Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ובכל זאת הייתי מחליף את הדו משפחתי בחדרה באיזה קוטג' באנפילד או בארנט (לא חייב דווקא בגולדרס גרין :-P). וצועק לך "בלי חרטות" בעודי מתרחק עם המפתחות.

לפחות יש לכם תח"צ בסופ"ש. ורכבת תחתית עד העבודה.

בכלל, בלונדון היאוש נעשה יותר נוח.

מה לעשות- אוהב את "אלביון הנוכלת" (אגב צ"ל "הבוגדנית" בתרגום חופשי, אם אני לא טועה). אפילו שהייתי שם רק בתור מבקר ולא בתור דייר קבע (אם כי במצטבר כבר בטח מגיעה לי איזו שהיא הטבה של תושב ותיק :-P).

אגב- 400 פאונד לחודש ל"חופשי חודשי"? באמת יקר.

הדו משפחתי שלך לא יקנה לך קוטג' בבארנט ואנפילד, רק מחוץ לעיר.

אפרופו בארנט, נכשלתי שם בטסט אתמול כי בדיוק חזרתי מהארץ וברגע של היסח הדעת התבלבלתי בנתיב אליו פניתי. מקום מקולל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה קל לומר לאדם ממוצע שמרוויח 5-6 אלף בחודש לך תגור בשכונה פחות טובה. אבל רוב אותם אנשים הם אנשים בעלי משפחות, וכמו שאתה, גם אף אחד לא היה רוצה שהילד שלו יגדל במקום שמוקף באוכלוסייה חלשה, אנשים מהתחתית של התחתית ואני לא מדבר בכלל על מהגרים בלתי חוקיים שעושים כאוות נפשם ומבלים את מרבית זמנם מתחת לבית שלך. וכרגע אתן דוגמא ספציפית לאזור מגורים באשדוד שבו זה מתרחש יום מדי יומו, ממש תחנה מרכזית 2. שם ערך הדירות מתקרב למיליון מלמטה. אבל אתה לא הייתה רוצה שהילד שלך יעבור בפארק בדרך לבית ספר, בזמן שמסומם דוקר את עצמו על הדשא, ליד השביל, בלי שום בושה כאשר חבריו השיכורים והמסוממים יושבים לצידו. (קרה מולי באמצע יום קיץ בהיר כשהלכתי לעבודה).

ואל תשכחו שדירות זולות (מצחיק שדירות במחיר של מיליון ש"ח נחשבות זיל הזול) מצריכות המון השקעה בתחזוקה, בין אם שיפוץ ראשוני ובין אם תחזוקה שוטפת. פתאום הלך צינור מים, פתאום דליפה מהגג, פתאום נזילה, פתאום you name it. ואגב, בשיפוץ ראשוני אני לא מתכוון לעשות עבודות גבס ולהתקין בריכה על הגג, אני מדבר על דברים מינימאליים שיהפכו את הנכס למקום שאפשר לגור בו. וכן, רוב האנשים שמוכרים נכס באזורים פשוטים במחירים זולים יחסית, לא השקיעו מי יודע מה בנכס וחלקם אף מסתירים ממך בעיות רציניות שיתגלו לאחר מעבר לנכס. אז גם אותם 700,800 ומיליון ש"ח לא יסתכמו רק בזה.

אבל מה אני חושב? האמת, לדעתי כל אדם אחראי לגורלו. נולדת עני - לא אשמתך, נקברת עני - אשמתך המלאה. כל אותם שמקבלים מינימום - בעיה שלהם שלא הצליחו להישג יותר. כל אותם שלא מצליחים לחסוך לדירה - בעיה שלהם שלא הצליחו להרוויח יותר. ת'כלס, נשמע ממש רוע לב מצידי, אבל זה המצב. כל אחד אחראי לגורלו. אנשים אוהבים להתבכיין אבל להתנהג בצורה לא אחראית תוך כדי, שמביאה בסופו של יום להרעת המצב שלהם עוד יותר. וזה מה שהביא את המשק למצב שבו הוא נמצא כיום, מהרבה מאוד בחינות.

העלאת שכר מינימום לא תוביל לכלום, אלא להיפך - רק תרע את המצב. ערך כל שקל תוספת שיקבלו כל אותם מרוויחי שכר המינימום, יישחק ועל הדרך ישחוק איתו את ערכם של כל אלו המקבלים יותר. כן, מי שמקבל פי 2-3-4 ומעלה יותר, פחות יינזקו אבל עדיין מעצבן. אז יראו ספרות יותר נאות בתלוש, אבל אותן ספרות יתורגמו למחירים יותר "נאים" במדפים בסופר, במיסים עקיפים, במחיר הדירות (שעשוי להיות מאוד מושפע מכך בסופו של דבר) ובעוד שלל דברים שכרגע אף אחד לא מקשר להעלאה. כולם רק שמחים שזהו, עכשיו סוף סוף יוכלו להרוויח טיפה יותר ויקבלו אוויר לנשימה. הבעיה היא שאותו אוויר יצא להם מהר מאוד מהמקום הלא נכון בגוף :lol:

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה בחברה היא שלמי שנולד עני יש פחות סיכוי (בהרבה) להיקבר פחות עני.

