Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שקית זה למטרות חיסכון, זה הכל. כשקרטון יעלה כמו שקית, אף אחד לא יקנה שקיות. אולי רק עסקים בינוניים כמו מסעדות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
~

למה מסורת? משום שבצפון אנגליה למשל אין שקיות או קופסאות קרטון, הכל בכדים.

גרתי 3 שנים בניוקאסל ושתיתי חלב מקרטון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקבוקים מחזירים אותי לילדות, אז היו בקבוקי חלב, קיבולת 1/2 ליטר וסגירה על ידי נייר אלומיניום.

אכן, זכרונות ילדות מירושלים של סוף שנות ה-60, תחילת שנות ה-70.

איך לא הזכרת את השמנת/חמאה שהצטברה מתחת למכסה, מורידים את המכסה ועם אצבע חודרנית, בצורת ניגוב שולפים ומלקקים.

פורסם
דריש - המסורת היא דווקא של בקבוקים. השקיות והקרטונים הרבה יותר מאוחרים.

בקבוקים מחזירים אותי לילדות, אז היו בקבוקי חלב, קיבולת 1/2 ליטר וסגירה על ידי נייר אלומיניום. בפעם האחרונה נתקלתי בהם דווקא באנגליה ב-1980, כאשר .

אתה זוכר שפותחים את הבקבוק היה למעלה קרום טרי כמו חמאה? וואו העלת לי זיכרון ילדות :)

קובי

:-)

פורסם

אבא שלי סיפר שברוסיה גם היו בקבוקים כאלו,והקרום הזה היה משהו ממש טעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
השקיות הולכות בעיקר לשוק המוסדי (מסעדות בתי קפה חדרי אוכל וכו) ושם המחיר קובע. וגם זמן התפוגה היותר קצר לא ממש משנה.

ו...גם למגזר החרדי (ששם גם המחיר קובע ויש הרבה פיות להאכיל) וגם לכאלה שחשוב להם המחזור או סתם חשוב להם המחיר, גם אם זה לא הכי הכי הכי נוח שבעולם.

איפה שאני קונה (רמי לוי) הביקוש לשקיות חלב הוא עצום, ולא פעם אתה רואה שממלאים את המיכלים בשקיות חדשות וזה פשוט נעלם תוך זמן קצר. יכול להיות שבצפון תל אביב זה לא ככה :mm_tongue:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בתור רווק וכשבימים אלו כל בחורה שניה בת"א היא טבעונית וכזה, אני נאלץ להחביא את תכולת המקרר אצל השכנים וזה פשוט יותר לביצוע עם קרטון / בקבוק ;-)

וברצינות, שקית במקרר לא באה בטוב מבחינת התפוגה המהירה והריח... ואני מאמין שבשלב כלשהו עם התגברות המודעות למיחזור והפסקת השימוש בשקיות ניילון בסופרים, יעלמו להן גם שקיות החלב המסורתיות.

פורסם

העליתם את נושא תאריך התפוגה? העליתם נושא הזוי לחלוטין. שימו לב שתאריך התפוגה של חלב תנובה תמיד קצר מזה של חלב טרה שהגיע באותו יום. למה? ככה. כיון שכך החליט מי שהחליט בכל חברה. מתברר שאין שום תקן הקובע את תאריך התפוגה המודפס על אריזות מזון ומשקה.

פאסאט - הקרום שאני זוכר היה זה שהיה מתגלה על החלב המורתח כאשר אמא שלי הכינה משקה קקאו (לא שוקו, זה לא היה אינסטנט - אלא היה צריך למזוג חלב רוחת על אבקת הקקאו וגבישי הסוכר, לערבב היטב כדי ליצור משחה שאותה ניתן לערבב עם אר החלב החם).

מצמץ - אין שום בעיה עם תאריכי התפוגה והריח של שקיות החלב, אלא אם דלית אותן ממקרר מוצף לאחר ששקית נקרעה. מכסימום שוטפים לפני ההכנסה למקרר, אבל גם בבעיה הזו לא נתקלתי בשנים האחרונות. מה שכן - אני מאכסן את שקיות החלב בתוך שקיות ניילון יבשות, וכמובן שאת השקית התורנית שם בקנקן ייעודי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
העליתם את נושא תאריך התפוגה? העליתם נושא הזוי לחלוטין. שימו לב שתאריך התפוגה של חלב תנובה תמיד קצר מזה של חלב טרה שהגיע באותו יום. למה? ככה. כיון שכך החליט מי שהחליט בכל חברה.

זה לא נכון (בערבון מוגבל).

בפעם האחרונה שבדקתי - החלב של תנובה הוא מפוסטר, והחלב של טרה הוא מפוסטר-על.

ברמה העקרונית, החלב של תנובה מפוסטר "פחות" ולכן גם מחזיק פחות זמן.

לא חושב שהם שינוי את המתווה, אבל אני יכול לבדוק. אם זה עדיין כמו שהיה בפעם האחרונה שבדקתי - זו הסיבה להבדל בתאריכים בין טרה לתנובה (בשקיות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ספריאל,

כמו שכבר צויין כאן למעלה, חלב תנובה עובר פיסטור רגיל (חימום ל73 מעלות), בעוד שחלב טרה וכדו' מחומם ל125 מעלות. מכאן נובע הבדלי התפוגה.

פרטים על תהליך הפיסטור וההבדלים ביניהם תוכל לקרוא כאן:

http://he.wikipedia.org/wiki/פסטור

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

ואפילו הבאתי הוכחה מצולמת בפורום (!)

בנוגע לכיתוב "מפוסטר על" שמופיע על שקיות החלב של טרה,

להבדיל מהשקיות של תנובה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...