Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחוצפתך הרגילה והילדותית אתה שוב מקצין אבל אתה לא מבין גדול אז אין מה לקחת אותך ברצינות.

מכונאי לא הכניס מדיד לא עד הסוף וקיבל קריאה שגויה או שמדד מיד לאחר דימום מנוע ולא ביצע בדיקה נוספת לאחר מספר דקות.

כמו שאמרתי זה דברים שלפעמים קורים והם דיי קלים לתיקון וזה מנוע אטמוספרי ולכן הסיכויים לנזק אפסים עם בעל הרכב יטפל בזה בקרוב.

מה זה משנה איזה מנוע זה? ואם בעל הרכב לא היה עולה על עודף המילוי והיה מתחיל נזילות מפריצות של מחזירי שמן? מי היה יודע שזה קרה בגלל זה? מי היה מודה שזה קרה בגלל זה? למה דבר פשוט כל כך ובסיסי כל כך צריך להיחשב כטעות ועוד לאחר שעבר בביקורת לפני מסירת הרכב לבעליו? למה בעל הרכב צריך שוב להקדיש מזמנו ולוותר על יום עבודה או לאחר לעבודה או לדחות סידורים בגלל שהוא צריך לחזור למוסך שעם מעט סבלנות ועוד כמה דקות של תשומת לב כל זה היה נימנע? יש טעויות ויש טעויות. כולם טועים זה נכון אבל זה הבעיה שנקודת המבט על מה שקרה היא של בעל עסק בתחום ומה זה משנה שהלקוח ניפגע מזה... יבוא לקוח אחר. אם בן אדם אומר שהוא כבר לא ייתקרב לאותו מוסך זה מסביר מה עובר על ליבו ועד כמה הוא כן ניפגע ממה שקרה ועד כמה הוא כן סומך על בעל מקצוע שהוא מפקיד בידו את הרכב. באמת שחבל לי בשביל אותו בעל עסק שלא ייראה לקוח שיכל לצאת ממנו מרוצה ולהמשיך לגיע אליו בביטחה. מבחינת הלקוח זוהי לא טעות שבאה בחשבון נקודה!

  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא הגזמת בכלל...

הפכת מילוי שמן ל-pre-flight check של מטוס ניסוי, ברור שהמכונאי העצלן התרשל במזיד וחרצת את דינו להיות מנקה רחובות עד הפנסיה ללא אפשרות חנינה...

מה נראה לך,שבהחלפת שמן ממלאים שמן עם כלי מידה של מעבדה וכל 100 סמק עוצרים לבדוק?

אחרי שהכל סגור (ואם זה פילטר שמורכב בעמידה אפשר למלא אותו בשמן לפני הסגירה ולא לשכוח למרוח קצת שמן על הגומיה של הפילטר,כי אנחנו מקצוענים!!.. ) ממלאים קצת פחות מכמות השמן שרשומה בספר לגבי הרכב, בודקים במדיד שהגיע קרוב למקס' אבל לא מעבר,מניעים, מכבים, ממתינים בודקים ומשלימים לפי הצורך שלום ותודה!

היתה כאן תקלה שחד משמעית לא היתה צריכה להתרחש, אבל תקלות/טעויות קורות גם לטובים ביותר.

אף אחד מהכותבים כאן, כולל אותך, לא יודע אם זה נבע מחוסר תשומת לב או רשלנות וזה גם לא משנה.בשורה התחתונה אכן חוסר מקצועיות של המוסך שבסוף תהליך הטיפול אמור למסור את הרכב במצב תקין לחלוטין.

תהליכי בקרת האיכות של המוסך לא אמורים לעניין את הלקוח.

לדעתי פותש, גם אם פתר את הבעיה שלא דרך המוסך הנ"ל צריך לידע אותם על העניין כדי שלפחות יבינו שיש להם בעיה.

יכול להיות שהמוסך הזה ספציפית בעייתי אבל לפסול מבחינה מקצועית בכזה זלזול ובאופן גורף עשרות מוסכים מורשים של אותו יבואן נראה לי מוגזם.

