Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים,

אני פותח פה שרשור שבטח יתגלגל ויתעדכן מדי פעם בפעם בעקבות ממצאים ושאלות נוספות. המטרה הסופית לשדרג את המערכת המובנית של הפיז'ו 407 שלי.

סה"כ המערכת המקורית לא רעה בכלל, כל עוד שומעים רוק, שירים שקטים וווקאליים. ברגע שמעמיסים קצת ויש צפי לבאס מהיר ועמוק יחסית, הרמקולים נחנקים – למשל פרודי'יגי או Drum&Bass. לא הפתעה גדולה. בנוסף, הדיסק MP3 קופץ/נתקע מדי פעם ואני בטח לא הולך לתקן את המערכת הקיימת.

בקיצור אני אשדרג את המערכת במוקדם או במאוחר, כיוון שהמוזיקה שאני שומע בזמן הנהיגה היא תורמת ראשית מבחינתי להנאה מהנסיעה ומהרכב. ב 8 שנים האחרונות הייתה לי מערכת מוכוונת SQ שנהניתי ממנה מאוד (על פיז'ו 206)

הרכיבים (משומשים אך במצב טוב) שיש ברשותי כרגע בבית הם:

- HU - קלריון DXZ 766 מצבו טוב והמכשיר מאוד איכותי. יש "היס" מסוים בווליום נמוך ולעתים רחוקות מאוד יש שגיאה בקריאת הדיסק. כמו כן הוא מנגן רק דיסקים ואני מעוניין להתרחב קצת מבחינת האפשרויות שלי בפורמט ההשמעה

- סאב - Phoenix Gold OCTANE-R R12 "12"אני מאוד מרוצה, מספק את כל צרכיי. כרגע בתיבה סטנדרטית ואטומה בנפח של כ 30 ליטר – לפי הוראות היצרן פחות או יותר

- מגבר – פיניקס גולד Phoenix Gold Xenon x100 . עובד טוב וסיפק מספיק עוצמה לסאב והמורל דוטק אוביישן בפיז'ו 206

- נאלצתי להיפרד מהדוטק אוביישן עם טוויטר משודרג (MT 22 נדמה לי) המצוינים במהלך מכירת הרכב.

רוב השימוש שלי כיום הוא האזנה לקבצי MP3 באיכות טובה בכ 90% מהזמן ודיסקים של FLAC מדי פעם. כמובן שגם הרדיו צריך לעבוד טוב (יש אנטנה משולבת בשמשה האחורית)

עשיתי כהרגלי שיעורי בית ואלו הממצאים:

- התכנון הוא להחליף את הרמקולים הקדמיים בלבד. לפי מה שמצאתי, בדלתות הקדמיות ניתן להתקין קומפוננט של 6.5" / 16.5 ס"מ. וטוויטרים של קומפוננט סטנדרטי צריכים להתאים למיקום המקורי הקיים.

- אני יודע שאצטרך לבצע שימוש בצמה מיוחדת הממירה את הפקודות לרדיו המובנה וידית השליטה בו אל המכשיר החליפי, לדוגמא:

Dynamic Sounds - Connects2 CTSPG013 - Peugeot 407, 607, 807 Steering Wheel Adaptor with Reverse Sensor Audio Support

http://http://www.dynamicsounds.co.uk/connects2-ctspg013-peugeot-407-607-807-steering-wheel-adaptor-with-reverse-sensor-audio-support.html#.UkCjNT-jvLM

לפי מה שהבנתי עבור כל יצרן של HU, יש צמה מיוחדת. לכן ברגע שקניתי אחת, אני מחויב להתמיד עם אותו המותג גם בעתיד.

ועכשיו לדרישות מהתוצאה הסופית:

אני מעוניין להוציא כמה שפחות על הרכיבים – רק מה שאני באמת חייב כעת. בהמשך ניתן יהיה לשדרג רכיבים בודדים.

- כרגע אצטרך למצוא לי קומפוננט טוב – 2 WAY בעל אופי זהה\דומה למורל. זה הסאונד שאני אוהב. בטח אגיע לכמה מפגשים על מנת להתרשם מהחידושים בתחום

- מגבר - נשאר עם הקיים

- סאב - נשאר עם הקיים. כל עוד נצליח לעשות התאמה טובה שתתפוס לי מינימום מקום בבגאז'. הבגאז' חייב להישאר פונקציונאלי לאחסון עגלות ושות'

- לגבי ה HU. כנראה שאשדרג. האם הקלריון הנוכחי בכלל מתאים לשימוש עם הצמה המדוברת ויוכל להחליף את המערכת המקורית של הרכב?

