Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שרצה במוחי בגלל הכוונה להעלות את המינימוםל 5000 ש"ח.

אני למשל עובד על שעתי בסיסי 27 ש"ח לשעה + תמלוגים, כלומר אני מקבל בונוס קבוע כל חודש של כ- 1000 ש"ח.

המשכורת אצלי יותר גבוה מהמינימום.

האם יש על זה השפעה לגבי?

הקטע הוא שאני חושש שבגלל שמעלים את שכר המינימום, אז הבוסים יחליטו להוריד את התמלוגים שאנחנו מקבלים כדי שזה לא יפגע בהם.

מצד שני אני תמיד עובר את ה 200 שעות חודשיות.

ומצד שלישי זה דיי עלוב שבן אדם צריך לחשוב כך על מקום עבודתו, כיוון שאם יורידו לי את הבונוס זה יפגע בשכר יותר מאשר העלאת המינימום - אלא אם כן אני לא ממש מבין את החשבון פה.

איך זה בדיוק בא לידי ביטוי?

Opel Adam S 2017

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שאני זוכר, לפי ההסכם הקיבוצי ( במידה ומקום העבודה שלך עובד עם כזה) במידה ואתה מקבל שכר מעל למינימום, לא יעלו לך את השכר...

אתה צודק זה די עלוב, שככה צריך לחשוב על מקום עבודתו, מכיבן שכל מי שעכשיו מקבל נגיד 30-32 שקל לשעה שזה קצת הרבה מעל המינימום, עשכיו יקבל טיפה יותר מעל המינימום, לדעתי, צפויי גל פיתורים של עובדים מרצונם במידה ואל יסכימו לעלות להם את השכר בביחס לעליה בכל המשק.

אני אישית הייתי מתפטר, בלי לחשוב פעמיים, יש הרבה מקומות עבודה אחרים שישלמו לי גם כפול מהמינימום הנוכחי, אפילו בתור עובד חדש בחברה, אז אם המעסיק שלי לא מוכן לעלות את השכר, גם אני לא מוכן לעבוד תמורת השכר הנמוך הזה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

BIG_WHITE אתה צודק לגמרי - הקטע הוא שאני לא בדיוק מקבל 27 כי עם השעות ועם התוספת אני מגיע לכ 40 בערך, שזה בסדר לי לבנתיים כל עוד לא סיימתי את הלימודים ועברתי למקצוע אחר.

Opel Adam S 2017

פורסם

אצלי הבסיס הוא 32 125% זה 40₪ 150 זה 48₪ (כימעט ולא מגיע ל 150 אחוז)

האם אני ימשיך לעבוד תמורת שכר בסיס 32 שקל לשעה כשהמינימום הוא 27, התשובה היא לא. כבר עכשיו אני מחפש עבודה חדשה עם שכר שקצת יותר קרוב למספרים שאני אמור לקבל במקצוע.

אני מקווה שהמנהלים שלי מבינים את זה. וגם אם לא, הקמצנות שלהם הבריחה עובד טוב. שישארו עם העובדים הזרים. אני לא הצד המפסיד כאן.

לשמחתי, אי כבר עובד במקצוע וחודש הבאה רק נרשם לקורס נוסף לקבל הסמכה לצנרת גז טבעי.

פורסם

מה זה עם השעות? שעות אפשר לעשות בכל מקום, הדבר היחיד שמתווסף פה זה הבונוסים עליהם דיברת, אבל שכר המינימום צפוי לעלות לאיזור ה27 שאותם אתה כבר מקבל, אני מנחש שהבוסים שלך, אם ירצו לשמר אותך, יעלו לך כמה שקלים, אם לא... שקול את צעדייך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מה זה עם השעות? שעות אפשר לעשות בכל מקום, הדבר היחיד שמתווסף פה זה הבונוסים עליהם דיברת, אבל שכר המינימום צפוי לעלות לאיזור ה27 שאותם אתה כבר מקבל, אני מנחש שהבוסים שלך, אם ירצו לשמר אותך, יעלו לך כמה שקלים, אם לא... שקול את צעדייך.

חחח מצחיק אבל כל מקום אני שומע מצב קשה מצב קשה, המנכלים נוסעים על אאודי חדשות טסים לחול כל חודשיים, בונים קניונים, בונים עוד מפעל בצפון, קונים עוד קרקעות בצפון ומצב קשה...

למרות שמדי חודש אנחנו מוציאים מכונות גם לשוק הפנימי וגם ליצוא בשווי של לפחות מיליון שקל. וזה רק 6 אנשים, כשבמפעל יש 50 אנשים, ויש עוד מפעל בצפון הארץ שמייצר גם...

הכל מצב קשה.

