Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעיתונאי הרכב באופן כללי בארץ יש בעיה, אנחנו מדינת עולם שלישי עם מכוניות של העולם הראשון.

ב-YNET מיד נדמה לי שברירת המחדל היא לעשות העתק-הדבק מאתרים זרים (בעיקר אוטובלוג) וזה לא נקרא עיתונות,

ההוא מדה-מרקר כותב שטויות של ילד מתלהב שבפעם הראשונה רואה פורשה ונראה שנהיגה היא ממנו והלאה,

בגלובס וכלכליסט הם די בסדר וכותבים בעיקר על הנעשה בארץ בתחום הרכב.

ויש את אוטו שמי שהתרגל להוואי שלהם אז די נהנה לקרוא.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רבותי.כנראה שפתחתם את עונת "צייד-המכשפות" נגד אדוארד אטלר.

אבקשכם לפחות לשמור לו "חסד-נעורים ".

לגבי כתב הרכב הנכבד,רועי צוקרמן,לדעתי האישית קטונתה אתה וכן רוב חברי הפורום כולל אני,

מלאלף"יגואר",על ארבע גלגלים או רגליים.

ממליץ לכה להתחיל להתאמן באילוף גור-חתולים ואו גור-פנדה, עם תמצא.

הדברים נכתבו ברוח טובה והומור.

RAN

פורסם

גם הכתבים באוטו לא מבינים כלום מהחיים שלהם וה"כתבות" שלהם היה גיבוב של שטויות.

הדבר היחידי שמעביר טוב אתה התחושה מהרכב זה סרטוני וידאו,וגם הם לא מושלמים.

99% מכתבות הרכב מתמללות את המפרט וכותבות את המובן מאליו.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
היו ימים. בטורבו דווקא היה נחמד לקרוא אותו. עם סיפורי פוליביה וסגנון אחר.

אחר כך תחרות ההתבזות עם אהרנוביץ שנמשכה יובלות זיכתה אותו מדי פעם בנקודות, בעיקר בגלל התנהלות הצד שמנגד.

בעשור האחרון ללא כל חדשות ותוכן רענן הוא פשוט קיבל במה כמו עוד רבים אחרים שאין שום סיבה ראיה לבזבז עליהם זמן.

זה לא אותו עורך טורבו שביצע מבחן השוואתי בין סובארו dl לב.מ.וו סדרה 3 וסיכם אותו במילים ״רק הדלתות נטרקות בצורה שונה״?

מכר את הקוראים שלו בשביל בצע כסף, הבטיח הגרלה של רכב חדש בין המנויים שעד היום לא התקיימה והתעסק בעיקר בלהשמיץ את אוטו בימיו היותר יפים עם אברהם פורת ז״ל ובמלחמות עם אהרונוביץ׳ שחשף את השקרים שלו.

הוא ממש לא דוגמא לכתב, אפילו לא לבן אדם.

פורסם

אותו אחד עשה "מבחן" לפיאט רגאטה ב 86 או 87 או 88.

אמר שאין לה מה להתבייש מול סדרה 3 בכלום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

היה פעם כתב אחד ב"אוטו", היה עושה דברים נחמדים. אין חן, אין כריזמטיות וגם יכולות הנהיגה לא משהו. שמעתי גם שהוא בלפלנד או משהו. לפחות היה משעשע:

:lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינתי דעה של כתב רכב שווה במשקלה לדעה שלי אחרי שהתנסיתי באותו רכב. זה שבמקצועו הוא כתב לא נותן לו יכולת על טבעית לדעת יותר טוב ממני איך חוויתי רכב מסויים. אי לכך ובהתאם לזאת, מבחינתי כתבות רכב זה בידור ולא יותר. כל עוד זה נכתב בשפה זורמת ומהנה לקריאה זה רלוונטי, התוכן עצמו פחות.

זאת הסיבה שאני נהנה מדי פעם לקרוא את הבלוג של אטלר. יכול להיות שהוא לא מבין יותר מדי במכוניות, אבל לפחות זה זורם לקריאה.

יש דברים הרבה יותר מעצבנים מחוסר הבנה בסיסית של כתב רכב בענייני רכב:

שגיאות כתיב זה מעצבן וגורם לך להפסיק לקרוא. משפטים סתומים חסרי פשר שצריך לחזור עליהם פעמיים כדי לנסות להבין גם מוציאים את המיץ. כנ"ל חזרה על מפרטים טכניים משעממים ודברי תשבחות על גבול הפרסומת.

סרטונים זה נחמד, אבל כדי להפיק סרטון מעניין צריך הרבה יותר מלהדביק gopro על הדשבורד ולצלם את עצמך חופר במח כשאתה נוהג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מדויק.

אם אתה מחר נוהג ב 911 טורבו החדשה, לרובנו אין את הכלים להשוות אותה למתחרות שלה בקטגוריה ול 911 שהיא החליפה.

לכתבי רכב יש את הפרספקטיבה הזו כי הם נהגו בכולן.

אם טעמו האישי של הכתב תואם את טעמך האישי, זה כבר עניין אחר לגמרי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כשמדובר במבחנים השוואתיים במקרים ספציפיים אתה צודק, אבל סתם כדי לחוות דעה על מכונית שנהגתי בה אני לא צריך תעודת מקצוע.