תנאי חובה – לאחר השדרוג, חייבת להישמר במלואה היכולת לעבוד עם מחשב הדרך של הרכב. כמו כן השליטה מהידית שנמצאת מאחורי ההגה על המחשב דרך ומערכת הסאונד חייבת להישמר גם כן.

במידה וה HU אכן יוחלף, אלו המאפיינים שאני חושב שאני צריך:

ה HU צריך להשתלב באופן מושלם בדאשבורד. הוא הולך להחליף את יחידת הרדיו\CD הקיימת השולטת גם המחשב הרכב. השתלבות גם מבחינת הצבעים. לא מעוניין בנגני וידאו או מסכי מגע שונים ומשונים. כלומר מערכת 1Din.

אני מצרף תמונות של הדאשבורק ביום ובלילה. כמראה שאצטרך גם איזו מסגרת אפטרמארקט להתאמה מושלמת לדאשבורד?

מה שמוחלף בעצם זו כל היחידה שכתוב עליה MP3, שהיא קצת יותר גדולה ממכשיר 1DIN סטנדרטי.

407_ST_Main_Console_Close_Up_zpsd6d73db2.jpg

407_ST_Main_Console_4_zpse0999aa9.jpg

407_Night_Dash_1_zpsfb519de7.jpg

אני מעוניין ב HU בעל מראה סולידי ובקרת ווליום סיבובית. תכונות נוספות:

- יציאות איכותית למגבר

- יכולת כיוון צבע מסך וכפתורים לפי העדפה אישית –210,000 צבעים, RGB. כדי שאוכל לכוון את המראה באופן קבוע שיתאים למראה הכתום הכללי

- TIME Alignment – הבנתי שזה די חיוני, למרות שחייתי בשלום עם ה קלריון שלי ללא הפיצ'ר הזה

- High/Low Pass Filter, ליכולת שליטה וכיוון

- פורמטי השמעה נוספים מעבר לדיסקים. אני לא ממש מעודכן שמה נחשב טוב ושימושי – USB, SD, בלוטות' מול אנדרואיד וכו'

- קישוריות לאנדרואיד – יתרון. אני עוד לא מכיר מספיק טוב את האפשרויות הגלומות בחיבור כזה. לא עובר לאייפון בזמן הקרוב, בכל מקרה

- טעינת טלפון דרך הUSB יתרון

- קישוריות BLUETOOTH PARROT, כנראה וארצה את התכונה הזו. נראה לי שימושי, למרות שיש לי דיבורית בלוטות' פשוטה ברכב כרגע

- DAB – האם הרדיו הדיגיטלי נתמך\רלוונטי בכלל בארץ?

- ראיתי שקיימים מכשירים בעלי תכונה שנקראת Steering Wheel Control Compatible. האם זה משהו שאני חייב על מנת שאוכל לשלוט במכשיר דרך ידית השליטה שליד ההגה?

תקציב לHU – סביב ה 1000 ₪, גמיש במידת הצורך. חדש בלבד.

תקציב לקומפוננט – סביב ה 1000 ₪, אפשר לשקול משומש במצב מעולה (כחדש)

לגבי התשתיות וההתקנה, נדון על זה בהמשך, תקציב נפרד כמובן. ההתקנה חייבת להיות ללא דופי וחד פעמית שתשאיר את כל הפלסטיקים של הרכב במצבם ההתחלתי. אני יודע שעל עבודה איכותית משלמים, אבל יש לזה גם תמורה ארוכת טווח.

הגעתי למסקנה כי המערכת ברמה שאני מחפש אין צורך באיטום. הדלתות בפיז'ו מספיק אטומות ואקוסטיות.

אם צריך עוד פרטים ששכחתי, כמובן שאספק

אשמח להמלצות לרכיבים. כמו כן אם יש כיוון\גישה שונה לגבי הקונפיגורציה שאני תכננתי אשמח לשמוע גם כן.

תודה מראש לעוזרים.

יואב :arrow:

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

זכור לי איזשהו דיון דומה שאפילו לקחתי בו חלק, רק ב-C4 או C5, וגם בו עלתה הבעייתיות של השארת שליטת הכפתורים ברדיו הקיים ו/או גם כפתורי ההגה. לא מוצא כרגע את השרשור, אבל אני לא זוכר פתרון אידיאלי.

