Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב החדש של אנשי הקבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי כי הוא לא אוטומטי?

אגב, אני מניח שגם האיסוזו הצבאי הוא אוטומטי, לא?

כן הדימקסים אוטמטיות אך המון מ"פ מקבלים ברלינגו ידניות

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השאלה אם עדיף להרביץ רביעיית ילדים רק כדי לא לקבל אטרז׳ :-P:-)

או האם להיות סא״ל כיום או רס״ן לפני 30 שנה ולקבל רנו 4, או סא״ל לפני 40+ שנים ולקבל כרמל דוכס

בזמני, סוף שנות ה 80', מ"פ היה מקבל טנדר פיג'ו 504, רס"ן היה מקבל רנו 4 או פיג'ו 104, סא"ל היה מקבל פיג'ו 205, אל"מ היה מקבל פורד אסקורט (אריקה), תא"ל היה מקבל פורד סיירה 1.8 אוטומטית ואילו אלופים היו נוסעים בפיג'ו 505 1.8.

החל משנת 88' כל המכוניות שצה"ל רכש היו מצויידות במזגן, למעט הסובארית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לפי דעתי רכב לאנשי קבע בצה''ל הינו לניידות נטו והמאפיין החשוב הוא האמינות בלבד.

האטראז' עונה להגדרה הזאת יופי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
במקום להשקיע בחיילים משקעים ברכבים לקצינים, לפי דעתי רכב לאנשי קבע בצה''ל הינו לניידות נטו והמאפיין החשוב הוא האמינות בלבד.

המיסים שאנחנו משלמים הם גם כחה גבוהים מאוד והכסף אינו הולך למטרות מוצדקות.

לפעמים צריך לדעת לא להיות דמגוג בגרוש.

יש קצינים שנוסעים המון, מגיע להם רכב נוח גם אם הם "מקבלים" אותו בחינם. למה אם אתה תעבוד בחברה ותיסע 60K בשנה לא תבקש רכב נוח?

אל תשתמש בטיעון שהרכב לא עולה להם כסף. אומנם אדם פרטי משלם כסף על הרכב, אבל אשתו וכל הילדים שלו, ואח שלו שיורד לאילת, והבן דוד שצריך להוביל דירה, כולם קורעים את הרכב בנסיעות. להשיג אישור נסיעה לאזרח על "רכב לבן" זה לא סיפור פשוט. מוגבל לדעתי לבת הזוג בלבד.

אני בכלל לא מדבר על קצינים מבצעיים, בתקופה האחרונה שלי בתפקיד יצא לי לעבוד קרוב מאוד למ"פ שלי. הבנאדם לא ישן טוב, חוזר פעם בשבועיים הביתה במקרה הטוב, לא קיבל אישור לצאת לירח דבש עם אשתו, אפילו לא באילת, משרת רחוק מהבית, והרכב "שלו" משמש את כל צרכי הפלוגה. לא מדבר בכלל על מה שהתפקיד דורש ממנו. הבנאדם מקריב המון, זה ממש לא שווה את הסכום שהוא מרוויח, ולא את הפנסיה המוקדמת.

אני רושם "שלו" כי יש שלל הגבלות על השימוש ברכב.

לא מגיע לאדם כזה רכב קצת מעל הממוצע? הוא צריך לסבול גם כשהוא נוסע ברכב?

לא אומר שבצבא אין בזבוז של כסף, אבל נמאס שמכל דבר אנשים עושים דמגוגיה וחושבים שאם מישהו משרת בקבע הוא צריך להגיד תודה שהוא מקבל קורקינט.

חוץ מזה שהאטראג' היא הדבר הכי רחוק מרכב מרשים/מנקר עיניים, אז ממש לא ברורה לי התגובה שלך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
או לפני 12-13 שנים, כשסא"ל היה מקבל מגאן, אל"מ היה מקבל B4, ותא"ל היה מקבל איסוזו טרופר.

