Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה שלא תבצע נסיעות מבחן לפחות ברוב המתחרות? (למה כמה כבר יש...) אני חושב שהחלטה כזאת צריך לקבל לפי דעה אישית ולא של מישהו אחר.

הכתבות באמת משמשות גורם מכריע בגלל שהעיתונות בסופו של דבר היא זו שמעצבת את דעת הקהל. רוב האנשים מקבלים את דעתו של הכתב בגלל שהוא כתב, ולדעתי זה לא הכי נכון כשהולכים להוציא סכומים של 6 ספרות.

כבידור זה תמיד נחמד לקרוא כתבה טובה על נושא שמעניין אותי.

אתה מגיע ממקום של מישהו שמתעניין בנושא. אצל רוב האנשים העניין שלהם ברכבים מתחיל רק ברגע שהם החליטו שהגיע הזמן לרכב חדש.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי קשר לדברים הנאמרים פה ,אבל קצת הבנה באיזה פרובינציה אנחנו חיים פה.

כחובב רכב ידעתי שאחד מהאנשים שנמצאים במעגל השלישי של מכריי כתב רכב באחד ממגזיני הרכב שמתפרסמים גם באינטרנט .

היות ובמקצועי אני אופטומטריסט ומתוקף תפקידי לאשר רשיונות נהיגה לאחר בדיקת ראייה ,יום אחד הגיע לבדיקת ראייה אותו מכר לבדיקת עיניים לרישיון .

הייתי בהלם, שאלתי אותו אתה רציני אין לך רישיון נהיגה,חשבתי בהתחלה שהיה בפסילה ועכשיו מגיע לחידוש רישיון אחרי פסילה.

אמר לי שאין לו ולא היה לו עד עכשיו וכותב על מכוניות בצורה כללית ואוהבת אבל לא נהג עד היום ,ואמא שלו הייתה עושה לו את הסיבוב באוטו להתרשמות כללית.

אז נכון לא היה בזמנו ועודנו לא כתב בכיר בתחום הרכב ,אבל בכול זאת אותי זה הדהים .

היום יש לו רישיון וממשיך לכתוב הבחור הזה ,אבל שוב בלי לזלזל באף אחד ,קצת תשוקה לענף,מרפקים נכונים והרבה רצון וכמובן טימיניג וזה הקריטריון הראשון להיות כתב בהרבה ענפים בעיתונות הכתובה בארץ בטח שיש המון מדיות היום ביחס לעבר ,ומשם לומדים תוך כדי תנועה ומתמחים ויוצרים קשרים שעושים טוב לשתי הצדדים וממשיכים לגלגל את הדבר הזה ,זה הכול .

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה מגיע ממקום של מישהו שמתעניין בנושא. אצל רוב האנשים העניין שלהם ברכבים מתחיל רק ברגע שהם החליטו שהגיע הזמן לרכב חדש.

זה עניין של תרבות צריכה. בד"כ אנשים שלא מתעניינים בתחום יחפשו את הכי הרבה "אוטו לשקל" ודברים כמו התנהגות ותקשורת עם הנהג פחות יזיזו להם, כך שלקרוא באתר היבואן את המפרט פחות או יותר מסכם את זה.

אני לא שולל את הצורך בעיתונות רכב, אבל לדעתי בן אדם שהולך לקנות רכב צריך לבחור לפי מה שטוב לו ולא רק לפי מה שהוא קרא בYNET ובפרסומות.

עריכה: סתם שאלה שעלתה לי, כתבי הרכב שבחנו את הפיקנטו כשהיתה חדשה התריעו על צריכת הדלק הגבוהה או שזה נודע לכולנו מאוחר יותר כשעם ישראל התחיל לבכות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הנה קישור למבחן שאנחנו ביצענו כאן על הפיקאנטו, כבר ביוני 2011 הקדשנו חלק גדול מאוד ממנו לצריכת הדלק.

את נורית ה-eco הירוקה שניסתה לדרבן אותנו לנהיגה חסכונית בגרסה האוטומטית החליפה מערכת שעוזרת לנהג לבחור את ההילוך הנכון. המערכת הזו מציגה על חיווי קטן במרכז לוח את השעונים את ההילוך המומלץ ביותר לדעתה במצב הנתון, כמעט תמיד מדובר בשני הילוכים מעל זה שהיינו בוחרים באופן טבעי. הגעת ל-60 וקצת קמ"ש? מזל טוב, הגיע הזמן להעביר להילוך חמישי. העובדה שבדיוק מתקרב השיא של העלייה והמנוע הקטן של הפיקנטו נחנק תחת העומס הגבוה בסל"ד הנמוך נעלמת מעיינו הפוקחת של האח הממוחשב. כך מצאנו את עצמנו מתלבטים במשך רוב הנסיעה - להעלות הילוך ולחסוך בדלק או להישאר בהילוך הנכון מבחינתנו ולשמור על קו אחיד עם שאר התנועה. כנראה שמי שקבע את נקודות העברת ההילוכים במערכת הזאת התחשב אך ורק בחיסכון בדלק בלי שום התייחסות לנתוני המנוע ולעקומת המומנט שלו.

