Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208 1.2L כן או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לנסיעות יחסית ארוכות, 160 ק"מ ביום 90% מהם בכביש 6, זהו רכב שני במשפחה כאשר הרכב הראשון הוא רכב חברה ואיתו יעשו כל שאר הנסיעות ה"פונקציונליות"

חשוב לי צריכת דלק טובה, נוחות כי מדובר בבילוי על הכביש 2.5ש ביום בממוצע.

היום אני עושה את הנסיעות האלה עם סיטרואן C1 רובוטית. הרכב מאד חסכוני, אבל הוא ממש עגלה, למרות שמתמודד יפה עם מהירויות הנסיעה בכביש 6.

אני מחפש רכב בקטגוריית הסופר מיני, לא פוסל רכב ידני למרות שזה לא ממש משנה כאשר נוסעים במהירות קבועה ישר כל הדרך ...

חשבתי על הפיג'ו 208 הידנית, דגם אקטיב הוצע לי ב80,000 על הכביש (דרך מבצע חבר שמסתיים ביום שישי הקרוב..)

מבחינת תקציב אני יכול לעלות גם לכיוון ה100,000 אם יש הצדקה...

בפולקסווגן הציעו לי את הפולו הידנית באזור ה100,000 לפני מיקוח, כנראה שאפשר להוריד שם עוד 2000 שח אבל הפער גדול מאד לדעתי

ראיתי פרסומים על האיביזה 1.2 TSI עם DSG ב80,000 - יכול להיות שזו עסקה טובה יותר מהפיג'ו? אני לא מכיר כלכך את הרכב הזה..

ובנוסף - יש פרסומים עכשיו שפיג'ו מחליפים את המנועים שלהם ל1.2T - כמו שיש ב308 החדשה. האם זה משהו שהולך להיות בקרוב? אולי לא כדאי לקנות את ה208 אם עוד כמה חודשים יגיע 208 1.2T ? או שזה לא משהו בעתיד הנראה לעין?

תודה לכל העוזרים!

C1 רובוטית. כי Perfection has it's price

פורסם

האיביזה והסקודה פאביה הן עם מכלולים זהים לפולו אז לדעתי זה סתם בזבוז לשלם יותר על פולו.

אנחנו גם מתעניינים ב 208 היתרון שלה הוא מחיר זול ותא מטען גדול ומרחב פנימי נדיב, החסרון הוא מנוע 3 צילינדרים שלא ידוע איך הוא יהיה בטווח הארוך ואבזור דל.

ועדיין לא יצא לי לקבוע בה נסיעת מבחן אבל קראתי באחת הביקורות שהיא רועשת.

כרגע אנחנו מתלבטים בין הפיג'ו 208, היונדאי i20 והפורד פיאסטה. כולן ברמת מחיר דומה.

אתה יכול לקרוא שרשור בנושא שפתחתי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?544220-התלבטות-בין-רנו-קליאו-סקודה-פאביה-סיאט-איביזה-יונדאי-i20

פורסם

האיביזה ב-80 אלף ש"ח היא אכן דיל מעניין ומשתלם אבל יש לו כמה חסרונות -

1. רק שנתיים אחריות, וזה ברכב שמוניטין האמינות של המנוע והגיר שלו, איך נגיד בעדינות, לא מושלמים.

2. אתה מקבל מכונית מאוד לא מאובזרת, מינימום שבמינימום שבאבזור.

3. סחירות עתידית בסימן שאלה.

ה-208 הידנית נוסעת נהדר ובכלל מדובר במכונית חביבה למדי, לדעתי לפחות. אני מאוד אהבתי את הרכב, כבוגר של 205 ו-206 ידניות. המנוע הבסיסי שלו צפוי להישאר מנוע ה-1.2 ליטר בלי טורבו ואם התווסף מנוע 1.2 ליטר טורבו זה יהיה במקום מנוע ה-1.6 ליטר ולא במקום ה-1.2 הרגיל.