שלילי. סא״ל קיבל מגאן 5 דלתות, אל״מ קיבל אפלאוז או מגאן 4 דלתות ותא״ל קיבל b4 (שלפניה הייתה לאגסי)

הטרופר היה רכב חום

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ובהמשך לשביט - באותה תקופה לאלופים היה פיג'ו 605.

ה 505 עברו שנמוך ובזמנו למח"ט הבקעה (אל"מ) היתה 505 אוטומטית, ייתכן ובגלל נכות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שביט כותב -

שלילי. סא״ל קיבל מגאן 5 דלתות, אל״מ קיבל אפלאוז או מגאן 4 דלתות ותא״ל קיבל b4 (שלפניה הייתה לאגסי)

הטרופר היה רכב חום

הייתה תקופה שהעדיפו בצה"ל רכב דיזל - לסא"לים הייתה רנו מגאן I ידנית הצ'בק 5 דלתות דיזל עם 65 כ"ס ובהמשך טורבו דיזל 80 כ"ס - שתיהן ידניות .

לאל"מים הוצג שדרוג בדמות מגאן I קלאסיק 4 דלתות עם מנוע dti מחוזק של 100 כ"ס ותיבה אוטומטית.

להלן מבחן השקה :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-271948,00.html

פורסם

שכחתם גם את התקופה של האופל אסטרה, היא גם כיכבה בצבא אם אני לא טועה בתור רכב לאל"מים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סתם שתכירו, איש קבע בעל רכב ליסינג, משלם עליו כל חודש במשכורת.

אז מי שלא יודע, שלא יזרוק אינפורמציה ללא כיסוי.

התשלום הוא סביב ה 500 ש"ח ועוד שווי מס.

יש הרבה אנשים באזרחות שלא.משלמים כלל, ויש אנשים שמשלמים הרבה יותר.

אבל לומר שזה בחינם, זה ממש לא נכון.

פורסם

המפקד שלי אמר שהוא משלם 1300₪ בחודש, זה הגיוני? (הוא רנ"ג)

גם 500₪ זה כלום ביחס למה שהם מקבלים עם הרכב.

אגב קצין אצלנו בדרגת סרן משלם את ה500₪ הללו על פיאסטה מושכרת מפרי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא דובר פה על הרכבי "ב'" של הדרגות היותר בכירות,

למח"טים למניהם, רמ"טים של פיקודים וכו' יש גם רכב ב' אישי לצורך נסיעה בשטח, לפי מה שאני ראיתי הרכב הוא פג'ארו ארוך ( בצבע זית צבאי ).

מעניין עם איזה רכב מג"דים נוסעים בשטח.

בנוסף שכחתי לציין שגם לנגדי יחידות ( אני חושב מדרגת רס"ר ומעלה ) יש רכב אישי , לנגד יחידה שלי יש סיטרואן ברלינגו מהצורה החדשה ( ידנית ).

כמו כן, בחלק מהמסלולי נגדים בצבא אין המשך לדרגת רנ"ג ( כך שרס"ב היא הדרגה הגבוהה ביותר ) וגם מי שלא מגיע לרנ"ג מקבל רכב ( לא כולם).

עוד משהו, האזרחים עובדי צה"ל, לאלה שעובדים על תקן קצין ( בח"ק ) לרוב יש גם רכב צמוד ( לבחירתם אם לקבל או לא, משתנה במשכרות החודשית.)

פורסם

רוב הנגדים אצלנו ביחידה הם בדרגת רס"ר עד רס"ב, לאף אחד מהם אין רכב אישי. יש איזה רכב או שניים שמתחלקים בסבב בין כולם.

אצלנו רמ"ט של האוגדה (אל"מ) היה נוסע בסופה 3, הגיע רמ"ט אחר והוא קיבל פאג'רו.

סא"לים כנראה נוסעים גם וגם. המג"ד קשר הקודם שלנו נסע בפאג'רו.

• תוכן חדש...