באותו הזמן.

אז פנו לפיטר, והשאר היסטוריה.

טיימינג זה הכל בחיים. (כל עוד השן לא קופצת)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אחד המובילים בתחום :)

אני גם לא אוהב לדבר בשבחי, אבל מרגיש צורך להצדיק במעט את שאמרתי.

אני יודע דבר או שניים על עיצוב, פרופורציות, שפות עיצוב שונות וכו'.

למדתי את התחום הזה. אם במקרה שמעת על תחום שנקרא עיצוב תעשייתי.

וכן, זה תחום שגם בו יש נישה שלמה של עיצוב כלי רכב.

כך שכשאני אומר את דעתי, אני יודע שאני מבסס אותה לא על אויר, אלא על ידע. לא אויר, ידע.

ואם בא לך לדעת, אז למרות שבגדול וברמת המאקרו עיצוב הוא סובייקטיבי, והוא די עניין של טעם,

מנגד, יש הרבה דברים בעיצוב שהם פשוט נכון או לא נכון.

אם תלמד את זה, אולי תבין על מה אני מדבר :)

דוגמה קטנה.

כשאתה בחרת לעשות סקירה על המיצובישי החדשה שלך, ואפילו טרחת והעלית סקירת וידאו,

לא זכור לי שמישהו אמר לך (וגם לא אני)- "מי אתה בכלל שאתה עושה סקירת רכב?" או "האם אתה כתב רכב שאתה מרשה לעצמך?" וכו'.

אז לא, אני לא מהמובילים בתחום כלי הרכב, אבל למדתי, אני מתעסק והתעסקתי לא מעט בתחום העיצוב. וזה תחום רחב מאוד :)

בת'כלס, לפני שפנו לפיטר הציעו לתומר את המשרה, אבל הרילוקיישן לא בא לו טוב באותו הזמן.

אז פנו לפיטר, והשאר היסטוריה.

איזה כיף זה להיות ציני הא? פשוט הרגשה נפלאה.

וברצינות, אתם יכולים להסכים איתי ואתם יכולים שלא להסכים איתי.

זה לא ישנה את העובדה שאני עומד מאחורי מילותיי :)

להגיד על הרכבים של יונדאי שהם עיצוב מטורף (באופן חיובי כמובן), זה אי הבנה של הבסיס של עולם העיצוב וממה בעצם עיצוב מתחיל.

יש להם רכבים מעוצבים טוב יותר, ויש מעוצבים פחות טוב. בכל מקרה, עיצוב "מטורף" זה לא.

והשיא השלילי בעיניי זה ה- I35. פשוט רכב שפרופורציה נכונה היא ממנו והלאה :)

תהיו בריאים חברים :)

יום טוב.

פורסם

לא ידעתי שלמדת עיצוב.

זה משנה את כל התמונה.

בשמי ובשם פיטר - סליחה.

בזמן שלקח לך להיעלב על זה שאתה פלצן יונדאי וקיאה ייצרו עוד כמה אלפי מכוניות שסובלות מ'תת עיצוב'.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

אין בעיה אם עיצוב לא מוצא חן בעיניך ואתה אומר זאת.

פשוט כשאמרת את המשפט לגבי שהייתי יושב איתו ומסביר לו.. זה נשמע מצחיק.

ההבדל בין מה שאני עשיתי על המיצובישי לבין מה שאמרת,זה שאני לא אמרתי שאני יכול ללמד כתבי רכב איך לעשות סיקור,אני יכול להסכים עם מבחן או לא להסכים,אבל לא ללמד אנשים עם נסיון מה לעשות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא ידעתי שלמדת עיצוב.

זה משנה את כל התמונה.

בשמי ובשם פיטר - סליחה.

בזמן שלקח לך להיעלב על זה שאתה פלצן יונדאי וקיאה ייצרו עוד כמה אלפי מכוניות שסובלות מ'תת עיצוב'.

