Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כבר עניין של תרבות דפוקה. אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים ולהזיע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המטרה של אותו מנקה היא להוכיח שאין אף אחד שיעשה את מה שהוא עושה ברמה שהוא עושה ולכן מגיע לו ה9 אלף האלה. כך שכל אחד שיגיע ויציע לעבוד תמורת 7 אלף וגם יעשה את זה טוב, עדיין ירצו אותך ויהיו מוכנים לשלם עבורך.

מה הוא כבר עושה? מכין גם קפה? אופה גם עוגות? עונה לפקסים ומיילים אחרי שעות העבודה? למנקה יש הגדרות מאוד ברורות ואם הוא לא מנקה טוב הוא פשוט עף ובא אחר במקומו. נגיד ואני הסנדלר הכי טוב בעולם, כמה ארוויח? 10?15?20 אלף? ועכשיו נגיד ואני רופא ברמה בינלאומית או בנקאי ברמה עולמית?

פורסם
מה הוא כבר עושה? מכין גם קפה? אופה גם עוגות? עונה לפקסים ומיילים אחרי שעות העבודה? למנקה יש הגדרות מאוד ברורות ואם הוא לא מנקה טוב הוא פשוט עף ובא אחר במקומו. נגיד ואני הסנדלר הכי טוב בעולם, כמה ארוויח? 10?15?20 אלף? ועכשיו נגיד ואני רופא ברמה בינלאומית או בנקאי ברמה עולמית?

ואם... לא כולם נולדו ליהיות בנקאים או רופאים.

אם לקחת את התחום העיסוק שלי, יש רתך. ויש רתך, בסופו של דבר שתיהם עושים את אותו הדבר, אבל אחד מהם יעשה גם שזה יהיה יפה ויצוגי והשני לא, הרי אתה מסכים איתי שאתה יותר תרצה לשלם על עבודה יפה ולא על עבודה שניראת כאילו יונה חירבנה שם נכון?

אז מנקה אחלה ינקה בפינות יותר טוב וינגב את האבק מתחת לאגרטל והשני לא.

למה יש דיטיילר יקר יותר וזול יותר? הרי שתיהם עושים את אותה העבודה לא?

למה אתה קונה חלקי חילוף לרכב שלך לא את הזולים ( כי כניראה שהם סיניים) אלה את הפחות זולים ( אולי תוצרת קוראה או יפן או YOU NAME IT)? הרי שתיהם עושים את אותה העבודה לא?

למה כשאתה רוצה לחרוט מנוע אתה תילך ל"דייקן" ולא ל עובדיה ובניו? הרי שתיהם עושים את אותה העבודה לא?

user-online.png

אין קשר בין זה שאף אחד לא רוצה להזיע וללכלך את הידיים לבין זה שבחוץ מסתכלים עליך כעל בן אדם סוג ז' שלא הצליח בחיים.

אז אם כר זה המצב הנתון, למה לא לקחת ולא לשמר את האנשים הטובים שעובדים אצלך במקום העבודה? למה לשלם להם 32 שקל עלובים כשבחוץ השכר מתחיל מ40 שקל לשעה? ( אז בסדר הגעתי בלי ניסיון ורק סיימתי קורס, בחוץ מי שש לו קצת ניסיון מקבל את הסכום המדובר)

ואז כולם רצים ובוכים שאין להם אנשים שיעבדו, ברור, משלמים גרוש וחצי למקצוע שלא הרבה אנשים מסכימים לעבוד בו, ומעדיפים עובדים זרים, למה שיגיעו אנשים לעבוד אצלך ולא במקום אחר?

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אל תשווה. יש כל מיני מקצועות. אתה לא יכול להשוות בין מקצועות שונים.

ואם אתה מנקה טוב שעושה הכל לרוחי, אני יכול לבטוח בך שתסתובב לי בבית או במשרד חופשי, אתה מחזיר הכל למקום כמו שאני אוהב אז כן, קשה למצוא אנשים כאלה.

פורסם
ואם... לא כולם נולדו ליהיות בנקאים או רופאים.

אם לקחת את התחום העיסוק שלי, יש רתך. ויש רתך, בסופו של דבר שתיהם עושים את אותו הדבר, אבל אחד מהם יעשה גם שזה יהיה יפה ויצוגי והשני לא, הרי אתה מסכים איתי שאתה יותר תרצה לשלם על עבודה יפה ולא על עבודה שניראת כאילו יונה חירבנה שם נכון?

