Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל הדיון הזה אתם מתעלמים מהעובדה שלא כולם חייבים לגור בתל אביב וסביבתה. יש דירות גם ב 600 באיזורים סבירים בפריפריה וגם ב 350 אם יורדים לשכונות המצוקה (ומי שמשתכר 5000-6000 שקל בחודש לא צריך לגור באיזורים היקרים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

המדינה לא מתעלמת מאף אחד, המדינה לא קובעת שיהיו דירות 3-4 חדרים, המדינה מוציאה למרכז קרקע ומבקשת על הקרקע הזאת סכום מקסימלי שהוא נניח X (משתנה לפי גודל הקרקע, המיקום שלה וכו').

בא היזם ששילם X שקלים, ורוצה למקסם את הרווחים שלו, בשביל למקסם רווחים צריך לבנות דירות 4-5-6 ו-7 חדרים, כי הן נמכרות במחירים גבוהים יותר, כי אתה בונה פחות דירות (ולכן צריך למכור פחות דירות, משמע פחות סוכנים, פחות פרסום) והמחיר פר דירה עולה (כי הן גדולות יותר, וכי יש פחות היצע מה שמעלה שוב את המחיר).

למדינה הפסיק להיות אכפת בשלב הראשון, אחרי שהיא מיקסמה את ההכנסה שלה עבור אותו השטח.

אבל כן, המדינה צריכה להתחיל להתנות למשל במכרזים גם בנייה של דירות קטנות יותר במחיר מסוים, היי - זה לא דומה קצת למחיר מטרה (אם כי גדול בהרבה בנפח ממחיר מטרה)?

Night Driver

לא מדובר על ת"א עצמה (בהצלחה למצוא שם דירה במיליון שקל), אלא מדובר על גוש דן (35 ק"מ מצפון לדרום, בערך 25 ק"מ ממזרח למערב) וגם כן לא במעגל הקרוב אלא בקצוות.

וזה בהנחה שנניח תמצא דירה במיליון שקל ברחובות, או ברעננה-כפ"ס, או בראש העין.

גם זה הולך ונעלם.

גם זה לא ריאלי לנסוע 100 ק"מ לכל כיוון לעבודה (שלא באוטו-בהן אלא בפקקי גוש דן)

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

Night Driver

אתה צודק. במודע התעלמתי מכל מקום שהוא לא "סביב תל אביב", כי אומרים שאין שם עבודה. אחד הדברים שאני הכי שונא זה לנסוע לעבודה הן בתח"צ והן ברכב. זה זמן מבוזבז מבחינתי, ולכן בשבילי נורא חשוב להיות כמה שיותר קרוב לעבודה ולמשפחה. אני מאמין שיש עוד אנשים כמוני. ברור שאפשר לרכוש דירה זולה או אולי אפילו בית פרטי בקיבוץ. השאלה היא מה תעשה בסופי שבוע, ואיך ותגיע לעבודה \ משפחה \ חברים.

m3x7r3m3

נכון, אתה צודק. כתבתי "מדינה" כי לדעתי צריך להיות פיקוח על הדבר הזה. לא יתכן שיבנו פה רק דירות של 7 חדרים שמשרתות 10% מהאוכלוסיה שנמצאת אי שם למעלה בסולם ההכנסות.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

לא יודע אם פיקוח זה הדרך הנכונה, אולי תנאי במרכזים, לא מכרזים בודדים שמראש הם "מחיר מטרה" וכל השאר סטנדרטיים, אלא לשנות את הסטנדרט, כל יזם שרוצה קרקע לבניית דירות, צריך להקצות נניח 15% מהשטח (סתם זורק מספר כן? אפשר להתייחס לזה כאל X) לדירות 2-3 חדרים.

בסופו של דבר זה יגיע למצב שדירות 2 חדרים תמצא רק דירות מחולקות, ודירות 3 חדרים תמצא רק בנות 30-40 שנה.

ואם נדמה לכם שבזה זה יעצור אז לאט לאט יתחילו דירות של 5 חדרים ומעלה בלבד, 4 חדרים גם כן יהיו ישנות בלבד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
יש דירות גם ב 600 באיזורים סבירים בפריפריה וגם ב 350 אם יורדים לשכונות המצוקה.

