Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B4 שנת 2005 או מאזדה 6 שנת 2003?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה רכב יותר מומלץ מבחינת הכל, אחזקה, טיפולים, אמינות, שוק, נוחות נסיעה,מחלות,אמינות גיר, צריכת דלק,וכו'.

מדובר על מנוע 2.0 ב-2 המכוניות.

זה הרבה ק''מ 200 אלף לרכבים האלה?

תודה.

פורסם

לגבי שאלות על הרכבים אני נמנע מלהגיב כי לא היה לי אחד מהרכבים.

בקשר לק"מ לדעתי אתה יכול למצוא ק"מ בהרבה יותר נמוך רק סבלנות.

אם אני מצאתי סיוויק 2001 עם 115K אז גם אתה יכול למצוא משהו יותר נורמלי - סבלנות.

פורסם

אני הייתי ממליץ לך ללכת על פורד מונדאו שתוכל לקבל שנת 2004-2005 במחיר של המאזדה וזה אותו רכב הם חולקים את אותם מכלולים.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם

האוטו הקודם שלי היה B4 2005

החזקתי אותו 4 שנים.

נהננו ממנו מאוד

חזק (לעומת יפנומטי 1600)

יציב מאוד בסיבובים

הרכב סה"כ אמין, בכל התקופה התקלקל לי רק הכויל ומנגנון הנעילה החשמלית באחת הדלתות.

אתה לעומת זאת תחיל עם רכב בן 10, אני מניח שיהיה לו בלאי גדול יותר.

אחזקה סבירה לחלוטין, לא יקר בהרבה מיפנומטי 1600 אם בכלל.

שים לב שבהחלפת צמיגים צריך להחליף את כל הרביעיה ביחד.

על איזה שוק אתה מדבר..? הרכב בן עשר, אתה תקנה אותו בפרוטות ותמכור אותו בפרוטות.

צריכת דלק:

בתוך העיר 1 ל 8

מחוץ לעיר 1 ל 12

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אם אתה מעוניין אני מוכר מאזדה 2004 עם עבר של ליסינג (כ7 שנים אצלנו) נקנתה מאלבר ע"י אבי ובשנים האחרונות אני משתמש בה.

בסה"כ רכב טוב, הנסיעה בו נעימה מאוד למרות שיש לו מעל 200,000 ק"מ זה לא מורגש.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

ככל שזכור לי ה-B4 יקרה יותר לתחזוקה וטיפול ב-210 יש טיפול גדול מאד שמחירו הנקוב כולל כל החלקים הדרושים הוא בסביבות 5000(!) ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כבעלים של סובארו B4 2004 (דגם זהה ל2005), אני ממש מרוצה, יש לנו 2 כאלה במשפחה (אחת סטיישן ואחת סדאן)

את שלי קניתי עם 200K KM, השנייה שאצלנו עם 140K KM בערך ולא מורגש שום הבדל בנסיעה,

אם הרכב הזה טופל בזמן כמו שצריך עם שמנים איכותיים ולא עבר התחממות- הוא יפגין אמינות מופתית. אל תתרגש מ200K KM, אני אישית ראיתי כאלה עם 300 ו450K ק"מ שטופלו בזמן ועדיין נוסעות כמו גדולות עם אותו מנוע ואותו גיר. אבל כמובן שתמיד אפשר לחכות קצת ולחפש ביד2- בסוף תמצא אחת עם 130-150K KM, לא חסר.

מה שהתקלקל אצלי בינתיים זה מנעול של נעילת דלת, קניתי מנוע בEBAY ב12 ש"ח וסידרתי את זה בחצי שעה..

צריכת הדלק בדיוק כמו שאמר LOCUS- בעיר 1/8.5 בערך, בבינעירוני 1/12.

לגבי עלויות האחזקה- בדיוק כמו משפחתית רגילה (שמן מנוע 10/40 של חברה טובה- 100-150 ש"ח, פילטר שמן- מחיר כמו במשפחתיות רגילות, ברקסים- כנ"ל- מחיר זהה)

לדעתי, הטיפול היחיד שיש לB4 שאין ברכב רגיל זה שמן דיפרנציאל שיש להחליף כל 60K KM- וגם זה עולה 100 ש"ח בלחץ פעם ב60K KM אז זה זניח.

ZVIT- נראה לי מחיר הזוי לטיפול 210K- על מה מדובר? אולי על מוסך מורשה? זה כמעט רבע ממחיר הרכב..

נניח שעושים טיפול גדול (החלפת שמן מנוע (4L)+פילטר שמן ופילטר אוויר, פלאגים, שמן גיר (4L), שמן דיפרנציאל (2L) )- עלות החלקים היא מקסימום 500 ש"ח, אם לוקחים על זה עוד 4500 ש"ח עבודה אז יש פה משהו חשוד..

שים לב שעלות החלפת הטיימינג היא מעט יותר יקרה כי הקיט יקר יותר (עלות הקיט סביב ה1000 ש"ח כולל מותחן הידראולי, לעומת 500-600 ש"ח ברכב רגיל).

צמיגים- נכון שמומלץ שכל 4 הצמיגים יהיו זהים, אך אם אתה מחליף גם ככה כל 3 שנים בערך את הצמיגים יחד אז אין הבדל בין הB4 לרכב אחר (אצלי בסיוויק אני מחליף גם ככה כל 3 שנים את כל 4 הצמיגים אז אני לא רואה שוני בין הרכבים).

בקיצור, הרכב ממש אמין ודי פשוט לאחזקה בסה"כ (במיוחד אם אתה עושה טיפולים לבד), יציב בנסיעה, יושב טוב על הכביש, יציב מאוד בסיבובים (מרגישים את ההבדל לעומת משפחתיות 1.6 רגילות), מאוד מרווח במושבים מקדימה ומאחורה, תא מטען ענק.

שלומי

פורסם

טיפול 105000 כולל טיימינג ופלאגים מעבר לשמן ופילטר. אם למשאבת המים יש בלאי מחליפים גם אותה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ZVIT

עשיתי את כל מה שתיארת בטיפול 105000 כולל החלפת משאבת מים, טיימינג ומותחן זה עלה כ 2K במוסך מורשה.

shlomi_e11

לגבי החלפת כל 4 צמיגים גם ככה כל 3~4 שנים..זה נכון, אבל מה קורה עם נכנסת לבור אחרי שנה והלך צמיג..אכלת אותה.

בכל מקרה זה אחלה אוטו, גם אני וגם אשתי נהננו ממנו מאוד.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

למה שלא תלך על טויוטה אוונסיס מאותם שנתונים, כך שכל הטיפולים היקרים האלה לא יהיו לך. תקבל מנוע 2.0 חזק עם גיר פנטסטי, עם אפס תקלות. ואין כאב ראש של טיימינג. זול יותר בדלק ובביטוחים,

תעשה את החשבון בעצמך שיהיה לך רק בכיף.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...