Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי חבר שעובד כשכיר כמתקין אזעקות ביתיות,

לאחר שצבר ניסיון, ותק, ולקוחות הוא החליט לפתוח עסק עצמאי.

בתור התחלה הוא לא מתכוון לפתוח חנות או לשכור חנות, וגם לא להחזיק ברכב (אין לו רישיון נהיגה).

מתכוון בתור התחלה להתנייד באוטובוסים.

אין לו צורך ברכישת ציוד, כי יש לו ציוד שנקנה בעבר וכ'ו.

בחישוב מהיר שהוא עשה על כל 100 ש"ח שהוא עושה :

18 ש"ח למע"מ

15 ש"ח לביטוח לאומי.

25 ש"ח למס הכנסה.

~~~~~~~~~~~~~

סה"כ 58 ש"ח מיסים.

האם הגיוני שהמדינה תיקח קרוב ל60% מיסים מהעובד ?

אני מנסה לשכנע אותו שזה לא הגיוני אבל הוא בשלו, מישהו יכול להפריך את הטענה.

אפילו במידה ואין לו זכאות להחזרי מס בכלל (הוצאות וכ'ו). האם זה הגיוני שהמס יהיה קרוב ל60% ?

והרווח של העובד 40% ?

פורסם (נערך)

שתי שגיאות בתחשיב:

1. כל התחשיבים נעשים ללא מע"מ, ואז מוסיפים עליהם מע"מ וגובים מהלקוח את הסכום הכולל. בדו"ח החודשי (או הדו חודשי) משלמים למע"מ את ההפרש בין המע"מ שנבה לבין המע"מ ששולם כאשר העוסק רכש ציוד או שירותים לצורך העסק.

2. מס ההכנסה הוא פרוגרסיבי, כלומר על הכנסה עד סכום מסויים אין כלל מיסוי ואח"כ יש מיסוי לפי מדרגות. מס הכנסה ידרוש תשלום חודשי (או דו חודשי) של אחוז מסויים מהפדיון כמקדמות, ובסוף כל שנת מס - למעשה בקיץ שאחריה - מתבצע חשבון שנתי והעוסק יחוייב או יזוכה בהפרש שבין הסכום שהוא חייב לסכום המקדמות ששילם בפועל. כך גם לגבי הביטוח הלאומי, אשר מתחשבן עם העוסק בהתאם לשומת מס ההכנסה.

עכשיו נמתין למקצוען הפורום (ישה) שיסביר יותר מדוייק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי,

אבל בוא נצא מתוך הנחה ש100 ש"ח זה כולל מע"מ,

או יותר נכון 82 ש"ח (לא כולל מע"מ) לאחר מכן כמה כסף נשאר לעובד ?

40 ש"ח נטו מהסכום הזה ?

פורסם

בגדול, על סכומי שכר של 10-15 אלף שח, יש לקזז (בגסות) בערך 40% מהסכום בחשבונית, זה הרווח שלך.

תשלומי עצמאי -

ביטוח לאומי:

עד 5453 ש"ח - אתה משלם 9.82% (כולל מס בריאות)

על כל שקל *מעבר* לסכום הזה - אתה משלם 16.23% (כולל מס בריאות)

דוגמא:

בחישוב גס, אם אתה מרוויח 11,000 ש"ח, אתה משלם 535 ש"ח על החלק של עד 5453 ש"ח, ועוד 887 שח על החלק הנותר (11000-5453=5547 ש"ח)

לסיכום: על 11,000 ש"ח אתה משלם 1422 ש"ח (שהם 13% מהשכר המדובר).

אם אתה מרוויח 8000 ש"ח, אתה משלם 535 על החלק הראשון עד 5452 ש"ח, ועוד 407 שח על החלק הנותר (סה"כ 942 ש"ח) שהם בערך 11.5-12% מהשכר המדובר.

---------------------------------------------------------------------

מס הכנסה:

עד 5280 ש"ח בחודש - 10%

מ 5281 ש"ח ועד ל 9010 ש"ח - 14%

מ 9011 ש"ח ועד ל 14,000 ש"ח - 21%

מ 14,001 ש"ח ועד ל 20,000 ש"ח - 31%

וכו'....

לכל תושב במדינת ישראל יש נקודת זיכוי, החל מ 2.25 נקודות לחודש (כל נקודה שווה 218 ש"ח)

דוגמא:

אדם שמרוויח 10,000 ש"ח, משלם 10% מ 5280 ש"ח - שהם 528 ש"ח.

על החלק שבין ה 5128 ש"ח ל 9000 ש"ח הוא משלם 14% - שהם 542 ש"ח.

על החלק שבין 9001 ל 10,000 שח הוא ישלם 21% - שהם 210 ש"ח.

סה"כ 1280 ש"ח.

תחסיר מזה לפחות 2.25 נקודות זיכוי (218 ש"ח * 2.25 = 490 ש"ח).

1280 ש"ח פחות 490 ש"ח (נ. זיכוי) = 790 ש"ח.

-----------------------------------------------------------------------------

