Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אנחנו זוג צעיר עם רכב משפחתי שעדיין נוסע (טפו טפו טפו)

ואנו מעוניינים לקנות רכב חדש.

הרכב ישמש בעיקר את אישתי לנסיעות לעבודה.

אנו כרגע מתלבטים בין סוזוקי סוויפט, סקודה פאביה, יונדאי i20 ופורד פיאסטה.

כאשר ההתלבטות היא בין הדגמים הידניים של כל אחד מהאופציות.

המחירים של הדגמים הללו פחות או יותר זהים כאשר הסוויפט הכי יקרה מבינהם.

מבחינת האינטואיציה, אנו נמשכים לכיוון הסוזוקי סוויפט כאשר הדבר היחידי כרגע שמטריד אותנו זה התא מטען הממש קטן שלה.

הדברים שחשובנים לנו ברכב הוא האמינות (כמה שפחות לראות מוסך) וצריכת דלק חסכונית.

עוד דבר שאנחנו מנסים לקחת בחשבון בשכלול הוא שהאוטו המשפחתי שלנו כבר ישן (ניסן אלמרה שנת 2000) ואין לדעת כמה זמן היא עוד תסחוב...

כאמור התקציב הינו 70-80 אלף.

נשמח לשמוע חוות דעת בנושא!

תודה

פורסם

היי ברוך הבא לפורום.

בתקציב שלך אתה יכול לקנות רכב חדש 0 ק"מ כמו i20 או מאזדה 2.

שניהם יחסית זולים לאחזקה וצריכת הדלק שלהם דומה ולא רחוקה מהסוויפט. בכלל כל הקבוצה שהזכרת די דומה מבחינת צריכת דלק ועלויות החזקה.

תבדוק כאן http://motori.co.il/

פורסם

כמו שכתבת, הסוויפט אמינה וחסכונית אבל תא המטען שלה קטן. בתקציב שלך גם לא תיכנס סוויפט חדשה אלא רק משומשת (אלא אם אתה מדבר על הדגם הידני, שנמצא בקצה העליון של התקציב שלך).

יונדאי i20 חדשה דווקא כן תיכנס בתקציב, אפילו בגרסה האוטומטית, אבל רק מ-"0 קילומטרים":

http://motori.co.il/camp.php?id=105

היא קצת פחות חסכונית בדלק מהסוויפט אבל לא פחות אמינה. תא המטען שלה גדול יותר ושימושי יותר.

אם אתה כבר במוטורי תסתכל על קיה ריו:

http://motori.co.il/camp.php?id=106

קפיצה קטנה בתקציב, אבל זה כבר רכב שקרוב הרבה יותר לרכב משפחתי.

הפאביה לפני החלפה, חכה לדגם החדש. הפיאסטה מגיעה עם גיר רובוטי כפול מצמדים שידוע כבעייתי, לא הייתי ממליץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפשר לשקול גם אתה סוניק ב79 חדשה,היתרון שלה בתא מטען גדול כך שבעתיד כשיהיה ילד תא מטען כמו של הסוויפט לא יגרום לבעיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צביקה פיק - הבחור רשם שהוא רוצה את הגרסה הידנית של כל אחד.

כל הרכבים שהזכרת הם אמינים וטובים, חלקם יותר מאובזרים, חלקם פחות, חלקם יותר חסכוניים בדלק וחלקם פחות אבל הייתי הולך על הסוניק החדשה, כפי שרשם יוליאן.

יש לי את הפיאסטה והיא תתאים מאוד למשפחה וכל תכנס עגלה לתינוק ואפילו 2 {אם ממש מתאמצים}. הרכב חסכוני עם חומרים איכותיים, יש סקירה על הפיאסטה שאני רשמתי עם שרשור די ארוך, אתה מוזמן לקרוא אותו.

אבל שוב, הסוניק תהיה יותר משפחתית מכל אחת מהאופציות הנ"ל אבל היא בגרסה האוטו'.

הסוויפט עם תא מטען קטן מאוד יחסית לסופרמיני ככה שלא הייתי בוחר אותה.