אבל זה כבר נושא לדיון בפני עצמו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כל אחד אחראי לגורלו.

קל לך להגיד זאת היום, ב-2015, כשאתה "מסודר".

העובדות הן שהקורסה, היטי, הפלאפון שלך, הבית שלך - נולדו ופותחו ע"י אנשים שהתאגדו ואמרו "ביחד נצא מהמערה למקום יותר טוב".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אם אני אתעשר מלפתח משהו שיועיל לכלל זה מעולה. אבל העובדה היא שסטיב ג׳ובס לא מת עני - הוא עשה משהו גדול בחייו ועשה הרבה כסף. זה שהוא השיק מוצרים ששינו את חיי האנשים - מה טוב.

אבל כל זה לא קשור למה שאמרתי. אני התכוונתי שכל אדם מחליט מה לעשות בחייו והוא זה שיקבע אם יתעשר או לא. וכל אלו שמרוויחים גרושים אשמים בזה עצמם.

פורסם

סמירו

לא כל האצבעות שוות כך גם לא כל האנשים

יש אנשים מוגבלים החל משכלי וכלה בגופני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אם אני אתעשר מלפתח משהו שיועיל לכלל זה מעולה. אבל העובדה היא שסטיב ג׳ובס לא מת עני - הוא עשה משהו גדול בחייו ועשה הרבה כסף. זה שהוא השיק מוצרים ששינו את חיי האנשים - מה טוב.

אבל כל זה לא קשור למה שאמרתי. אני התכוונתי שכל אדם מחליט מה לעשות בחייו והוא זה שיקבע אם יתעשר או לא. וכל אלו שמרוויחים גרושים אשמים בזה עצמם.

כל אחד יכול להיות מהנדס תוכנה? כל אחד יכול להיות רופא? אפילו צייר או רקדן? כל אדם נולד עם סט כלים שאותם הוא יכול לפתח אם ירצה ויתמיד. ואולי כמה גאונים באמת יכולים להפוך ממהנדסים לפסלים או מקונדיטור לרופא. יש מעט מאוד אנשים בעלי דחף וכריזמה מטורפת שמושכת אותם מעוני לעושר מופלג. אם כולם יכלו לעשות הכל אם רק יחליטו, לא היו עשירים בעולם ולא היו גם ''עבדים'' בעולם.

פורסם

אז אני מבין שאתה כבר עשיר, חי בוילה בארסוף וחצי פתח תקוה שלך או שהחלטת שאתה מעדיף להיות עני ולשלם משכנתא כל חייך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא אמרתי שחייב להיות רופא, מהנדס או צייר או רקדן. גם מוכר ירקות יכול להצליח בתחומו, הכל טמון בו.

ואני כמובן לא מדבר על אנשים בעלי נכויות כאלה או אחרות. זה ממש מחוץ לתחום וזה היה ברור ואם לא, אז אני מציין זאת עכשיו.

נהג לילה - אמנם לא עשיר, אך מרוויח יפה מאוד לגילי ולסטודנט, וילה נרכשה לא מזמן אמנם לא בארסוף אבל עדיין, פתח תקווה לא מעניינת אותי. אני לא אהיה עני כל חיי ולא אשלם משכנתא כל חיי. את זה אני מבטיח לך. אבל הנושא לא עליי. יכול להיות שאני כן פוחד לעשות משהו גדול ומעדיף את הביטחון ש"אזור הנוחות" מאפשר ולעבוד כשכיר כל חיי ולשלם משכנתא, אבל זה לא אומר שמה שאמרתי לא נכון. (אגב אני לא כזה).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יפה מאד, אבל רוב הסיכויים שנק' הפתיחה שלך בחיים היתה טובה יותר משל אותו מוכר ירקות.

פורסם

לקריאה כאן

http://midreshet.org.il/pageview.aspx?id=93

היוצאים מהכלל שאינם מעידים על הכלל לצערינו בימינו אנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אז slowrider, תתפלא - לא. הוריי לא מרוויחים הרבה, תמיד היו בחובות ותמיד אני זה שהוציא אותם משם או עזר להם לשלם אותם. גם כיום, בתור סטודנט שמחזיק רכב ספורט חדש וכו', אני עוזר להוריי כלכלית. (לפני הלימודים הייתי עוזר להם ברמה של עוד משכורת יותר גבוהה מהמינימום בהרבה). ולמה? כי אני הגעתי למצב שאני מסוגל לעשות את זה. אבל מה, יש אנשים בגילי שכבר מגלגלים מיליונים ומנהלים חברות ענקיות, משהו שאני שואף להגיע אליו בעוד מספר שנים. אז אני זו לא דוגמא.

