Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הזמנתי את אוטם הצבע הזה לחישוקי הגלגלים מתוך תיקווה שהמוצר ימנע במשהו את הדבקות אבק הבלמים אל חישוק הרכב וגם כדי שיגן עליהם.

המוצר הוזמן מאיביי ועלותו כ- 120 ש"ח לקופסה עם 236 גרם.

יישום החומר: היישום קל ונעים, החומר שמנוני וסמיך ומפיץ ריח נעים למדי, מורחים אותו על החישוק ומסירים את שאריות החומר כשהוא מתייבש - בדיוק כמו ביישום אוטם צבע רגיל.

לא נתקלתי בקושי מיוחד בהסרת החומר שהתייבש.

לטעמי תפקיד החומר להגן על החישוק ולהקל במשהו על הניקיון שלו, במהלך שלושת השבועות האחרונים עשיתי ניסוי שמטרתו להעריך את יעילות החומר.

שיטת הבדיקה: כדי לבדוק את יעילות החומר הוא נמרח על חצי חישוק ברכבו של שכן, בחרתי ברכב הזה כי כל חומרי ההגנה שיושמו (אם...) בבית החרושת כבר הוסרו במהלך הזמן, מצד שני - מדובר ברכב יפה שמתוחזק ברמה גבוהה ולפיכך אין קושי להחזיר את מצבו למצב "חדש".

מדובר בב.מ.וו 118 בת שנתיים, על חצי מהחישוק הקדמי שלה נמרח חומר וחצי חישוק נותר בלי הגנה - יותר צמוד מזה אין.

החומר יושם לפני שלושה שבועות על רבע חישוק מכל אחד מצדדי פיית מילוי האוויר - סה"כ חצי חישוק.

עקבתי אחרי התוצאות במשך שלושה שבועות - ועכשיו ניתן לתמונות לדבר:

החומר שיושם:

13jyqdm2zbin.jpg

החישוק אחרי שבוע מהמריחה:

mk5wymn1z2zj.jpg

החישוק אחרי שבועיים מהמריחה:

mzkytma12wzz.jpg

החישוק אחרי שלושה שבועות מהמריחה:

im2voqj0hwmr.jpg

החישוק אחרי התזת מים נקיים לשטיפה ממרסס עדין:

gxl3nmodjlez.jpg

מסקנה שלי - לא הבחנתי בשיפור משמעותי ברמת הלכלוך שנצבר על החישוק בחלקו "המוגן", התזת מים ניקתה את הלכלוך במידה שווה למדי על כל חלקיו, אבל - בקטע הממוגן נוצר בידינג שחביב על חברי הפורום, שהוכיח שככול הנראה החומר עדיין פרוס על הצמיג.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

תודה רבה על הסקירה.

צעד מבורך וכיף לקרוא.

אף פעם לא הייתי חסיד של המוצר הנ"ל, לא ראיתי הוכחה ליעילות אמיתית, או כזו שמצדיקה רכישה.

הסקירה הזאת מעמיקה את התחושה.

בעידן המודרני, יש ציפויים יעודיים להגנה על ג'אנטים, שיעילותן מוכחת.

עלותן קרובה למוצר הנ"ל והם אכן מותירים את החישוק נקי למשך זמן ארוך יחסית, הניקוי פשוט מאוד, והיישום לא בעייתי בכלל.

אני כבר לא מדבר על עמידות של שנה +- (מסכן מי שיש לו חישוק מרובה חישורים, ועתיד לבצע יישום חוזר של הסילנט הזה כל חודש).

כך שלא מוצא הצדקה קיומית לסילנט הזה, לא היום לפחות.

"יאללה בירי".

פורסם

תודה רבה על הסקירה.

אישית אני לא מצליח להבין מה הסיבה לקנות את החומר הספציפי הזה.

אני מעדיף לקנות FK1000 שאפשר יהיה ליישם גם על הפח.

Manual for life

פורסם

אני משתמש במוצר מעל שנה ומרוצה מאוד וזוכר שכתבתי גם על היעילות שלו. היות ואני מיישם על הג'אנטים אצלי פוסו אני לא רואה סיבה להשתמש בו שוב. אז כבודו במקומו מונח והוא מיועד ליישום על טאסות של רכב משפחה, עושה אחלה עבודה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

תודה על הסיקור,קיצר חומר שלא עושה כלום,

יהיה מעניין אם מישהו מחברי הפורום יעשה גם סיקור כזה עם אוטם שבאמת עובד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על השיתוף.

משם מה זה לא מפתיע אותי.

בכל מה שקשור לניקוי והגנה על ג'אנטים, עוד לא נתקלתי בחומר שמצדיק עצמו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בעידן המודרני, יש ציפויים יעודיים להגנה על ג'אנטים, שיעילותן מוכחת.

עלותן קרובה למוצר הנ"ל והם אכן מותירים את החישוק נקי למשך זמן ארוך יחסית, הניקוי פשוט מאוד, והיישום לא בעייתי בכלל.