ול-omer-t,זה נכון שכמדיניות היועצי שירות במורשים מנסים להאכיל את הלקוחות עם כל מיני לקרדות בדמות מגבים שיוצרו בטכנולוגיות של נאסא ונוזל שמשות עם תכונות קסם...זה חלק מהמשחק,לא חייבים לאכול אם לא טעים....

ADZ

הטעות לכשלעצמה היא קטנה אך ההשלכות שאליהם היא עלולה להוביל עלולות להיות יקרות וגדולות. יש אנשים שלא מבינים כמונו מה זה עודף שמן ולא יודעים לבדוק שמן ואפילו בשביל זה ניכנסים למוסך שייבדוק להם כמו שהם מבקשים מהמתדלק לבוא למלאות להם אויר בגלגלים כי הם לא יודעים כיצד. זוהי נקודת ההנחה.

אף אחד לא שלח את המכונאי להיות מנקה רחובות ואל תזלזל גם במקצוע הזה כי כל עבודה מכבדת את בעליה! אך עדיין מכונאי כזה כניראה צריך ללמוד עד איפה או איך למלאות שמן נכון או איך לא להיתעלם מעודף מילוי שמן. בדרך כלל אדם שמחפף בדבר קטן יחפף גם בגדול ופה הבעיה.

פורסם (נערך)

על מיכלי השמן של 4.7 ליטר, שלרוב משתמשים בהם במוסכים, יש סימון בד"כ בקפיצות של ליטר. המכונאי אמור לדעת כמה צריך להיכנס במנוע+מסנן ולפי זה לדעת כמה צריך שיישאר בגלון השמן לאחר המילוי ברכב.

 

העניין כמובן מתחילה קודם כל מזריקת ז** של חלק מהמכונאים והמנהלים שפשוט שופכים השמן בלי חשבון. אבל הבעיה לדעתי היא שהם לא משתמשים בהכרח בגלון חדש. הרי אמור תמיד להישאר קצת בגלון אז יכול להיות שבמקום למלא שאריות מכמה מיכלים למיכל אחד - שיהיה יותר נוח ויותר מדיוק - אז חלק מהמכונאים ממלאים קודם משארית מיכל ואז ממיכל חדש ומפה למילוי ביתר הדרך קצרה.

 

לי אישית בתור חובב אין לי ספק שגם אם ממלאים במנוע 10% יותר שמן לא יקרה כלום למנוע. אולי אפילו יותר מזה. לי זה נשמע הגיוני שכך בנוי המנוע.

אני תוהה אם תמיד מי שאומר שמילאו לו יותר מדי - "2-3 ס"מ יותר" באמת זה ככה ולא הרבה פחות או שלא מתבלבל משאריות שמן שיש לאורך המדיד והצינור שלו, במיוחד אם מנסים לבדוק כמה פעמים ברצף.

 

אגב לדעתי כדאי להדגיש ששאיבת שמן צריכה להתבצע על מנוע קר בלבד. אין סכנה שהצינורית תתפס במשהו בדרך, תיקרע ומפה הנזק יהיה הרבה יותר גדול ?

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)
מה זה משנה איזה מנוע זה? ואם בעל הרכב לא היה עולה על עודף המילוי והיה מתחיל נזילות מפריצות של מחזירי שמן? מי היה יודע שזה קרה בגלל זה? מי היה מודה שזה קרה בגלל זה? למה דבר פשוט כל כך ובסיסי כל כך צריך להיחשב כטעות ועוד לאחר שעבר בביקורת לפני מסירת הרכב לבעליו? למה בעל הרכב צריך שוב להקדיש מזמנו ולוותר על יום עבודה או לאחר לעבודה או לדחות סידורים בגלל שהוא צריך לחזור למוסך שעם מעט סבלנות ועוד כמה דקות של תשומת לב כל זה היה נימנע? יש טעויות ויש טעויות. כולם טועים זה נכון אבל זה הבעיה שנקודת המבט על מה שקרה היא של בעל עסק בתחום ומה זה משנה שהלקוח ניפגע מזה... יבוא לקוח אחר. אם בן אדם אומר שהוא כבר לא ייתקרב לאותו מוסך זה מסביר מה עובר על ליבו ועד כמה הוא כן ניפגע ממה שקרה ועד כמה הוא כן סומך על בעל מקצוע שהוא מפקיד בידו את הרכב. באמת שחבל לי בשביל אותו בעל עסק שלא ייראה לקוח שיכל לצאת ממנו מרוצה ולהמשיך לגיע אליו בביטחה. מבחינת הלקוח זוהי לא טעות שבאה בחשבון נקודה!