מצד שני, בחיפוש מצאתי את השרשור הבא שמדבר על "שידרוג" של הרדיו הקיים בצורה מספקת חלקית (לינק החל מהודעה רלוונטית):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?302585-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%99%D7%A9-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%97%D7%91%D7%A8-USB-%D7%9C%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-407&p=2424108&viewfull=1#post2424108

אפשרות נוספת שאני יכול לחשוב עליה, הוא השארת הרדיו הקיים, ושימוש באזור שבינו לבין המסך העליון עבור HU אפטרמרקט.

HU טוב לדוגמה (קצת מעל התקציב) יכול להיות קלריון CZ703A.

המורל וירטוס 602 נמצאים פחות או יותר בתקציב, אם כי לא יצא לי לשמוע אותם עדין, ובהחלט רצוי לשמוע אפשרויות נוספות.

(אגב, יש בפורום מכירה יד שניה סט מורל הייבריד קצת מעל התקציב).

מתוך נסיון אישי מולו, אני ממליץ לבצע את ההתקנה אצל יוסי alpine (תריץ חיפוש ותמצא שפע פרוייקטים שלו בפורום כמו גם דרכי תקשורת), שבאופן כללי נחשב לפייבוריט פה.

פייבוריט נוסף הוא ישראל Junior66.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה,

אני אעבור על השרשור של ה C5.

בעקרון מצאתי בפורום בחו"ל מישהו שביצע בידיוק מה שאני רוצה והצליח לשמר שליטה במחשב הרכב.

הוא הלך על הצמה ששמתי אליה קישור וHU של פיוניר מדגם Pioneer DEH-X8500DAB. הצמה הראשונה שהזמין הייתה תקולה והיצרן החליף לו בחדשה ותקינה.

אני כנראה אאלץ להזמין רכיבים מחו"ל ככל הנראה. אלא אם כן קיימים כבר פתרונות מוחכים ועובדים בארץ.

לגבי הקלריון, ראיתי אותו, אבל לא ממש התרשמתי ממנו לטובה. אולי אני צריך לקרוא עוד קצת ביקורות עליו.

כמו כן לא ראיתי האם הוא תומך ב

Steering Wheel Control, שזו תכונה שעוד לא הבנתי האם היא הכרחית עבורי או לא.

פורסם

השרשור שנתתי אליו לינק דווקא עוסק ב-407, זה שלא מצאתי עדין הוא זה שעוסק ב-C5 או C4, אבל לא משנה. :wink:

אעבור בהמשך על הפתרון שם ואתן דעתי.

מה מפריע לך בו? אילו מערכות כן שקלת?

לגבי השליטה מההגה - רוב המערכות היום תומכות בכניסה של מתאם חיצוני (חיבור מיני פלאג). ישנן כאלו שמכילות מתאם מובנה שעובד בחלק מן הרכבים בין אם ע"י חוט/ים ייעודים בצמה או מיני פלאג כזה עם חוטים שמתחברים ישירות לחיווט הרכב.

אגב, לגבי פונקציית ה-DAB, לא רלוונטית לארץ, לפחות בשלב זה (היה נסיון להכניס את העסק לארץ אבל למיטב ידיעתי הוא נזנח).

פורסם (נערך)

טוב, אז אכן נראה שהמתאם הזה כולל בתוכו גם את מתאם השליטה מההגה וגם מאפשר לשלוט במסך המקורי באמצעות אותו שלט הגה (קומבינציה של כפתורים או תיכנות).

מה שלא לגמרי הבנתי, ראיתי התייחסות לשמירה על הצפצופים של חיישני רוורס (במידה וקיימים אצלך). לדעתי הדבר נעשה ע"י התעלקות על חוטי הרמקולים שיוצאים ממכשיר האפטרמרקט. במקרה כזה, להבנתי, אם תחבר מגבר ליציאות RCA, לא תשמע אותם. אלא אם כן תשאיר נגיד רק רמקולים אחוריים שיהיו מחוברים ל-HU דרך המתאם.

מצאתי מסמך של החברה שמפרט לגבי כל המתאמים: http://www.connects2downloads.co.uk/c2/files/downloads/catalogues/SWC.pdf

ויש שם עוד כמה דגמים (CTSPG013 ,CTSPG007.2 ,CTSPG008.2 ,CTHPE01) שאיני יודע להגיד מה ההבדל המדויק בין כולם (מעבר למה שמצויין שם) וגם דמי החיווט הנוסף בין המתאם ל-HU ע"פ חברות.

