Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כרגיל במקום לתכנן תחבורה ציבורית יעילה מחפשים עוד דרכים לכבול אותנו לצורך ברכב פרטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
מה שכתבת הוא:

1. לא נכון

2. מתאים יותר לאוף טופיק

מה שכבתתי הוא הכי נכון!

אנחנו חיים במדינה שאוטוטו לא נוכל להרשות לעצמנו את הצורך הבסיסי לנסוע ברכב שלנו כאוות נפשינו.

אנחנו חיים במדינה שבפועל הכל מותר (בגדר החוק כמובן), אבל מפוצצים אותנו במיסים שבמדינות אחרות בעולם לא

יחשבו עליהם גם עוד 100 שנה ובגלל שאנחנו לא יכולים לשלם את המיסים האלה אנחנו לא נוכל להרשות לעצמנו

המון צרכים בסיסים שבחו''ל לא יחשבו אפילו על הטלת מיסים בגינם כמו אגרת טלווזיה, מיסים מטורפים

על הרכבים ובקרוב גם על כמות הנסועה (הטלת מס נוסף רק בשם אחר שנקרא ''בלו'' זה גם משהו שיש במדינות בעולם? ).

רק במדינת ישראל רכישת רכב היא מוטרות? למה בן אדם לא יכול להרשות לעצמו לחזיק רכב ולו הבסיסי והזול ביותר?

למה במדינת ישראל בן אדם, שמשלם על כמות הנסועה שלו באופן עקיף (דלק, טיפולים, בלאי, תאונות, ביטוח, טסט וכיו''ב),

צריך לשלם עוד מס דבילי שהמדינה תוציא לאוויר העולם וכך בעצם לא יוכל להרשות לעצמו בכלל לנסוע ברכב ולהחזיק אותו?

סליחה, אמנם זה לא ביטול הדמוקרטיה באופן ישיר

אבל במדינה שאתה לא יכול להרשות לעצמך 80% מהדברים מבלי לישון בלילה בראש שקט זו לא דמוקרטיה!

מדינה שמעלה לנציגיה את השכר באופן תמידי ובסכומים מרובעי ספרות ולאזרחיה, את שכר המינימום ב-3 פעימות

(עזוב את זה שעד שיסיימו את הפעימה השלישית נצטרך שוב להעלות את שכר המינימום עקב יוקר המחייה שרק עולה),

ולחייליה בסדיר שגם ככה מרוויחים 450 ש''ח בחודש בממוצע (!!), מעלים את השכר בשקל אחד בלבד (רק, רק בשקל אחד),

זו דמוקרטיה?

לחיות במדינה שבה אנשים חושבים לרוץ לכנסת כי זה רווחי וכלכלי זו דמוקרטיה?

מצטער שאני קצת סוטה מהנושא. גביית מס נסועה זה עוד סעיף ל-איזו חא*ות מנהלים את מדינת היהודים.

כרגיל במקום לתכנן תחבורה ציבורית יעילה מחפשים עוד דרכים לכבול אותנו לצורך ברכב פרטי שגם ככה אחזקתו

רק עולה ועולה ועולה יותר.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא בגלל מיסים, אלא בגלל שהמדיניות היא לצמצם את כולם לאופציה אחת שתהייה הכי טובה לממשל ולא לאזרח. זה אמנם לא דיקטטורה, שהשלטון קובע שכולם חייבים לנסוע באוטו ומי שלא יכול שיז$#ן. יותר בכיוון "לא טוב לך לעמוד בפקקים כל בוקר? תעמוד בברד ובשרב בתחנת אוטובוס במקום ותצא מהבית לפנות בוקר". סוג של רפובליקת בננות רק בלי צבאות פרטיים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
מילים כדורבנות, שכנעת אותי! אנחנו לא חיים בדמוקרטיה כי יש פה הרבה מיסים.

אם אתה חי במדינה שבה אתה כביכול יכול לחיות כרצונך אבל אין לך את האמצעים לממש את הצרכים הבסיסיים שלך

כשנבחרי העם, הם אלה שעושקים אותנו לטובת עוד העלאה משמעותית לשכרם- זה נראה לך תקין?

באמת יכול להיות שבמדינה מתוקנת, שבה נבחרי העם חיים על חשבון העם ועושקים את העם? זו דמוקרטיה לשמה?

אם נעזוב לרגע את יום הבחירות (שגם הוא מתרחש בממוצע כל שנתיים), שהוא מתנהל בצורה דמוקרטית,

איפה פה הדמוקרטיה באה לידי ביטוי?

