Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות רכישה ואחזקה - BMW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר 3.5 שנים עם שתי סדרה 3 ו5 שנים גרמניות מזקנות אני פשוט אגיד לך מספר.

במידה ואין הפתעות קסטרופליות (שיפוץ גיר,ראש מנוע וכו)צפה למשהו בין 10-13K בשנה לא כולל דלק וירידת ערך כמובן.

כל עוד מדובר ברכב שמור עם היסטוריית טיפולים בעל נסועה נורמלית שלא מצריך יישור קו . שלא תעז לקנות משהו פחות מזה.

עריכה אחרונה על ידי nimnim

Porsche 944 turbo

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סהכ? הרכב מפגין אמינות טובה. לפחות ברכב אחד שכזה שנמצא במשפחה.

הטיפולים לא יקרים משמעותית בהשוואה למזדה 6 שקדמה לה.

כמובן שלכל דור יש את המחלות שלו, ואני ממליץ לך לבדוק את משאבת הוואקום / נזילות והזעות שמן מאזור מכסה השסתומים.

כמו כן, אפשר לבדוק את חיישן זווית ההגה, שהוא גם לא טיפול זול, אבל פשוט יחסית .

אני ממליץ לך להתחיל במציאת אקזמפלר ונתקדם משם. אני מניח שטוסטוס ישפוך עוד מידע על הרכב כשיראה את השרשור.

M-TECH E46

פורסם

אולי הגזמתי עם פי 2 יותר אבל 50K בשנה להכל כולל הכל זה הבדל לא קטן.

אם אתה בכל זאת מתכוון להוציא כסף על רכב כזה חובה לקחת רכב במצב מעולה שלא יפול עליך תיקון קטן ועוד תיקון קטן ועוד נזילה פה וצמיגים שם...אלה דברים לא הכי זולים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לא יודע למה אתם מפחידים כ״כ את הבחור , סך הכל זה בימר לא איזה עגלה.

הרכבים האלה מאוד אמינים סה״כ כמובן שיש לפעמים בעיות אבל זה כבר נקודתי ומאוד תלוי ברכב הספציפי , יש לנו בעסק בעיקר מרצדסים אבל היו גם 2 בימרים בעבר אומנם סדרה 5 וסדרה 7 אבל ה 5 לא כ״כ רחוקה.

את הסדרה 5 קנינו בת 3 שנים והיינו איתה למשך כ 3 שנים (6 שנים על הכביש סה״כ) חוץ מטיפולים לא היו לרכב שום בעיות וטיפולים לא סה״כ הייתי בגדיר בכ-50% יותר יקר מברכבים רגילים.

הכל גם מאוד תלוי בכמה אתה נוסע , משום מה אף אחד לא התייחס לזה , עם אתה נוסע 10k בשנה אז במקרה הכי גרוע אתה עושה טיפול אחד ולא בכל טיפול אתה מחליף הכל , יש טיפולים שאתה נכנס רק לשמן ופילטרים שזה לא עולה יותר מ 3k.

בקיצור תצמא לך רכב במצב טוב שלא עבר יותר מידי והכל יהיה בסדר :)

מה שכן תהיה מוכן שבמידה וחס וחלילה יהיה לך איזה תקלה שם זה יכל לעלות ביוקר , אבל שוב בדרך כלל עם מטפלים בזמן ואפילו טיפה ליפני אז הכל טוב.

בהצלחה.

2017 Type R

פורסם
לאחר 3.5 שנים עם שתי סדרה 3 ו5 שנים גרמניות מזקנות אני פשוט אגיד לך מספר.

במידה ואין הפתעות קסטרופליות (שיפוץ גיר,ראש מנוע וכו)צפה למשהו בין 10-13K בשנה לא כולל דלק וירידת ערך כמובן.

כל עוד מדובר ברכב שמור עם היסטוריית טיפולים בעל נסועה נורמלית שלא מצריך יישור קו . שלא תעז לקנות משהו פחות מזה.

מה כוללים ה10-13K האלו? ביטוחים + טיפולים?

פורסם
לא יודע למה אתם מפחידים כ״כ את הבחור , סך הכל זה בימר לא איזה עגלה.

הרכבים האלה מאוד אמינים סה״כ כמובן שיש לפעמים בעיות אבל זה כבר נקודתי ומאוד תלוי ברכב הספציפי , יש לנו בעסק בעיקר מרצדסים אבל היו גם 2 בימרים בעבר אומנם סדרה 5 וסדרה 7 אבל ה 5 לא כ״כ רחוקה.

את הסדרה 5 קנינו בת 3 שנים והיינו איתה למשך כ 3 שנים (6 שנים על הכביש סה״כ) חוץ מטיפולים לא היו לרכב שום בעיות וטיפולים לא סה״כ הייתי בגדיר בכ-50% יותר יקר מברכבים רגילים.