פורסם

ליאב -

ממיטב נסיוני בשוק העבודה - השכר שלך לא ישתנה.

יכול להיות שישנו את האופן בו מחשבים את השכר, כלומר הבסיס השעתי יעלה מעט והבונוס יפחת מעט,

השורה התחתונה בתלוש - לא תשתנה.

פורסם
חחח מצחיק אבל כל מקום אני שומע מצב קשה מצב קשה, המנכלים נוסעים על אאודי חדשות טסים לחול כל חודשיים, בונים קניונים, בונים עוד מפעל בצפון, קונים עוד קרקעות בצפון ומצב קשה...

למרות שמדי חודש אנחנו מוציאים מכונות גם לשוק הפנימי וגם ליצוא בשווי של לפחות מיליון שקל. וזה רק 6 אנשים, כשבמפעל יש 50 אנשים, ויש עוד מפעל בצפון הארץ שמייצר גם...

הכל מצב קשה.

כשאתה תשים מכיסך כמה מליונים תחליט אם אתה מרויח מספיק או לא מספיק על ההון שלך.

מליון שקל מחזור על 50 ראיש זה מעט. אתה יודע כמה עולים חומרי גלם, עלות שכר (לא שכר אלא עלות שכר), חשמל, ארנונה, חומרי עזר, שינוע וכו'?

לגבי השכר, אם יש מישהו שמשלם לך יותר ונותן לך את אותה היציבות אז לך אליו. אם לא אז זה אומר שהשכר שלך טוב למה שאתה עושה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מעריך שהעלאת שכר המינימום תזיק לכל מי שמרוויח מעל המינימום.

עם עליית שכר המינימום תעלה גם עלות המחיה, אבל המשכורות של מי שמרוויח מעל המינימום לא יעלו (או לפחות לא יעלו באותו סכום).

אני רואה בזה עוד צעד למחיקת מעמד הביניים.

פורסם

עם עליית שכר המינימום תעלה גם עלות המחיה, אבל המשכורות של מי שמרוויח מעל המינימום לא יעלו (או לפחות לא יעלו באותו סכום).

אלכס אני חושב שאתה צודק.

אבל לדעתי, שכר המינימום כל כך נמוך ועלוב כעת, שלמרות שזה יפגע לי ברמת החיים אני חושב שכן נכון להעלות אותו.

פורסם

דבר חשוב שצריך לשים אליו לב. יש הרבה מאוד מעסיקים שאפילו את שכר המינימום הנוכחי לא משלמים. לכן, צריך להגביר מאוד את האכיפה בנושא.

דבר שני, השכר יגיע ל5,000 ש"ח ברוטו, רק בינואר 2017. הוא יעלה בשלוש פעימות: הפעימה הראשונה תחול ב-1 באפריל 2015 כששכר המינימום יועלה ל-4,650 ש"ח. ב-1 ביולי 2016 יעלה שכר המינימום ל-4,825 ש"ח לחודש והפעימה השלישית תופעל ב-1 בינואר 2017 אז יעלה שכר המינימום ל-52% מהשכר הממוצע אך לא פחות מ-5,000 ש"ח לחודש. לכן, כמו שאומרים. עוד חזון למועד. לכל הממהרים.

פורסם

שכר המינימום לכשעצמו הוא סם מספר חסר משמעות. השאלה היא מה אפשר לעשות איתו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שכר המינימום לכשעצמו הוא סם מספר חסר משמעות. השאלה היא מה אפשר לעשות איתו.

לא הרבה.

במיוחד כשהמספר הסופי (אם יאושר) יהיה רק אי שם בשנת 2018. שכר המינימום אמור לעלות ב 3 פעימות, כשהקרוב ביותר תהיה העלאה של 175 ש"ח אא"לט. מוקדם לשמוח (לצערי ולצער אחרים :| ).

פורסם

חבר'ה שכר המינימום נמוך אבל לא זה מה שיציל את את השכבות החלשות ומעמד הביניים. צריך להוריד את יוקר המחייה! לפני עשרים שנה שכר המינימום היה פחות מעשר ש'ח ועדיין משפחות טריות יכלו לגמור את החודש ולקנות דירות. היום גם עם שכר ממוצע ( שהוא בגדר חלום לרוב האוכלוסיה) לוקח מעל 100 משכורות לקנות פאקינג דירה.

פורסם

זה גם בדיוק אחד הדברים עליהם אני חושב.

לא זכרתי שמדובר בפעימות של העלאות, לגבי הישארותי במקום העבודה - כרגע הוא מכלכל לי דירה לימודים ורכב, אז עד שאני לא מסיים את הלימודים אין לי ממש ברירה.

מתי מתכוונים לעשות את הפעימה הראשונה, מישהו יודע?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...