Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי קטע מוזר שהתרגלתי אליו שנים שכשאני בנסיעה נניח 90-100 קמ״ש אני מעביר מ-D ל-N (ניוטרל) ספק לחסוך בדלק ספק לתת לרכב מנוחה מלחיצה ממושכת על דוושת הגז.

יש לי פיג׳ו 307 שנת 2007 1600 אוטומטית, ורוב רכבי הפיג׳ו לא נחשבים ככאלה עם גיר אמין במיוחד.

האם מה שאני עושה הוא יכול לפגוע בגיר? או ברכב עצמו?

תודה!

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואוו, פעולה מאוד מסוכנת בלי קשר לגיר, חיסכון בדלק, או "מנוחה לרכב"

אם זה בשביל "להקל" על הגיר אז אתה לא מקל עליו כי אתה מעביד אותו עוד יותר ע"י הוצאה/ הכנסה להילוך.

חיסכון בדלק אין ומנוחה לרכב אין פה, כי כאשר הרכב משייט, הוא בקושי מתאמץ והסל"ד הזה אפילו בריא בשבילו כי מעט דלק נשרף, משמע פחות ליכלוך במנוע.

כשאתה נוסע בניוטרל מבחינת המנוע זה כאילו הוא עומד במקום וצריך להזרים יותר דלק על מנת שלא יכבה, כפי שציינתי, פעולה שמתבצעת עם מינימום כמות של דלק בשיוט.

וכמובן שזה מאוד מסוכן כי במקרה חירום, כשתזדקק להאיץ, אתה תהיה בניוטרל

פורסם

מה שאמרו לפני נכון.

אבל עוד אדגיש. כשהרכב בניוטרל אז המנוע עובד ומזרים דלק כדי לסובב את הבוכנות, להפעיל מזגן וכו'. אין הבדל בין נסיעה לעמידה.

אם אתה לא צריך להשתמש בגז אז מה שצריך לעשות זה פשוט להוריד את הרגל מהגז ולתת לרכב לגלוש כשהוא בהילוך/D. המומנטום של הנסיעה מניע את המנוע וזה מפעיל את כל מערכות הרכב בלי לשרוף דלק כלל.

פורסם

אתה מזיק לגיר ולא חוסך דלק. בנסיעה, רק בעמידה ממושכת משלבים P (ומדוממים מנוע).

בדוק אפשרות להוסיף בקרת שיוט לרכב בעלות 30$ מצחיקים. (לחסכון בדלק ומנוחה לרגל).

אזהרה: לאחר שתתרגל לא תוכל לנהוג ברכב ללא בקרת שיוט.

פורסם

מזל ששאלתי, אני בתמימותי חשבתי שזה בסדר גמור עוד.

היכן אפשר לקנות בקרת שיוט כזו? ואיך בכלל מתקינים את זה?

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

דגמי 307 מאובזרים יותר מגיעים עם בקרת שיוט (ידית בצד שמאל, לצד ידית ההילוכים) הידית היא פלסטיק פשוט עם מספר מתגים חשמליים (אפשר להזמין חיקוי מסין, תלוי בשירותי דואר ישראל הנחמדים), קיים חיבור מאחורי חבק ההגה לידית. את אופציית בקרת השיוט צריך רק להפעיל באמצעות המחשב.

לא תאמין איך צריכת הדלק תרד, במיוחד הרגעית.

פורסם

אתה קונה הידית של הבקרת שיוט,הולך למוסך פיגו [עם סורק מקורי של פיגו],ומתקינים לך את הידית.

פורסם

בגדול, שילוב לניוטרל לא גורם נזק לגיר חוץ מבלאי קל שנגרם מעצם פעולת השילוב.

אבל זה מיותר לחלוטין, לא בטיחותי ולא חוסך דלק.

ידית בקרת שיוט מורכבת בצד שמאל של גלגל ההגה, מתחת לידית אורות/איתות.

יש במכלול הידיות מקום מוכן לידית הזו.

צריך רק להפעיל את האופציה של בקרת השיוט במחשב של האוטו, לא בטוח שבכל הדגמים של 307 זה אפשרי. תבדוק זאת לפני שאתה קונה ידית.

פורסם

זאת אומרת שאני צריך לרכוש את זה עצמאית ועם זה לגשת לאחד המוסכים שאני מטפל את הרכב שלי בהם?

אגב אם אני בצומת מרומזר ואני ממתין באדום או שיש פקק, במצב כזה עדיין לא מומלץ להעביר לניוטרל?

Steve Jobs

פורסם

אתה כמובן יכול לרכוש את הידית גם דרך מוסך. אבל יעלה יותר יקר מאשר לרכוש בחו"ל.

שים לב שקיימים שני סוגים של ידיות - אחת כוללת בקרת שיוט בלבד ושניה כוללת בקרת שיוט ומגביל מהירות.

שוב, לא יודע אם שתיהן יכולות לעבוד או רק הראשונה. אגב מגביל מהירות זה דבר מאוד נחמד שמאפשר לך לקבוע מהירות מסויימת - נניח 110 קמ"ש, אותה הרכב לא יעברו ולא משנה כמה אתה נותן גז. רק בקיק דאן הוא יעבור את ההגבלה.

על מנת לקנפג בקרת שיוט, צריך שיהיה ברשות המוסך סורק תקלות מקורי/תואם מקורי של פיז'ו.

לגבי השאלה השניה - לא צריך להעביר לניוטרל ברמזורים.

לא תורם לשום דבר.

אבל אם אתה רוצה, תעביר. גם מזה לא יקרה שום דבר חוץ מבלאי מיותר

שנגרם מעצם פעולת ההעברה.

אבל אם תרצה לצאת במהירות מהמקום, לא תוכל לעשות זאת כיוון שלוקח זמן לשלב הילוך.

כשרכב אוטומטי עומד במקום בדרייב, שום חלק בגיר לא מסתובב ולא מתבלה.

פורסם

אני בC5 דור ראשון (שלא תומכת במגביל מהירות) משתמש בידית עם שני המצבים כאשר רק אחד מהם (חושב I) מתפקד, והשני מתפקד כ-O (אפס או OFF).

לדעתי 307 בשנתון הזה תומכת גם במגביל מהירות.

-----------

באשר לשילוב: כמובן שהוצאת הילוך לא גורמת לבלאי, השאלה היא לגבי שילוב מN לD בנסיעה, לדעתי לא מומלץ לאורך זמן.

• תוכן חדש...