אז מנקה אחלה ינקה בפינות יותר טוב וינגב את האבק מתחת לאגרטל והשני לא.

למה יש דיטיילר יקר יותר וזול יותר? הרי שתיהם עושים את אותה העבודה לא?

למה אתה קונה חלקי חילוף לרכב שלך לא את הזולים ( כי כניראה שהם סיניים) אלה את הפחות זולים ( אולי תוצרת קוראה או יפן או YOU NAME IT)? הרי שתיהם עושים את אותה העבודה לא?

למה כשאתה רוצה לחרוט מנוע אתה תילך ל"דייקן" ולא ל עובדיה ובניו? הרי שתיהם עושים את אותה העבודה לא?

user-online.png

אין קשר בין זה שאף אחד לא רוצה להזיע וללכלך את הידיים לבין זה שבחוץ מסתכלים עליך כעל בן אדם סוג ז' שלא הצליח בחיים.

אז אם כר זה המצב הנתון, למה לא לקחת ולא לשמר את האנשים הטובים שעובדים אצלך במקום העבודה? למה לשלם להם 32 שקל עלובים כשבחוץ השכר מתחיל מ40 שקל לשעה? ( אז בסדר הגעתי בלי ניסיון ורק סיימתי קורס, בחוץ מי שש לו קצת ניסיון מקבל את הסכום המדובר)

ואז כולם רצים ובוכים שאין להם אנשים שיעבדו, ברור, משלמים גרוש וחצי למקצוע שלא הרבה אנשים מסכימים לעבוד בו, ומעדיפים עובדים זרים, למה שיגיעו אנשים לעבוד אצלך ולא במקום אחר?

תן לי לתת לך את נקודת המבט של מעסיק.

קודם כל עובד זר חוקי עולה יותר מעובד ישראלי. חייבים לשלם עליו ביטוח בריאות פרטי, כופר למדינה ולתת לו את כל התנאים כמו לישראלי (פנסיה שמוקדת עבורו, הבראה, חופש, מחלה וכו'). בתמורה אתה מקבל עובד שיש לך קשיי תקשורת איתו.

לוקחים עובדים זרים איפה שאין ישראלים (עבודות מלוכלכות/קשות שישראלים לא מוכנים לעשות בלי קשר לשכר).

בקשר לשכר, אני יכול לתת לך מה שתרצה (גם 1000 שקל לשעה) אבל אני אצטרך לגלגל את זה על הלקוח הסופי ואז הוא יקנה מוצר מתחרה ושנינו לא נעבוד.

יש לי אנשים שמשתכרים 25 שקל לשעה (לא משלם מינימום כי מי שעובד על מינימום ייעלם בשנייה שיקבל אגורה יותר) ויש אנשים בתפקיד זהה שמשתכרים גם 27. הכל תלוי ביכולות שלהם ובכישורים שלהם. בשביל לטאטא את הרצפה ולרוקן פחים אני לא צריך מנתח מוח ולכן לעבודה כזו לוקחים אדם שזה מה שהכישורים שלו מאפשרים לו לעשות והשכר בהתאם (ככל שתעלה בשכר תמצא אנשים יותר איכותיים אבל השאלה היא אם אני צריך את היותר איכותי לעבודה הספציפית). גם רתכים לא מקבלים את אותו השכר אלא בהתאם לרמתם. יש הבדל גדול בין מסגר רתך לרתך קונסטרוקציות לרתך צנרת וגם ביניהם יש הבדלים באיכות הריתוכים ובתפוקה ולפי זה גם ההבדלים בשכר.

גם מה שאתה מתאר לגבי השכר שלך אתץה מקבל 32 כי אתה מוכן לעבוד בשכר הזה. אם בחוץ משלמים 40 מדוע אתה לא עובר (השאלה רצינית לחלוטין כי ההפרש גדול מאוד. לא מדובר על 32 מול 34 אלא על תוספת של 25%)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
במצב כמו שאתה מנסה לצייר הבנקים יהיו הבעייה הכי קטנה שלך.

מפולת כמו שבנית (דיור יורד לפחות מחצי ואבטלה של יותר מ 30% למשך יותר מחצי שנה) זו קריסה טוטאלית כולל ייצור מזון, תחבבורה, שירותים וכו'.

אם תלך לתסריט היותר מציאותי אז תגיע אולי לאחוז אחד מבעלי המשכנתאות שהחוב שלהם יהיה יותר משווי הדירה ועם אחוז כזה הבנק לא יקרוס ואפילו לא יפסיד יותר מידי.

