Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התשובה המפורטת. נשמע כמו מערכת לא מסובכת והגיונית מאוד.

אז אני מבין שגם שסתומי IAC ומנועי צעדים המוכרים לנו בדרך להעלם מהעולם?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם קיימים שסתומי IAC על מצערות לא מכניות?

קוריוז נוסף שהייתי רוצה להעלות שקשור לניקוי - כאשר פירקתי את בית המצערת, ציפיתי לראות אטם שכולל בתוכו רשתית בסגנון:

61421.jpg

למרבה ההפתעה גיליתי טבעת איטום ללא הרשתית, ונראה שחתכו את הרשתית מבסיס 4 הרגליים שנותר. הדבר הדאיג אותי, חשבתי שכבר חפרו במצערת לפניי (אני יד 3) ולא מצא חן בעיניי. נרגעתי רק כאשר מצאתי בפורום ברוסית על עוד בעליי אוונסיס שגילו דבר זהה במצערת שלהם. מסתבר שדגם 2.0 של מנוע זה מגיע ללא הרשתית (חותכים אותה). נפח 1.8 למשל, מגיע עם הרשתית.

http://www.drive2.ru/l/2015024/

אשמח למידע נוסף ממביני עניין על מה יכולה להיות הסיבה לכך, ומה תפקיד הרשתית בכללי?

תודה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

בעקרון כן ,אנו כבר לא רואים מע עם מנוע צעדים או מע לסרק עוקף מפני שאם המחשב מסוגל לפקד על המצערת היא תשמש גם למטרה זו .

רוב הרכבים כיום הם בעלי -drive by waier ועם שילוב של מע בטיחות אקטיביות הן רוצות לשלוט גם על הספק המנוע שהמצערת האלקטרונית היא אחת מהן ודרכה גם "להעניש אותך " מפני שהיא לא תפתח גם אם תדרוש זאת בקרות תקלה באחת ממע הבטיחות האקטיביות או גם מע זיהום האוויר (בעיקר בדיזל).

וכך לא תוכל יותר להתעלם ממנורות בלוח השעונים ותהיה חייב להגיע למוסך .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אני רואה שחיים יוד הסביר מאוד יפה שאין שום בעיה לפתוח את הפרפר מצערת באופן ידני וזה בדיוק מה שצריך לעשות אם רוצים לנקות בית מצערת אלקטרונית בצורה נכונה וממש לא צריך בשום מצב לפרק אותו מהרכב כדי לנקות

הבעיה היא לא בפתיחה הידנית אלא בניקוי עצמו שפעמים הלימוד העצמי של מצערת לא מתבצע אוטומטית ונדרש לימוד מצב סרק חדש עם סקנר אחרת הסלד יתקע על גבוה ולא ירד

פורסם
אני רואה שחיים יוד הסביר מאוד יפה שאין שום בעיה לפתוח את הפרפר מצערת באופן ידני וזה בדיוק מה שצריך לעשות אם רוצים לנקות בית מצערת אלקטרונית בצורה נכונה וממש לא צריך בשום מצב לפרק אותו מהרכב כדי לנקות

הבעיה היא לא בפתיחה הידנית אלא בניקוי עצמו שפעמים הלימוד העצמי של מצערת לא מתבצע אוטומטית ונדרש לימוד מצב סרק חדש עם סקנר אחרת הסלד יתקע על גבוה ולא ירד

האמת, אף פעם לא פתחתי מצערת חשמלית עם היד, תמיד עם סמרטוט או חומר.(אולי מפחד של הפרפר)

אני יודע מניסיון שבפגו סיטרואן ורנו, אם נוגעים בפרפר עם היד או עושים ניקוי עם מנוע פועל אז חייב לעשות תהליך של לימוד מצערת.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

היי ,

גם לי יש אוונסיס וגם אני ניקיתי את המצערת לפני מספר חודשים .

גם אני ניסיתי לפתוח את המצערת הזאת על ידי הפעלת כוח והיא לא נפתחה ! לא מדובר כאן על כוח קפיץ אלא על משהו אחר שעוצר אותה , לדעתי אם הייתי מפעיל כח רב יותר פשוט היה נשבר שם משהו , וכן ביקשתי ממישהו שילחץ על דוושת הגז ...

למרות מה שאומרים בעליי המקצוע , אני נוטה לא להסכים איתם .

פורסם
היי ,

גם לי יש אוונסיס וגם אני ניקיתי את המצערת לפני מספר חודשים .

גם אני ניסיתי לפתוח את המצערת הזאת על ידי הפעלת כוח והיא לא נפתחה ! לא מדובר כאן על כוח קפיץ אלא על משהו אחר שעוצר אותה , לדעתי אם הייתי מפעיל כח רב יותר פשוט היה נשבר שם משהו , וכן ביקשתי ממישהו שילחץ על דוושת הגז ...

למרות מה שאומרים בעליי המקצוע , אני נוטה לא להסכים איתם .

היי,

הניקוי עזר? בעיית הרעידות אצלך נפתרה?

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אני ניקיתי כבר לא פעם את המצערת ורוב הלכלוך היה אחרי הפרפר, מעולם לא הייתה לי בעיה לפתוח את הפרפר ידנית, קצת לחץ זה נפתח, זה כמו קפיץ חזק, אחרי הנעה אין שום בעיה (קורולה 2007).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לא פירקתי את בית המצערת עצמה , אין צורך , יש גישה נוחה אליהה גם כשהיא מורכבת , כמו שכתבתי קודם את הפרפר לא הצלחתי לפתוח ולכן ניקיתי רק מהצד החיצוני .

פורסם
לא פירקתי את בית המצערת עצמה , אין צורך , יש גישה נוחה אליהה גם כשהיא מורכבת , כמו שכתבתי קודם את הפרפר לא הצלחתי לפתוח ולכן ניקיתי רק מהצד החיצוני .

אם תשאל אותי, סיכוי טוב שפירוק וניקוי יסודי גם מבפנים (ששם שוכנת רוב הג'יפה) יניב תוצאה חיובית. גם אני בזמנו ניקיתי קצת בצורה חיצונית בלבד וזה לא שינה כלום.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אחד הוא לא ניקה כראוי כי לא פתח את המצערת

שתים יתכן כי בעיות הרעידות שלו כלל לא שייכות לבעיית מצערת

שלוש נדרש אולי למרות הכל ביצוע כיול ע סורק לאחר ניקוי

• תוכן חדש...