הכל גם מאוד תלוי בכמה אתה נוסע , משום מה אף אחד לא התייחס לזה , עם אתה נוסע 10k בשנה אז במקרה הכי גרוע אתה עושה טיפול אחד ולא בכל טיפול אתה מחליף הכל , יש טיפולים שאתה נכנס רק לשמן ופילטרים שזה לא עולה יותר מ 3k.

בקיצור תצמא לך רכב במצב טוב שלא עבר יותר מידי והכל יהיה בסדר :)

מה שכן תהיה מוכן שבמידה וחס וחלילה יהיה לך איזה תקלה שם זה יכל לעלות ביוקר , אבל שוב בדרך כלל עם מטפלים בזמן ואפילו טיפה ליפני אז הכל טוב.

בהצלחה.

תודה.. בינתיים עדין לא הצליחו להפחיד אותי. ממה שאני קולט, הבחור שאמר שזה פי 2 יותר קצת הגזים (לשמחתי). כמובן שאני אהפוך יד 2 ושאר הלוחות כדי למצוא מכונית במצב טוב מאוד (אחרת פשוט לא אלך על זה). ממה שאני מבין אם כן אמצא כזה - אז כן, כל דבר יעלה יותר מהרכב שיש לי כרגע, אבל לא בהגזמה יותר.

אם יש עוד פרטים לאנשים זה יהיה מצוין, אם לא - כשאלך על זה אז אחזור לכאן להתייעץ לגבי רכבים ספציפיים.

תודה לכולם!!

פורסם
תודה.. בינתיים עדין לא הצליחו להפחיד אותי. ממה שאני קולט, הבחור שאמר שזה פי 2 יותר קצת הגזים (לשמחתי). כמובן שאני אהפוך יד 2 ושאר הלוחות כדי למצוא מכונית במצב טוב מאוד (אחרת פשוט לא אלך על זה). ממה שאני מבין אם כן אמצא כזה - אז כן, כל דבר יעלה יותר מהרכב שיש לי כרגע, אבל לא בהגזמה יותר.

אם יש עוד פרטים לאנשים זה יהיה מצוין, אם לא - כשאלך על זה אז אחזור לכאן להתייעץ לגבי רכבים ספציפיים.

תודה לכולם!!

צודק, הגזמתי קצת. לחבר טוב שלי היה BMW i325 שנת 2010 אם אני לא טועה, והוא קילל כל רגע איתה.

רק קח בחשבון שלעיתים גם הרכב הכי מטופל יכול להיכנס לתיקון שיעלה כמה אלפי שקלים. במילים אחרות, אל תשקיע את כל הכסף בקניה אלא שים כמה אלפים בצד ליום שחור בתקווה שלא יקרה.

הכי חשוב שלא תהיה פזיז ושיהיה הרבה סבלנות כי לפעמים תהליך מציאת רכב טוב הוא ארוך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
צודק, הגזמתי קצת. לחבר טוב שלי היה BMW i325 שנת 2010 אם אני לא טועה, והוא קילל כל רגע איתה.

רק קח בחשבון שלעיתים גם הרכב הכי מטופל יכול להיכנס לתיקון שיעלה כמה אלפי שקלים. במילים אחרות, אל תשקיע את כל הכסף בקניה אלא שים כמה אלפים בצד ליום שחור בתקווה שלא יקרה.

הכי חשוב שלא תהיה פזיז ושיהיה הרבה סבלנות כי לפעמים תהליך מציאת רכב טוב הוא ארוך.

מסכים איתך לכל מילה. תודה גם לך!

פורסם

מצטרף גם לשאלה, כמה עולה ביטוח מקיף לבמוו 320 לנהג בן 30 עם עבר ביטוחי?

מחשבון ביטוח באינטרנט הראה 4200, הגיוני?

פורסם (נערך)
מה כוללים ה10-13K האלו? ביטוחים + טיפולים?

טיפולים שוטפים,קצת חמוצים ותמיד כשתכנס למוסך לעשות טיפול על הדרך תצטרך להחליף עוד חלק או שניים,אגרה שנתית,ביטוח (לדעתי אם אתה בלי עבר ומעל 30 לא צריך לעבור את ה5500-6000(חובה+מקיף) פשוט צריך למצוא סוכונות שמתמחת ברכבים כאלו , אני יכול להמליץ על כמה).