כמובן שבמצב כזה הבעיה הכי קטנה של המשק זה הבנקים (טוב לא הכי קטנה, אבל זה משק בצרות צרורות).

אבל הבעיה הכי גדולה של הבנקים זה... הבנקים.

כמו שאמרתי, השיטה טובה כל עוד היא עובדת, לא יותר מזה.

כשיש קריסה גם השיטה קורסת.

נגד גיהוק קטן של השוק שמביא 1% כמו שאתה מתאר הבנק לוקח ריביות - כאלה שמבטחות אותו נגד מקרים כאלה.

ויש גם ביטוח משכנתא ועוד כל מיני טריקים.

הבעיה כמו שאמרתי, זה במשבר אמיתי, כי כמו שמחירי דירות יכולים לעלות פי 3 תוך 10 שנים, הם יכולים לרדת באותה קלות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הבעיה כמו שאמרתי, זה במשבר אמיתי, כי כמו שמחירי דירות יכולים לעלות פי 3 תוך 10 שנים, הם יכולים לרדת באותה קלות.

מאיש מחשבים הייתי מצפה שתדע שהמחיר יכול לעלות במאות אחוזים אבל לרדת רק ב 100%

בפעם האחרונה שהבנקים היו בבעיה לפני כ 3 3 שנה המדינה פשוט הלאימה אותם לתקופה ואח"כ מכרה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא דיברתי באחוזים :)

דיברתי על קלות שינויי המחירים, כמו שהמחיר יכול לעלות בקלות הם יכולים לרדת בקלות.

מה ייצא לנו מזה שהמדינה תלאים את הבנקים? בפעם האחרונה זה גרם לבעיות של שוחד וחקירות במכירת בנק לאומי לא?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שוחד וחקירות יש תמיד עם אנשי ציבור. העובדה היא שהמדינה לא נותנת לאף בנק לקרוס בגלל משבר כלכלי.

פורסם

אני אתקן אותך - המדינה לא נתנה (בלשון עבר) לאף בנק לקרוס, זה לא אומר שהיא לא תתן בעתיד, וזה לא אומר שתהיה למדינה בהכרח אופציה לפעולה למנוע קריסה כזו.

העבר לא מלמד כלום על העתיד, בטח לא כשהמדינה יחסית מאוד צעירה.

שוחד וחקירות יש עם אישי ציבור, אז צריך לתת להם עוד גופים פיננסיים ששווים הרבה כסף כדי שיהיה להם כר יותר פורה לשחיתות?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אתה מתעקש להמשיך לחשוב ככה שיהיה לך לבריאות. חכה ותראה ששום בנק לא יקרוס בגלל שמה חייבים שלא יעמדו בהחזרים.

אתה אולי לא יודע אבל כבר עמדנו במצבים כאלה בעבר ולא קרה שום אסון.

פורסם

לא טענתי שבהכרח בנק יקרוס ובהכרח לא ילאימו אותו, אלא שזו אופציה קיימת, שכלכלנים מזהירים מפניה כל פעם שמדברים על נושא הדיור.

כמו שאמרתי, השיטה עובדת עד שהיא לא עובדת, כשהיא לא עובדת אז מלאימים בנק (ומוכרים את האחזקות אחרי עשרות שנים), ועל הדרך הופכים מישהו לטייקון.

זה סדר פעולות שמתאר הרבה מאוד מההתנהלות הישראלית, בראשית היו הרבה חברות ממשלתיות, לאט לאט נמכרו, מי כדי לכסות בור בגירעון, מי מתוך אידיאולוגיה, מי מתוך נקמה, עברו לידיים פרטיות במחירי סוף עונה, ובאו לעולם טייקונים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תן לי לתת לך את נקודת המבט של מעסיק.

קודם כל עובד זר חוקי עולה יותר מעובד ישראלי. חייבים לשלם עליו ביטוח בריאות פרטי, כופר למדינה ולתת לו את כל התנאים כמו לישראלי (פנסיה שמוקדת עבורו, הבראה, חופש, מחלה וכו'). בתמורה אתה מקבל עובד שיש לך קשיי תקשורת איתו.

לוקחים עובדים זרים איפה שאין ישראלים (עבודות מלוכלכות/קשות שישראלים לא מוכנים לעשות בלי קשר לשכר).

בקשר לשכר, אני יכול לתת לך מה שתרצה (גם 1000 שקל לשעה) אבל אני אצטרך לגלגל את זה על הלקוח הסופי ואז הוא יקנה מוצר מתחרה ושנינו לא נעבוד.

