Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב החדש של אנשי הקבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפעמים צריך לדעת לא להיות דמגוג בגרוש.

יש קצינים שנוסעים המון, מגיע להם רכב נוח גם אם הם "מקבלים" אותו בחינם. למה אם אתה תעבוד בחברה ותיסע 60K בשנה לא תבקש רכב נוח?

אל תשתמש בטיעון שהרכב לא עולה להם כסף. אומנם אדם פרטי משלם כסף על הרכב, אבל אשתו וכל הילדים שלו, ואח שלו שיורד לאילת, והבן דוד שצריך להוביל דירה, כולם קורעים את הרכב בנסיעות. להשיג אישור נסיעה לאזרח על "רכב לבן" זה לא סיפור פשוט. מוגבל לדעתי לבת הזוג בלבד.

אני בכלל לא מדבר על קצינים מבצעיים, בתקופה האחרונה שלי בתפקיד יצא לי לעבוד קרוב מאוד למ"פ שלי. הבנאדם לא ישן טוב, חוזר פעם בשבועיים הביתה במקרה הטוב, לא קיבל אישור לצאת לירח דבש עם אשתו, אפילו לא באילת, משרת רחוק מהבית, והרכב "שלו" משמש את כל צרכי הפלוגה. לא מדבר בכלל על מה שהתפקיד דורש ממנו. הבנאדם מקריב המון, זה ממש לא שווה את הסכום שהוא מרוויח, ולא את הפנסיה המוקדמת.

אני רושם "שלו" כי יש שלל הגבלות על השימוש ברכב.

לא מגיע לאדם כזה רכב קצת מעל הממוצע? הוא צריך לסבול גם כשהוא נוסע ברכב?

לא אומר שבצבא אין בזבוז של כסף, אבל נמאס שמכל דבר אנשים עושים דמגוגיה וחושבים שאם מישהו משרת בקבע הוא צריך להגיד תודה שהוא מקבל קורקינט.

חוץ מזה שהאטראג' היא הדבר הכי רחוק מרכב מרשים/מנקר עיניים, אז ממש לא ברורה לי התגובה שלך.

אם הצבא היה מצמיד רכב לחייליו וקציניו על פי קריטריונים של תפקיד, עומס, אחריות, סיכון וכיו"ב פרמטרים תואמים לתפיסתך, היה טעם בטיעון שלך. הואיל והקריטריונים כידוע שונים לחלוטין ונובעים יותר מהביטוי הידוע כ" יש דרג ויש זרג ", הוא נראה לי קצת כמו מיקום פשוט שונה לפתיח שלך במצוטט.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סתם שתכירו, איש קבע בעל רכב ליסינג, משלם עליו כל חודש במשכורת.

רב סרן (או סרן "בדרך") משלם על רכבו. סגן אלוף ומעלה - לא. אצל נגדים תנאי ההשכרה של רב-נגד אמורים להיות מקבילים לאלו של סגן אלוף.

אגב, כן יש משמעות לתפקיד: קציני מטה (הגם שנדרשים לאותם סטנדרטים ולעתים עובדים לא פחות קשה) מופלים לרעה לטובת קציני שדה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מישהו שכר או יש לו רכב מחברת פרי ? איך הם נחשבים חברה טובה מחירים טובים ? וגם איך התחזוקה של הרכבים שלהם ?

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

לאבא שלי יש רכב ליסינג של פרי, הם בסדר גמור. בשנים האחרונות הטיפולים שלהם במוסכים מורשי יבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
רב סרן (או סרן "בדרך") משלם על רכבו. סגן אלוף ומעלה - לא. אצל נגדים תנאי ההשכרה של רב-נגד אמורים להיות מקבילים לאלו של סגן אלוף.

אגב, כן יש משמעות לתפקיד: קציני מטה (הגם שנדרשים לאותם סטנדרטים ולעתים עובדים לא פחות קשה) מופלים לרעה לטובת קציני שדה.

בניגוד לדעה הרווחת, התנאים של רנ"ג הם ממש לא כמו סא"ל. לא במשכורת, לא בתנאי הפרישה ולא בכלום. כל איש קבע משלם על הרכב, לא משנה מה דרגתו. לסא"לים ומעלה יש זכות בחירה בטויוטה וורסו או פורד גלאקסי וכד' - תלוי בדרגה - אם יש להם יותר מ 3 ילדים.

לגבי תשלום חודשי, כולם ביחידות העורפיות משלמים.

היחידים שלא משלמים זה אנשי קבע (קצינים ונגדים ) בגדודים וביחידות בעלות רמת פעילות א ומעלה.

פורסם
אם הצבא היה מצמיד רכב לחייליו וקציניו על פי קריטריונים של תפקיד, עומס, אחריות, סיכון וכיו"ב פרמטרים תואמים לתפיסתך, היה טעם בטיעון שלך. הואיל והקריטריונים כידוע שונים לחלוטין ונובעים יותר מהביטוי הידוע כ" יש דרג ויש זרג ", הוא נראה לי קצת כמו מיקום פשוט שונה לפתיח שלך במצוטט.

זה בדיוק מה שהצבא עושה, בעניין הרכבים הצבא לדעתי מתנהל בצורה תקינה וכדאי לבדוק טוב את העובדות לפני שסתם קופצים בהצהרות. כמו בהרבה מקרים שסתם מחפשים את הצבא, אם בודקים לעומק את הפרטים מגלים שהצבא מתנהל בצורה הגיונית לחלוטין.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מישהו שכר או יש לו רכב מחברת פרי ? איך הם נחשבים חברה טובה מחירים טובים ? וגם איך התחזוקה של הרכבים שלהם ?

קיבלתי פעם רכב של פרי כחלופי בזמן שהרכב שלי היה במוסך. הרכב השני הכי מפחיד שעליו נהגתי ב-38 השנים האחרונות (היחיד שהיה גרוע ממנו היה טנדר פיג'ו 404 צבאי מתפרק) - בקושי היו שרידי בלמים ספוגיים. צריך להוסיף שכנראה מדובר ברכב שהוחזר באותו יום ממשהב"ט - קורולה עם קצת למעלה מ-70,000 ק"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...