Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בסביבות 15,000 שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב.

רעיון לרכב בעלות של סביבות 15,000 שקל?

הנסיעה שלי היא בעיקר בינעירונית (כ- 100 ק"מ ביום),

מעדיף רכב אוטומט וכמה שיותר חסכוני בדלק ובטיפולים (למשל, עדיף רכב עם שרשרת ולא רצועת טיימינג).

תודה!

פורסם

ב 15K למצוא רכב במצב טוב שישמש אותך לנסיעה לנסיעה כ"כ ארוכה - יהיה קשה במיוחד עם הדרישה לאוטומט. אם כבר תתפשר על ידני (הרבה יותר חסכוני בדלק ובטיפולים ולא כמו שכתבת על אוטומט).

ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי. הייתי מתמקד במקומך על איביזה/קורדובה/פאביה/פולו/פיאט פונטו/פיג'ו 206 ידניות ב-ל-ב-ד עם היסטוריית טיפולים מלאה וטסט ארוך.

פורסם

בתקציב שלך תוכל למצוא פונטו ספייס עם גיר רציף מ-2003-2005.

מדובר במכונית אמינה וחסכונית מאוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קשה לי להמליץ לך על אוטומט וחסכוני כי כמעט אין דבר כזה אולי הפונטו ספייס.

והונדה ג'אז (שזה נס אם תמצא אחת שמורה שתקציב הזה).

אבל שוב, גיר אוטומט נוטה להתקלקל יותר והחלפה שלו עולה המון כסף והוא גם יבזבז לך יותר דלק בגלל זה לדעתי כדאי לך לחפש רק ידני.

רכב זה לא רק צריכת דלק וטיפולים, זה גם ביטוח, טסט, הפתעות פתאומיות (אתה כתבת על רצועת טיימינג. אתה חושב שזה הדבר היחיד? אתה טועה. ניראה אותך משלם על חודש 1000 שקל על חיישן/סליל הצתה ותראה איך בשנה שילמת מלא כסף כמעט כמו כל הרכב עצמו. כן זה קרה לי, ברכב שהיה יד 1 עם ק"מ ברצפה שהיה אצל זקן וטופל במורשה כל חייו. אבל לצערי טעיתי כי הזקן לא ממש שמר על הרכב ובנוסף לזה הרכב התיישן, אז זה לא היה חכם כ"כ לקנות רכב ישן כל כך) טיפולים ועוד...

פורסם

תודה איתמר וצבי!

איתמר, העניין הוא שהילוכים הרבה פעמים מעצבנים אותי. נסעתי הרבה פעמים ברכבים עם הילוכים (שלא היו שלי) ולא פעם ולא פעמיים המנוע היה נכבה, ובפקקים (כמו כביש ירושלים-תל אביב, עם כל הפקקים והעליות) זה ממש מעיק.

פורסם

סריון 1.0 פחות טובה מאשר ה1.3 אבל הם די יקרות,אני ממליץ על אקסנט/גטס,לא הכי חסכוניות,אבל אמינות

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב אוטומט בשביל 100 ק"מ ביום בתקציב כזה, קשה ביותר ויש מצב טוב שתבקר הרבה במוסך.

פונטו ספייס וסיריון לא רעות בכלל, אבל בגרסה הידנית היא תחסוך לך הרבה כסף במיוחד שזה 100 ק"מ ליום.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לא נראה שתמצא סיריון 1.3 במחיר הנתון במצב שלא יחייב השקעה מסיבית.

יונדאי גטס נראית לי יותר מתאימה מהאקסנט למרות שחסכון בדלק הוא לא הצד החזק שלה.

אופציה מענינת נוספת היא המאזדה דמיו מ-2003.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי לא יהיה הבדל בצריכת דלק בין רכב סופר מיני (מנוע קטן) לרכב משפחתי 1600 כשהנסועה שלך אמורה להיות בעיקר בין עירונית, קח בחשבון שרכב קטן מתאמץ יותר מחוץ לעיר דבר שיגרור לצריכה גבוהה יותר של דלק לעומת רכב 1600 שיכול לשייט בקלילות במהירויות בין עירוניות.

עוד דבר זה שלרכב גדול יתרונות נוספים כמו בטיחות, יציבות, ביצועים ועוד.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...