אתה ממשיך עם קו התקפה בלי פורפוציה לכלום.

בחור אחד מספר על מקרה בודד של עודף שמן ואתה מזווית ראיה של אחד שעושה מכונאות חובבת על המדרכות בא וצועק שזה לא רק חוסר מקצועיות אלא גם בזדון ועם כוונה לגרום לנזק רק יותר וזה בלתי נסבל ובל יעבור ויאללה לסגור העסק!

אנ מנסה להחשוב מה האינטרס שלך להגזים ולהקצין ולא רק שלך אלא של כל חברי הכנופיה, ששומרים פה על קו קיצוני ודומה לשלך ? אם לא רק כדי להאדיר את שמכם כי זרק פה מישהו שאצלם זה לא היה קורה? אולי סתם שעממום של נערים אז נעשה פרובוקציה?

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

אנ מנסה להחשוב מה האינטרס שלך להגזים ולהקצין ולא רק שלך אלא של כל חברי הכנופיה

 

האינטרס של הכנופיה הוא אחד ויחיד, לעורר מודעות של עם ישראל למצב המכאני של הרכב הפרטי שלהם ולרמה הנמוכה של רוב (לא כולם, אתה בסדר) המוסכים בארץ.

עצם העובדה שהבחור בא הבייתה בדק שמן ועלה על הפער זה לא מובן מאליו. אבל זה הדבר היחיד שהופך את התקלה למינורית.

מה שאתה לא מוכן להודות בו הוא שרוב עם ישראל לא היה בודק, כי הוא סומך בעיניים עצומות על המוסך, ואז הטעות הקטנה והפעוטה הזו הייתה עולה הרבה כסף. בדיוק את המסר הזה הכנופיה מנסה להעביר, לא לסמוך על ״המקצוענים״ בעיניים עצומות אלא לבדוק אותם ב7 עיניים, פשוט כי זה המצב ואין ברירה

יום טוב גם לך

פורסם

תחי מדינת ישראל וכל הכבוד לצה"ל !

 

עוד חבר כנוופיה הגיע ליצב את שורות ולמחזר סיסמאות על מצב במוסכים אחרי תחקיר מעמיק ומקיף והאמת שהייתי מכניס את מה שכתבת לדף המסרים שלכם באתר הכנופיה במקום לכתוב "אין קאץ'".

 

צ'מעו זה פשוט מחטיא את המטרה... יש לכם זמן פנוי וכיף לכם במה שאתם עושים ואתם רוצים לצבור ניסיון במכונאות וגם לגרוף שבחים (מי לא) וזה כנראה כל הקאץ, אז תגידו את זה ותעסקו בעינינכם בשקט אבל אל תיהיו רובין הודים ותעשו עליהום בכל הזדמנות כאילו זה מביא לכם פרנסה או יוסיף לכם מנדט בבחירות.

פורסם (נערך)

דני דין, למה אתה תוקף אותנו כאילו אנחנו פוגעים בך ורושם בחוצפה?

ל ע,ינו סקר זה נכון אבל מהנסיון שלנו+של אחרים שבאו אלינו ותאמין חי זה מעל ל- 30

לא היו מרוצים, אז תאמין לי זה מספק לא מעט מקרים.

