Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,מצב לא נעים בכלל אבל לדעתי אם תלך בדרך של לתבוע וכו. יעלה לך ביותר זמן וכסף שלא לדבר על עצבים. עדיך כבר לקחת את המנוע מפרוק ולדרוש אחריות ארוכה. אם תלך ראש בראש עם המוסך אתה רק תפסיד.

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום.

זקוק לעזרתכם בדחיפות.

הנושא נמצא בתפר שבין הפורום הזה לפורום ייעוץ משפטי.

ביום שישי האחרון קניתי פורד פוקוס 03 ידנית עם 124א ק"מ. הרכב היה יד שניה, עבר מאמא לבת, וטופל לאורך כל הדרך אך ורק במוסך המורשה של פורד.

היום הכנסתי את הרכב למוסך איציק ודיצר ברמלה, מורשה פורד, להחלפת רצועת טיימינג.

המכונאי הרכיב את הרצועה בצורה לא נכונה ובהנעת הרכב השסתומים נפגשו בבוכנות. השסתומים נשברו ונוצרו חורים בבוכנות.

המוסך מצידו מודה באשמה ורוצה להחליף מנוע למנוע מפירוק\יבוא.

אני דרשתי לא להחליף מנוע אלא לעשות אוברול למנוע הנוכחי (החלפת בונות, שסתומים, וכו'). מתוך שני שיקולים:

1. קשה למכור רכב שעבר החלפת מנוע.

2. אין דרך ודאית לדעת את מצבו של מנוע מפירוק\יבוא. אני קניתי רכב עם קילומטרז נמוך שטופל רק בפורד וכעת אני עשוי לקבל מנוע שנסע הרבה יותר וטופל בצורה לקויה ומזניחה.

הדרישה שלי נענתה במשפט של "אנחנו מחליפים מנוע למנוע מיבוא. אם אתה לא רוצה אתה יכול להביא גרר ולקחת את הרכב".

כמו כן, לא קיבלתי אפילו רכב חלופי. ימלאו לי 24 שנים בעוד כחודשיים ולטענתם אין להם ביטוח עלי ברכבים החילופיים. המשמעות היא שאני עומד להיות כמה ימים טובים ללא רכב.

שאלותיי:

1. האם השיקולים שלי לדרישה לשיפוץ המנוע במקום להחליפו במנוע מפירוק נכונים?

2. האם יש לי דרך לדרוש מהם דבר שכזה.

3. האם ומה הפיצוי שמגיע לי בעקבות כך. לאן עלי לפנות (איגוד המוסכים? דלק מוטורס? עיתונות?) ומה עלי לעשות כד לקדם את העניין.

אשמח לתשובות מהירות. כרגע אמרתי לו לא להמשיך לעבוד עד שאודיע לו מהי החלטתי.

תודה רבה.

מקרה לא נעים. אבל אין לך יותר מידי מה לעשות.

אם תלך ראש בראש, אתה תפסיד, והם יפסידו, אתה תפסיד יותר, כי אתה צריך להעסיק עורכי דין, ולבזבז ימיי עבודה ועוד כמה דברים.

הם מבחינתם רק צריכים להפעיל ביטוח. יעלה להם אמנם לא מעט,, אבל אתה תשבור את הראש.

אתה צריך להגיע אתם להסכמה.

אתה צריך לאשר את המנוע מיבוא, ולבקש אחריות ארוכה כמו שציינו פה. לבקש אולי פיצוי קטן פה ושם ושלום על ישראל.

חבל לך לשבור את הראש עם המוסך, זה לא יוביל לאף מקום.

זה דברים שקורים. גם במוסך מורשה, המכונאי הוא מכונאי. והוא עלול לטעות כמו שבכל מקום טועים.

גם בחילל האוויר טייסים הכי משובחים טועים, אז למה שמכונאי לא יטעה?

בקיצור, תזרום עם בעל המוסך, תדרוש אולי את התיקון על חשבונו, ושלום על ישראל. שתחרר ממנו בצורה יפה וטובה.

מקסימום אתה יכול לבקש ממנו להשתתף חצי חצי בהוצאת השכרת רכב בזמן שאין לך רכב.

פורסם

אתה צריך לאשר את המנוע מיבוא, ולבקש אחריות ארוכה כמו שציינו פה. לבקש אולי פיצוי קטן פה ושם ושלום על ישראל.

חבל לך לשבור את הראש עם המוסך, זה לא יוביל לאף מקום.

גם בחילל האוויר טייסים הכי משובחים טועים, אז למה שמכונאי לא יטעה?

