Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

הרכב שלי - אופל קורסה 2000 פתאום לא סוחב. לא עובר את ה-10 קמ"ש.

האגזוז משמיע רעש ורועד מאוד.

יש גם ריח של משהו שרוף.

יש לציין, שבחודשים האחרונים, לעיתים נדירות, הרכב סירב לזוז אחרי מצב עמידה ל 3-5 שניות למרות שלחצתי על הגז, ואחרי שלחצתי עוד על הגז, הוא פתאום תפס תאוצה (כלומר, האיץ יתר על המידה) ולאחר מכן נסע כרגיל. אבל, כאמור, זה קרה לעיתים רחוקות. בד"כ הוא האיץ בצורה תקינה אחרי מצב עמידה.

לפני 10 חודשים הרכב עבר שיפוץ מנוע במוסך מורשה (עלה כ-4200 ש"ח כולל מע"מ), כאשר כל החלפים מקוריים (למשל, סט אטמים חדש מקורי עלה לי 1200 ש"ח).

מה יכולה להיות הבעיה?

האם הבעיה יכולה להיות קשורה למנוע?

תודה

עריכה אחרונה על ידי doritd
פורסם

תודה

ואם אכן מדובר בממיר הקטליטי - האם ניתן לנקות אותו או שאני חייבת להחליף אותו?

האם ייתכן והממיר הקטליטי נסתם כתוצאה מכך שלפני 10 חודשים אטם ראש מנוע נפרץ, וכתוצאה יצא מהאגזוז המון עשן לבן?

(רק אתקן, שהאוטו עבר לפני 10 חודשים שיפוץ ראש מנוע ולא שיפוץ מנוע כפי שכתבתי בהודעה הראשונה).

פורסם

אל תתפוס אותי במילה ונחכה שמישהו עם ידע רחב מזה שלי יענה אבל לפי מה שידוע לי צריך להחליף.

לגבי השאלה השניה אני לא רוצה לתת לך מידע שגוי.

פורסם

יכול להיות ממיר שהיתפרק, יכול להיות בעיית הצתה שלא מאפשרת למנוע לעבוד עגול. יכול להיות בעיית הזרקה ויכול להיות בעיה בראש המנוע עצמו שנעשה. צריך לבדוק פיזית.

פורסם (נערך)

דורית שלום רב !

בנוסף לתגובתו הנכונה של מאור, צייני האם לרכב תיבת הלוכים ידנית או אוטומטית.

האם העשן הלבן, שקדם לפירוק ושיפוץ ראש המנוע, לווה במחסור ניכר במי קירור, או במחסור ניכר של שמן מנוע?

במידה והייתה קיימת בעייה של מחסור ניכר במי קירור, על פניו לא נגרם נזק לממיר, אם חדר שמן לממיר(ואני מניח שלא), הממיר בוודאי נסתם.

בכל מקרה שיפוץ הראש במחיר שציינת נשמע גבוה, ולדעתי הבלתי מחייבת, היה מומלץ בזמנו להחליף מנוע .

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם (נערך)

תודה לכם על התשובות

לרכב תיבת הילוכים אוטומטית.

הסיבה לשיפוץ הראש ופריצת אטם ראש מנוע: עובד במוסך (מורשה) פתח את הפקק של מיכל העיבוי בזמן שהמנוע פועל וכך השאיר את הרכב במשך 20 דקות. אחרי 20 דקות שמיכל העיבוי היה בלי פקק והמנוע פעל, כמעט כל נוזל הקירור פרץ החוצה על הרצפה (מול העיניים שלי). המנוע רתח. קראתי לבעל המוסך והוא סגר את המנוע ומייד הוסיף נוזל קירור - בערך מיכל וחצי של נוזל קירור.

בעל המוסך אמר, שאין סיכוי שקרה נזק כלשהו למנוע כתוצאה מהאירוע, ושהוא השאיר את מיכל העיבוי פתוח במכוון כדי לבדוק משהו, וזה שהנוזל פרץ אומר שמה שהוא בדק תקין. וזה שהיה צריך להחליף רדיאטור ישר לאחר אותו אירוע, בכלל לא קשור לאירוע.