או ששכחת לשים עוד 0 או שאתה מתכוון לשכירות בעזה :roll:

פורסם

לא, הוא מתכוון נניח שמישהו שעובד במרכז יגור במצפה רמון, או נניח בשכונת הרכבת בלוד

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כשאתה תשים מכיסך כמה מליונים תחליט אם אתה מרויח מספיק או לא מספיק על ההון שלך.

מליון שקל מחזור על 50 ראיש זה מעט. אתה יודע כמה עולים חומרי גלם, עלות שכר (לא שכר אלא עלות שכר), חשמל, ארנונה, חומרי עזר, שינוע וכו'?

לגבי השכר, אם יש מישהו שמשלם לך יותר ונותן לך את אותה היציבות אז לך אליו. אם לא אז זה אומר שהשכר שלך טוב למה שאתה עושה.

תוצרת של מיליון שקל מ6 אנשים, מה שמשאיר לך עוד 44 אנשים.

או כמו שאני תמיד אומר.. i weld for money, if you want a loyalty hire a dog.

יציבות? לעבוד כל החיים תמורת 7 נטו ולנחם את עצמי ב" טוב,איפה אני חוסך החודש... אבל לפחות היא יציבה"

זה מה שכל בעל עסק רוצה, שהעובדים יעבדו בכימעט חינם, לדרוש מהם עבודה כאילו הם מרוויחים מיליונים, ו... בעזרת השם יהיה בסדר.

אני מעדיף להרויח הרבה יותר, לחסוך בצד, ומבטיח לך. שעבודה בריתוך, אני ימצא בכל פינה הכי מושתנת בכדור הזה, ובארץ הזאת. ולמזלי, I GOT THE SKILLS בשביל זה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם (נערך)
המדינה לא מתעלמת מאף אחד, המדינה לא קובעת שיהיו דירות 3-4 חדרים, המדינה מוציאה למרכז קרקע ומבקשת על הקרקע הזאת סכום מקסימלי שהוא נניח X (משתנה לפי גודל הקרקע, המיקום שלה וכו').

בא היזם ששילם X שקלים, ורוצה למקסם את הרווחים שלו, בשביל למקסם רווחים צריך לבנות דירות 4-5-6 ו-7 חדרים, כי הן נמכרות במחירים גבוהים יותר, כי אתה בונה פחות דירות (ולכן צריך למכור פחות דירות, משמע פחות סוכנים, פחות פרסום) והמחיר פר דירה עולה (כי הן גדולות יותר, וכי יש פחות היצע מה שמעלה שוב את המחיר).

למדינה הפסיק להיות אכפת בשלב הראשון, אחרי שהיא מיקסמה את ההכנסה שלה עבור אותו השטח.

אבל כן, המדינה צריכה להתחיל להתנות למשל במכרזים גם בנייה של דירות קטנות יותר במחיר מסוים, היי - זה לא דומה קצת למחיר מטרה (אם כי גדול בהרבה בנפח ממחיר מטרה)?

Night Driver

לא מדובר על ת"א עצמה (בהצלחה למצוא שם דירה במיליון שקל), אלא מדובר על גוש דן (35 ק"מ מצפון לדרום, בערך 25 ק"מ ממזרח למערב) וגם כן לא במעגל הקרוב אלא בקצוות.

וזה בהנחה שנניח תמצא דירה במיליון שקל ברחובות, או ברעננה-כפ"ס, או בראש העין.

גם זה הולך ונעלם.

גם זה לא ריאלי לנסוע 100 ק"מ לכל כיוון לעבודה (שלא באוטו-בהן אלא בפקקי גוש דן)

איפה ראית דירות במיליון שקל בשנה האחרונה? ואני לא כולל שכונות שלא תאפשר בהן לילד שלך לצאת אחרי שש בערב, כן?.

וזה כבר תקף למעגל רחב הרבה יותר. לא ביבנה ולא באשדוד לא תקנה במחיר הזה דירת ארבע חדרים סבירה (אני אפילו לא מדבר על טובה). וכמובן שדירות שלושה חדרים כמעט ואין (שלא נדבר על ההוצאות הגדולות שיתלוו לשידרוג דירה לאחר מס' שנים מועט עם התרחבות המשפחה).