קח בחשבון שאחזקה שנתית היא ממוצע סטטיסטי בלבד,מאחר ויש שנים שכל הטיפולים הגדולים נופלים בהן, צמיגים,פלאגים,בולמים וכו,ויש שנים שתראה רק טיפולי שמנים ועוד כמה דברים קטנים,כך שאל תבהל אם פתאום בשנה הראשונה אתה מוצא את עצמך מוציא 15-20K על בלאי,זה יתקזז בשנים שיבואו.

עריכה אחרונה על ידי nimnim

Porsche 944 turbo

פורסם

היי תחפש בהיסטוריית הודעות שלי שרשור על עליות תחזוקה של BMW שנת 07 מה5 שנים האחרונות.

בגדול אני דיי פריק של האוטו והכל אצלי במצב פחות או יותר מושלם ומטופל רק בחלקי OEM.

אני עושה כמעט הכל לבד באוטו ולכן על ההוצאות שלי יש להוסיף הוצאות עבודה שתאלץ לשלם למוסך המטפל.

בגדול 12Kלשנה זה לדעתי הערכה סבירה מאוד לתחזוקה שנתית מכנית שכוללת תיקונים,צמיגים, מצבר וכו'.

אם תקנה רכב עם ק"מ סביר וללא תאנות משמעותיות, הסבירות שיקרה לך איזה נפילה היא נמוכה מאוד.

פה ושם יש כל מיני פיצ'יפקס שמתקללים, אבל הסדרה 3 הזאת היא כל כך מפנקת שיהיו ימים שתעדיף לישון באוטו מלעלות הביתה :)

העיצוב הפנימי שלה לדעתי מושלם וכל כך מרגיע, במיוחד אם הוא מגיע בגוונים בהירים.

אין מישהו שנכנס אלי לאוטו ולא מתפעל מהרכב.

לך רק על 320 ומעלה ה318 קצת כבדה על המרכב שלה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
היי תחפש בהיסטוריית הודעות שלי שרשור על עליות תחזוקה של BMW שנת 07 מה5 שנים האחרונות.

בגדול אני דיי פריק של האוטו והכל אצלי במצב פחות או יותר מושלם ומטופל רק בחלקי OEM.

אני עושה כמעט הכל לבד באוטו ולכן על ההוצאות שלי יש להוסיף הוצאות עבודה שתאלץ לשלם למוסך המטפל.

בגדול 12Kלשנה זה לדעתי הערכה סבירה מאוד לתחזוקה שנתית מכנית שכוללת תיקונים,צמיגים, מצבר וכו'.

אם תקנה רכב עם ק"מ סביר וללא תאנות משמעותיות, הסבירות שיקרה לך איזה נפילה היא נמוכה מאוד.

פה ושם יש כל מיני פיצ'יפקס שמתקללים, אבל הסדרה 3 הזאת היא כל כך מפנקת שיהיו ימים שתעדיף לישון באוטו מלעלות הביתה :)

העיצוב הפנימי שלה לדעתי מושלם וכל כך מרגיע, במיוחד אם הוא מגיע בגוונים בהירים.

אין מישהו שנכנס אלי לאוטו ולא מתפעל מהרכב.

לך רק על 320 ומעלה ה318 קצת כבדה על המרכב שלה.

12K זה רק הוצאות תחזוקה, בלי ביטוח? 1000 ש"ח לחודש? זה לא המון?

פורסם
12K זה רק הוצאות תחזוקה, בלי ביטוח? 1000 ש"ח לחודש? זה לא המון?

תסתכל בשירשור שלו לגבי התחזוקה ותבין, תחזוקה ברמה מאוד גבוהה הכוללת החלפת כל חלק שרק נראה לו שיכול לעשות בעיות.

ההיצע של הבמוו מהשנים 2009-2011 מאוד קשה בלוחות, הרוב שמופיעות שם הן 318 הכבדה והמחירים ממש גבוהים, בקושי יש 320 וכשיש דורשים 127 אלף על שנת 2009, לפני יותר משנה ראיתי כאלה 2009 נמכרות באזור ה-100 אלף.

פורסם

תפסיקו להפחיד אותו סתם, מספר נקודות מהניסיון שלי עם C-Class ו E-Class משומשות.

לטעמי ה 318i עם מנוע ה 2.0 ליטר היא קצת ביזבוז, הרכב חלש מדי לנצל את הנאות ההנעה האחורית, ההיגוי המהיר והתנהגות הכביש שהשילדה מספקת. נראה שתרגיש כי אתה נוסע במשפחתית חזקה ותו לא.