הפאביה מתחלפת בקרוב אז אולי שווה לחכות.

בבקשה, קישור לסיקור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?536801-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-2014&highlight=%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
כמו שכתבת, הסוויפט אמינה וחסכונית אבל תא המטען שלה קטן. בתקציב שלך גם לא תיכנס סוויפט חדשה אלא רק משומשת (אלא אם אתה מדבר על הדגם הידני, שנמצא בקצה העליון של התקציב שלך).

יונדאי i20 חדשה דווקא כן תיכנס בתקציב, אפילו בגרסה האוטומטית, אבל רק מ-"0 קילומטרים":

http://motori.co.il/camp.php?id=105

היא קצת פחות חסכונית בדלק מהסוויפט אבל לא פחות אמינה. תא המטען שלה גדול יותר ושימושי יותר.

אם אתה כבר במוטורי תסתכל על קיה ריו:

http://motori.co.il/camp.php?id=106

קפיצה קטנה בתקציב, אבל זה כבר רכב שקרוב הרבה יותר לרכב משפחתי.

הפאביה לפני החלפה, חכה לדגם החדש. הפיאסטה מגיעה עם גיר רובוטי כפול מצמדים שידוע כבעייתי, לא הייתי ממליץ.

נוטה להסכים עם ההמלצה לבחון את הקיה ריו. היא משהו בין מיני למשפחתית, כך שבמידה והמשפחתית שלכם תקרוס היא תתפוס טוב את המקום.

צריכת הדלק שלה טובה (לא רחוקה משל רכבי המיני) ותא המטען גדול מה שתמיד טוב למשפחות. זו אכן קפיצה קטנה בתקציב אבל שוב - אתה גם ככה צופה שתצטרך להחליף את הרכב השני בעתיד הקרוב.

פורסם

תודה לכל העוזרים!!

עשיתי אתמול נסיעת מבחן על הסוויפט ואני חושב שאעשה נסיעת מבחן לסקודה פאביה ולפורד פיאסטה ואנסה להתכנס מבין שלושת אלו.

השאיפה הראשונית היתה טיוטה יאריס אבל היא מעל לתקציב הנוכחי.

אני חייב להודות שמבחינת יופי הפיג'ו 208 נראת הכי טוב :-) והאמת שממה שראיתי היא במחיר דומה לאחרות.

האם עניין האמינות סביב מכוניות צרפתיות באמת נכון? שאחרי שנתיים-שלוש היא כל זמן תלך למוסך?

כי למען האמת הניסאן שלי שאמורה להיות מאוד אמינה בחמש שנים האחרונות רואה המוןןןן מוסך (יאמר לזכותה שהיא מודל 2000 ועם ק"מ גבוהה במיוחד)

פורסם

כל עוד יש לך אחריות אני לא חושב שיש ממה לדאוג.

כל רכב שמתיישן יתחיל לעשות בעיות, כשאתה קונה רכב חדש מהחברה ומתכנן להחליף בעוד 3 שנים- הסיכון הזה קצת יורד.

לחבר שלי יש פיג'ו 208 מנוע 1.2 ידני כבר שנתיים אם אני לא טועה, הוא נוסע איתה המון (מאשדוד לרחובות כל יום ובסופ"ש הרכב לא נח...)

עד היום לא היתה לו אף בעיה.

פורסם (נערך)

אני כבר עושה מעכשיו את החישוב שילדים ייכנסו לתמונה, ולכן אם אתה שואל אותי

רכבי סופר מיני טיפוסי לא ממש מתאימים לבעל, אישה, ילד ועגלה (והיד עוד נטויה).

לטעמי מכונית משפחתית/ משפחתית קומפקטית תהיה בחירה ריאלית יותר ולטווח ארוך יותר.

אני הייתי ממליץ על קיה קיו 4 דלתות ידנית.