אני אקח את רחובות כדוגמה כי כאן אני גר כרגע. יש לי שני זוגות חברים שהיו שמחים לקנות דירת ארבע חדרים ברחובות ב-1.2 מש"ח, אבל גם את זה כבר אין.

באחת הכתבות בynet ציינו שמחירי הדירות ברחובות עלו בשנה האחרונה ב-7%. כלומר מחיר דירה שעלתה 1.2 מש"ח לפני שנה, עלה ב-84 אש"ח. במילים אחרות, אם זוג צעיר חסך כל חודש 7 אלף ש"ח (סכום לא קטן בכלל), הם לא התקדמו בכלום לעבר רכישת הדירה - פשוט דרכו במקום.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
Night Driver

אתה צודק. במודע התעלמתי מכל מקום שהוא לא "סביב תל אביב", כי אומרים שאין שם עבודה. אחד הדברים שאני הכי שונא זה לנסוע לעבודה הן בתח"צ והן ברכב. זה זמן מבוזבז מבחינתי, ולכן בשבילי נורא חשוב להיות כמה שיותר קרוב לעבודה ולמשפחה. אני מאמין שיש עוד אנשים כמוני. ברור שאפשר לרכוש דירה זולה או אולי אפילו בית פרטי בקיבוץ. השאלה היא מה תעשה בסופי שבוע, ואיך ותגיע לעבודה \ משפחה \ חברים.

m3x7r3m3

נכון, אתה צודק. כתבתי "מדינה" כי לדעתי צריך להיות פיקוח על הדבר הזה. לא יתכן שיבנו פה רק דירות של 7 חדרים שמשרתות 10% מהאוכלוסיה שנמצאת אי שם למעלה בסולם ההכנסות.

לא, הוא מתכוון נניח שמישהו שעובד במרכז יגור במצפה רמון, או נניח בשכונת הרכבת בלוד

דירות בסכומים כאלה יש באשקלון, אשדוד, יבנה, חדרה, עפולה, באר שבע ועוד. נכון שלא מדובר על דירות חדשות עם מעלית, שירותים כפולים וחדר ארונות אבל דירות 3-4 חדרים בשכונות סבירות פלוס בבנינים ישנים.

עבודה בפריפריה לא חסר במיוחד במקצועות צוארון כחול. אין בעייה להוציא את ה 6-7 בעבודות האלה ואז אתה חי בסדר גמור.

צריך להבין שבדיוק כמו שלא כל אנגלי יכול לגור בלונדון ולא כל אמריקאי יכול לגור במאליבו כך גם לא כל ישראלי צריך לגור במטרופולין תל אביב.

פורסם
תוצרת של מיליון שקל מ6 אנשים, מה שמשאיר לך עוד 44 אנשים.

או כמו שאני תמיד אומר.. i weld for money, if you want a loyalty hire a dog.

יציבות? לעבוד כל החיים תמורת 7 נטו ולנחם את עצמי ב" טוב,איפה אני חוסך החודש... אבל לפחות היא יציבה"

זה מה שכל בעל עסק רוצה, שהעובדים יעבדו בכימעט חינם, לדרוש מהם עבודה כאילו הם מרוויחים מיליונים, ו... בעזרת השם יהיה בסדר.

אני מעדיף להרויח הרבה יותר, לחסוך בצד, ומבטיח לך. שעבודה בריתוך, אני ימצא בכל פינה הכי מושתנת בכדור הזה, ובארץ הזאת. ולמזלי, I GOT THE SKILLS בשביל זה.

אם הוא מרויח כל כך הרבה וממילא אתה זה שעושה את העבודה אז למה אתה לא לוקח את חמשת העובדים האחרים, לוקחים הלוואה קטנה מהבנק ומתחילים להרויח מליונים?

פורסם

אני רואה שמשכתי את הדיון לנושא אחר לגמרי אז נמשיך בו ברשותכם.