על אילו מוצרים אתה ממליץ?

פורסם

פתחתי בזמנו שרשור בנושא: הזמנתי 2 מוצרים לג'נטים אוטם ו-וקס. בסוף דצמבר פרקתי כל גלגל ויישמתי את האוטם בלבד (של cg).

לא יישמתי וקס מעל מחוסר זמן.

החומר לדעתי מצויין, עדיין נשאר על הג'נט: שוטף פעם בשבועיים עד חודש ללא שום חומר ניקוי, ולפעמים אפילו רק עם מרסס ידני ומטלית מיקרופייבר והלכלוך יורד ממש בקלות.

ללא החומר הייתי חייב להשתמש במברשת והלכלוך ממש בקושי היה יורד.

לא יודע כמה זמן זה יחזיק, ואני מאמין שאם כל שטיפה הייתי מורח את הווקס לג'נטים אז זה היה מחזיק אפילו יותר.

פורסם

רק אני רואה שבשבועיים הראשוני כן יש הבדל?

אני מניח שאחרי שיש הצטברות של כמות לכלוך מסויימת החומר יהייה לא רלוונטי אז בתאכלם אם שוטפים כל שבוע זה כן אמור לעזור, לא?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
על אילו מוצרים אתה ממליץ?

אני מאוד התרשמתי מ-c5 של gtechniq.

לפני כמה זמן, דיטיילינג גרופ בכרמיאל הציעו באופן חינמי לחלוטין יישום ציפוי של ceramic pro לג'אנטים, murzilka ו-ghostbuster העלו פוסט לגבי זה, אפשר לקבל מהם חוות דעת לאחר תקופה שהחומר על הרכב, אולי זה גם שווה, אבל מאמין שהחומר עולה משמעותית יותר מה-getechniq (שעלותו בסביבות 150-160 שקלים לבקבוקון).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?545754-%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%A4-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%91%D7%A8&p=4537151&viewfull=1#post4537151

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)

חברים, תודה על התגובות.

גם לי ישנן מספר תובנות, חלקן מהניסוי הזה וחלקן מניסיון שצברתי בעולם הדיטיילינג:

לגבי החומר הזה ותוצאות היישום שלו, לדעתי ישנן שלוש אפשרויות לוגיות:

1. לחומר אין שום השפעה על החישוק.

2. לחומר השפעה מסוימת על החישוק, השפעה שלא באה לידי ביטוי בשל השטיפות התכופות שהחישוק עבר.

3. היצרן יישם על החישוק חומרי הגנה כל כך טובים, שגם אחרי שנתיים השימוש באוטם עדיין מיותר.

לדעתי האפשרות השנייה היא שקרובה אל האמת, החישוק שנבדק עבר ניקיונות סדירים עם שמפו לרכב, והשמפו הזה יוצר שכבת הגנה שמסייעת בניקוי אבק הבלמים.

יודגש שבחלק שנמרח מורגשת שכבת ההגנה שעליו, בדיוק כמו שמרגישים בשכבת וואקס חדשה שנמרחת על הצבע ולכן גם מוצרים אחרים מאותה הקטגוריה דוגמת ה- FK1000 לא יעשו עבודה טובה יותר.

אם ההשערה הזו נכונה אז מדובר במוצר שנופל בין הכיסאות, מצד אחד הוא מיועד לדיטיילרים כי רק דיטיילר ימרח שכבת הגנה על החישוק, מצד שני דיטיילר מנקה את החישוק בשיטתיות ולכן האוטם הזה די מיותר בעבורו...

תובנה נוספת היא על עולם הדיטיילינג, בעולם הזה מסתובבים יותר מידי מוצרים בעלי תועלת מינורית שנהנים מאובר-רייטינג ומיחסי ציבור מופלאים.

אם תעינו בשרשורים שיש כאן תשמעו שירי הלל לחומרים שהם נחמדים, אבל בטח שהם לא מה שעשו מהם. לא צריך שום חומר פלא לניקוי הרכב מסופת האבק של השבוע האחרון, לכך מספיקים מים רגילים שזורמים וגם הגשם שירד אתמול באזור מגורי הוכיח סגולות ניקוי מופלאות.

לפיכך, לדעתי מתודת בדיקה אובייקטיבית שתמדוד כל מוצר כפי ערכו ולא לפי האגדות שמספרים עליו, תיתן לקהילה כלים טובים ונכונים לרכוש את החומרים המתאימים.

הבודק חייב למצוא דרך שתמנע ממנו ליפול לאפקט האינבו (פלסיבו), אפקט שגורם לבודק להעריך את החומר הנבדק בהערכת יתר.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

אני לא יודע אם שמתם לב ללינק ששמתי בהודעה 6, אבל בכל מקרה אני אחפש מקום להזמין את החומר כי אני סקרן , מקווה שאמצא אותו במחיר שפוי, כמובן אעלה רשמים בשרשור..אבל זה עד לפרק הבא של אוטמים לג'נטים :)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...