נכון. יש להם אמנם פרספקטיבה רחבה יותר אבל היא אישית לחלוטין. אם יצא לי לנהוג באותם רכבים יכול להיות שדעתי תהיה שונה. וחוץ מזה, מה לאחד כמוני יש לחפש ב911? הערך של הדעה שלי בנושא שווה בערך לסיכוי שלי לרכוש כזה רכב. התובנות שלי לא מעניינות אנשים שמגיעים מהג'אנר הזה שאני לא משתייך אליו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

טוב, לא 911, 208GTI.

מבלי לקרוא דעות של כתבים, אתה יודע לנהוג ולהחליט אם היא טובה לקטגוריה שלה?

או שכשאתה רוצה לקנות 208GTI אתה מבצע נסיעות מבחן בכלל רכבי הסגמנט?

לכתבות רכב ולכתבות מבחן יש תפקיד מכריע בהבנתנו את שוק הרכב כי לאדם הממוצע, יש נסיון נהיגה עם רכבים בודדים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה שלא תבצע נסיעות מבחן לפחות ברוב המתחרות? (למה כמה כבר יש...) אני חושב שהחלטה כזאת צריך לקבל לפי דעה אישית ולא של מישהו אחר.

הכתבות באמת משמשות גורם מכריע בגלל שהעיתונות בסופו של דבר היא זו שמעצבת את דעת הקהל. רוב האנשים מקבלים את דעתו של הכתב בגלל שהוא כתב, ולדעתי זה לא הכי נכון כשהולכים להוציא סכומים של 6 ספרות.

כבידור זה תמיד נחמד לקרוא כתבה טובה על נושא שמעניין אותי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

כמה מתחרות ראויות יש ל 208?

8? 10?

לתאם נסיעת מבחן לכל אחת ואחת זה יגזול הרבה זמן, ולכל אחת גם צריך לקחת יום חופש.

בד"כ מי שמצוי בשוק של קטגוריה מסוימת לוקח את כלל הרכבים, מנפה על בסיס כתבות/ פורומים את הרוב, נשאר עם איזה 3-4 ומתאם להן נסיעות.

בא אני אתן לך דוגמא, קראתי פה בפורום שהכסאות האחוריים של המגאן סטיישן לא מתקפלים יותר מ 45 מעלות (ברכב סטיישן!!!), אם אני בשוק של קניית רכב סטיישן, זה מיד פוסל לי את הרכב מקניה.

לא רק זאת, אלא שאני כלל לא בטוח שבנסיעת מבחן הייתי בכלל שם לב לעניין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל יש דברים שלא צריך לקרוא כתבות כדי לדעת. כמו שאמרת - שאלות בפורומים. אלה לא עניינים של דעה אישית אלא עובדות, שבד"כ רשומות במפרט של הרכב. ברור שיהיה סינון ראשוני אבל לא על סמך דעה אישית של מישהו אחר.

כדי לדעת איך הנהיגה ברכב אני כמובן אנסה אותו בעצמי.

פורסם

אתה לא צריך תעודה או הסמכה כדי לחוות דעה (ולראיה השרשור שחברי כאן ואני פתחנו על נסיעת המבחן ב-s1).

בסוף כמובן שמה שקובע הוא כמה אתה רוצה לקנות \ מתחבר לרכב מסוים. אבל זה מזכיר את השרשור על ג'ולייטה תלתן ירוק שנפתח כאן לא מזמן.

יכול להיות שמישהו מאוד יתחבר לרכב מסוים, בניגוד לדעות כל הכתבים או רוב הכתבים. אבל אז אפשר להסיק בבטחה שמשהו בסגנון הנהיגה שלו מאוד שונה גם מכל הכתבים.

בקיצור, לא הייתי קונה רכב רק בגלל שכתבים מהללים אותו, אבל כנראה שגם הייתי חושב פעמיים אם אני לא מפספס משהו במקרה של רכב שכולם קוטלים.

אגב, לא מצאתי איפה צוקרמן כתב שהוא אילף את היגואר, אבל אולי לא חפשתי מספיק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אטלר סתם מחרטט!

הייתי יכול לחשוד בו שהוא אידיוט, אבל אני יודע אחרת, מדובר באדם משכיל, אפילו משכיל מאוד ולכן ברורה לו מאוד משמעות הביטוי "לאלף נמר", לגשת למשימה קשה מאוד שאתה יודע מראש שהיא מאוד גדולה עליך. וזו בדיוק ההרגשה כשאתה לבחון רכב שכזה שבמהלך המבחן שלך יכול בכל שניה נתונה להסתובב לאחור ולנשוך אותך בעכוז.

אז הכותרת מתאימה מאוד לסיטואציה, במיוחד שהרכב הוא יגואר.

אבל אטלר, שכאמור הואט אדם משכיל, בוחר לשכוח את מה שככל הנראה ידוע לו ולהשתלח בצוקרמן.

אפילו ריטה מבינה מה זה "לאלף נמר"

אבל אני לא נהרגת כל כך בקלות

ובטח לא כל כך מהר

כמעט הכל מבהיל ואהבה זה לא פשוט

זה קצת כמו לאלף נמר

סבתא שלי הייתה אומרת "נו, שויין...".

*אגב, את כל זה אני כותב על בסיס דבריו של אטלר. חרף חיפוש אינטנסיבי בגוגל/טמקא, עדיין לא מצאתי כתבה של צוקרמן על יגואר שכותרתה "אילוף היגואר" או משהוא דומה.

• תוכן חדש...