Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא היונדאי לא נופלות מהיפניות מבחינת אמינות,סוסי עבודה.

מתי פעם טיוטה סובבה לך את הראש ואמרת ואוו איזה יפה? אני מדבר על רכביים עממים ולא איזו GT

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חסר בקוריאניות קצת פרימיום...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא הייתי אומר זאת על האופטימה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מי שלא יכול למכור הנאה מנהיגה, נוחות נסיעה או חדשנות טכנולוגית, נאלץ להסתפק בלמכור אבזור..

לא הטויוטה קורולה ולא הi30 מאותן שנים - שתיהן אינן פורצות דרך בתחומים הללו, אבל לפחות שיהיה רכב אמין, בטיחותי ומאובזר. ההורים שלי לא מחפשים יותר מזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמעט תמיד אעדיף יפניות על הקרויאניות ,

המינוס העיקרי של הקרויאניות הוא צריכת הדלק ,

יש לי חבר עיתונאי רכב לטענתו הסוסים (כוח סוס) הקוריינים הם סוסי פוני ...

פורסם

סיפורים, סיפורים ועוד סיפורים.

שמעתי גם סיפורים כאלו על הגטס, הייתה לי גטס ונסעתי איתה בעיקר בעיר. אנשים אמרו לי שהרכב יעשה 1:7-1:8, הכול סיפורים, הכי גרוע שיצא לי בעיר היה 1:10.

מי ישמע כאילו היפניים מייצרים מטוסי סילון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

למה מזדה הצטיינה בצריכת דלק מרשימה?או הטיוטות? כול המשפחתיות בערך אותו דבר,משפחתית חיסכונית היא דיזל או היברדית.

ולא סוס יפני או פוני.

פורסם
הפערים היום בין היפניות לקוראניות כמעט ולא קיימים. בנוגע לתצרוכת דלק של הגטס- היא היתה גבוהה משמעותית מהמתחרות.

כן, כמה לדעתך עושה דייהטסו סיריון או טויוטה יאריס אוטומטית? (לא רובוטית ולא רציפה מהדור הנוכחי)

או לצורך העניין תשווה גם לפולו/איביזה/פאביה אוטומטיות. אף אחת מהן לא תעשה לך בתוך העיר 1:15 ומחוץ לעיר 1:20.

תיבה אוטומטית פלנטרית בעלת 4 הילוכים היא לא מתכון לחסכון בדלק.

פורסם

כנראה שסוסי הפוני האלו עושים אצלי עבודה טובה 8)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

הן נמכרות בכמויות מכובדות בגלל כמה סיבות:

- יש להן מענה תחרותי בכל קטגוריה, או לפחות בכל קטגוריה חשובה. מיני (פיקנטו, I10), סופר מיני (ריו האצ'בק, I20), תת משפחתי (ריו סדאן, I25), משפחתיות קומפקטיות (סיד, פורטה, I30, I35), משפחתיות גדולות (אופטימה, I40) וג'יפונים (ספורטאג', IX35). יש להם גם את הפרו-סיד והולוסטר שפונות לקהל צעיר ומצליחות לא רע (הפרו סיד אולי לא, אבל הולוסטר...).

- בכל קטגוריה הן מציעות רכבים סבירים והגיוניים, גם אם לא מרשימים במיוחד. לדעתי אין מוצר יותר שלם מהפיקנטו או מה-I10 בקטגוריה שלהן, לוולוסטר אין תחרות בכלל בטווח מחירים שלה. מבחינת העור כמובן, לא מבחינת מה שיש מתחתיו.

- הרבה עיצוב והרבה איבזור. הדברים האלה חשובים מאוד ללקוח הפוטנציאלי, במיוחד למר ישראלי הממוצע. לשלב את זה עם מוניטין אמינות טוב, עלויות אחזקה זולות יחסית ותופעת העדר הנפוצה (אחד רוכש, נותן חוות דעת טובה וכך זה מתגלגל) והנה קיבלתם רב מכר. בערך כמו פלאפל מוטורי - מחיר סביר, משביע, טעם סבבה ואפשר להוסיף הרבה תוספות. הרוב המוחלט בישראל מסתכל על הדברים האלה יותר מאשר על איכות חומרים, התנהגות כביש והיגוי, איכות נסיעה והנדסת אנוש. דוג' קיצונית היא למשל המכירות של האטראז' או הספייס סטאר. הן נמכרות יפה מאוד, אבל זה בטוח לא בגלל שהן טובות. זה בגלל שהן חסכוניות, מאובזרות ואמינות.

וכמובן שיש עוד סיבות. באופן כללי יונדאי/קיה נמצאות מאוד קרוב, לרמה של היפניות או האירופאיות. במנועים עדיין הם לא שם לדעתי. למרות שהמנועים מעודנים יחסית ונעימים, צריכת דלק גבוהה יחסית וההספק שלהם מורגש רק על הנייר. בפועל 130 ומשהו כ"ס של יונדאי/קיה לא נותנות יותר מ-110-120 כ"ס אצל היפניות או האירופאיות. אפילו ה-3 המזדקנת שלי עם 105 כ"ס וגיר 4 היל' מיושן עומדת איתן לא רע מבחינת ביצועים בטווח החוקי לפחות (מניסיון). בשאר ההיבטים הן בדיוק מה שלקוח מחפש. הן אמנם לא מרגשות או ייחודיות, אבל כמוצר הן עונות טוב על רוב הפרמטרים. התמורה שמקבלים ביחס לכסף מהקוריאניות טוב מאוד.

אתה צודק. האלנטרה הייתה מאובזרת וכל רמות הגימור כללו 4 חלונות חשמל ומראות חשמלות ואפילו היה כך בלנטרה.

ועדיין אני מעדיף קורולה עירומה מאבזור על פני האלנטרה. בתקופה הזאת הפער בין הקוריאניות ליפניות היה גדול מדי שהאבזור לא היה יכול לכפר על איכות הרכב. שלא נדבר על ההבדלים בין הלנטרה לעומת הקורולה של אותן שנים...

חסר בקוריאניות קצת פרימיום...

לא הייתי אומר זאת על האופטימה.

יצא לך לנהוג/לשהות באופטימה? ואם כן, הייתה במתחרות שלה כמו המאזדה 6, סקודה סופרב או אפילו המונדאו המיושנת? האופטימה לא שם פשוט. בטח שלא מבחינת ניהוג ואיכות נסיעה. אבזור טוב, עיצוב מוצלח, מרווח נדיב וזהו.

אגב, גם אם זה לא נראה ככה - אני באמת חושב שהקוריאניות היום הן אופציה טובה ותחרותית ולעיתים גם איכותית (סיד למשל...).

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

על האופטיה נסעתי,על המזדה ה6 לא,גבי דיבר על פרימיום,לפחות מבחינת נוכחות היא בהחלט שם.

גם על המונדאו נסעתי,לא התלהבתי ממנה,בטח לא מבחינת התחושה בפנים שלדעתי לעומת האופטימה היא מפסידה.

פורסם
. בפועל 130 ומשהו כ"ס של יונדאי/קיה לא נותנות יותר מ-110-120 כ"ס אצל היפניות או האירופאיות.

אשמח לראות רפרנס מקצועי ובלתי תלוי לקביעה הזו.

עד אז היא לעולם תישאר דעה מטומטמת שלא עומד מאחוריה שום דבר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אולי הוא חושב שכוח סוס קוריאני מיוצג ע''י סוס ערבי שכידוע כוחו שווה ערך ל0.95 משל סוס בלגי :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...