Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW X1 חוות דעת ושאלה לגבי תקן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקלת לקנות X1 חדש.

דבר ראשון, אשמח לביקורות לגבי הרכב ולגבי השירות של BMW באופן כללי.

דבר שני, ניגשתי אתמול לסוכנות BMW ושאלתי האם ניתן להזמין את הרכב כידני. בתחילה נאמר לי שכן, אך לאחר בירור נאמר ש"אין תקן".

לעומת זאת את ה-X4 אפשר להזמין ידני ואף קיים אחד ידני בסוכנות (אני מניחה שזה אותו גיר בשני הרכבים).

הדבר היה דומה גם כשניגשתי ל-VW ושאלתי לגבי הטיגואן ("תקן") וכשניגשתי לסקודה לשאול על היטי 1.8 נאמר לי משהו כמו "אז נצטרך להביא חלפים רק בשבילך", בלה בלה בלה (כבר היה עדיף שיגידו "שאין תקן").

כשהתעניינתי לגבי האוקטביה RS סטיישן (לא קשור לקטגוריה כמובן) נאמר לי שלא ניתן להזמין ידנית אך כשניגשתי מספר ימים לאחר מכן שוב פתאום נאמר שמישהו הזמין ידנית ושעכשיו אפשר.

כל העסק הזה נשמע לי כמו, לא בא לנו להתאמץ בשבילך, לפחות עד שתשלפי את המזומנים.

השאלה היא, עד כמה עניין התקן הוא בלתי ניתן לשבירה? האם נתקלתם במקרים בהם לחץ פיזי מתון וכסף פתרו את הבעיה?

T

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם (נערך)

כל מוצר שנמכר בארץ צריך שתהיה לו תקינה ממכון התקנים.

עריכה אחרונה על ידי Trinity

פורסם (נערך)

אוקי תקינה זה לא תקן ,בכל מקרה לצורך תקינה לא משנה אם הרכב הוא עם גיר רגיל או אוטומטי , אם יש תקינה לאוטמט יש גם לגיר רגיל.

אין משרד תקנים יש מכון תקנים והוא לא קשור לתקינה של דגמי מכוניות

עריכה אחרונה על ידי koka

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

יש איזושהי סיבה אמיתית לכך שמסרבים לעשות לי הזמנה מיוחדת על X1 ידני למרות שהוא מיוצר ומשווק באירופה? או שפשוט עד לא לחצתי מספיק?

פורסם

בד"כ יבואני הרכב לא אוהבים להתעסק בהזמנה של רכב שאין לו ביקוש( כמו X1 ידנית) בהנחה שהגיר הזה שונה ויצטרכו להחזיק בשבילו חלקים במידת הצורך.

בגלל שרכבי פנאי יוקרה בארץ כמעט לא קיימים עם גיר ידני קחי בחשבון שכאשר תרצי למכור את הרכב, יקל לך זמן למצוא עם "משוגע" שמחפש גיר ידני.

גם בחו"ל דגמי ה-X5 נמכרים עם גיר אוטומט וזה ימשיך להיות המצב ככל הנראה גם בעתיד עם ההתפתחות המרשימה בתחום הגירים.

ה-X1 הוא רכב פרטי מוגבה ובכלל לא גיפ, לדעתי חפשי רכב קופה ידני, זה בטוח ימכרו לך.

דרור

פורסם

אנשים לא קונים ידני. אז לא מתעסקים עם תקינה לדגם נוסף וחלקי חילוף לשבע השנים הקרובות. השאלה היא, אם אין תקינה האם אפשר להביא ביבוא אישי?

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם (נערך)

ניתן לייבא ביבוא אישי אחרי שמקבלים אישור שירות וחלקים מן היבואן.

המחיר ביבוא אישי יהיה יותר גבוה אפילו מדגם האוטומט בגלל עלויות היבוא ומחיר הרכב בארץ

לשלבי יבוא אישי לרכב לחצו כאן

דרור

עריכה אחרונה על ידי מוטורקאר
פורסם

ובנימה קצת יותר אישית, אני לא חושב שה X1 כל כך ייחודי מבחינת נהיגה שמצדיק רכישה של גרסה ידנית.

הרי כולנו מסכימים שמי שקונה X1 , צריכת הדלק היא לא הפרמטר המשמעותי בבחירה. לכן הייתי דווקא פוזל אל עבר הגרסאות הספורטיביות של הסדרה 1/2/3 אם ידני זה הכרח.

פורסם

דניאל, אתה צודק, צריכת הדלק אינה פרמטר במשוואה. העניין בידני הוא שריטה אישית שלי.

חיפשתי משהו שיתן שילוב בין עניין בנהיגה, אור בעיניים כשנכנסים לחניה ונוחות בהתניידות עם ילדים (מה לעשות הגובה כן עוזר לגב בגילי).

אגב, גם פוטנציאל שיפורים הוא חלק מהמשוואה.

פורסם

האמת שניסן ג'וק ניסמו יכולה להיות מעניינת בשבילך. גם גבוהה, גם ידנית ומאוד מאובזרת. נכון הגימור לא כמו בבמוו, אבל הביצועים והמכלול הוא בדיוק מה שאת מחפשת.

מעבר לכך לדעתי היא נראית טוב בהרבה מה x1 וה gla

פורסם

טרניטי, ניסית את ה-ZF8 של ב.מ.וו אי פעם?

אחרי המון זמן עימה בשלל גרסאות שונות של בימריות (האחרונה הייתה 116d-M TECH), אין ספק שזאת תיבה שתגרום לי לוותר בכל רגע נתון על פני התיבה הידנית ה"שגרתית" עם הדוושה השלישית - ומאז ומתמיד חיבתי העיקרית הייתה לתיבה הזאת, המצריכה התעסוק עם ההילוכים והפעלת הרגל השמאלית מידי פעם.

ה-ZF8 תיבה מבריקה (לטעמי השילוב שלה לדיזלים מוצלח עוד יותר). היא מהירה ויעילה כמו רובוטית כפולת מצמדים איכותית, מבלי לסבול מתופעות הלוואי השונות (השהייה, הססנות וכו'). אחרי התיבה הידנית (הלא מבריקה) של ה-A4 TDI שהייתה לי, ה-ZF8 ב-116d הרגישה כחוויה אחרת לחלוטין - במובן החיובי.

חזרי לב.מ.וו ותבקשי נסיעת מבחן. ספק אם תתאכזבי ממנה (וספק אם תרצי שוב ידנית - באמת. ואני חובב מושבע של התיבה הידנית. אין ספק שאחת המכוניות הבאות - תוותר על התיבה הידנית לטובת ZF8, כנראה ב-116i).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ג׳וק על גופתי. נשארת עם הלאון.

יש נסיעת מבחן בתוכנית על ה-x1 ועל ה-m235i (כי לא עמדתי בפיתוי ;) )

פורסם

מצטרף להמלצה של RS לתיבה המדהימה הזו, עשיתי רק 420 ק"מ באוטובנים של גרמניה בתוך 320d לפני כמה ימים.

הזמנו בהשכרה רכב ידני וקיבלנו כאמור סדרה 3 אוטומט (פרטים בשרשור נפרד).

גם אני רציתי שלפחות יהיה קצת "אור בעיניים" לכמה ימים, קיבלתי גם קיבלתי.

לא הייתי נהנה ככה מהאוטו אם היה גיר ידני. העברות סופר חלקות, בלי בעיטות ובעיות, פשוט תענוג.

• תוכן חדש...