מאז היה איבוד ניזול קירור והנוזל קירור נהיה בצבע עכור- כתום-אפרפר (אולי שמן שהתערבב עם נוזל הקירור). הגעתי פעם אחר פעם למוסך, והם רק מילאו לי נוזל קירור ואמרו לי להמשיך לנסוע עד שהתקלה תחמיר, כי הם לא מוצאים שום תקלה. ופעם בשבוע להיכנס אליהם כדי שימלאו לי נוזל קירור. וכך נסעתי עד שיצא עשן לבן מהאגזוז.

עד אותו אירוע במוסך, לא היה מעולם איבוד נוזל קירור ונוזל הקירור היה תמיד בצבע ירוק.

התיקון של ראש המנוע היה במוסך אחר. לא תבעתי את המוסך שגרם לנזק.

המוסך שתיקן, המליץ לי לשפץ ראש מנוע ולא להחליף מנוע. הוא רצה עבור מנוע מייבוא בערך 7500 ש"ח.

מה דעתכם? המקרה קשור?

כדאי להשקיע עוד באוטו הזה או למכור אותו לפירוק?

פורסם (נערך)

ועוד שאלה:

האוטו עבר משיפוץ ראש מנוע רק 1,000 ק"מ. (נסעתי כל הזמן הזה ברכב אחר, כי רוב הנסיעות שלי מאוד ארוכות).

אם הבעיה היא בראש המנוע ששופץ, האם עדיין המוסך המתקן צריך לתקן לי בעלות מופחתת או שאצטרך לשלם על כל התיקון מחדש?

תודה

פורסם

זכור לי שירשור כזה שפתחת בעבר. 1000 קמ זה טווח ההרצה כך שאין סיבה שבעל העסק ייתנער מאחריות עם הכשל העכשוי קשור למה שעשה. חיזרי אליו שיביט ויאבחן את הבעיה ובהתאם לכך תדעי כיצד לפעול.

פורסם

תודה

נכון פתחתי שרשור כזה בעבר.

שכחתי לציין עוד בעיה שהתחילה לפני חודש וחצי, שיכול להיות שהיא קשורה לבעיה הנוכחית:

כשאני מפעילה מנוע, צריך התנעה ארוכה, כלומר, להחזיק את המפתח חזק לצד ימין אחרי ההתנעה כדי שהמנוע יתחיל לפעול.

המצבר הוא די חדש, כך שאני בטוחה שזה לא בעיה של המצבר.

האם נראה לכם שבעיית ההתנעה קשורה לבעיה שהאוטו לא עולה על 10 קמ"ש בנסיעה ושהאגזוז רועד? האם הסימפטום הזה כבר עוזר לאתר את הבעיה או שעדיין יכולות להיות כמה אפשרויות לבעיה?

פורסם

תודה מאור

לצורך שיפוץ ראש מנוע המוסכניק באמת הסיר את רצועת הטיימינג. הוא גם אמר לי שהיא במצב מצוין.

האם יש אפשרות שהוא הרכיב אותה בחזרה לא כמו שצריך - ורק אחרי מספר חודשים קפצה שן?

מה יכולה להיות סיבה שפתאום שן תקפוץ?

פורסם

תודה

והאם יכול להיות שגרמתי נזק למנוע כשנסעתי עם שן שקפצה בטיימינג? (במידה וזאת אכן הבעיה).

שהרי כבר מספר חודשים יש לעיתים איחור בתגובת המנוע ללחיצה על דוושת הגז. למשל, רמזור מתחלף לירוק, אני לוחצת גז והאוטו מגיב לגז רק לאחר מספר שניות. כלומר, זה התחיל לפני מספר חודשים, עד שהעכשיו האוטו כבר לא סוחב בכלל.

• תוכן חדש...