במדינה שבה לעם אין שום השפעה למה שקורה במדינה, שבה רק מעלים מיסים ויוקר המחייה עולה יותר?

מדינה שבאופן הכי ישיר, הכי בוטה והכי גס מונעת מכל אזרח בעל רכב את חופש התנועה מהסיבה

שאין לו דרך לממן את חופש התנועה שלו. איפה פה הדמוקטיה?

אמנם לא בדרך ישירה- אבל העלאת מיסים בדרך כל כך גסה היא, לפחות לטעמי, דעיכתה של דמוקרטיה.

ועוד מס נסועה, אז על אחת כמה וכמה.

בכל הכבוד, נראה שרוב הקוראים לא מבינים את מהות ההצעה. לשלם מס לפי נסועה אומר שלא יוטלו מיסים כמו רישוי שנתי או מס קנייה, או לפחות שהם ירדו באופן משמעותי.

כל מה שזה אומר זה שאם יבוטל המס קנייה ואגרת הרישוי המדינה תצטרך לכסות על ההפסדים מאותן מיסים

בצורת מס נסועה.

משמע שאין באמת דבר כזה שנראה הורדת יוקר המחייה (חוץ מהעלאת היוקר)-

אם מוזילים לך מפה- מעלים לך מהצד השני.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם
הבעיה היא שמיסוי נסועה דיפרנציאלי כמו שהאוצר רוצה (לפי מועד הנסיעה, האיזור בארץ, וכו' וכו') ידרוש מערכת פיקוח סטייל "האח הגדול" (המערכת תדע מתי כל רכב נסע ולאן) וכמובן יהיה חשוף לכל מיני קומבינות.

בשביל מה להקים כזו מערכת מסובכת שפוגעת בפרטיות כל כך?

מה כל כך רע במיסוי הנוכחי על הדלק בתור קירוב טוב למס על נסועה?

יתרונות המיסוי על הדלק על פני מערכת "האח הגדול":

1. כ-ו-ל-ם משלמים. אי אפשר לתחמן.

2. פשוט.

3. מתמרץ קניית מכוניות חסכוניות.

4. מתמרץ סגנון נהיגה חסכוני.

5. לא דורש מעקב אלקטרוני לאיפה כל אחד נסע ומתי.

יתרונות מערכת "האח הגדול" המוצעת:

1. ניתן למסות נסיעה בפקקים באופן יותר אגרסיבי מאשר בזבוז הדלק הנוסף בלבד.

2. ניתן לתת כל מיני הטבות לתושבי הפריפריה (למשל) על חשבון תושבי המרכז.

3. (תרחיש תיאורטי בינתיים) קנסות מהירות אינסטנט.

4. (תרחיש תיאורטי בינתיים) אפשרויות מיסוי מוגבר בשבתות וחגים במדינת הלכה שאולי תהיה פה בעתיד.

5. ניתן למסות רכב חשמלי (או היברידי פלאג-אין) שכיום מתחמק מהמיסוי על הדלק למרות שהוא משתמש בתשתיות הכבישים כמו כולם וגורם לפקקים כמו כולם.

6. (תרחיש תיאורטי בינתיים) ניתוח אופי הנהיגה והעברת המידע לחברות הביטוח.

וזו כמובן המטרה, ולא הוספת מיסוי (בשנת 2014 יש עודף הכנסות ממיסוי יחסית לתחזיות) - להכניס את האח הגדול בדלת האחורית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חייבים לתת לאזרח הקטן אופציה ריאלית לתבוע את קובעי המדיניות.

בלתי נסבל, מקומם רק לקרוא את זה.

SCANSPEAK

פורסם

Wil צודק ב100%.

בכל מקרה, משלמים מס כזה כבר כחלק מהתשלום על דלק.

מי שחושב שזה יוביל לירידה במס כלשהו חי בסרט; האוצר תקוע במצב פאניקה וחושב רק על הכנסות ולא על שדרוג רמת החיים. עד שיבצעו ״סוויץ״ אין מה לפנטז בכלל על הורדת מיסים.

בקיצור - רוצו להזמין משבשי GPS לפני שיאסרו יבוא שלהם.

חייבים לתת לאזרח הקטן אופציה ריאלית לתבוע את קובעי המדיניות.

בלתי נסבל, מקומם רק לקרוא את זה.

