Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב החדש של אנשי הקבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצין הרפואה הראשי של צהל הוא בדרגת תת אלוף ויש לו, בדיוק כמו שאופיר אמר, מאזדה 6 שחורה. (עם נהג)

איך זה סותר את שאמרתי?

Aprilia Shiver 750

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם משהו - כשהייתי עם המפקד שלי בדצמבר 2013 כשהוא קיבל את הרכב, היה שם הנהג של מפקד חיה"א, רצו לתת לו פאסאט והוא לא הסכים מכיוון שהוא לא מוכן לנסוע על רכב גרמני ממניעים אידיולוגים.

דיברתי עם הנהג שלו (חייל בסדיר), אמר שהוא מוכן לקחת גם יונדאי גטס שבורה ולא לנסוע ברכב גרמני (המפקד שלו).

הוא ביקש מאזדה 6, קצין הרכב הסביר לו שמדובר ברכב מדרגה נמוכה יותר וזה לא רכב לאלופים.

מעניין מה נסגר שם בסוף. :roll:

זה בסדר, גם אני לא הייתי מתווכח על מאזדה או VW שיש לי מטוס קל פרטי משלי (הוא מתנייד במטוס ססנה בין הבסיסים)

פורסם

בנוסף יש גם הרבה תפקידים בצבא שגורמים לך לקבל רכב גם בדרגה נמוכה יחסית.

למשל,

מפקדי בסיסי מצ"ח ברכבי הארץ מקבלים רכב פרטי ( יש מפקדי בסיסים שהם בדרגת סרן ואפילו סגן ), הם מקבלים רכב צמוד.

האמת שיצא לי לראות משהו מעניין, לרוב הרכבים הם בצבעים נטרליים ( לבן, אפור ) חוץ מהרכבים של התא"לים שהם שחורים לרוב.

כל הסגני אלופים ביחידה שלי רכבן בצבע לבן, רק אחד הביא קיה ריו מהצורה החדשה בצבע שחור.

מה שמעניין גם זה שהבנתי שלכל תא"ל ולחלק גדול מהאל"מים יש צ'קלקה ברכב.

פורסם (נערך)

סתם משהו - כשהייתי עם המפקד שלי בדצמבר 2013 כשהוא קיבל את הרכב, היה שם הנהג של מפקד חיה"א, רצו לתת לו פאסאט והוא לא הסכים מכיוון שהוא לא מוכן לנסוע על רכב גרמני ממניעים אידיולוגים.

דיברתי עם הנהג שלו (חייל בסדיר), אמר שהוא מוכן לקחת גם יונדאי גטס שבורה ולא לנסוע ברכב גרמני (המפקד שלו).

הוא ביקש מאזדה 6, קצין הרכב הסביר לו שמדובר ברכב מדרגה נמוכה יותר וזה לא רכב לאלופים.

לפחות בתקופה האחרונה, מח"א מתנייד על 508.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
בנוסף יש גם הרבה תפקידים בצבא שגורמים לך לקבל רכב גם בדרגה נמוכה יחסית.

למשל,

מפקדי בסיסי מצ"ח ברכבי הארץ מקבלים רכב פרטי ( יש מפקדי בסיסים שהם בדרגת סרן ואפילו סגן ), הם מקבלים רכב צמוד.

האמת שיצא לי לראות משהו מעניין, לרוב הרכבים הם בצבעים נטרליים ( לבן, אפור ) חוץ מהרכבים של התא"לים שהם שחורים לרוב.

כל הסגני אלופים ביחידה שלי רכבן בצבע לבן, רק אחד הביא קיה ריו מהצורה החדשה בצבע שחור.

מה שמעניין גם זה שהבנתי שלכל תא"ל ולחלק גדול מהאל"מים יש צ'קלקה ברכב.

כל מי שהתפקיד שלו מבצעי מספיק מקבל תעודת אורות כחולים. לצורך העניין יש רס''נים וסא''לים באוגדת עזה עם צ'קלקות.

ורוב הרס''נים שמחליפים עכשיו את הרכב מקבלים אטראז' באותה אוגדה.

פורסם (נערך)
השאלה אם עדיף להרביץ רביעיית ילדים רק כדי לא לקבל אטרז׳ :-P:-)

או האם להיות סא״ל כיום או רס״ן לפני 30 שנה ולקבל רנו 4, או סא״ל לפני 40+ שנים ולקבל כרמל דוכס

או לפני 12-13 שנים, כשסא"ל היה מקבל מגאן, אל"מ היה מקבל B4, ותא"ל היה מקבל איסוזו טרופר.

רס"ן לרוב לא היה מקבל רכב, אבל מתוקף תפקידו אצלנו לסמג"ד הייתה מגאן ידנית (למג"ד הייתה אוטומטית ברמת גימור גבוהה יותר, בכל זאת חייב להיות הבדל), ולמ"פים היו טנדרי היילקס. מי שבתפקיד שלו לא הגיע לו רכב, לא קיבל רכב, אבל זה כבר תלוי בעד כמה אתה מקומבן, אני שמעתי סיפורים על חיילי חובה שהיה להם רכב צבאי צמוד.