אף אחד לא בא להוציא למקצוע שם רע כי גם אנחנו מתעסקים ומאוהבים במקצוע הזה,

אני לא רוצה להיכנס איתך שוב לויכוח הרי זה לא נותן כלום.

המטרה של הקבוצה היא שאנשים יכירו את הרכב שלהם, ואני אישית הולך עם אנשים

למוסכים שאני מפנה אותם אליהם על מנת לקבל טיפול אמין, ולפחות שיהיה ידע בסיסי

במקרה וקרתה טעות.

לסיכום בוא נסכים ,אנחנו לא מסכימים.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם
אתה ממשיך עם קו התקפה בלי פורפוציה לכלום.

בחור אחד מספר על מקרה בודד של עודף שמן ואתה מזווית ראיה של אחד שעושה מכונאות חובבת על המדרכות בא וצועק שזה לא רק חוסר מקצועיות אלא גם בזדון ועם כוונה לגרום לנזק רק יותר וזה בלתי נסבל ובל יעבור ויאללה לסגור העסק!

אנ מנסה להחשוב מה האינטרס שלך להגזים ולהקצין ולא רק שלך אלא של כל חברי הכנופיה, ששומרים פה על קו קיצוני ודומה לשלך ? אם לא רק כדי להאדיר את שמכם כי זרק פה מישהו שאצלם זה לא היה קורה? אולי סתם שעממום של נערים אז נעשה פרובוקציה?

 

דן, אינני נמנה - כידוע לך - על חברי הכנופיה, אם כי אני שותף במידה לא מועטה לתחביב שלהם.

 

מספר הערות ברשותך:

1. בתופעה של מילוי עודף שמן נתקלתי לפני שנים גם במוסך המרכזי של צ'מפיון בי-ם, שם גם זכיתי לראות איך "מחליפים" את נוזל הבלמים, כשההחלפה מסתכמת בשאיבת הנוזל שבמיכל העודפים והחלפתו.

 

טענותיי על איכות הטיפול במוסך המרכזי הגיעו גם אל מנהל השירות הארצי של צ'מפיון והמסמכים המעידים על כך עדיין ברשותי.

 

2. גם במוסך המרכזי של לקסוס נתקלתי בחיפופים, פעם לא השלימו את נוזל הקירור למפלס העליון ופעם רצו לשחרר אותי עם שמן מנוע שמגיע עד המפלס התחתון של מדיד הבדיקה.

 

לפיכך, לדעתי חאפרים יש בכל מוסך כולל המכובדים שבהם ואני מקפיד שלא לשחרר רכב מהמוסך בלי לעשות לו בדיקה מקיפה.

 

3. עבודות כמו החלפת בלמים או מצתים אינני נוהג להפקיר בידי המוסכים בשל חוסר האמון הבסיסי שיש לי בהם, גם אם הכול הורכב כראוי עדיין סגירת ברגים תעשה עם פטיש אוויר ולא במומנט המדויק שקובע היצרן.

 

לסיכום - להבנתי חובב מיומן שלוקח את הזמן ונהנה מהעבודה שהוא עושה יפיק ברוב המקרים עבודה טובה ומדויקת משל המוסך המטפל.

פורסם

מי שהתחיל פה קו התקפי זה אתם אני מנסה להחזיר לפרופרציות את הסיפור פה.

אגב, כשמישהו רשום שבגלל שמישהו אחר שהוא לא מכיר יצא ממוסך עם עודף שמן אבל לא בדק בעצמו כמה זמן חסר מה הסיפור שם באמת ואז מצהיר שברור שזה נעשה במזיד ומתכוון וככה זה שמטפלים במוסך מורשה אז זה כן פוגע בי.

פורסם

גם אצלי רכב נפל קורבן למעשה זדון של מכונאי שמילא מים רגילים במערכת הקירור.

זה קרה במוסך מורשה מיצובישי, כפי שנאמר חפרים יש ברוב המוסכים, ובמוסכים שאין כנראה שיחייבו הון עתק על פיפס קטן או גדול.

