Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

זקוק לעזרתכם בדחיפות.

הנושא נמצא בתפר שבין הפורום הזה לפורום ייעוץ משפטי.

ביום שישי האחרון קניתי פורד פוקוס 03 ידנית עם 124א ק"מ. הרכב היה יד שניה, עבר מאמא לבת, וטופל לאורך כל הדרך אך ורק במוסך המורשה של פורד.

היום הכנסתי את הרכב למוסך איציק ודיצר ברמלה, מורשה פורד, להחלפת רצועת טיימינג.

המכונאי הרכיב את הרצועה בצורה לא נכונה ובהנעת הרכב השסתומים נפגשו בבוכנות. השסתומים נשברו ונוצרו חורים בבוכנות.

המוסך מצידו מודה באשמה ורוצה להחליף מנוע למנוע מפירוק\יבוא.

אני דרשתי לא להחליף מנוע אלא לעשות אוברול למנוע הנוכחי (החלפת בונות, שסתומים, וכו'). מתוך שני שיקולים:

1. קשה למכור רכב שעבר החלפת מנוע.

2. אין דרך ודאית לדעת את מצבו של מנוע מפירוק\יבוא. אני קניתי רכב עם קילומטרז נמוך שטופל רק בפורד וכעת אני עשוי לקבל מנוע שנסע הרבה יותר וטופל בצורה לקויה ומזניחה.

הדרישה שלי נענתה במשפט של "אנחנו מחליפים מנוע למנוע מיבוא. אם אתה לא רוצה אתה יכול להביא גרר ולקחת את הרכב".

כמו כן, לא קיבלתי אפילו רכב חלופי. ימלאו לי 24 שנים בעוד כחודשיים ולטענתם אין להם ביטוח עלי ברכבים החילופיים. המשמעות היא שאני עומד להיות כמה ימים טובים ללא רכב.

שאלותיי:

1. האם השיקולים שלי לדרישה לשיפוץ המנוע במקום להחליפו במנוע מפירוק נכונים?

2. האם יש לי דרך לדרוש מהם דבר שכזה.

3. האם ומה הפיצוי שמגיע לי בעקבות כך. לאן עלי לפנות (איגוד המוסכים? דלק מוטורס? עיתונות?) ומה עלי לעשות כד לקדם את העניין.

אשמח לתשובות מהירות. כרגע אמרתי לו לא להמשיך לעבוד עד שאודיע לו מהי החלטתי.

תודה רבה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבחר איזו אופציית תיקון שתרצה, גם אם המוסך לא יאהב את זה. מקס' תתקן במוסך אחר ותתבע אותו על הנזק, ברור שעדיף תמיד להגיע לפשרה בלי ויכוחים ותביעות ולמזער נזקים ככל שניתן.

לא יודע מה מוריד את ערך הרכב יותר- החלפת מנוע או שיפוץ מנוע. את זה אתה יכול להביא שמאי מטעמך שיעריך את ירידת הערך ולדרוש את התיקון שישפיע כמה שיותר על ירידת הערך, כמובן שתדרוש את עלות השמאי וירידת הערך מהמוסך.

בתכלס- הוא שבר- שיתקן וישלם על ירידת הערך.

**יכול להיות שחתמת איתם על חוזה/הסכם כלשהו לפני הטיפול? כי במידה והוא הכניס להסכם סעיף שמסביר מה קורה במקרה כזה- זה ישפיע על התוצאה.

שלומי

פורסם

טעויות קורות והם באו לתקן על חשבונם. מה הבעיה ברכב שעבר החלפת מנוע?

שווה לך להתעסק בכל מה שקשור לתחום המשפטי? כי אז אתה תיהיה יותר זמן בלי רכב והוצאה כספית של כסף על עורך דין.

פורסם

כמובן שלא כדאי לי להגיע לתהליך משפטי. זמן, סיכון כסף והתעסקות.