יש לי אנשים שמשתכרים 25 שקל לשעה (לא משלם מינימום כי מי שעובד על מינימום ייעלם בשנייה שיקבל אגורה יותר) ויש אנשים בתפקיד זהה שמשתכרים גם 27. הכל תלוי ביכולות שלהם ובכישורים שלהם. בשביל לטאטא את הרצפה ולרוקן פחים אני לא צריך מנתח מוח ולכן לעבודה כזו לוקחים אדם שזה מה שהכישורים שלו מאפשרים לו לעשות והשכר בהתאם (ככל שתעלה בשכר תמצא אנשים יותר איכותיים אבל השאלה היא אם אני צריך את היותר איכותי לעבודה הספציפית). גם רתכים לא מקבלים את אותו השכר אלא בהתאם לרמתם. יש הבדל גדול בין מסגר רתך לרתך קונסטרוקציות לרתך צנרת וגם ביניהם יש הבדלים באיכות הריתוכים ובתפוקה ולפי זה גם ההבדלים בשכר.

גם מה שאתה מתאר לגבי השכר שלך אתץה מקבל 32 כי אתה מוכן לעבוד בשכר הזה. אם בחוץ משלמים 40 מדוע אתה לא עובר (השאלה רצינית לחלוטין כי ההפרש גדול מאוד. לא מדובר על 32 מול 34 אלא על תוספת של 25%)?

שאלה מצוינת שאלתה, בדיוק אני עובד על זה, זה או להמשיך לעבוד כאן עוד חודשיים 3 ותוך כדי לעשות קורס צנרת לחץ גבוה. ואז לעזוב.

או לעזוב עכשיו (יש לי כבר מספר הצעות עבודה) ואז לעשות את הקורס, אבל במקרה הזה לא יהיה לי נעים מהמעסיק לעזוב אחרי חודש חודשיים. (כן אני בן אדם עם מצפון)

הגעתי למקום הזה לפני יותר מחצי שנה לאחר שסיימתי קורס, וכל מה שיצאתי לרתך זה רק צינורות נרוסטה שיעברו רנטגן, נכון להיום, הרמה עלתה, אני מרתך כל עובי של נרוסטה, כימעט בכל תנוחה אפשרית, בלי למצמץ בכלל. אז את השכר לא מעלים, לא רק לי אלה גם לאנשים שעובדים שם עשרים שנה.

אמרתה נכון בקשר למנקה, אבל הכוונה שלי היא לאנשי מקצוע (ולעשות מקצוע עולה כסף, לי אישית עלה עשרת אלפים שקל על 70 שעות לימוד, הקורס הבא עולה 800 שקל ל 8 שעות)

אני עובד בתחום המזון והכימיה, שזה כולל: תנובה, שטראוס, תרכובות ברום, אגן כימיקלים,יקבים למיניהם, מפעלי ים המלח,טבע, ועוד מספר חברות מזון, תרופות,כימיה.

אז האיכות צריכה ליהיות בהתאם (האוכל שלך קצת תלויי באיכות העבודה שלי, אלה עם כן הבקרת איכות יספיקו לעלות על פגם ייצרו כל שהוא לפני שזה יגיע למדפים)

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אני יודע טוב מאוד מה זה ריתוך ומה זה ריתוך צנרת (אישית אני חרא של רתך אלקטרודות, סתם זבל של רתך co2 ורתך ארגון נסבל) אבל ריתוך צנרת במפעל שונה מאוד מעבודה קבלנית בשטח. רתך צנרת שזוחל בתוך צינור 16 כדי לרתך מבפנים מרויח טוב מאוד אבל קורע את התחת.

ממה שאני קורא בין השורות אני מבין שאתה בתחילת שנות העשרים ובתחילת הדרך ה קצועית שלך. זה הזמן לצאת החוצה ולראות עוד מקומות שגם יתנו לך תמונה אמיתית על השווי האמיתי שלך.

לדבי כמה עולה לרכוש מקצוע זה לא רלוונטי. בוגר דעי המחשב משלם פחות ממהנדס תעשייה וניהול (שנה פחות) אבל מרויח יותר כי הוא במקצוע יותר מבוקש.

פורסם

ב-2010 כאשר פיקחתי על עבודות בבתי זיקוק, זכור לי רתכים שקיבלו סכום תלת ספרתי עבור שעה. אז נכון, לרתך בתוך מגדל זיקוק כל היום זה לא כיף גדול, אבל המשכורת בהתאם.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...