Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שהמוסך יחליף את המנוע, אך תדרוש שהמנוע יהיה לא מעבר לק"מ של המנוע המקורי.

אחר כך תתבע את המוסך בתביעות קטנות(עד 33 אלף שקל) אם אתה חושב שמגיע לך פיצוי כלשהו.

לדוגמא:

1. זמן שהיתה ללא רכב

2. מוסך לא התחייב על מצב המנוע

3. מוסך לא נתן אחריות על מנוע

4. עוגמת נפש

התביעה בתביעות קטנות עולה 80 שקל ועושים את זה ללא עורך דין, על ידי מילוי טופס תביעה - תהליך קצר ופשוט.

אבל מכוון המוסך היה בסדר איתך, לא נראה לי שיצא לך הרבה מזה. אולי 1-2K במקרה ותזכה, אם בכלל.

הרכב ממש ישן, לכן אין פה ירידת ערך.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פשוט מדהים - איזה מכונאים מחזיקים במוסכים המורשים ?

בלי לבדוק את מצב הטיימינג ידנית הוא הניע את הרכב ?

טוב עשית שהחלפת מנוע - אני גם הייתי מעדיף שיפוץ המנוע הקיים אך עם מכונאים כאלה אני כבר מתאר לעצמי איזה שיפוץ יצא להם...

פורסם

עמיחי, האוטו נוסע?! תיקח את כל הניירת! תתרחק מהמוסך. לך למוסך אחר תבקש חות דעת על המנוע, אם צריך תלך ליעוץ משפטי (זה לא יעלה לך הרבה כסף).

ואז תהיה לך תמונה כללית מה לעשות אם לוותר או ללכת להתחיל בתהליך משפטי.

בהצלחה.

פורסם
כמו כן לא נעשה טיימינג במנוע החדש. נאמר לי שהם פתחו והטיימינג נראה חדש, אז חבל. תקין?

ממש לא תקין. רצועת טיימינג לא מחליפים לפי מראה עיניים אלא לפי זמן וק"מ ואף אחד מהפרמטרים הללו לא ידוע. להחליף את הרצועה עכשיו יעלה הרבה יותר מאשר החלפה כאשר המנוע אינו מורכב ברכב. כמו כן כיצד תדע מתי להחליפה ומי אחראי על קריעתה ככל ותקרע?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

^ שי אתה צודק ב 100%!!

לא רק טיימינג "מתיבש" גם רצעות מנוע אחרות "מזדקנות" ללא קשר למראה כמו כן אי אפשר לדעת את הק''מ שלהם וזמן עבודה.

האוטו היה בלי מים, זה לא טוב לתרמוסטט ולא טוב למשאבת מים (למחזיר מים שבמשאבת מים) וזה בלי לדעת ממה עשויה משאבת מים בפורד.

ויש עוד הרבה דברים קטנים..

המוסך גם לא פראייר ותיקן לו לפי מינימום עלויות וסירב לכל דבר אחר.

לכן אין לי מה להוסיף חוץ מהמלצה שאמרתי בתגובה הקודמת.

פורסם

הבעיה שהשרות והטיפול נשמע גרוע מאוד בכל נקודה בדרך.טיימניג מחוץ לרכב זה עניין של כמה דקות ועל זה מתקמצנים ,לא להאמין. עוד

שנה תיקרע רצועה אז באמת תיהיה בעיה לתבוע אותם . לדעתי לא כדאי להתקרב למוסך כזה.

פורסם

אם ישאלו אותי לגבי מוסך מומלץ לפורד , אני לא מכיר מוסכים מורשים של המותג , אך אני אדע על איזה מוסך לא להמליץ זה בטוח .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
עדכון:

מנגד אני חושב שאולי עדיף לי לקחת את הפיצוי שלהם וזהו. בלי לעבור את התהליך המייגע של בית משפט.

דעתכם?

מה זה "התהליך המייגע" ? זה הרבה יותר פשוט וקל ממה שמעבירים אותך במוסך הזה.

כותבים כתב תביעה עם הסיפור כולו, מחשבים את הנזק, מצרפים צילומים ומסמכים רלוונטיים, ומגישים את התביעה בבית המשפט (נדמה לי שפתח תקווה) מאוחר יותר מקבלים זימון למשפט.

תאמין לי שלמוסך משפט כזה עושה הרבה יותר כאב ראש מאשר לך. הם בדרך כלל מתחילים לדבר אחרת אחרי שהם מקבלים כתב תביעה.

עשיתי את זה 3 פעמים עד היום ורק פעם אחת הגעתי ממש למשפט עצמו. בפעמים האחרות רצו להתפשר עוד לפני המשפט.