בסופו של דבר, הגענו למסקנה שצריכת הדלק האמיתית של הפיקנטו הידנית דומה למדי לזאת של הגרסה האוטומטית. איך שלא מדדנו, איך שלא נהגנו (כן, גם לפי ההוראות. נשבעים לכם!), נתון צריכת דלק מדהים לא הצלחנו לקבל. נסיעה בין עירונית רגועה על 100-110 קמ"ש הפיקה נתון צריכת דלק של 15-16 קילומטרים לליטר, דומה מאוד לנתון שמצא יניב בנהיגה בין עירונית רגועה בפיקנטו האוטומטית. נהיגה אגרסיבית יותר, במהלכה צולמו גם התמונות שבסוף פסקה זו, תגרור צריכת דלק של 12 קילומטרים לליטר בממוצע. כן, גם הנתון הזה מזכיר מאוד את הנתון שקיבל איתמר בנהיגה האגרסיבית על הגרסה האוטומטית.

עדיין מוקדם מידי להכין את עורך הדין שלכם לתביעה ייצוגית כנגד קיה. ראוי לציין שאת נתון צריכת הדלק המאוד מרשים עליו מצהיר היצרן (23.8 קילומטרים לליטר) אכן ניתן לראות בפועל, פשוט צריך המון סבלנות. צריך להאיץ למהירות של 80 עד 85 קמ"ש, לשלב להילוך חמישי ולהחזיק גז עדין מאוד (מכירים את דימוי הביצה בין הנעל לדוושה? הנה הוא חוזר בגדול!). אם התמזל מזלכם וקטע הכביש הבא לא כולל עליות, תראו על צג מחשב הדלק צריכת דלק של 20 ואף 25 קילומטרים לליטר. אבל אם, לגמרי במקרה, בהמשך הכביש מסתתרת לה עלייה ולו הקטנה ביותר תאלצו להוריד הילוך כדי להכניס את המנוע לתחום היעיל שלו. אבל אז תרד פלאים צריכת הדלק והדילמה ההיא תחזור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קארספורום זה ליגה אחרת.

אני מתכוון לעיתונות הרכב של YNET, וואלה וכל אלה. גם הציגו את הבעיה הזאת? אין לי מושג.

אם כן, אנשים כנראה לא קוראים כתבות רכב.

אם לא, זו אחת הדוגמאות הטובות למה לא מומלץ ללכת שבי אחרי כתבות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כמה מתחרות ראויות יש ל 208?

8? 10?

לתאם נסיעת מבחן לכל אחת ואחת זה יגזול הרבה זמן, ולכל אחת גם צריך לקחת יום חופש.

בד"כ מי שמצוי בשוק של קטגוריה מסוימת לוקח את כלל הרכבים, מנפה על בסיס כתבות/ פורומים את הרוב, נשאר עם איזה 3-4 ומתאם להן נסיעות.

בא אני אתן לך דוגמא, קראתי פה בפורום שהכסאות האחוריים של המגאן סטיישן לא מתקפלים יותר מ 45 מעלות (ברכב סטיישן!!!), אם אני בשוק של קניית רכב סטיישן, זה מיד פוסל לי את הרכב מקניה.

לא רק זאת, אלא שאני כלל לא בטוח שבנסיעת מבחן הייתי בכלל שם לב לעניין.

נהיגה במכונית והעדפתה על אחרת היא בראש וראשונה ענין של התאמה וטעם אישי ולכן נקודת המוצא של מישהו אחר שנהג ביותר מכוניות ממני אינה רלבנטית עבורי, גם אם זו היא תולדה של נסיון גדול משלי.
פורסם

אין חשיבות לדעה של אף אחד עם רכב חוץ ממני,

כי להשוות SLS ל458 זה טוב ויפה רק מה,שתי המכוניות נורא חזקות וההבדל בין 3 ל3.2 לא באמת קיים,

בשתיהן הניהוג הוא ככל הנראה מצוין והסאונד גם טוב.

בתכלס שתי המכוניות דומות נורא...

אבל,לדעתי הפרארי פשוט מכוערת אז כרוכש פוטנציאלי לא הייתי מסתכל לכיוונה אפילו.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אני דווקא מאוד אוהב את הכתבות והבלוג של אדוארד. אני חושב שהוא ניחן בסגנון כתיבה ייחודי שלא ראיתי משום כתב (בטח לא רכב) בארץ.

סה טו.

פורסם

הפרארי מהממת :-)

והן מרגישות מאוד שונות אחת מהשנייה.

נהגתי פחות משעה על כ״א אז קח בעירבון מוגבל אבל הפרארי מופרעת, מרגישה קלילה, רועשת ומעלה חיוך מיידי.

המרצדס מרגישה כמו לנהוג בקטר - הרבה יותר שקטה, התחושה בעיקר בפניות מרגישה שונה לגמרי.