אם מה שחשוב לך בראש ובראשונה זה צריכת דלק טובה אז אתה מחפש רכבים לא מתאימים. גם הפולו, גם ה-208 וגם האיביזה הם רכבים נהדרים, אבל יש רכבים שנבנו לחיסכון. חיסכון בדלק, חיסכון בעלות הרכישה וחיסכון בעלות האחזקה. אחד מהם הוא מיצובישי ספייס סטאר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה 208 נחשבת למאוד חסכונית ביחס למתחרות.

המיצובישי ספייס סטאר חסכונית אבל זה בא על חשבון תא המטען הקטן ומימדים של רכב קטן יותר.

פורסם

אני לא יודע מי החשיב אותה למאוד חסכונית. אני מדדתי ברכב 15.5 קילומטרים לליטר, שזה בדיוק מה שתקבל גם בספייס סטאר. רק שהספייס סטאר אוטומטית וה-208 ידנית.

אבל כן, הספייס סטאר נמצאת חצי קטגוריה למטה מבחינת גודל, שלא לדבר על כל מה שקשור לאיכות חיים. לא ראיתי שזה חשוב במיוחד לפותח השרשור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לחבר טוב יש את הרכב המדובר מודל 2012 אם אינני טועה. הוא נוסע כל יום 100 ק"מ בנסיעה בין עירונית.

אתמול דיברתי איתו והוא אמר לי שתדלוק של 220 שקל מספיק לו 550-600 ק"מ שזה לא רחוק ממה שאני מקבל ביונדאי i20 שלנו (גם נוסעים כל יום מעל 100 ק"מ ומיכל מלא שעולה כ 220 ש"ח מספיק ל 500 ק"מ.

יצא לי לנהוג על הפיג'ו שלו. היא הייתה לי מאוד נוחה, סוחבת יפה גם בעליות לירושלים, אני אהבתי אותה אבל לדעתי אפשר למצוא רכבים חסכוניים יותר.

בנסועה רבה כמו שלך היתיי שוקל היברידי אי דיזל.

פורסם (נערך)

itamarg כמה קילומטרים לליטר אתה עושה ב i20 לפי מבחן תחנת הדלק?

איך היית מגדיר את הנסיעות שלך? כעירוניות, בינעירוניות, פקקים, שיוט בכביש ריק?

לפי מה שכתבת הפיז'ו 208 יותר חסכונית בכ 10-20% לעומת ה i20.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

תצרוכת הדלק היא 15 ק"מ לליטר אצלי, 70% מהנסיעה בין עירונית שחלק ממנה כמובן עם מזגן והדרך קצת הררית ומפותלת.

בכל מקרה אם הייתי יודע שנצטרך לנסוע כ"כ הרבה ק"מ הבחירה היתה דיזל או היברידי ולכן אני מציע לך לחפש רכב דיזל או היברידי וגל שיהיה נוח כי אתה הולך לנסוע המון ק"מ ביום.

לדעתי תחשוב על רנו פלואנס דיזל יד שנייה או על טויוטה פיריוס יד 2.

אם אתה רוצה סופר מיני יש לך את הג'אז ההיברידית ביד 2.

פורסם

היונדאי בכלל לא ברמה של ה208 והפיאסטה,היא מיושנת ולקראת החלפה.

הפיגו סוחבת יפה מאד עם ה1.2 ידני,היא גם מהנה לנהיגה,והכי נוחה בקבוצת הסופרמיניס.

הפיאסטה סוחבת בסדר והיה מאד מהנה לנהיגה,לא נוחה כמו הפיגו.

פורסם

אם אין לך בעיה יש את הרנו קליאו החדשה, בתקציב של 108 אלף אתה מקבל רכב ממש מאובזר עם מנוע 1.2 ליטר טורבו שלדעתי עדיף על פני הפולו והאיביזה.