מה שבטוח שאם תפחד לתבוע, היחס שתקבל זה מה שיש עכשיו.

פורסם
עדכון:

המנוע הוחלף על חשבון המוסך במנוע מיבוא שאין שום היסטוריה עליו.

בתחילה כאמור, נאמר לי שאצטרך לשלם מחיר החלפת טיימינג ולא אקבל כל פיצוי.

אחרי שהעברתי את העניין דרך דלק מוטורס, כשהגעתי למוסך לא נלקחה ממני עלות החלפת הטיימינג (כמו כן לא נעשה טיימינג במנוע החדש. נאמר לי שהם פתחו והטיימינג נראה חדש, אז חבל. תקין?) והתבצע מו"מ על פיצוי.

המקסימום שהם היו מוכנים להציע זה שאם אחליף אצלם את הקלאץ', לא יידרשו ממני תשלום על העבודה (אבל כן על חלקים), שווה ערך של כ1200 ש"ח.

בשלב זה סרבתי.

אמרתי שזה שווה ערך בסך הכל לעלות של רכב שכור, בלי שום חישוב של הקושי למכור, התקלות שעשויות להגרם בעתיד מעצם החלפת המנוע ועל כך שהמנוע ללא כל היסטוריה ותיעוד קילומטרז (המנוע שלי טופל רק במורשה פורד ועבר בסה"כ 123000 ק"מ).

אמרתי שאלא אם יציעו הסדר אחר לא תהיה לי ברירה אלא לפנות לבית משפט.

מנגד אני חושב שאולי עדיף לי לקחת את הפיצוי שלהם וזהו. בלי לעבור את התהליך המייגע של בית משפט.

דעתכם?

המקסימום שהציעו מגיע לך גם בלי טובות או פיצוי !

כשמנוע בחוץ לצורך החלפה לא מחייבים עבודה כלל על התקנת מצמד אלא על החלק בלבד

לגבי טיימינג מכוון שלא הוחלף ולא יודעים מתי הוחלף לאחרונה אין לך למעשה שום אומדן מתי להחליף אותו כעת וזו בעיה אמיתית שהפכה להיות בעיה שלך

פורסם

אתה צודק בדרישה שלך אבל יש בעיה כי הם מכירים באחריות שלהם ומוכנים לתקן את הנזק ככה שקשה לבוא אליהם בטענות. מנוע חדש לא ישימו לך כי שלך לא היה כזה. אולי שווה לך להגיע להשתתפות בחלק מעלות של מנוע חדש ומעז יצא מתוק. במכירה אין בעיה, מנוע חדש זה רק יתרון. זאת לא כמו במקרה של תאונה שחלק הוחלף. כמה שהמנוע יותר חדש יותר טוב.

פורסם

לדעתי -

אתה שילמת למוסך על החלפה של רצועת טיימינג בפורד פוקוס שלך.

היה מה שהיה, כולם עושים טעויות. המוסך תיקן את הטעות, הכל טוב.

רק שבסוף, יצא ששילמת וקיבלת רכב שלא הוחלפה במנוע שלו רצועת טיימינג. אני יוצא מנקודת הנחה שהמנוע שהורכב ברכב שלך זהה מבחינת בלאי למנוע שיצא. אז על מה בעצם שילמת?

המוסך צריך להחליף רצועת תזמון על חשבונו במנוע החדש ולסגור את הסיפור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תאמין לי שלמוסך משפט כזה עושה הרבה יותר כאב ראש מאשר לך.

אם זה לפני החלפת המנוע אז הוא בבעיה - יש צורך להעביר את הרכב למוסך אחר, לשלם מכיסו עבור התיקון ולהמתין מספר חודשים עד לקבלת הכסף.

אני לא רואה היכן הכאב ראש של המוסך בכל הסיפור, ומן הסתן למוסך מסודר יש גם ביטוח.

המוסך צריך להחליף רצועת תזמון על חשבונו במנוע החדש ולסגור את הסיפור.

צודק ב-100%, אך האם אתה באמת רוצה שהם יעשו לך את העבודה ???

פורסם

רוב האנשים כשקונים רכב ולא יודעים מתי הוחלף הטיימינג והמכלולים שלו מיישרים קו ומבצעים השקעה בהחלפתו. המוסך שיודע שהוא נותן אחריות ל3 חודשים מהמר שלא יקרה כלום עם הרצועה וכנראה שלא תהיה שום בעיה עם המנוע ב3 החודשים הראשונים. לדעתי היית צריך לדרוש החלפת טיימינג בזמן שהביאו את המנוע כי אי אפשר לשחק עם זה זה לא מזדה 323 שאין לה מפגש שסתום בוכנה.

• תוכן חדש...