הבעיה היא שקובעי המדיניות אינם נבחרי ציבור, אלא פקידים שהתגלגלו לתפקיד, לצערנו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

Will, אני מסכים איתך גם. אני חושב שכמו במקרים דומים אחרים (המאגר הביומטרי), ולאור החקירות שיש לאחרונה, ראוי לשאול, לדעתי, מי הולך להרוויח מביצוע הפרויקט המתוכנן, אם יצא לפועל, ומה הקשר שלו לבכירים שונים ברשות המיסים \ משרד האוצר \ כל גוף דומה.

אגב, בהתחשב בזה שבאמת יש עליה מורגשת בעומסים משנה לשנה, אין אולי משהו רע עקרוני במיסוי מהסוג הזה. רק חבל שהכסף לעולם לא חוזר לתשתיות הרלוונטיות, בטח לא לנושא הרכבת הקלה. ומי שרוצה ללמוד עוד על הנושא, יכול לקרוא כאן, איך חצי שנה לפני התפוצצות פרשת השחיתות שנחקרת כרגע, כבר הועלו שאלות על תפקוד נת"ע, וחברי כנסת שונים מצאו לנכון בעיקר לחלק מחמאות לעומד בראשה (שלדעתי עדיין נמצא במעצר).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קישקוש שנועד לגבות עוד מסים מהציבור...מס נסועה קיים היום וקוראים לו מחיר ליטר דלק אשר הוא בעצם מס של כ 60% מעלות ליטר בנזין.

מי שנוסע יותר משלם את מס באופן מידי בתחנה , בטיפולים במוסך ובבלאי חלקים מתכלים כמו צמיגם למשל שגם בחלקים אילו יד האוצר עמוק בכיס אזרח.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני בספק אם יצליחו לפרוס מערכת "האח הגדול". קראתי ש-OBD3 מתעכב בעיקר בגלל התנגדות שקשורה לאובדן הפרטיות, היות וחלק מהתקן כולל קריאה של נתוני הרכב באמצעות רדיו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני לא מתנגד על מס נסוע או הגבלה של כניסת רכבית לערים מרכזיות בתנאי אחד שתיהיה פה תחבורה ציבורית 20 שעות ביום \ 7 ימים בשבוע, בדיוק של שעון שוויצרי, שתגיע ממקום למקום במהירות וביעלות, תיהיה בעלת העדפה אמיתית (ולא דמוי קישקוש על הכביש שאומר "זה בתכלס נתיב תחבורה ציבורית אבל אם בא לך לדפוק שוורמה אז מותר לך לעמוד ולחסום אותו לפרק זמן שלא עולה על 15 דקות"), ובעלת קיבולת גבוה או לחלופין תדירות גבוה שלא ניסע כמו סרדינים.

בקיצור תח"ץ כמו באירופה. אבל על מי אני עובד..

פורסם
Will, אני מסכים איתך גם. אני חושב שכמו במקרים דומים אחרים (המאגר הביומטרי), ולאור החקירות שיש לאחרונה, ראוי לשאול, לדעתי, מי הולך להרוויח מביצוע הפרויקט המתוכנן, אם יצא לפועל, ומה הקשר שלו לבכירים שונים ברשות המיסים \ משרד האוצר \ כל גוף דומה.

בשביל לענות על השאלה הזו כדאי לראות מי הלוביסטים שדוחפים לזה וממי הם מקבלים משכורת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני לא מתנגד על מס נסוע או הגבלה של כניסת רכבית לערים מרכזיות בתנאי אחד שתיהיה פה תחבורה ציבורית 20 שעות ביום \ 7 ימים בשבוע, בדיוק של שעון שוויצרי...

בקיצור אתה כן מתנגד כי זה בחיים לא יקרה :lol:

אני לא חושב שלמדינה יש אינטרס לטווח הקצר-בינוני שזה יקרה, בגלל שזה יוריד דרסטית את ההכנסות מדלק ומרכישת מכוניות חדשות. לטווח הרחוק זה ישתלם כי זה יקטין משמעותית את זיהום האויר ויחסוך הרחבות של כבישים בגלל שעומס התנועה ירד. למקבלי ההחלטות לא אכפת מה יהיה בעתיד הרחוק כי הם לא יקצרו את הפירות בקדנציות שלהם. כל מה שאכפת להם זה להציג עלייה בהכנסות.

פורסם

על פניו זה נשמע כאחת ההצעות המטופשות ביותר שצצו בשנים האחרונות.

מס על נסועה כבר קיים, זה המס על הדלק, רוצים להגדיל אותו אז שיעלו את שיעור המס על הדלק.

שיטה חדשה מיותרת לחלוטין וההשקעה בה היא זריקת כסף לפח (או אולי למקורבים).

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...