מעבר לפניה למתקינים שהזכרתי לעיל, כדי לשאול בנושא, מציע אולי לפנות גם לספונסר הפורום ESIMPEX שלדעתי גם מתעסק עם המתאמים הללו (נדמה לי שמייבא מתאמים של AXXESS) ואולי יש לו תשובה ספציפית לרכבך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מניסיוני כמתקין מערכות חובב, אני עוסק בתחום כבר כמעט כ7 שנים ועסקתי בהתקנה כתחביב בלבד, אך מניסיוני הקצר [אם תשאל לדעתי] הגורם המשפיע ביותר להשגת תוצאת SQ טובה היא בראש ובראשונה מקור טוב ואיכותי, לאחר מכן הגברה טובה ולאחרונה איכות הרמקולים.

ניתן להפיק תוצאות נהדרות מרכיבים פשוטים שמותקנים בצורה נכונה כל עוד איכות המקור וההגברה גבוהות.

לכן הייתי ממליץ לך להשקיע את רוב התקציב על HU איכותי שיתמוך בהגברה אקטיבית, ולהוסיף עוד מונובלוק פשוט לסאב.

לפי דעתי הסט אפ הנ"ל יתן תוצאה יותר איכותית מהסט אפ הקודם שלך, אפילו על סט פשוט כמו מוראל מקסימו שיותקן בצורה איכותית עם זווית קלה למידבאסים בדלת וטוויטרים כמה שיותר קרוב לאון אקסיס מלא.

במידה ולא יתאפשר להוסיף מונובלוק ואתה מתכוון להישאר רק עם 4 ערוצי הגברה עדיין תהיה לך יכולת TC מהHU מה שיעזור לתת תוצאה איכותית.

לכן הייתי קודם כל מוצא HU איכותי ומוראל מקסימו\טמפו ומתקין את שאר המערכת כמו שהיא כאשר המטרה היא הגברה אקטיבית של הקומפוננט ודגש רב ביותר על זוויות התקנה.

~ COMP-morel maximo 6.5 SUB-helix db 12 AMP-helix db four H.U-alpine bt177

פורסם

עיקר הסוגיה כרגע עומד על השארת השליטה בפונקציות הרכב כפי שמוצגות על המסך המובנה ברכב ונשלטות ע"י שלט ההגה ו/או כפתורים ברדיו דיסק המקורי.

אני חושב שכל מה שאמרת בהודעתך ברור לברמונדו.

פורסם
השרשור שנתתי אליו לינק דווקא עוסק ב-407, זה שלא מצאתי עדין הוא זה שעוסק ב-C5 או C4, אבל לא משנה. :wink:

השרשור הזה היה מאוד שימושי - בעיקר למדתי שהמכשיר המקורי הוא די טוב, עם מלא פיצ'רים. אך עדיין לא היי-אנד לטעמי. מייצור של בלאוקפונקט, כנראה.

בהחלט יש איזה ISSUE עם חיישני הרוורס. בכל מקרה, אני מקווה שיצרני הצמות חשבו על משהו. בכל מקרה התכנון הוא להשאיר את הרמקולים האחוריים, כמו שהם, בהגברה מה HU בלבד.

תודה רבה על העזרה המושקעת :), הסתכלתי ברשימת הצמות. יש אחת שכן תומכת בקולות חיישני הרוורס. צריך להבין טוב יותר את כל הצמות האלה. זה קצת לא חד משמעי.

לגבי מכשיר ה

קלריון CZ703A. אני בטוח שהוא מכשיר מעולה ויספק אותי מעל ומעבר. כנראה שהדבר העיקרי שמפריע לי זה המראה החדיש שלו, מחזיר אותי לתקופת הדולפינים. אולי אבל אני מיושן קצת. חוץ מזה המכשירים עם העיצוב הסולידי הם מהליגה הגבוהה יותר, ואני כנראה לא באמת צריך כזה. אני אמשיך לחקור אודותיו. אני פשוט די מפוזר עכשיו מבחינת הדרישות מה HU. כנראה זה יהיה מאחד המותגים הבאים: פיוניר, קלריון, אלפיין, קנווד, פאנסוניק. אני עוד לא ראיתי אחד שממש התחברתי אליו. כמובן שאעלה את התקציב במקרה הצורך

:)

shubidubi,

אני בהחלט מבין על מה אתה מדבר. בגלל זה אני יוזם את המהלך הזה. אני רוצה מקור, HU איכותי יותר ובעל יותר שליטה ויכולות נרחבות יותר.

מונובלוק לא על הפרק. מספיקה לי בהחלט העוצמה של המגבר והסאב הנוכחי. אני מאמין שסט הקומפוננט לא יהיה בעוצמה שונה מהותית מהמורל דוטק אוביישן שהוא הניע עד עכשיו.

פורסם

כמו שאמרתי, במקרה הגרוע, הצפצופים יגיעו רק מהרמקולים האחוריים.