בקיצור, תזרום עם בעל המוסך, תדרוש אולי את התיקון על חשבונו, ושלום על ישראל. שתחרר ממנו בצורה יפה וטובה.

מקסימום אתה יכול לבקש ממנו להשתתף חצי חצי בהוצאת השכרת רכב בזמן שאין לך רכב.

אז ככה השוואה לטייסים לא נכונה כי מדובר בטיפול ברכב לא בנהיגה ולכן במידה זאת צריך להשוואת למכונאי מטוסים ושמה יש שלך חתימה של בודק מעל כל פעולה של כל מכונאי(במידה וזה באזרחות אז רישיון של מכונאי מוסמך מטעם רשות התעופה או ר"צ בעל שלב 10 או מעלה במידה וזה צבא).

זה חלק גדול מהבעיה בחלק ממוסכים בארץ אין מעקב אחריי עובדים אין בדיקה לפני הפעלת מנוע כלומר בחתימה בליינד.

פורסם

ההבדל בין מטוס לבין רכב זה שאם מדובר בתקלת מנוע הרכב פשוט יעצור והמטוס לעומת זאת- יתרסק.

לפחות המוסך לקח אחריות, וכל הכבוד להם שלא ניסו לנפנף אותו (אני בטוח שאם זה היה מוסך מדרכה היו מנפנפים אותו).

טעויות קורות גם בחיל האויר, גם שם יש חתימות בליינד לצערנו.

פורסם

גם הטכנאי שבגללו נפל המטוס של רון ארד לקח בסוף אחריות אבל למי זה עזר.

מה אם המשפחה שהרכבם התהפך באזור טבריה למי יעזור שמישהו ייקח אשמה.

זאת תרבות עבודה שצריכה להיפסק ממוסכים בארץ יש לעבוד נכון ולהשגיח על העובד ולשאול אותו עם הוא עשה הכל ובסדר הנכון.

היום מנוע מחר בלמים.

פורסם

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

זכותך לדרוש את מה שתרצה (במקרה שלך אתה רוצה שיפוץ), ותלך עם מה שתחליט, עם זאת קח בחשבון כי:

1. המוסך לקח אחריות והציע לך את פתרון המהיר לבעיה, הן מבחינתו והן מבחינתך, להחליף מנוע לוקח יום-יומיים, לשפץ יקח יותר זמן, מה גם שהם יהיו תלויים בספקי חוץ עבור השיפוץ של הראש וכו.

2. במקרה של שיפוץ יצתרכו להחליף חלקים רבים, ותמיד יכול להיות פגם ייצור באחד מהם שיוביל לתקלה אחרת.

3. מנוע שעובר שיפוץ, טוב ככל שיהיה, לא בהכרח יהיה אמין יותר ממנוע מפירוק (ייבוא או מקומי).

4.לגבי ירידת ערך, לא יודע כמה זה ישפיע, אם בכלל, מקסימום תבקש מהמוסך אישור על הסיבה שבגינה הוחלף המנוע.

מקווה שתמצא פתרון לבעיה שתתאם את רצונותיך

פורסם
אז ככה השוואה לטייסים לא נכונה כי מדובר בטיפול ברכב לא בנהיגה ולכן במידה זאת צריך להשוואת למכונאי מטוסים ושמה יש שלך חתימה של בודק מעל כל פעולה של כל מכונאי(במידה וזה באזרחות אז רישיון של מכונאי מוסמך מטעם רשות התעופה או ר"צ בעל שלב 10 או מעלה במידה וזה צבא).

זה חלק גדול מהבעיה בחלק ממוסכים בארץ אין מעקב אחריי עובדים אין בדיקה לפני הפעלת מנוע כלומר בחתימה בליינד.

בחייל האוויר במערך הטכני יש נהלים לכל דבר, ועדיין יש תקלות...

אין מה לעשות. זה דברים שקרו, קורים ויהיו בעתיד גם.

פורסם

דיברתי היום עם המוסך. נתתי להם אישור לחפש מנוע.

אתמול הנציג אמר לי שיחפש מנוע ויבדוק את ההיסטוריה והקילומטרז שעבר. היום אמר שהם מביאים מנוע מיבוא. כלומר, אין שום דרך לבחון את עברו ומצבו. ייתכן שנסע כמה מאות אלפי קילומטרים.

בעל המוסך סירב לכל אופציה של פיצוי והיה קצר רוח. לא הסכים אפילו להוריד לי את מחיר העבודה על החלפת קלאץ, למרות שכבר מפרידים מנוע מהגיר בכל מקרה! כמו כן, הוא אינו מוכן להאריך את האחריות אפילו יום אחד מעבר לשלושת החודשים בהם הוא מחויב על פי החוק.