בנושא הביטוח בדוק עם סוכן ו/או משרד מתמחה. לא כל החברות מוכנות לבטח רכבים שכאלה, סוכן טוב יוכל לסייע במציאת התוכנית האופטימלית בשבילך. מומלץ כי תעשה ביטוח לנהג יחיד (זול מביטוח לכל נהג) ותשלום נוסף לביטול השתתפות עצמית כך שבמקרה תאונה תוכל לטפל במוסך מומחה ולא במוסך הסדר (בו מוותרים לך על ההשתפות העצמית)

שאל את השאלות שלך גם במועדון ב.מ.וו. הידע שלהם באחזקה, עלויות תיקון ומוסכים מומלצים הרבה יותר נרחב. אין הרבה טעם לטפל במוסך היבואן ברכב בן 3+ אך אתה זקוק למוסך מתמחה בעל ציוד וידע לב.מ.וו. שמעתי ביקורות מעורבות על ציקי אך כבעל מרצדס אין לי ידע.

עלות שנתית לרכב חדש עם נסועה של כ 15 אלף ק"מ בשנה ב 3 השנים הראשונות היא: ביטוח (מקיף, חובה ועלות הגנות כגון משבת או איתוראן), טסט, ירידת ערך, תחזוקה שוטפת (ללא צורך בתיקונים) ודלק.

-ברכב משפחתי ממוצע (מה שמכונה אצלנו "רכב מנהלים", מנוע 2.0 ליטר) חדש מהנילונים עלות האחזקה היא היא כ-20 אש"ח שנתי לפני דלק וטיפולים. טיפול קטן (במורשה יבואן בלבד ב 3 שנים הראשונות) הוא כאלפייה, דלק (לפי 10 ק"מ/ליטר) הוא עוד כ 11 אש"ח. סה"כ כ 32 אש"ח שנתי.

-ברכב מיני-משפחתי (מה שמכונה אצלנו "רכב משפחתי", מנוע 1.6 ליטר) חדש מהנילונים עלות האחזקה דומה למדי מבחינת צריכת דלק אך עם עלות ביטוחים/ירידת ערך/טסט נמוכה יותר, נאמר כארבעת אלפים ש"ח פחות. סה"כ כ 28 אש"ח שנתי.

-ברכב פרמיום משומש (מה שאתה מחפש, ה 318i E90 עם מנוע ה 2.0 ליטר) חדש מהנילונים עלות האחזקה דומה לרכב המשפחתי הממוצע מבחינת צריכת דלק אך גבוהה יותר עקב ירידת ערך, טסט וביטוחים , נאמר כ 4-6 ש"ח נוספים (אם תוסיף בלאי בלמים/צמיגים/מתכלים אחרים). סה"כ כ 36 אש"ח שנתי ללא בלת"מים.

אם נסתכל על העלות של הרכב אותו אתה רוצה לרכוש כעלות מוספת לעלות הבסיסית של משפחטומטית חדשה אז נראה כי לא צריך להבהל מהסכומים. בהשוואה למזדה 3 חדשה (לדוגמה) בסכום רכישה דומה אז עלות הבימר תהייה כ 8-10 אש"ח נוספים לשנה או כ 750 ש"ח לחודש אם לא יהיו הפתעות.

מניסיון אישי עם שתי C240 זקנות (נרכשו בנות 10 לפני כ 6 שנים) אני יכול לומר כי עלות הטיפולים השוטפים דומה למשפחטומטית ואני משתמש בחלפי OEM או מקוריים, טיפול 10 עם סינטטי מלא הוא כ 500 ש"ח כולל הכל. עלות התיקונים כבר תלויה כיצד תוחזק הרכב בעבר, בשני מיקרה קיצון: הרכב שלי שנרכש יד 2 עם תיעוד טיפולים מלא מאדם מבוגר ועם נסועה נמוכה יחסית (12K ק"מ/שנה) עלה לי 6 אש"ח בתיקונים במשך 6 השנים שהוא אצלי. הרכב של אשתי נרכש יד 5 מבן דוד עם נסועה של 20K ק"מ/שנה ועלה לי בתיקונים פי 4...

רכוש יד ראשונה, מקסימום שנייה, רצוי מאדם מבוגר. רכישת רכב כזה דורשת תשומת לב רבה לטיפולים בעבר, רכב ללא תיעוד טיפולים מלא עלול לעלות בהרבה לאחר מכן, אל תחשוב אפילו להתפשר שם. בצע את כל הבדיקות המופיעות בדביק והתרכז במיוחד באלקטרוניקה/מפסקים ומצב הפלסטיקים. אע"פ שמדובר ברכב יחסית חדש לעיתים חלקי פלסטיק מתייבשים מהר אם הוא חנה הרבה בחוץ ומחירם מפחיד. אם גמרת את הבדיקות הראשוניות האלה בהצלחה אז לפני הפנייה למכון בדיקות גש לסריקה ממוחשבת במוסך מתמחה. קרא את מה שקרה לי ברכישת ה E350 שלי ותמצא שם עוד רעיונות.

• תוכן חדש...