מנגד, אני לא רוצה להיות פראייר. אני הולך להיות קרוב לשבוע בלי רכב, לנהוג ברכב עם סיכון גבוה יותר לתקלות ולספוג את הקושי שבמכירת הרכב.

לא חתמתי על כלום. הכנסתי את הרכב והלכתי.

אני אסתפק בכך שלא יקחו כל תשלום על החלפת הטיימינג והחלפת הקלאץ שביקשתי אבל אני מניח שזה לא ילך בקלות.

פורסם

טעויות קורות והמוסך לוקח אחריות כמו שניראה. קח בחשבון שגם אם יעשו אוברול התוצאה לא מחייבת של 100 אחוז כי אוברול גם צריך לדעת לעשות אז אולי כדאי לך להיסתפק במנוע מפירוק עם אחריות בהתחייבות מצד המוסך.

פורסם

כמה כבר אפשר לקבל על פוקוס משנת 2003 ? האוטו כיום לא עובר את ה20 אלף אז עוד שנתיים או שלוש.

כך מנוע אחר סע עליו .בכל מקרה השפגט שתצטרך לעשות בשביל למכור אותו בלי בעיות מנוע.

פורסם

הכל מצולם ומתועד לפחות?כי אם זה מגיע לתביעה אז רצוי שזה יהיה לך.

כמוכן רצוי להחתים את המוסך על מסמך שבו כתוב שמוסך עשה נזק.

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

פורסם

אני אישית הייתי דורש פיצוי! ועושה שיפוץ במקום אחר..

או שיעשו שיפוץ אם אתה סומך שיעשו לך בצורה טובה ולא כמו שעשו את הטיימינג..

זה מנוע שאתה יודע מה עבר עליו...

בטווח יותר זול להם זה לתקע לך מנוע מפירוק שאתה לא יודע מה עבר אליו, זה באסה..

פורסם

זה גם ההיגיון שלי, להעדיף שיפוץ של מנוע טוב ומטופל על פני החלפה למנוע שאף אחד לא יודע מה וכמה עבר עליו, רק שלא שווה לי לגרור את הרכב למקום אחר, לסכן כמה אלפי שקלים טובים מכיסי ואח"כ להתרוצץ בבתי משפט.

פניה לאיגוד המוסכים?

פורסם

שמע המצב שאתה עומד בו הוא מצב לא נעים.

אני מבין ממה שרשמתה שאתה זקוק לרכב לצורך יומי ואין לך רכב אחר,

והרכב מציאה, ק''מ נמוך ואין יותר טוב מיזה...

אתה יכל להגיש תלונה לאגוד המוסכים אבל זה יקח זמן עוד פעם אם יש לך כוח ואמצעיים להתעסק אם זה..

-אם לא הפיתרון הטוב והשקט זה להתקין מנוע על חשבונם, על הדרך לעשות עוד כמה דברים בתשלום סימלי..

כמובן זה יהיה עיניין של מזל איזה מנוע ידחפו לך..

אני אישית בן אדם משוגע :evil:, לא נותן לאף אחד לגעת לי באוטו ואם זה מה שהיה קורה לי הייתי הופך להם את המוסך ולא יוצא עד

שמביאים לי מנוע חדש בניילונים!

פורסם

אני לא חושב שיש פה בעיה. המוסך לקח אחריות על התיקון והציע לך לתקן. הרכב שלך ממש לא חדש ובוא אני אחדש לך משהו- אף רכב היום לא קל למכור במיוחד לא רכב ישן.

אני חושב שכדאי לך לקחת את ההצעה של המוסך, לתקן את הרכב שיהיה במצב מעולה ולנסוע איתו עד שימאס לך. אני בטוח שאם תשמור עליו לפי הוראות יצרן מישהו בסוף יבוא ויקנה אותו, בינתיים תהנה ממנו, יש לך אחלה רכב.

• תוכן חדש...