Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיטרואן קסארה 2004 אוטו' שנוסע מעט כ 4000 ק"מ בשנה

על פי היצרן הרכב אמור לבצע טיפול שוטף כל 15,000 ק"מ או שנה .

עד כמה ניתן לדחות את הטיפול מבחינת הזמן.

האם יש מגבלת זמן לשמן המנוע או לחומרים אחרים .

תודה

צביקה

פורסם

מכונית נועדה לנסוע, כשאתה נוסע כמות כזאת נמוכה של קילומטר מכלולים שלא מקבלים שימון לדוגמא-מתייבשים, ועוד חלקים מתבלים.

שמן עומד גם הוא לא טוב.

אז במקום לקצר את מרווחי הטיפולים אתה מעוניין לדחות ולהאריך? ועוד ברכב כמו קסארה שרגיש להזנחה?

ממליץ לעשות את הטיפול פעם בשנה כנדרש לא משנה כמה נסעת עם הרכב.

Miata ND2

פורסם

פעם בשנה, שמן ופילטר שמן (10W40).

אם אתה ממש חרד, פעם בחצי שנה תחליף שמן ופילטר.

פילטר מקורי עולה כמה עשרות שקלים, שמן עולה בערך 70-100 שח (10W40).

חלקים לא יעלו (ביחד) יותר מ 150 שח. זו פעולה שניתן לעשות אפילו לבד ולא לוקחת הרבה זמן.

לכל היתר תתייחס כרגיל (נוזל בלמים פעם בשנתיים, נוזל קירור - בהתאם למה ששמת [יש גם LONG LIFE שאפשר להחליף כל 3-5 שנים], פלגים וסננים בהתאם לצורך (אני מחליף כל שנתיים, שזה בערך 20-25K ק"מ), כנ"ל מסנן דלק).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היצרן קובע כל 15 אלף ק"מ או שנה המוקדם מביניהם.

כלומר - גם אם האוטו נסע מהטיפול האחרון 10 ק"מ, אתה צריך להכנס לטיפול,

או שאם הגעת ל15 אלף ק"מ אחרי שבוע, אתה עדיין צריך להכנס לטיפול.

אתה יכול לדחות, אבל רצוי שלא על מנת לשמור על הרכב ובעיקר כשמדובר ברכב צרפתי רגיש וברכב לא הכי חדש.

אני אפילו ברכב שלי מטפל כל 15 אלף ק"מ במקום כל 30 אלף ק"מ (אלו הוראות היצרן), ומדובר ברכב בן שנתיים וחצי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
היצרן קובע כל 15 אלף ק"מ או שנה המוקדם מביניהם.

כלומר - גם אם האוטו נסע מהטיפול האחרון 10 ק"מ, אתה צריך להכנס לטיפול,

או שאם הגעת ל15 אלף ק"מ אחרי שבוע, אתה עדיין צריך להכנס לטיפול.

לכל הקסארות באשר הן, יצאה שגרת טיפול של 20K ק"מ או שנה. דאז.

אני עושה כל 15K או שנה (שיניתי בזמנו את הערכים ב BSI ע"מ שלוח השעונים יתן לי התראה כל 15K או שנה, לא כמו שיהבואן תכנת אותו ל 20K או שנה).

תכל'ס זה המנוע הכי לא רגיש שיש בקבוצת PSA ב15 שנה האחרונות. הוא לא רגיש למי ברז, לא רגיש לשמן מנוע וכד'. אין לו בעיות של פיח, בוצה וכד'. דווקא המנוע זה הדבר שהכי לא צריך להדאיג :)

שים לו שמן 10W40 סבבה פעם בשנה, וסע לשלום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם אתה ממש חרד, פעם בחצי שנה תחליף שמן ופילטר.

פילטר מקורי עולה כמה עשרות שקלים, שמן עולה בערך 70-100 שח (10W40).

חלקים לא יעלו (ביחד) יותר מ 150 שח. זו פעולה שניתן לעשות אפילו לבד ולא לוקחת הרבה זמן.איציק

התשובה תלויה מאד בפרופיל הנסיעה.

אם הקילומטרז' נצבר במעט נסיעות ממושכות ומהירות יחסית אז כרגיל אחת לשנה או לפי התקופה המומלצת ע"י היצרן.

לרכב הנוסע רק נסיעות קצרות בעיר כשהמנוע לא מספיק להתחמם כראוי יש הכרח בהחלפות של לפחות פעם בחצי שנה.

ברכב כזה השמן עובר דילול בדלק המגיע מתא השריפה בגלל תערובת עשירה המסופקת בזמן שהמנוע קר, ואז גם שמן סינטטי מלא מהתוצרת הכי משובחת לא יועיל.

רק החלפות תכופות, כאמור לפחות כל 6 חודשים.

אם אתה מסופק, תריח את השמן המוחלף ותיווכח בעצמך.

יש לי בבית רכב כזה ואני מכיר מקרוב את התופעה.

יוסי

• תוכן חדש...