1- תמיד עדיף לקנות, במיוחד דירה. אלה אם אתה רווק ואין לך למי להוריש אותה בסוף חייך. כשקונים דירה לרוב מרוויחים עליה במכירה, לעומת שכירות.

2- אף קבלן לא בונה דירות קטנות כי יש תוכניות פיתוח לכל שכונה בכל עיר. בתוכנית מפרטים את כמות יחידות הדיור ואת הפיתוח האיזורי הנדרש. אז למה לקבלן לבנות 100 דירות קטנות על קרקע שכבר שילם עליה? (לדוגמא)

3- למכור דירות בשקל תשעים זה בלתי אפשרי אבל המדינה יכולה לקצץ את מחירי הקרקעות ולקבוע שתהיה יותר בניה לגובה ופחות בניה פרטית, ככה הקבלן יקבל את הקרקע בזול יותר ויוכל

לבנות עליה יותר יחידות דיור. ואז רבותיי כוחות השוק יורידו את המחירים.

4-להציע לקחת הלוואות זה נחמד ויפה אבל למה לחנוק את האזרחים? תחשוב שאם מחירי הבתים ירדו בחצי זה בממוצע חצי מיליון שקל שכל משפחה תוכל להשקיע במשק ולפתח את הכלכלה. בינתיים כל הכסף שהמשק מייצר הולך לכיסוי חובות שנלקחו כדי לקנות דירות ומכוניות מיובאות. הכלכלה נשחקת.

פורסם (נערך)

A_lex

בלי להיות קטנוני, חיפוש ביד 2, רחובות, מ 4 חדרים ומעלה, במחיר עד 1 מיליון ש"ח, הניב 22 תוצאות. והלכתי אפילו הלאה ופתחתי אותם על מפה, חלקן נמצאות דרומית למרכז המדע, וחלקן מערבית, ככה שאני מאמין שלא כולם בשכונות מצוקה (אלה אם 80% מרחובות נחשבת כשכונת מצוקה).

ואם אני מסנן ממיליון ש"ח, עד מיליון מתאיים ש"ח יש עוד 56 תצאות.

ככה שיש לך קרוב ל 80 דירות שפזורות בכל רחובות בטווח מחירים של 800אש"ח עד 1.2מש"ח. נכון חלקן (אולי אפילו חצי) זה תיוול, אני לא יודע מה המצב שלהן, האם הן נמצאות בשכונות טובות וכדומה. אבל זה לא אומר שאין.

אבל אני מסכים, המחירים עדיין לא הגיוניים.

Night Driver

לגבי הדוגמא שלך של אנגלי ואמריקאי. נכון לא כל אנגלי חייב לחיות בלונדון, אבל אנגלי שלא חי בלונדון, יכול די בקלות להגיע לעבודה בלונדון או לשם שינוי לצאת לבילוי ביום שישי \ שבת בלונדון, בלי להגדיל את ההוצאות של על ידי החזקת רכב. same shit לגבי האמריקאי.

תאמין לי שהייתי ממש רוצה לעבור לקיבוץ, רחוק מכל הרעש והאוויר המחניק של העיר. רק מה, אני אאלץ להחזיק רכב בשביל לעמוד כל בוקר בפקק בכביש 4 על מנת להגיעה לעבודה, ויותר גרוע מזה, אני אתקע בבית בימי שישי \ שבת. אני מאמין שאני לא צריך לפרט לך למה.

E-A

1. לא, לא תמיד עדיף לקנות. במיוחד אם אתה מתייד הרבה ומחליף עבודה הרבה כי אתה נמצא בשלב בחיים שאתה מחפש מה טוב לך ואיפה טוב לך. למה לי להתחייב לעיר מסויימת, כשאני יודע שבעוד שנה אני כנראה אשדרג את מקום העבודה שלי ואז פתאום להגיע מהדירה שלי לעבודה יהיה יותר מסובך מאשר לעבור לגור קרוב לעבודה?

