Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם יש בזה איזשהו יתרון אז למה אין קולה/ומיץ תפוזים בשקיות, אני מחכה ליום שבו לא יראו חלב, בשקית לדעתי זה רעיון דפוק, מלכלך הכל, האם ראיתם פעם בצרכניות המקום של החלב נקי, או שצריכים להלביש כפפות לפני שבוררים את השקית הכי פחות רטוב, אח"כ בבית, פעם בתקופה קורה שיש איזשהו חור קטנש'יק בשקית ומלכלך את המקרר, והטיפ הוא, לשטוף כל שבוע את הכד.

אז למה להישאר עם הרעיון הישן, שלא תמצאו את זה בשום מדינה נורמלית.

ואם תשאלו למה אני קונה אותם במקום בקבוקים? כי כרגע הבקבוקים הוא רק לעשירים, אבל ברגע שזה יהיה הסטנדרט אז המחיר יהיה סביר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקבוקים לעשירים?

סך הכול 2-3 שקל יותר,אלא אם אתה קונה 20 כאלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

~

באמת לא הכי פרקטי, אבל כנראה שזה נובע במידה שווה משיקולים של עלות יצור, שיווק ומסורת.

למה מסורת? משום שבצפון אנגליה למשל אין שקיות או קופסאות קרטון, הכל בכדים. בברצלונה בכלל לא מוכרים חלב טרי בסופר, רק עמיד. כנראה שככה הם התרגלו ואף יצרן לא רוצה לעשות מהפכות.

למה שיווק? כי באסטוניה למשל פגשתי בסופר מסויים הרבה קורנפלקס בשקיות ניילון בלבד, הם מכרו רק את המותג הפרטי שלהם ולכן לא היו צריכים אריזות קרטון שמתחרות על תשומת הלב של הלקוח. סוג הקורנפלקס נבחר לפי הטעם ולא לפי המראה.

על עלויות יצור אני מניח שאין טעם להרחיב...

פורסם

כנראה עניין של הרגל.

סבתא שלי קונה רק חלב בשקית ויש לה את הקונוס הזה ששמים את השקית בתוכו,אנחנו בבית קונים רק בקרטון. בסופו של דבר זה אותו החלב אז מה זה משנה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

דריש - המסורת היא דווקא של בקבוקים. השקיות והקרטונים הרבה יותר מאוחרים.

בקבוקים מחזירים אותי לילדות, אז היו בקבוקי חלב, קיבולת 1/2 ליטר וסגירה על ידי נייר אלומיניום. בפעם האחרונה נתקלתי בהם דווקא באנגליה ב-1980, כאשר החלב הובא מדי בוקר לדלת קרובת המשפחה אצלה התארחתי, על ידי חלבן.

היו הרבה סיבות להפסקת השימוש בבקבוקים: ניקוי הבקבוקים, משקל, פסולת זכוכית מבקבוקים שבורים, פקדון על הבקבוקים.

השקיות הרבה יורתר נוחות, זולות, נקיות.

אישית אצלי בבית צורכים סביב ליטר חלב ביום (יותר כאשר החיילים בבית), בד"כ נרכשים בקרטונים במבצע ובשקיות כאשר אין מבצע.

כקוריוז - מיכלי הקרטון המקוריים חסרי סוגר אלא נפתחים על ידי הפרדת "שפתיים" בראש המיכל. פיתוח הפקקים המוכרים לנו היה אתגר טכנולוגי שגזל שנים רבות, ומדובבר בטכנולוגיה חדשה יחסית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואם יש בזה איזשהו יתרון אז למה אין קולה/ומיץ תפוזים בשקיות, אני מחכה ליום שבו לא יראו חלב, בשקית לדעתי זה רעיון דפוק, מלכלך הכל, האם ראיתם פעם בצרכניות המקום של החלב נקי, או שצריכים להלביש כפפות לפני שבוררים את השקית הכי פחות רטוב, אח"כ בבית, פעם בתקופה קורה שיש איזשהו חור קטנש'יק בשקית ומלכלך את המקרר, והטיפ הוא, לשטוף כל שבוע את הכד.

