Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני בעלים של סקודה סופרב 2012.

רוצה להשתדרג לרכב חדש, מכיוון שחציתי את ה100,000 ק"מ.

נוסע כ- 45,000 ק"מ בשנה.

מכיוון שהסופרב, מאוד לא חסכונית, אני מחפש רכב חסכוני.

ההתלבטויות שלי:

האם להישאר ברמה הגבוהה של הרבים ולבחור בין:

1. טיוטה קאמרי היברידי - ביבוא מקביל של אלבר - 180,000 ש"ח.

2. הונדה אקורד היברידי - יבוא מקביל - 200,000 ש"ח.

או לרדת לרמת רכבים נמוכה יותר - דוגמת:

1. טיוטה פריוס - שלדעתי רכב הכי נמוך מבחינת צריכת רכב - (יבוא מקביל)

2. רנו מגאן סטיישן דיזל - שהוא רכב חדשני וזול.

3. פיג'ו 308 - שקורצת לי בגלל החדשנות שלה.

אשמח לעצה טובה!

פורסם

או סופרב דיזל ב-210000 ש"ח. אם נסיעתך היא בעיקר בינעירונית הוא יהיה קרוב מאוד לצריכת הדלק של הפריוס.

הייתי נותן לאחרים להתגלח על ה-308 אם הנסועה שלך גבוהה כל כך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בנסועה בין עירונית הדיזל עדיף על ההיברידי, במיוחד אם אתה אוהב לנסוע מעל 90קמ"ש.

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב?

GUGY, אם רוב הנסיעות בין עירוניות, מאליבו נופלת מול דיזליות בחיסכון, פותח השרשור נוסע הרבה וההפרש עלול להסתכם באלפי שקלים בשנה על הדלק.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מערכת ההנעה של הפריוס זהה לזו בלקסוס CT200h. אם אתה רוצה את החיסכון בדלק, אבל עדיין להשאר עם רכב מפנק.

באותה הנשימה, אם אתה רוצה את החיסכון בדלק, אין לך מה לחפש במאליבו.

פורסם

CT200H מבוססת על AURIS ולמיטב ידיעתי היא נופלת מהאחים הגדולים במשפחת לקסוס. לא בטוח אם היא מפנקת יותר מסופרב.

בתור מי שהחזיק סופרב והיום מתנייד על פריוס אני יכול להגיד שברמת הפינוקים הפער גדול. אמנם פריוס רכב בעל נוחות משופרת בהשוואה לקוריאניות הנפוצות ואני נהנה ממנו מאוד, אבל רכב "מנהלים" מפנק זה לא.

אני חושב שאתה קצת מפוזר, בין סטיישנים להאצ'בק במימדים של גולף, סופרב וכד'... יש לא מעט רכבים טובים בתקציב שלך אבל לא ברור מאיזה סגמנט אתה מחפש ולכן קשה להמליץ.

אני לא חובב של האקורד המיושנת והפשוטה משהו וספציפית הקאמרי החדשות מכוערות לדעתי האישית אבל היא מועדפת עליי מכל מה שהצעת.

לאיזו צריכת דלק אתה רוצה להגיע?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם (נערך)

^

הCT יושבת על אותה פלטפורמה כמו האוריס, אוונסיס, קורולה וגם - פריוס. מסכים שהיא נופלת מהאחים הגדולים למשפחת לקסוס, אבל כך גם הסופרב. פותה"ש ביקש לשפר את צריכת הדלק, לא להשתדרג בפינוקים.

אגב, האקורד אכן מיושנת - אבל האקורד ההיברידית היא הדגם האמריקאי, גם חדש יותר ממה שמשווק פה כבר 6 שנים וגם מרווח ומפנק יותר באופן כללי.

עריכה אחרונה על ידי yev
פורסם (נערך)

קאמרי היברידית מהיבואן הרשמי יוניון מוטורס, כלומר בדגם המפואר, נמכרת כרגע במבצע סוף שנה במחיר של 189,000 אלף ש״ח בלבד.

מצד שני צריך לקחת בחשבון שבארה״ב הוצגה מתיחת פנים מסיבית של הקאמרי עד כדי כך שהיא נראית רכב חדש לגמרי מבחינת הצורה החיצונית.

על הפריוס לא הייתי ממליץ מאחר והיא גם עומדת בפני החלפה וגם הירידה אליה מה סופרב תהיה לדעתי כואבת, למרות ש-slow sprinter עבר זאת ויצא בשלום :-)

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לי הציעו את קאמרי הייבריד המפוארת ב215000₪. זה היה לפני כחודש, אולי קצת פחות. :|

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא חושב שיש הרבה מה להתלבט, בנסועה חודשית כזאת - רק רכב טורבו דיזל.

אם אתה רוצה להשאר בקטגוריה שלך - אז פאסאט או סופרב TDI יעשו את העבודה בצורה נפלאה.