2. כי האוכלוסיה לא כוללת רק משפחות בעלות 3 ילדים שחייבים 5 חדרים. יש אנשים רווקים שהיו שמחים לרכוש דירת 1-2 חדרים. יש זוגות צעירים שלא מתכננים ילדים כרגע, שהיו שמחים לרכוש דירת 2-3 חדרים. ויש אנשים שהיו שמחים לרכוש 2 דירות 2 חדרים ולהשכיר אותם לסטודנטים, מאשר לרכוש דירת 5 חדרים ולשבור אותה בצורה עקומה ל"שתי דירות".

בתור קבלן, עדיף לי למכור כמה שיותר דירות ולכן אני אנסה לכוון לשוק כמה שיותר רחב. הבעיה היא שאנשים בכל זאת קונים דירה בגודל שהם לא צריכים (רווקים \ משפחות צעירות שקונות דירת 5 חדרים) כי פשוט אין היצע אחר, ולכן הקבלן תמיד מרוויח, והמדינה רק מגדילה את הללואות של האזרחים. זה מצב שהוא לא בסדר.

3. יכולה, אני מסכים. השאלה היא האם היא תעשה את זה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם
לא יודע אם פיקוח זה הדרך הנכונה, אולי תנאי במרכזים, לא מכרזים בודדים שמראש הם "מחיר מטרה" וכל השאר סטנדרטיים, אלא לשנות את הסטנדרט, כל יזם שרוצה קרקע לבניית דירות, צריך להקצות נניח 15% מהשטח (סתם זורק מספר כן? אפשר להתייחס לזה כאל X) לדירות 2-3 חדרים.

בסופו של דבר זה יגיע למצב שדירות 2 חדרים תמצא רק דירות מחולקות, ודירות 3 חדרים תמצא רק בנות 30-40 שנה.

ואם נדמה לכם שבזה זה יעצור אז לאט לאט יתחילו דירות של 5 חדרים ומעלה בלבד, 4 חדרים גם כן יהיו ישנות בלבד.

אתה נובח על העץ הלא נכון. והחתול בכלל בפנטהואז שלו. עם אטמי אזניים.

לא צריך להכריח את היזמים לבנות דירות קטנות. ותתפלא, זה דווקא רווחי להם.

מי שמונע את בניית הדירות הקטנות (ויכול גם להציף את השוק בכאלה אם רק ירצה) הן ועדות התו"ב.

הרוב המוחלט של התבעו"ת מתוכננות ליח"ד בשטח של לא פחות מ-120 מ"ר. (ע"י התקנת המ"ר מול מס' יח"ד לגודל מגרש).

אז כן, אתה יכול לבקש הגדלת צפיפות במסגרת תקנות שבס. רק תשלם בבקשה היטלים ומיסי השבחה נוספים בסכום של (בערך, תלוי במיקום) כ-200 אש"ח ליח"ד נוספת.

למה שהיזם ירצה לממן זאת? ואם ירצה לגלגל זאת על הקונה, הוא מעביר לו מחיר של עוד חדר, שהוא לא יקבל. והופ, הנה זה נהיה לא משתלם.

כך בעצם חוסמים (בקריצת עין, שהרי, בכ"ז מותר,ואז אפשר להאשים את היזמים, הטייקונים השנואים) בניה של דירות קטנות.

הסיבה שהוועדות (בהנחיית ראשי הערים) חוסמות, היא שהתפיסה הרווחת היא, שדירות קטנות מושכות אוכלסיה מחתך סוציו-אקונומי נמוך, מה שמוריד את ה"רמה" בעיר.

היוצאים מן הכלל הם דווקא מגדלי היוקרה.

שם (למשל במתחם "פארק צמרת" בת"א) בונים דירות של 2-3 חדרים. הבעיה היא שהמחיר למ"ר הוא בערך פי 2 מברחבי העיר, ואלו שקונים שם, דווקא קונים יותר מדירה אחת ומאחדים אותן...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

בקיצור כולנו יודעים מה צריך לעשות העניין שמעל העסק המסריח הזה מרוויחים יותר מדי עסקנים וטייקונים. ורק אם אנחנו כאזרחים נהיה יותר מעורבים בחיים הפוליטיים ו''נעניש'' נבחרי ופקדי ציבור שמעלו בתפקידם נצליח לשנות משהו

• תוכן חדש...