Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחריות 5 שנים לגיר DSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת הרחבת האחריות של הגיר ל5 שנים, האם היא תקפה לרכב שאת הטיפולים לא עשה במוסכים מורשי יבואן?

למישהו יש מידע מהימן/אסמכתא בנושא?

רכשתי רכב מליסינג ונאמר לי ש"אין מה לדאוג יש עוד שנתיים אחריות יבואן על הגיר"

אחרי שבדקתי את היסטוריית הטיפולים וראיתי איפה טופל שמתי לב שאף מוסך הוא לא מורשה יבואן (צ'מפיון)

השאלה אם הטעו אותי והאחריות בטלה נוכח העובדה שהרכב לא טופל במוסך מורשה יבואן, ואם כן איך אני יכול להתנהל מול חברת הליסינג בנושא?

פורסם

באם הרכב טופל לפי הוראות היצרן ולפי הוראות שהיצרן מוציא מעת לעת [ מה שמוסך שאינו מוסך יבואן ספק אם יודע] ובאם לא נגרם נזק ישיר או נזק תוצאתי כתוצאה מטיפול במוסך שאינו מורשה יבואן אז לא צריכה להיות בעיה.

כדאי בטיפול הקרוב לקפוץ דווקא למוסך מורשה ולוודא האם יש איזה משהו שצריך לעשות וזאת כדי שלא יאמרו בעתיד שהיה צריך לעשות משהו, ושניתן היה לעשותו עת הרכב היה כבר אצלך, ועקב שלא הגעת לאחד ממוסכי הרשת, לא בוצע הטיפול/ התיקון , ועל כן בעיה שתצוץ ככל שתצוץ תהיה באחריותך בלבד.

ועוד, היתה לי סופרב עם DSG ויום אחד כשהגעתי לטיפול הודיעו לי שמחליפים מח ,מכאטרוניק" ללא עלות במסגרת האחריות וזאת על אף שלא היתה בעיה ברכב , ההחלפה העיקשת שלהם מסתבר, לפי הוראות יצרן הרכב.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הרכב שלי לא טופל כבר שנתיים במוסך צ'מפיון, ולפני חצי שנה היתה לי תקלה בגיר, נכנסתי למוסך פליקס,

החליפו את המצמדים ואת המכטרוניק , לא שאלו ולא בדקו שום דבר לגבי היסטוריית טיפולים.

Golf 1.6 DSG 2009

• ספונסר פורום
פורסם
במסגרת הרחבת האחריות של הגיר ל5 שנים, האם היא תקפה לרכב שאת הטיפולים לא עשה במוסכים מורשי יבואן?

למישהו יש מידע מהימן/אסמכתא בנושא?

רכשתי רכב מליסינג ונאמר לי ש"אין מה לדאוג יש עוד שנתיים אחריות יבואן על הגיר"

אחרי שבדקתי את היסטוריית הטיפולים וראיתי איפה טופל שמתי לב שאף מוסך הוא לא מורשה יבואן (צ'מפיון)

השאלה אם הטעו אותי והאחריות בטלה נוכח העובדה שהרכב לא טופל במוסך מורשה יבואן, ואם כן איך אני יכול להתנהל מול חברת הליסינג בנושא?

הרחבת האחריות תקפה רק למי שקיבל מכתב שמעניק לו הרחבת אחריות. מי שלא קיבל כזה מכתב נשאר במסגרת ה"אחריות של רצון טוב" וכמו שאפשר להבין מהשם זה עניין של רצון טוב. ליבואן יש פחות רצון טוב לעזור לך אם אתה לא מטפל ברכב אצלו במוסכים. פחות, אבל לא בכלל.

אם אתה או חברת הליסינג קיבלה את המכתב הזה אז למיטב הבנתי את החוק אי אפשר להתנות את התוקף שלו בטיפול במוסכים בתוך הרשת.

פורסם (נערך)

האחריות היא חמש שנים, גם אני רכשתי לאון עם DSG מלובינסקי טרייד (רכב אומנם טופל ע"י בעליו הקודמים בצ'מפיון) אבל לא היה שום מכתב לגבי הרחבת האחריות כי גם אני ביקשתי לראות אותו ולא היה.