בקטגורייה מתחת יש את המגאן טורבו דיזל שגם נותנת תמורה נאה למחיר ולא תאכזב אותך מבחינת נוחות נסיעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לי הציעו את קאמרי הייבריד המפוארת ב215000₪. זה היה לפני כחודש, אולי קצת פחות. :|

זה כוחו של יבוא מקביל בשיא תפארתו, היבואן יוניון מוטורס פשוט גזר קופון מטורף על הקאמרי וכאשר אדם ניצב מול אפשרות לרכוש את אותו הרכב (רק ברמת אבזור נמוכה יותר) ביבוא מקביל בעשרות אלפי ש״ח פחות, לא הייתה ליוניון מוטורוס אפשרות אחרת.

דרך אגב אני מעריך שזה יביא לתגובת שרשרת, הפעם על ידי אלבר. כלומר אני צופה שאת הקאמרי שהם מביאים כבר אפשר לרכוש, לפחות כעת, בפחות מסך של 180 אלף ש״ח.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תבדוק רכבים נוספים, אולי שנה אחורה אבל אפשרי:

קדילק ATS- מנוע 2000 טורבו עם 270 כ"ס

לקסוס IS300 היבריד- מאוד חסכונית בדלק וגם מאובזרת ואיכותית

מרצדס דיזל- ניתן למצוא B קלאס דיזל

מציע לך גם לקרוא את הכתבה הזו:

רכבי יוקרה משפחתיים עד 200 אלף

הרכבים האלו יורדים במחיר לאחר שנה שנתיים ויכולים להיות אופציה טובה

דרור

פורסם

אני לא מחובבי ההונדות כלל, אך האקורד ההיבירידת שמביאה הנה אלבר בייבוא מקביל נהדרת בהיבט צ.דלק, חבר מחזיק באחת בשל נסועה גבוהה, מומצע שלו 18.2 ק''מ לליטר במדידה פיזית חוזרת ונשנית.

אני בהחלט ממליץ.

עוד עניין שיש לשים לב אליו - ביטול הטבת המס הירוק, אם וכאשר זה יקרה הרכבים ההיברידיים והחשמליים יקבלו תג מחיר מופרך שיוציא אותם מהמשוואה כחדשות..

פורסם (נערך)
זה כוחו של יבוא מקביל בשיא תפארתו, היבואן יוניון מוטורס פשוט גזר קופון מטורף על הקאמרי וכאשר אדם ניצב מול אפשרות לרכוש את אותו הרכב (רק ברמת אבזור נמוכה יותר) ביבוא מקביל בעשרות אלפי ש״ח פחות, לא הייתה ליוניון מוטורוס אפשרות אחרת.

דרך אגב אני מעריך שזה יביא לתגובת שרשרת, הפעם על ידי אלבר. כלומר אני צופה שאת הקאמרי שהם מביאים כבר אפשר לרכוש, לפחות כעת, בפחות מסך של 180 אלף ש״ח.

קאמרי הבסיסית עולה בארה"ב כ27000$, שזה כ147000ש"ח לפני משלוח, אבל אחרי מכס ומע"מ. משלוח עולה עוד 1K$ וזה כבר בסביבות 150K. זה לפני רווח היבואן. כלומר רכב כזה יכול להמכר בארץ במחיר של כ160K כולל רווח של היבואן וזה כבר מחיר שובר שוק: רכב חסכוני קלאס D במחיר כזה ועוד טויוטה - אנשים ירוצו לקנות בכמויות.

אבל הבעיה זה נושא האחריות,ליבואן הרשמי יש רשת מוסכים ובמחיר של 190K אתה מקבל את הדגם המפואר עם ריפוד עור, גג נפתח ועוד הרבה גדג'טים. זה הפרש של 30K לטובת האבזור ואחריות. מצד השני אם דגם המפואר של קמרי היה עולה כ60K - זה כבר היה אטרקטיבי במיוחד. קאמרי נמצאת כמה שנים בשוק, לכן זה ריאלי להשיג הנחות כאלה בחו"ל, כלומר לקנות במחיר כזה בארץ.

מה שמבאס, שקאמרי אצל היבואן הרשמי בהתחלה עלתה כ240K. אני בטוח שגם עם המחיר של 190K הם מרוויחים לפחות 10K. יוצא שהיה להם רווח של 60K על רכב?:evil: על כל רכב אלטו בחינם? :(

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

פורסם

ראה שרשורים אחרונים שלי אודות ה-308 החדשה, אכן מאד חסכונית (כמעט כמו היברידיות) וגם מפנקת,

אם כי עדיין לא ברמה של רכבי סאלון.

בסביבות 180+ , מה דעתך על סיטרואן C5? זאת כבר מכונית מ-א-ד מפנקת, לטעמי הרבה יותר מטויוטה והונדה

(לפחות בתחום הנוחות!).

יש לה מנוע 1.6 טורבו חזק ודי חסכוני.

• תוכן חדש...