אם היה נדמה שנעלבתי, אנסה לתקן את הרושם :)

אין לי סיבה להיעלב. אמרת את דעתך כשם שאני אמרתי את דעתי. לא כל אחד חייב לקבל אותה. יש שיסכימו איתי ויהיו שלא.

מנגד, יכול להיות שאתה מעט נעלבת...?

לא יודע מה זה פלצן יונדאי וקיאה. ואני בטוח שהם עושים חיל ומייצרים המון רכבים שנמכרים.

אני גם בטוח שהמון אנשים קונים את הרכבים שלהם בגלל מוניטין של רכב טוב, אמין שנותן תמורה טובה במחיר טוב.

אל תציג את זה בצורה שכל מי שקונה היום רכב, מתייחס לעיצוב שלו בראש רשימת הדרישות :)

שוב אני אומר, אמרתי את דעתי.

אין בעיה אם עיצוב לא מוצא חן בעיניך ואתה אומר זאת.

פשוט כשאמרת את המשפט לגבי שהייתי יושב איתו ומסביר לו.. זה נשמע מצחיק.

ההבדל בין מה שאני עשיתי על המיצובישי לבין מה שאמרת,זה שאני לא אמרתי שאני יכול ללמד כתבי רכב איך לעשות סיקור,אני יכול להסכים עם מבחן או לא להסכים,אבל לא ללמד אנשים עם נסיון מה לעשות.

אני שמח שהמשפט המדובר נשמע לך מצחיק, כי זו הייתה הכוונה :)

המשפט הזה נאמר בהומור נטו. ברור שזה עדיין משקף את עמדתי ודעתי, אך לא באמת הייתה בי כוונה "לגעור" במעצב של יונדאי אתה יודע..

בקיצור, מה אומר ומה אגיד לכם אנשים יקרים.

איש איש בדעתו יחיה :)

עדיין, שיהיה לכם יום טוב!

פורסם

מעניין אותי, בלי ציניות, למה העיצוב של יונדאי הוא כ״כ לא ״נכון״ ולא פרופורציונאלי לדעתך.

אני יכול להבין אם תגיד שהעיצוב של הקונצרן הקוריאני לא עולה בקנה אחד עם שפה עיצובית מסויימת או משהו דומה - אבל איך אתה יכול לומר, בתור אחד שמבין בעיצוב, לומר שעיצוב של רכב של אחת מחברות הרכב הגדולות בעולם הוא פשוט ״לא נכון״?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גם לדעתי העיצוב של יונדאי לא פרופורציונאלי בשיט ובכלל אין לדגמים הקודמים צורה של מכונית. ניסו לעצב סתם משפחתית כאילו היא מינימום חללית מגלקסיה אחרת במסווה של מכונית. יש קוים שאתה לא יודע איפה מתחילים ואיפה נגמרים, יותר מידי כפלים שזה נראה כמו כרס של זקן שמן בחוף הים, עיצוב מנופח ומלא שטח של פח שמסתיים בגלגלים פצפונים, פנסים מתוחים כמעט עד הדלתות ובגדול יותר מדי ניסיון לצעוק "תראו אותי, אני פה!" ממש "אובר דיזיינינג".

בקיאה המצב לא כזה גרוע ובדגמים החדשים של יונדאי רואים שיפור ניכר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא אחד המובילים בתחום :)

אני גם לא אוהב לדבר בשבחי, אבל מרגיש צורך להצדיק במעט את שאמרתי.

אני יודע דבר או שניים על עיצוב, פרופורציות, שפות עיצוב שונות וכו'.

למדתי את התחום הזה. אם במקרה שמעת על תחום שנקרא עיצוב תעשייתי.

וכן, זה תחום שגם בו יש נישה שלמה של עיצוב כלי רכב.

כך שכשאני אומר את דעתי, אני יודע שאני מבסס אותה לא על אויר, אלא על ידע. לא אויר, ידע.

ואם בא לך לדעת, אז למרות שבגדול וברמת המאקרו עיצוב הוא סובייקטיבי, והוא די עניין של טעם,

מנגד, יש הרבה דברים בעיצוב שהם פשוט נכון או לא נכון.