אחרי שאקבל את הרכב אחשוב בכיוון של בית משפט לתביעות קטנות, כמו כן, אפנה לדלק מוטורס.

האם כדאי שאכנס למוסך אחר אחרי סיום העבודה לבדיקת המנוע כדי שלא אהיה מופתע אחרי כמה חודשים, ובלי אחריות?

תודה

פורסם

בהנחה שמה שאתה אומר אכן קרה כך, זאת תגובה מטופשת לחלוטין של אותו דיצר, לא מספיק שמעסיק מכונאי שעשה טעות קריטית וגרם נזק גדול ,במקום להצניע את הנושא, ולפצות ולהשתיק את הלקוח, עוד הולך איתו ראש בראש.

אני לא רואה פה שדרשת שום דבר חזירי או לא סביר, ביקשת פיצוי מינימלי רק בשביל ההרגשה הטובה.

אני הייתי משחרר, שיתקן מה שצריך, שיתן את האחריות בלי טובות, ותפרדו יפה לשלום. יש מספיק מוסכים אחרים.

שכל אחד יעשה את החשבון שלו אם להיות לקוח של מוסך כזה או לא.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תראה, אני חושב שהמוסך בסדר בקטע שהוא הציע תיקון ואך כמו כן הם לא היו צריכים להתייחס אלייך בצורה שאתה מתאר....

א-ב-ל!!! אם אתה לא מרוצה (ואני מבין שאתה ממש לא מרוצה) אני מציע דבר כזה: אתה יכול לכתוב מכתב להנהלה של דלק מוטורוס. לאחי הגדול יש ניסיון טוב איתם בנוגע לפורד SMAX שלו.

חזרו אליו די מהר עם תשובה שלא היתה 100% לשביעות רצונו, הוא כתב אליהם שוב מכתב שכמובן הוא כתב שהוא מרוצה מהרכב ומעוניין להיות נאמן למותג וכו' ואז היגיעה הישועה (וזה היה אחרי שניגמרה האחריות לרכב...).

פורסם

תכתוב מכתב אל תתבייש .ותבקש פיצוי ,מגיע לך על כל עוגמת הנפש ועל זה שלא קיבלת רכב חלופי.

חוצפה מצידו לדרוש תשלום על החלפת הקלאצ המנוע במילא מופרד לפחות את זה הוא היה צריך לתת לך.

אל תוותר.

פורסם

עדכון:

המנוע הוחלף על חשבון המוסך במנוע מיבוא שאין שום היסטוריה עליו.

בתחילה כאמור, נאמר לי שאצטרך לשלם מחיר החלפת טיימינג ולא אקבל כל פיצוי.

אחרי שהעברתי את העניין דרך דלק מוטורס, כשהגעתי למוסך לא נלקחה ממני עלות החלפת הטיימינג (כמו כן לא נעשה טיימינג במנוע החדש. נאמר לי שהם פתחו והטיימינג נראה חדש, אז חבל. תקין?) והתבצע מו"מ על פיצוי.

המקסימום שהם היו מוכנים להציע זה שאם אחליף אצלם את הקלאץ', לא יידרשו ממני תשלום על העבודה (אבל כן על חלקים), שווה ערך של כ1200 ש"ח.

בשלב זה סרבתי.

אמרתי שזה שווה ערך בסך הכל לעלות של רכב שכור, בלי שום חישוב של הקושי למכור, התקלות שעשויות להגרם בעתיד מעצם החלפת המנוע ועל כך שהמנוע ללא כל היסטוריה ותיעוד קילומטרז (המנוע שלי טופל רק במורשה פורד ועבר בסה"כ 123000 ק"מ).

אמרתי שאלא אם יציעו הסדר אחר לא תהיה לי ברירה אלא לפנות לבית משפט.

מנגד אני חושב שאולי עדיף לי לקחת את הפיצוי שלהם וזהו. בלי לעבור את התהליך המייגע של בית משפט.

דעתכם?

פורסם

כפי שכתבתי- הרכב שלך גם ככה ישן (2003) ומבלי להעליב היום כל רכב קשה למכור...

אם תשמור עליו עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת ותראה שקיפות מלאה למוכר לדעתי לא תהיה להחלפת המנוע השפעה כי אם תחזיק את הרכב לטווח ארוך ותשמור עליו- לא תהיה לך בעיה למכור.

• תוכן חדש...