ב 100 ש"ח כולל מעמ יש 15.25 ש"ח מע"מ (או: 85+מעמ = 100 ש"ח).

זה אומר שאם גבית 100 ש"ח כולל מעמ אז:

15 שח הולך למע"מ

כ-11 ש"ח הולך לביטוח לאומי (חישבתי לפי 13%, שזה משכורת של כ 11K ש"ח בחודש)

וכ-7 ש"ח הולכים למס הכנסה - אחרי קיזוז נקודות זיכוי (7 ש"ח שהם 8%, אם לוקחים בחשבון שהמשכורת היא בערך 10K ש"ח).

15+11+7= 33 שח, שהם 33% מהערך כולל מעמ בחשבונית הנ"ל.

אם ניקח בחשבון סכומי שכר גבוהים יותר (15K ש"ח למשל), תראה שזה בערך 40%.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בלי להכיר את החבר,למרות שיש מצב שאנחנו מכירים.קשה מאוד בתחום האזעקות כעצמאי עם רכב אז בטח ללא רכב יהיה יותר קשה.כמו כן לבנות תיק לקוחות זה בעייתי ואפילו 100 לקוחות קיימים זה בעייתי כי אין תקלות כל יום ולגייס לקוחות חדשים ללא חנות זה מאוד קשה.

בכל מקרה מאחל לו בהצלחה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אוקיי,

סתם בשביל הבנה הכללית שלי (אם משתלם בכלל להיות עצמאי)

מה שאתה אומר זה : כאשר אני מכניס 25.000 ש"ח (ללא הכרה במיסים וכ'ו).

מדובר על סכום של 25.000 ש"ח כולל מע"מ. אני צריך לקזז 40% ואז אני נשאר עם הנטו :

אז זה אומר שהמדינה לוקחת 10.000 ש"ח, ואני נשאר עם 15.000 ש"ח נטו ביד,

פשוט לא יאומן, ממש גזל :) אך אפשר לחיות ככה?

במצב כזה עדיף להיות שכיר עם פחות כאב ראש ומיסים הרבה יותר נמוכים.

פורסם

הכל נכון רק ששים לב שעצמאי יכול לקזז חלק מההוצאות שלו.

נסעת באוטובוס ללקוח וחזרה? תשמור את הכרטיס כי זאת הוצאה מוכרת. ככה שאם גבית מהלקוח 100 ש"ח (למעשה 85 ש"ח, כמו שהסביר איציק) ונסיעה באוטובוס עלתה לך 5 שקלים לכיוון, אתה למעשה מדווח על רווח של 75 ש"ח ולא 85 ש"ח - כלומר ה-40 אחוז שתשלם הם מסכום נמוך יותר.

ואוטובוס זאת רק דוגמא אחת. לצורך העניין אם הוא עובד מהבית אז גם חלק מהארנונה והשכירות מוכרים כהוצאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אוקיי,

סתם בשביל הבנה הכללית שלי (אם משתלם בכלל להיות עצמאי)

מה שאתה אומר זה : כאשר אני מכניס 25.000 ש"ח (ללא הכרה במיסים וכ'ו).

מדובר על סכום של 25.000 ש"ח כולל מע"מ. אני צריך לקזז 40% ואז אני נשאר עם הנטו :

אז זה אומר שהמדינה לוקחת 10.000 ש"ח, ואני נשאר עם 15.000 ש"ח נטו ביד,

פשוט לא יאומן, ממש גזל :) אך אפשר לחיות ככה?

במצב כזה עדיף להיות שכיר עם פחות כאב ראש ומיסים הרבה יותר נמוכים.

זה לא נכון להכניס את המע"מ לתחשיב.

המע"מ לא שלך אתה גובה אותו עבור המדינה.

פורסם
הכל נכון רק ששים לב שעצמאי יכול לקזז חלק מההוצאות שלו.

נסעת באוטובוס ללקוח וחזרה? תשמור את הכרטיס כי זאת הוצאה מוכרת. ככה שאם גבית מהלקוח 100 ש"ח (למעשה 85 ש"ח, כמו שהסביר איציק) ונסיעה באוטובוס עלתה לך 5 שקלים לכיוון, אתה למעשה מדווח על רווח של 75 ש"ח ולא 85 ש"ח - כלומר ה-40 אחוז שתשלם הם מסכום נמוך יותר.

ואוטובוס זאת רק דוגמא אחת. לצורך העניין אם הוא עובד מהבית אז גם חלק מהארנונה והשכירות מוכרים כהוצאה.

זה לא מדוייק.

החזר מע"מ על נסיעות\דלק\רכב ולדעתי גם חנייה הוא בשיעור של 3\2 מההוצאות מאחר ומניחים שלא כל הדלק\אוטובוסים שאתה מבזבז הם באמת לצורכי עבודה, חלקם לשימושים פרטיים ולכן המדינה לא תממן לך 100% מזה.

כמו כן - הזיכוי הוא על המע"מ ולא על החשבונית במלואה.