אם תלמד את זה, אולי תבין על מה אני מדבר :)

דוגמה קטנה.

כשאתה בחרת לעשות סקירה על המיצובישי החדשה שלך, ואפילו טרחת והעלית סקירת וידאו,

לא זכור לי שמישהו אמר לך (וגם לא אני)- "מי אתה בכלל שאתה עושה סקירת רכב?" או "האם אתה כתב רכב שאתה מרשה לעצמך?" וכו'.

אז לא, אני לא מהמובילים בתחום כלי הרכב, אבל למדתי, אני מתעסק והתעסקתי לא מעט בתחום העיצוב. וזה תחום רחב מאוד :)

איזה כיף זה להיות ציני הא? פשוט הרגשה נפלאה.

וברצינות, אתם יכולים להסכים איתי ואתם יכולים שלא להסכים איתי.

זה לא ישנה את העובדה שאני עומד מאחורי מילותיי :)

להגיד על הרכבים של יונדאי שהם עיצוב מטורף (באופן חיובי כמובן), זה אי הבנה של הבסיס של עולם העיצוב וממה בעצם עיצוב מתחיל.

יש להם רכבים מעוצבים טוב יותר, ויש מעוצבים פחות טוב. בכל מקרה, עיצוב "מטורף" זה לא.

והשיא השלילי בעיניי זה ה- I35. פשוט רכב שפרופורציה נכונה היא ממנו והלאה :)

תהיו בריאים חברים :)

יום טוב.

אני חושב שה-I35 ממש יפה.

פורסם

איזה דיון סוער !

תסכימו איתי שאין על העיצוב של סאניונג....

ובנימה רצינית,בעוונותי נוסע על i35 כבר שנתיים וכמעט 120 k.

לפניה השתמשתי באוקטביה שאכן נוסעת ומרגישה על הכביש טוב יותר אבל היונדאי יותר אמינה בצורה מוחלטת, ולדעתי קולעת לצרכים של רוב הנהגים.

בתווך הייתה לי לשבועיים קורולה 2011 והיונדאי עדיפה עליה בכל פרמטר מבחינתי.

עיצוב זה נחמד אבל זה עניין של טעם.

ובטיול האחרון שלי בארהב דווקא צפיתי בדי הרבה קאיה ויונדאי,יותר ממה שציפיתי.גם באירופה ראיתי יותר קאיה סיד מיפניות אחרות,אולי בגלל שהן מיוצרות בסלובקיה ?

פורסם

כן...אבל...שים את העובדות בצד. הן מאוד מבלבלות.

אם היה למעצב קצת זמן והוא היה יושב עם תומר המעצב התעשייתי, שהיה מוזג לו כוס מים קרים שירגע, בטוח שהם היו מצליחים הרבה יותר.

לשעבר:

פורסם

למה אתה מזלזל בדעה של מישהו אחר?

העיצובים שלהם מוגזמים בנסיון להיות שיקים..אבל האמת שלעיצובים אין סגנון,זה כאילו נתנו לילד קטן יד חופשית..

פורסם

גוגי,

אם הדעה היתה נרשמת כ "לדעתי..." הוא לא היה מזלזל.

אבל כשמעצב העל התעשייתי תומרובין רושם

הייתי שמח לשבת לכמה רגעים עם המעצב שלהם ולהגיד לו- אח שלי, תירגע, תנשום עמוק, קח אויר ועכשיו תעצב מכונית :)

זה נראה כמו התנשאות והתרברבות ישראלית טיפוסית שלא עומד מאחוריה כלום חוץ מנפיחה.

לשעבר:

פורסם

ניתן להבחין בקלות שהמשפט הזה נאמר בהומור, בדיוק כמו שכשאני רואה את בלאדה מהפועל תל אביב משחק אני אומר לחברים שלי שלא הייתי בוחר אותו גם לחמישייה בשכונה. לא נאמר פה משהו מופרך או מוגזם , העיצוב של יונדאי הוא לא קונצנזוס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...