מנגד, אנשים שמרוויחים שכר נמוך ולא בנו קריירה, זו אשמתם. כן, גם ההורים שלי אשמים במצבם. הוריי יכלו לחיות ברמה מאוד נאה אם היה להם את התעוזה לעשות דברים מסוימים בעבר, אבל הם עשו טעויות, לא פעלו נכון לרוב. למזלם עשו דבר אחד נכון מאוד שעזר להם מאוד לבנות את חייהם כרגע.

הוריי משתייכים לכל אותם האזרחים שמוציאים וחיים הרבה מעבר לרמת ההכנסה שלהם וכתוצאה מכך נמצאים בחובות. האמת? כל עוד זה חובות שהם יכולים להרשות לעצמם אז בסדר, לא רואה בכך בעיה (סיבותיי נמצאות עמי). אבל לא לכולם התמזל המזל והילדים שלהם יכולים לעזור להם, יש כאלו שפשוט שוקעים וזה בגלל התנהלות לא נכונה (אשמתם) ובגלל שלא הגיעו לגדולות מבחינת קריירה וכסף (אשמתם).

שוב, לא מדובר על אנשים שפיזית חייהם לא חייכו אליהם והם אינם יכולים לעבוד ולהצליח בגלל מוגבלויות או מחלות. כל אותם האנשים לטעמי צריכים לקבל המון מהמדינה על מנת שיוכלו לחיות ברמה נאותה + ולא לדאוג לכלכלה. אבל לצערנו המדינה דואגת רק לתחת של אלו שמנהלים אותה. (וגם מנהלים זו מילה גדולה מדי בשבילם).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קודם כל יפה מאד שאתה דואג להורים שלך.

אבל כמו שכתבת, אתה לא דוגמא. רוב האנשים שנק' הפתיחה שלהם גרועה לא יגיעו רחוק כמו כאלה עם בסיס טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

נכון, וזה בדיוק מה שאני אומר, ההבדל הוא שאני אומר שזו אשמתם בלבד. גם אדם שגדל בעוני יכול להצליח בגדול, בדיוק כמו שאדם שגדל בעושר יכול להפסיד הכול ולחיות בעוני.

אני מכיר המון אנשים עם נקודות פתיחה מעולות שהלוואי והיו לי, והם לא מגיעים לשום דבר. הרוב מגיעים לרמת חיים בינונית (עבודה ממוצעת עם שכר יחסית נאה אך לא גבוה במיוחד, רכב אחד או שניים בכל אופן ממוצעים, משכנתא עם דירת 4 חדרים, במקסימום 5, חובות או הלוואות ובמקרה הטוב חיסכון קטן בצד. וגם זה, לעתים עם עזרה מההורים). זה שהם הגיעו רק לזה ולא מתניידים בS500 ומתגוררים בסביון - אשמתם. ואני מדבר על אנשים עם וואחד נקודת פתיחה - הורים ממעמד הביניים הגבוה, לרוב קיבלו רכב מההורים, לא צריכים לשלם על לימודים אקדמאים, מקבלים סכום ראשוני נכבד לקניית דירה. תסלח לי, אבל אם היה לי את כל זה הייתי אדם מאוד אמיד גם בגילי כעת. אז גם אלו שהחלו ממקום קשה יכולים להגיע רחוק.

פורסם

אם אפשר לדעת במה אתה עובד ואיזה תואר אתה עושה ואיפה ( בשביל להבין את כל התמונה)? בוא נסכים על עוד דבר אחד, אין אף ירקן שיש לו משרת סטודנט והוא משלם כל כך טוב לסטודנט הזה(לא משנה עד כמה טוב הוא יהיה) ומפה אני מנסה להבהיר לך שלא לכל אחד יש את היכולות לעבוד באותן משרות שמחלקות משכורות שמנות. אי היכולת הזאת נובעות מאינסוף סיבות. ובלי קשר העולם ו המדינה בנויה בצורה מסוימת שנועדה לשמור את רוב ההון אצל העשירים. אם לך תהיה חברה ויהיה לך מנקה מעולה תשלם לו שכר ממוצע במשק?? לא ניראה לי. (אל תשכח שהעולם לא יכול להתקיים בלי כל אותם נותני שירות)

• תוכן חדש...