עם מילאת טנק דלק בשווי 350 ש"ח, מתוך זה 54 ש"ח הינם מע"מ, רק 35 ש"ח מתוך זה מוכר (שזה בעצם 3\2 מתוך המעמ)

פורסם

נניח שמוכרים 2/3 מהסכום. מתוך 350 ש"ח תשלם כ-50 ש"חמע"מ - 2/3 מהם יקוזזו מהמע"ם שעליך לשלם. מתוך 300 הש"ח הנותרים 200 יוכרו הצאה לצרכי מס, כך שתחסר אותם מההכנסה ולא תשלם עליהם גם שאר המיסים. למעשה תשלם מע"מ בשעור 17 ש"ח (שליש מ-50) ומס הכנסה ובטK על 100 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

איזה סלט פירות עשיתם

נתחיל בבדיחה שהיא אמת

השכיר חי מהכנסתו נטו העצמאי מהוצאותיו ברוטו ( וכאן באה היצירתיות שלא אכנס אליה כאן )

ניקח את איציק וחישוביו כנכונים ( לא בדקתי אבל אני סומך עליו )

ושני תיקונים

המע"מ תוציא מהמשוואה כי מה שגבית מהלקוח אתה מעביר למדינה

כלומר הוצאת חשבונית של 100 ש"ח עבור מה שמגיע לך ( הכנסתך ברוטו ) אתה גובה מהלקוח עוד 18 ש"ח ומעביר למדינה ( חבל שהמדינה לא משלמת על היותך גובה שלה אבל זה סיפור אחר ).

אם היו לך הוצאות שבהם אתה שילמת מע"מ נגיד שקנית את מערכת האזעקה ב50 ש"ח שילמת לספק גם 9 ש"ח מע"מ

לכן בדיווח למע"מ תשלם רק 9 ש"ח 18 ש"ח שגבית פחות 9 ש"ח ששילמת לספק שלך.

נאמר שאלה היו כל הוצאותיך הרווח שלך הוא 50 ש"ח (100 שחייבת את הלקוח פחות 50 ש"ח ששילמת לספק . שני הסכומים ללא מע"מ )

על זה תחוויב במס הכנסה וביטוח לאומי לפי הנוסחאות שסיפק לנו איציק.

וכאן תיקון נוסף , גם חלק מהביטוח הלאומי ששילמת יקוזז מהרווח בשלב הגשת הדו"ח השנתי.

ישנם הבדלים נוספים בין שכיר לעצמאי בכל הנוגע להפרשות סוציאליות שגם אותם צריך להכניס למערכת השיקולים.

לגבי ההוצאות

החוק מתיר לך לקזז מהכנסתך כל הוצאה שהוצאת הקשורה לייצור הכנסתך , אבל .... יש הוצאות שהחוק מגביל את החלק המותר בניכוי כמו הוצאות רכב למשל טלפון נייד אש"ל ועוד הוצאות שיש קושי לקבוע מה שייך לייצור ההכנסה ומה למישור הפרטי .

ניקח חשבונית תדלוק של 100 ש"ח ועוד מע"מ 18 ש"ח סה"כ 118 ש"ח

לצורך מע"מ יותר לך קיזוז של 12 ש"ח בלבד שני שליש מ 18 ש"ח. לצורך ניכוי מההכנסה יחושב לך 106 ש"ח ( 118 פחות 12 מע"מ ).

על ה 106 יש עוד מגבלה שיותר לך קיזוז רק של 45% בגדול , כלומר 48 ש"ח והשאר כאילו הוא החלק של ההוצאה הפרטית

מאידך אם אתה מנהל את ה"עסק" מהבית .ייחדת חדר מתוך 4 החדרים בדירתך לצורך כך , אז רבע מהארנונה רבע מוועד הבית 10% מהחשמל , אם הדירה שכורה , רבע מהשכירות וכו'.

להיות עצמאי צריך אופי שונה מלהיות שכיר , לא בכדי 95% מהעולם הם שכירים ורק כ 5% הם עצמאים.

בהצלחה לבחור בכל מקרה

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, צריך לזכור שלעצמאי אין ימי מחלה, אין חופש, אין הבראה, אין דמי אבטלה, משלם שווי רכב והוא מהווה ביטוח למדינה על כספי המע"מ (אתה מוציא חשבונית ומשלם את המע"מ גם אם הלקוח לא שילם לך בכלל).

אחרי כל זה כל חובות העסק הם חובות אישיים שלך. כל הרכוש שלך משמש ביטחון לעסק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

night Driver

קבל תיקון קטן, עסקים עד מחזור שנתי של 2 מליון שקל (הסכום התעדכן לאחרונה אבל הוא באיזור הזה )

יכולים לעבוד על בסיס מזומן , כלומר הוצאת החשבונית רק עם קבלת הכסף בפועל

(אם מקבלים שק דחוי , מוציאים חשבונית במועד פרעון השק בלבד)

ולכן לא ממנים את המדינה על המע"מ

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...