מכונית שאני מאוד אוהב, מרווחת מאוד אם כי תנוחת ישיבה מרגישה מעט נמוכה אבל לא משהו קריטי ומעיק,

תא מטען נדיב הרבה יותר מכל סופר מיני שתמצאו ולא יבייש משפחתית מן המניין,

מאובזרת בנדיבות (4 חלונות חשמל, AUX+USB, רדיו מקורי, שליטה מההגה), חסכונית מאוד, אמינה ולא יקרה לאחזקה.

לי זה נראה כמו האופציה המושלמת ביותר שתוכלו למצוא.

אם יש לכם את האופציה לרכוש אחת חדשה (עם תוספת של 10K ש''ח) זה הרבה יותר שווה,

כך אתה מקבל מכונית משפחתית חדשה מהחברה, עם אחריות ל- 7 שנים, מכונית איכותית, אמינה, נוחה, ידנית, חסכונית, מרווחת,

ובקיצור- אני לא רואה כאן חסרונות. מכונית פשוט מצוינת.

אם לא תוכל למתוח את התקציב אני ממליץ לך לחפש אחת כזאת מיד שנייה- לא תתחרט!

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

עדכון מהיום:

עשיתי היום נסיעות מבחן לסוויפט ופיאסטה

מצד אחד הסוויפט נתנה לי משום מה תחושה של נוחות נסיעה יותר מהודרת.

מצד שני הפאיסטה הרגישה יותר קלילה על הכביש

לגבי התא מטען אין בכלל מה להשוות והפיאסטה מרגישה הרבה יותר באורנטציה למשפחה קטנה.

למרות שאני חייב להגיד שהמושבים האחורים בפיאסטה נראו לי יותר צפופים מאשר בסוופיט.

לסיכום יש משהו יותר "מרשים" בסוויפט אבל מרגישה שהאוטו מכוון יותר לאוכלוסיות של צעירים או זקנים ולא לזוג צעיר

לעומת זאת הפאיסטה מרגישה יותר "פשוטה" ומשפחתית למרות שהם הציעו אותה ברמת איבזור הכוללת מערכת מולטמדיה עם מסך מגע 7" ומצלמה אחורית.

קצת מפריע לי שהמערכת מולטמדיה היא לא built-in ברכב אלא היבואן בישראל מרכיב אותה לאחר הגעת הרכב.

כל השדרוג הזה בעיני נותן לרכב מראה קצת מצועצע מאחר ויש לו גם את כל הכפתורים הפייזים וגם את המערכת מסך מגע.

מה שכן..הציעו לי את הרכב ברמת אביזור הזו ב 70,000 בלבד שזה זול בכמעט 10k מהסוויפט.

בסוף השבוע יש לי נסיעת מבחן בפאביה ולאחר מכן מקווה שאוכל לקבל החלטה.

מהסתכלות על הפאביה נראה שהיא היא באורנטצייה של משפחה מבחינת מרווח של נוסעים אחרונים ותא מטען גדול.

רק קצת מאכזב שהמנוע בידני (1.4 לא טורבו) הוא קצת ישן וגם האיבזור מאוד פשוט (כאחד שמאוד חשוב לו מוזיקה, אז העבודה שהפאביה מגיע עם רמקולים קדמיים בלבד וללא USB זה קצת מארכזב)

אני עדיין לא שולל לנסות לבחון גם את האופציה של קיה ריו שהצעתם. אולי אנסה לתאם נסיעת מבחן גם עם קיה.

שוב תודה לכל המגיבים!

פורסם

היי,

תיקח בחשבון שאין לנסיעות מבחן את הריו 1.4 ידנית ורק אוטומטית,וההבדל בביצועים בינהן משמעותי,

יש לי את הרכב ואני מאוד נהנה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הסוויפט הייתה גם חלק מהאפשרויות שלי, הבעיה איתה בשבילי הבאמפרים, הרכב יותר נמוך מהפיאסטה ולכן כל באמפר שרט את הרכב בנסיעת מבחן. אני גר בירושלים בשכונה מרובת באמפרים.

חוץ מזה הסוייפט רכב אמין ואיכותי.

השמע בפיאסטה לא רע בכלל יחסית למערכת שמגיעה עם הרכב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תוכן חדש...