התקשרתי לשירות לקוחות של צ'מפיון ונאמר לי שעל תיבות DSG7 יש אחריות של 5 שנים או 100,000 ק"מ, וזה להוציא את הדגמים החדשים של סוף שנת 2013\2014 ששם הבעיה לדבריהם נפתרה (גם זו שאלה כי אני מכיר אישית לפחות שני אנשים שכבר החליפו מצמדים בלאון 5F החדשה).

חודש לאחר רכישה קיבלתי זימון להחלפת מכטרוניק בקומפיין (שם מכובס לריקול של צ'מפיון), גם במוסך שאלתי לגבי האחריות וגם יועץ השירות במוסך חזר על אותם דברים שנאמרו בצ'מפיון.

לגבי טיפול בצ'מפיון או לא, בהרבה מקרים אני לא מאמין שתהיה בעיה לממש את האחריות כי הם מודעים לבעיות של התיבות ולבעיות הנפוצות והם בכלל לא שואלים איפה טופל הרכב כל עוד מדובר בבעיה ידוע ונפוצה.

אבל ניקח אפשרות שהם ינסו להיתנער מארחיות, הם צריכים להוכיח כי לאותו טיפול יש קשר לכשל של התיבה, מאוד קשה לדעתי להוכיח כי בשל החלפת שמן פילטרים ואולי ברקסים נגרם אישהו נזק לתיבה וגם במקרה זה שהוא פחות סביר עם קצת לחץ אליהם לא ניראה לי שתהיה בעיה.

אני מתייחס ל DSG7 לא יודע עם הייתה אחריות מורחבת ל DSG6, כמוכן בדוק את חוזה הרכישה שלך, הרבה מחברות ליסינג נותנות אחריות של שנה מטעמם לחלקים עיקריים כמו מנוע, גיר, מערכת מיזוג והגה אז אולי זה גם נכנס תחת האחריות שלהם והם ישברו את הראש עם צ'מפיון.

עריכה אחרונה על ידי v.ch
פורסם
לגבי טיפול בצ'מפיון או לא, בהרבה מקרים אני לא מאמין שתהיה בעיה לממש את האחריות כי הם מודעים לבעיות של התיבות ולבעיות הנפוצות והם בכלל לא שואלים איפה טופל הרכב כל עוד מדובר בבעיה ידוע ונפוצה.

אבל ניקח אפשרות שהם ינסו להיתנער מארחיות, הם צריכים להוכיח כי לאותו טיפול יש קשר לכשל של התיבה, מאוד קשה לדעתי להוכיח כי בשל החלפת שמן פילטרים ואולי ברקסים נגרם אישהו נזק לתיבה וגם במקרה זה שהוא פחות סביר עם קצת לחץ אליהם לא ניראה לי שתהיה בעיה.

אז מדוע כל מספר שבועות מעולה טענה נגד צ'מפיון כי הם מתחמקים מישום האחריות? בכל מקרה עדיף לפנות לצ'מפיון בכתב ולבקש את האישור על הרחבת האחריות בכתב ושהוא אינו כולל סייגים מסייגים שונים (טיפול במוסכי היבואן בלבד או אחריות התקפה רק לרוכש המקורי לדוגמה).
פורסם
הרחבת האחריות תקפה רק למי שקיבל מכתב שמעניק לו הרחבת אחריות.

לא נכון!

חודש לאחר רכישה קיבלתי זימון להחלפת מכטרוניק בקומפיין (שם מכובס לריקול של צ'מפיון)

קבל שעורי בית: חפש את ההבדל בין המושגים "ריקול" ו"קמפיין".

פורסם

פולו 2011 עם 21000 ק"מ נקנתה יד 1 על ידי בסוף אוגוסט המוכר הראה לי מיכתב שקיבל בנוגע לגיר לגבי האחריות המורחבת ועוד מיכתב מטיפול אחרון על רעידות קלות ועל כך שיש לקבוע תור להחלפת המצמדים. את המצמדים החליפו לי במוסך מורשה ללא כל בעיה. ובעיקבות תלונות של חברים פה בפורום על המותחנים והרצועה ביקשתי מהמוסך להחליף את זה בנוסף, למרות שעברו 3 שנים המוסך אמר כי יחליף את זה ללא עלות נוספת. תור יקבע בימים הקרובים. במקרה שלי אני חייב להגיד מילה טובה לצ'אמפיון על השרות ולקיחת האחריות. יש שם גם דברים טובים.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• תוכן חדש...