אז בדיוק התחיל להיכנס הליסינג לצה"ל, רס"נים קיבלו יונדאי גטץ בשלל צבעים, והמג"ד שלי קיבל אקסנט, מה שהיה ירידה רצינית ברמה בשבילו. הסמג"ד נשאר עם המגאן שלו עד הרגע האחרון.

זה בסדר, גם אני לא הייתי מתווכח על מאזדה או VW שיש לי מטוס קל פרטי משלי (הוא מתנייד במטוס ססנה בין הבסיסים)

נשמע כמו חתיכת כאב ראש, להכין מטוס להמראה בכל פעם שאתה רוצה להגיע לבסיס אחר

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא מדויק אם הגיעו X אטראז' חדשות.

חוזה הליסינג של הצבא הוא ל-6 שנים, שים לב שרוב המכוניות שנמכרו בכל מיני מבצעים בסוכות היו משנתון 2008. (2014-2008=6)

במקום אלו היו צריכים להכניס רכבים חדשים, ולאט לאט מוציאים את הישנים מהשירות ואז במקומן נכנסות האטראז'.

אגב לשאלתכם על מכוניות כמו יאריס, הן נדירות יחסית בצבא, יש גם i20, קיה ריו 5 דלתות, פורד פיאסטה ועוד כל מיני יצורים חריגים בשטח, אבל אלו לרוב רכבים מושכרים או רכבים שמקבלים בדרגת סרן.

הכוונה שלי באיקס אטרזא'ים היא לפעימה. לא להכל. אנחנו מדברים על אותו הדבר

פורסם

היום יצא לי לראות חייל (כנראה נהג בוס) נוהג על 508 חדשה

בגריל מקדימה הותקנה תאורת לדים כמו של ניידות.

אגב הוא היה לבד ברכב ונהג די בפראות (חתך רכבים על ימין ועל שמאל בכביש 1)

פורסם

אז מי מקבל יאריס החדשה ? אגב אחלה בחירה בתור רכב צמוד אוטו מעולה יש לאחותי אותה היא מאוד חסכונית ויש לה תיבה רציפה אמינה וטובה

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

אם צה"ל היה פחות מקובע לדעתי יש רכב אידאלי לקציני קבע, בפרט לאלו מהמערך הלוחם.

כיום ניתן לקנות דצ'יה דאסטר דיזל ללקוח פרטי ב 110K לדגם 2X4 ו - 123K לדגם 4X4.

ברור שבקנייה / החכר מרוכזים המחיר היה פוחת משמעותית.

היתרון - דיזל חסכוני מאוד , שורד קילומטראז' גבוה. בנוסף לרכב פוזה של ג'יפ - לא פחות מרשים מאטרטז'.... . אפשר למערך השדה לספק גרסת 4X4 ולמערך העורפי 2X4.

פורסם (נערך)

למ"פ מבצעי דאסטר הוא אחלה רכב.

יכולות שטח טובות בהרבה מהDMX, חסכוני יותר בדלק, וגם מתאים יותר לשימוש אזרחי בסופי שבוע.

בשביל שימוש יותר מבצעי יש סופה.

אף אחד לא מצפה מהדאסטר להיות רכב מבצעי. מה שכן יש המון צרכים של פלוגה מבצעית שהוא יכול למלא בצורה טובה יותר מהDMAX לפי דעתי, מבלי לדבר בכלל על המחיר, הוצאות שוטפות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני חושש כי לא הבנתי את מה אתם מציעים שדאצ'יה תחליף. רק את הדימקס? את הדימקס והרכב הלבן של המ"פ?

יצא לכם לנסות את יכולות השטח של הדאצ'יה? לפי מה שהבנתי הם לא מחלקים נסיעות מבחן בשטח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במקום להשקיע בחיילים משקעים ברכבים לקצינים, לפי דעתי רכב לאנשי קבע בצה''ל הינו לניידות נטו והמאפיין החשוב הוא האמינות בלבד.

המיסים שאנחנו משלמים הם גם כחה גבוהים מאוד והכסף אינו הולך למטרות מוצדקות.

פורסם
אם צה"ל היה פחות מקובע לדעתי יש רכב אידאלי לקציני קבע, בפרט לאלו מהמערך הלוחם.

כיום ניתן לקנות דצ'יה דאסטר דיזל ללקוח פרטי ב 110K לדגם 2X4 ו - 123K לדגם 4X4.

ברור שבקנייה / החכר מרוכזים המחיר היה פוחת משמעותית.

היתרון - דיזל חסכוני מאוד , שורד קילומטראז' גבוה. בנוסף לרכב פוזה של ג'יפ - לא פחות מרשים מאטרטז'.... . אפשר למערך השדה לספק גרסת 4X4 ולמערך העורפי 2X4.

אולי כי הוא לא אוטומטי?

אגב, אני מניח שגם האיסוזו הצבאי הוא אוטומטי, לא?

• תוכן חדש...