אז למה להישאר עם הרעיון הישן, שלא תמצאו את זה בשום מדינה נורמלית.

ואם תשאלו למה אני קונה אותם במקום בקבוקים? כי כרגע הבקבוקים הוא רק לעשירים, אבל ברגע שזה יהיה הסטנדרט אז המחיר יהיה סביר.

אני לא מוצא שום בעיה עם השקיות. זה זול יותר משמעותית (כ 20% פחות ממחיר קרטון חלב) ולהערכתי גם יותר קל למחזור (הקרטונים של החלב עשויים גם מנייר וגם מפלסטיק\ניילון ולכן, אם כבר ממחזרים אותם, זה עולה יותר. כמדומני היתה תקופה, בעבר הרחוק, שכלל לא היו ממחזרים אריזות קרטון של חלב).

בעניין ליכלוך וכו' - את השקיות אני שם במגרה למטה, כך שגם אם יש חור (וזה סופר נדיר) לא מתלכלך כל המקרר, והכד בד"כ נשאר תמיד נקי אבל מה הבעיה להעביר עליו שטיפה אם מים פושרים וקצת סבון או אקונומיקה ?

אגב, החלב בשקית (מבחינת ערכים תזונתיים) אמור להיות יותר טוב, כי תהליך הפיסטור שהוא עובר הוא קצר\קל יותר ביחס לאלו שבקרטון.

כשיש מבצעים על הקרטונים אני קונה, אבל בשוטף אני קונה שקיות. בשבועות האחרונים קניתי רק קרטונים של טרה 3% כי המחיר במבצע היה 4.90 ושקית היתה 4.80 (רמי לוי). השבוע, אחרי תקופה יחסית ארוכה, נגמר המבצע אז חזרתי לשקיות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שקיות זה דבר מאוד זול והרגל שקשה מאוד לוותר עליו (ליצרנים, מה חשבתם?)...

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

כקוריוז - מיכלי הקרטון המקוריים חסרי סוגר אלא נפתחים על ידי הפרדת "שפתיים" בראש המיכל. פיתוח הפקקים המוכרים לנו היה אתגר טכנולוגי שגזל שנים רבות, ומדובבר בטכנולוגיה חדשה יחסית.

"אתה יודע שאתה זקן כש..." אתה עדיין זוכר את האריזות עם השפתיים. (אני זוכר אותן היטב) :-D

אני גם זוכר תקופה בה אנשים ידעו מה זה טטרה-פאק ודיברו על הטכנולוגיה המהפכנית שלה בחרדת קודש. היום זה כ"כ נפוץ שאיש כבר לא מתרגש מזה.

פורסם
...

אגב, החלב בשקית (מבחינת ערכים תזונתיים) אמור להיות יותר טוב, כי תהליך הפיסטור שהוא עובר הוא קצר\קל יותר ביחס לאלו שבקרטון.

איציק

באמת?

אהבתי את החלב של החלבן בלונדון שמשאיר בקבוקים מחוץ לדלת אבל הפסיקו את זה בגלל שזה לא נראה להם בריאותי להשאיר חלב ברחוב בקיץ.

אייל

פורסם

צריך לזכור גם את כל הבתי קפה והמסעדות.

אני עובד כברמן בבית קפה וכמות החלב שרצה שם היא עצומה, בראייה כלכלית זה הרבה הרבה יותר כדאיי וכלכלי לקנות חלב בשקיות ( הכמות שמוזמנת כל פעם היא גדולה * 7 פעמים בחודש) מאשר חלב בקרטונים.

פורסם
באמת?

אהבתי את החלב של החלבן בלונדון שמשאיר בקבוקים מחוץ לדלת אבל הפסיקו את זה בגלל שזה לא נראה להם בריאותי להשאיר חלב ברחוב בקיץ.

אצלי בשכונה הוא עוד נוסע על רכב חשמלי, אבל העסק אמור להגמר בכל אנגליה תוך 3 שנים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...