ולגבי המחיר יש סיכוי שיש מבצעים והנחות ואולי תוכל לסגור אפילו ב-100

פורסם

תודה על התגובות וההמלצות,

בעניין צריכת הדלק - אם זה היה המדד היחיד מבחינתי, הייתי נשאר עם הרכב שלי - (C1) אני לא חושב שקיים בארץ רכב בנזין קונבציונלי יותר חסכוני - בנסיעות שלי השגתי צריכת דרך קבועה של 1:19 - 1:20, העניין הוא שהרכב שוקל מעט מאד, מרגיש לא בטוח במהירויות גבוהות בכביש 6, ומאיץ מאד, אבל מאד לאט (בנסיעה רגועה).

עשיתי נסיעת מבחן על פולקסווגן אפ, ואני חייב לציין שקיים הבדל של שמים וארץ מהרכב שלי, הרבה יותר חזק וגם מרגיש הרבה יותר יציב על הכביש, למרות שמדובר גם במנוע דומה עם תיבה דומה, אבל בכל מקרה קיבלתי החלטה עקרונית ללכת על רכב טיפה יותר גדול וחזק.

קראתי איפשהו על מבחן דרכים שנעשה ל208 בה נטען כי מחוץ לעיר ניתן להשיג צריכת דלק דומה למה שהשגתי בC1 כך שאת מבחן צריכת הדלק היא עוברת מבחינתי. אני מניח שגם יאריס פולו או הפיאסטה (בגרסאות ידניות) ישיגו צריכה דומה.

בעניין האמינות אני מעריך שהאמינות של ה-208 סבירה בהתחשב בשילוב בין גיר ידני ומנוע שלא נחשב כמתוכחם, בהנחה שלא אסבול מבעיות חשמל כפי שהיו לי ב206 , מה גם שאני מתכנן להחזיק את הרכב 3 שנים.

התרשמתי מאד מתנוחת הנהיגה ב208, העיצוב מצא חן בעיני, מה גם שהרכב ברמת האיבזור ACTIVE מגיע מאובזר מאד שזה תמיד נחמד - במחיר של 80,000 על הכביש כאמור.

אגב - מישהו התנסה ב2008 ? נראית כמו 208 רק יותר גדולה עם תנוחת ישיבה יותר גבוהה על הכביש

פורסם (נערך)

אני חושב שעבור נסועה גבוהה כדאי לשקול דיזל לאומת בנזין כאשר מדובר על נסיעה בין עירונית מרובה. נכון שזה יקר יותר, אבל גם יהיה קל יותר למכור דיזל עם קילומטרז' גבוה מאפשר רכב מיני עם מנוע בנזין. גם דיזל יהיה יקר יותר במכירה. גם, לאומת המנוע בנזין קטן, דיזל יכול לשרוד קילומטרז' גבוה יותר ותוחל להחזיק אותו יותר זמן.

למשל אפשר לשקול סיאט טולדו ידנית בסביבות 120K או למשל C3 דיזל.

היברידי גם אופציה טובה, אבל לפי מה שאני רואה עיקר החיסכון הוא בעיר ובבין עירוני לא מרשים במיוחד אם להשוות לדיזל. ובנוסף, היברידי בדרך כלל יקר יותר או עולה לכל הפחות כמו דיזל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מישהו עם נסועה דומה (בינעירונית) יכול להעיד מה הצריכה המתקבלת נאמר ביאריס היברידית ?

פורסם

לפותח השרשור: אם הסתדרת עם הC1 ורק חסר קצת כח, יש את ה108 הידנית במבצע חבר ב66.5K עם מנוע 1200.

אם אכן אתה מסתדר עם ידניות לנסיעות הללו: יש גם את הUP או אחיותיה (באזור ה60K, אחרי מיקוח / מבצעים) שמתנהגות כנראה טוב יותר מהC1 שלך בכביש המהיר, ושם סוחטים ממנוע הליטר עוד קצת כח שחסר לדעתי ב107/C1.

• תוכן חדש...