פורסם

נהגתי פחות משעה על כ״א אז קח בעירבון מוגבל אבל הפרארי מופרעת, מרגישה קלילה, רועשת ומעלה חיוך מיידי.

המרצדס מרגישה כמו לנהוג בקטר - הרבה יותר שקטה, התחושה בעיקר בפניות מרגישה שונה לגמרי.

הנה הגיע כתב רכב ממוצע^^

סוגד לתוצרת מסוימת ומתעב אחת אחרת.

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

לא מתייחס ל-SLS כי לא נהגתי אבל ה-458 רחוקה מלהיות מופרעת, היא סופר מדוייקת וחדה.

בהחלט יש הבדל בין מכוניות על שונות, אי אפשר רק להתייחס לנתון אחד של 0-100 ולהגיד שלא מרגישים הבדל בין 3.2 שניות ל-3.8 ולכן המכוניות דומות.

מכונית זה מכלול ויש כל כך הרבה מעבר לתאוצה.

לפי השקפתו של מי שכתב את זה ניתן לומר שהרכב שלי אותו דבר כמו פרארי הרי הביצועים דומים.

בחלומות הלילה (שלי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא מתייחס ל-SLS כי לא נהגתי אבל ה-458 רחוקה מלהיות מופרעת, היא סופר מדוייקת וחדה.

בהחלט יש הבדל בין מכוניות על שונות, אי אפשר רק להתייחס לנתון אחד של 0-100 ולהגיד שלא מרגישים הבדל בין 3.2 שניות ל-3.8 ולכן המכוניות דומות.

מכונית זה מכלול ויש כל כך הרבה מעבר לתאוצה.

לפי השקפתו של מי שכתב את זה ניתן לומר שהרכב שלי אותו דבר כמו פרארי הרי הביצועים דומים.

בחלומות הלילה (שלי).

התכוונתי שההשואה של כתבי הרכב לא שווה הרבה כי היא נורא סובייקטיבית,ומבחינת ההשוואה היבשה בשביל אנשים שתיהן מכוניות על.

לדעתי,הרכב שלך הרבה יותר טוב מפרארי,בטח שמה458 :)

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם (נערך)

לדעתי,הרכב שלך הרבה יותר טוב מפרארי,בטח שמה458 :)

לא יודע על בסיס מה אתה קובע את זה ידידי, מדובר ב-2 רכבים שחוץ מביצועים די דומים הם שונים לחלוטין, יש דברים בהם הרכב שלי טוב יותר ויש לא מעט דברים שבהם ה-458 טובה יותר.

מעבר לזה, אתה כותב "הרבה יותר טוב מפרארי, בטח שמה-458" ומשתמע מדברייך שה-458 איזו מכונית לא ממש מוצלחת.

אתה סגור על זה?

לגבי המשפט הראשון שלך, הייתי מתקן אותו ואומר שעבור אנשים שאינם קהל היעד של רכבי העל כל רכבי העל דומים.

עבור מי שידו משגת בוודאי שיש הבדלים בין הרכבים השונים, כל אחת מהן מציעה חוויה קצת שונה, מי שמחפש אלגנטיות ושיק יוקרתי כנראה שהאסטון מרטין תתאים לו יותר, מי שמחפש רכב מאוד מדוייק ומוקצן כנראה שפרארי תתאים לו יותר, מי שמחפש להיות מיוחד כנראה שמקלארן תקרוץ לו יותר וכן הלאה.

5 דקות על אסטון מרטין (כל אסטון מרטין) ו-5 דקות על פרארי (כל פרארי) מבהירות היטב כמה המכוניות האלה שונות.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא יודע על בסיס מה אתה קובע את זה ידידי, מדובר ב-2 רכבים שחוץ מביצועים די דומים הם שונים לחלוטין, יש דברים בהם הרכב שלי טוב יותר ויש לא מעט דברים שבהם ה-458 טובה יותר.

מעבר לזה, אתה כותב "הרבה יותר טוב מפרארי, בטח שמה-458" ומשתמע מדברייך שה-458 איזו מכונית לא ממש מוצלחת.

אתה סגור על זה?

לגבי המשפט הראשון שלך, הייתי מתקן אותו ואומר שעבור אנשים שאינם קהל היעד של רכבי העל כל רכבי העל דומים.

עבור מי שידו משגת בוודאי שיש הבדלים בין הרכבים השונים, כל אחת מהן מציעה חוויה קצת שונה, מי שמחפש אלגנטיות ושיק יוקרתי כנראה שהאסטון מרטין תתאים לו יותר, מי שמחפש רכב מאוד מדוייק ומוקצן כנראה שפרארי תתאים לו יותר, מי שמחפש להיות מיוחד כנראה שמקלארן תקרוץ לו יותר וכן הלאה.

5 דקות על אסטון מרטין (כל אסטון מרטין) ו-5 דקות על פרארי (כל פרארי) מבהירות היטב כמה המכוניות האלה שונות.

העדפה אישית,

לא אוהב רכבי על,למעט האסטון מרטין והSLS שמאוד יפות ומרשימות.

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...