פורסם
מי שהתחיל פה קו התקפי זה אתם אני מנסה להחזיר לפרופרציות את הסיפור פה.

אגב, כשמישהו רשום שבגלל שמישהו אחר שהוא לא מכיר יצא ממוסך עם עודף שמן אבל לא בדק בעצמו כמה זמן חסר מה הסיפור שם באמת ואז מצהיר שברור שזה נעשה במזיד ומתכוון וככה זה שמטפלים במוסך מורשה אז זה כן פוגע בי.

 

מה זה 'אתם'? אם תעיין היטב בשרשור תראה שהתגובה שלי (מס' 38 ) היא הפעם היחידה שהתייחסתי לנושא.

 

בלי קו התקפי ובלי כלום:

ככלל אצבע - חובב מיומן שמצויד בכלי העבודה הנחוצים ובידע הנכון (כולל מומנט סגירה של ברגים), יעשה עבודה טובה בהרבה מאותו מכונאי שיושבים לו על הראש, שמת כבר להגיע להפסקת האוכל ושהראש שלו בטרדות היום-יום כמו משכנתא או החברה שעזבה אותו.

 

כשהרכב שלך רמת האכפתיות עולה מאוד - והתוצאה בהתאם.

פורסם

"אתם" זה הקנופיה (אתה בקנופיה?) שהחמיאו לך שאמרו שלה זה לא יקרה אז הם היו צריכים לצאת בקמפיין לחיזוק לנושא אבל באופן שלילי ותוקפני.

פורסם

קשה לי מאוד להבין את זה. אחרי הכל החלפת שמן מנוע היא אחת מהפעולות הנפוצות ביותר במוסך, כל שכן במוסך יבואן בו יש מספר מועט של דגמים שונים וכל מכונאי אמור להכיר את ההליך בעל פה. בטיפול קטן אצלי תמיד מתחילים מג'ריקנים מלאים (השמן המבוקש מוזמן כשצריך אותו) והמכונאי יודע בדיוק שנכנסים 7.5 ליטר. הוא ממלא ובודק לפי הכיתוב שעל הג'ריקן כמעט את כל הכמות ורק בסוף בודק עם הסטיק. נראה לי טריוויאלי לחלוטין.

 

וכן, לדעתי אמור להיות צ'ק-ליסט לפני שהרכב יוצא מהמוסך. רכב מודרני הוא מכונה כל כך מסובכת וכל כך מתקדמת בהשוואה למה שהיה לפני 10 שנים ומכונאי מודרני אמור להכיר המון מערכות ותת מערכות ברכב כך שבדיקה מסודרת (וקצרה) תמנע בעיות. (היו היה מוסך במודיעין שאישתי הכניסה את הרכב שלה לתיקון ראש מנוע והוא יצא משם ללא מים בראדיטור, שני תיקונים זהים ברצף)

 

בענתיקה שלי (משנת 98') ישנה אזהרה מפי עודף שמן, מדוע זה לא קייים בכל הרכבים המודרניים?

פורסם (נערך)

זה בצ'ק ליסט תאמין לי אבל עדיין מי שמטפל ברכב זה לא רובוטים אלא אנשים שלפעמים מפספסים.

אזהרה מפני עודף שמן ? בחיים לא שמעתי על משהו כזה. איזה רכב זה?

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

מה הסיפור קרתה טעות קטנה, חוזרים למוסך לרוקן את השמן העודף וזהו.. טעות קטנה שכזאת לא מדד למקצועוית או ״חאפריות״. וחוץ מיזה מנקודת המקסות לא נורא אם יהיה טיפונת מעל. היצרן לוקח דברים כאלה בחשבון כמו בכל הכסת״חים שלהם ונותן אפשרות לחרוג במעט. המכונאי הוא גם בנאדם וגם הוא יכול לטעות, מטעות קטנה להקצין ולהגיד שזה בכוונה או חוסר מקצועיות באמת הגזמתם.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

×
×
  • תוכן חדש...