למרות שאמרת שאתה מעוניין בחדש, אני מציע לבדוק את האפשרות של יד שניה גם בנוגע ל-HU.

יש מספר מכשירים רלוונטיים בפורום יד שניה, אם כי רובם יובאו מחו"ל ולכן לא כוללים רדיו ישראלי.

תוסיף לך לרשימה את אקליפס.

בהצלחה! :-D

נ.ב. ראיתי שהקפצת את השרשור ההוא. שמת לב שהבחור שם הגיב ב-2010 והתגובה האחרונה שם היתה מ-2013, כן?!

פורסם

אני מודע לעובדה שהשרשור ההוא ישן. אולי מישהו יענה. אבל נראה לי פיענחתי את התשובה גם ככה.

לגבי ה HU - מרפרוף שעשיתי. ראיתי כי ה CLARION DXZ766 שלי עדיין מכשיר ברמה ולא נופל בכלום מהמודרניים, חוץ מחיבוריות - USB, BT ו SD. איך אפשר לדעת האם הוא יוכל לשלוט במחשב הדרך. יש איזו תכונה שהמכשיר צריך שיהיה לו?

האם התכונה של

Steering Wheel Control היא חיונית? לא ממש הבנתי את ההסבר שלך לגבי זה:

לגבי השליטה מההגה - רוב המערכות היום תומכות בכניסה של מתאם חיצוני (חיבור מיני פלאג). ישנן כאלו שמכילות מתאם מובנה שעובד בחלק מן הרכבים בין אם ע"י חוט/ים ייעודים בצמה או מיני פלאג כזה עם חוטים שמתחברים ישירות לחיווט הרכב.

האם ה HU שלי תומך בזה? איך אפשר לדעת?

פורסם

המכשיר שברשותך אכן וותיק ואיכותי, אבל כמו שאמרת חסרים לו כמה פיצ'רים סטנדרטים בימינו.

את כל אפשרויות החיבוריות אפשר לפתור עם מתאם כמו Yatour שיתחבר לשקע CeNET שיש לו, או מכשיר חיצוני אחר שיתחבר לכניסת AUX שלו.

לגבי שליטה מההגה ברדיו - לידיעתי ל-DXZ766 אין כניסה ייעודית לשיטה כזו. בלי זה לא תהיה לך שליטה מהכפתורים המובנים ברכב לצד ההגה.

במקרה זה מצאתי שיש מתאם של קלריון שעובד על אינפרא אדום, RCE-118F (יש אגב גם מתאמים אוניברסליים כאלו), שמתחבר לרכב ומשדר ל-HU במקום להשתמש בשלט הרגיל של המערכת.

המתאמים שדיברנו עליהם קודם אמורים להוות גם מתאם לענין זה ויכילו (או ברכישה נפרדת, ראה בהמשך ה-PDF שנתתי קודם) חיווט מתאים למערכות חדשות יותר שבעלות חיבור 3.5 מ"מ ייעודי לענין השליטה מההגה.

לגבי השליטה במחשב הרכב - להבנתי, המתאמים שהתייחסנו אליהם קודם מאפשרים לעשות זאת דרך הידית שליטה ליד ההגה בלבד ולא דרך הרדיו, בשום מצב.

פורסם

יואב

יכול להיות שפתרון שישאיר לך את הרכב מקורי ובו זמני יהיה נגן היי אנד יהווה פתרון מתאים עבורך? אם כן - מקווה שיהיו לי חדשות טובות עבורך בעוד מספר ימים.

:wink:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לגבי השליטה במחשב הרכב - להבנתי, המתאמים שהתייחסנו אליהם קודם מאפשרים לעשות זאת דרך הידית שליטה ליד ההגה בלבד ולא דרך הרדיו, בשום מצב.

קראתי עוד כמה פעמים את התיאורים לתפעול מחשב הדרך בפורום ההוא ואכן, יכול להיות שאתה צודק.

בחנתי היום את ידית השליטה ברדיו שיש באוטו - יש שם די הרבה כפתורים, כולל ווליום, קדימה\אחורה וכו'. אכן יכול להיות כי התפעול של מחשב הדרך לאחר החלפת ה HU לאפטרמארקט, היא דרך הידית הזו בלבד.

אני ממשיך לברר את העניין. (עד שלאנוס-פורס יפיל אותי מהכסא :wink:)

פורסם

נושא חיישני הרוורס רלוונטי רק ככל שיש לך 407 אקזקוטיב שהגיעה עם חיישנים מקוריים. ככל ומדובר ב-SR או ST, זה לא רלוונטי.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...