Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות רכישה ואחזקה - BMW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מתעניין ברכישת BMW סדרה 3, שנתון פחות או יותר 2010 נכנס לי בתקציב (נניח עד 130K פלוס מינוס).

מה שמעניין אותי לדעת זה מה סדר הגודל של שאר ההוצאות באחזקת רכב כזה - עד כמה עלויות התחזוקה/ביטוח/וכו' יותר גבוהות מעלות רכב משפחתי רגיל?

אני רוצה לוודא שאני לא קופץ מעל הפופיק ונכנס למשהו שגדול עליי (אני לא הבן של תשובה :))

תודה

נ.ב. לגבי למה דווקא BMW - זה רכב שתמיד רציתי, ומה שבעצם רציתי לברר כאן זה האם זה ריאלי עבורי או לא.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדיין לא חקרתי לעומק את הדגמים. אני חושב שפחות מעניין אותי כוח המנוע (לא מחפש לנסוע 170) אלא יותר נוחות הנסיעה,אבזור ודברים כאלו, ככה שנראה לי שאני מכוון לכיוון ה320i או 318i.

לגבי התגובה הראשונה - אני מניח שביטוח עולה כ8K לשנה? טיפולים ואחזקות 3K לשנה זה ריאלי? האם יש עוד הוצאות? האם אני בכיוון :)?

פורסם
עדיין לא חקרתי לעומק את הדגמים. אני חושב שפחות מעניין אותי כוח המנוע (לא מחפש לנסוע 170) אלא יותר נוחות הנסיעה,אבזור ודברים כאלו, ככה שנראה לי שאני מכוון לכיוון ה320i או 318i.

לגבי התגובה הראשונה - אני מניח שביטוח עולה כ8K לשנה? טיפולים ואחזקות 3K לשנה זה ריאלי? האם יש עוד הוצאות? האם אני בכיוון :)?

בן כמה אתה? כמה שנים יש לך רשיון? היה רכב ברשותך עם ביטוח מקיף?

הדברים האלה משנים את המחיר של הביטוח.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

תלוי במצב הרכב, אם צריך להחליף צמיגים, צלחות, רפידות, טיפול אחרון (בכל מקרה, תנסה להוריד הנ"ל מהמחיר הסופי). אני קניתי לא מזמן אינפיניטי והייתי צריך "ליישר קוו", העליות של החודש הראשון היו דיי גבוהות בגלל הדברים שהזכרתי, תוסיף גם אגרת רישוי שנתית לקבוצה הרלונטית. אולי גם הביטוח יחייב איתוראן שמוסיף איזה 65 שקל בחודש.

פורסם
בן כמה אתה? כמה שנים יש לך רשיון? היה רכב ברשותך עם ביטוח מקיף?

הדברים האלה משנים את המחיר של הביטוח.

אני מבין שהודעה כזו גורמת לי להראות כמו ילד מתלהב :) אבל אני לא, אני בן 30, וכן יש לי רכב, וכן יש לי 3 שנים (אפילו יותר) ללא תביעות. יש לי רשיון מעל 10 שנים. תמיד רציתי BMW, ועכשיו אני רוצה לבדוק את זה יותר ברצינות (אבל לא בפזיזות - בגלל זה אני כאן)

פורסם
תלוי במצב הרכב, אם צריך להחליף צמיגים, צלחות, רפידות, טיפול אחרון (בכל מקרה, תנסה להוריד הנ"ל מהמחיר הסופי). אני קניתי לא מזמן אינפיניטי והייתי צריך "ליישר קוו", העליות של החודש הראשון היו דיי גבוהות בגלל הדברים שהזכרתי, תוסיף גם אגרת רישוי שנתית לקבוצה הרלונטית. אולי גם הביטוח יחייב איתוראן שמוסיף איזה 65 שקל בחודש.

ישור קו זה משהו חד פעמי, אני מניח שאוכל לספוג - כמה זה בערך? כמה אלפים בודדים?

פורסם

ערב טוב,

במשך כל חיי נהגתי לקנות מכוניות יוקרה משומשות וישנות מאשר רכבים שגרתיים במודלים חדשים.

יכול לומר בתור מי שנוסע באאודי A8 שהאחזקה של הרכבים האלו מטורפת!

מתחיל בביטוח מאוד יקר(לי עולה כעשרת אלפים ש"ח בשנה ואיני נהג צעיר ויש ברשותי העדר תביעות).

ממשיך בעלות חלפים וטיפולים במחירים אסטרונומיים.

ממשיך בצריכת דלק אימתנית.

ונגמר בירידת ערך מטורפת.

אבל,

ופה האבל הגדול.

רכב כמו שלי מהנה יותר מכל מאזדה 6 שנתון 2013 שעולה סביב אותו המחיר.

פה נכנס השיקול הכלכלי שלך,

אם אתה יכול לעמוד בהוצאות של הרכב,אתה תהנה מאוד.

אם לא,אתה נכנס לבור ללא תחתית.

יכול לומר לך מניסיון שב.מ.וו כמו שנאמר עליה "חווית הנהיגה המושלמת".

בכל אופן,הרכב הזה עדיין לא סדרה 7 או אס קלאס של מרצדס.

עוד עניין,

תוכל בתקציב שלך לקנות רכבים הרבה יותר טובים ומהנים מהרכב שציינת.

בהצלחה.

-----------------------------------

Audi A8 6.0L W12 '08

פורסם
ישור קו זה משהו חד פעמי, אני מניח שאוכל לספוג - כמה זה בערך? כמה אלפים בודדים?

אם להיות ספציפי, במקרה שלי זה 5000 לצמיגים וכיוון פרונט, טיפול שבא מייד לאחר הקניה 2300 (הבעלים הקודם משך איזה 2000 ק"מ מעבר), 3000 לצלחות ורפידות אחוריים, תיקון לאיתוראן 1300. הייתי יכול למשוך עוד 5000 ק"מ על הצלחות אבל רציתי לסיים הכל בחודש הראשון.

סך הכל, יצא לי ~15000k בחודש הראשון כולל אגרת רישוי קבוצה 7.

פורסם
ערב טוב,

במשך כל חיי נהגתי לקנות מכוניות יוקרה משומשות וישנות מאשר רכבים שגרתיים במודלים חדשים.

יכול לומר בתור מי שנוסע באאודי A8 שהאחזקה של הרכבים האלו מטורפת!

מתחיל בביטוח מאוד יקר(לי עולה כעשרת אלפים ש"ח בשנה ואיני נהג צעיר ויש ברשותי העדר תביעות).

ממשיך בעלות חלפים וטיפולים במחירים אסטרונומיים.

ממשיך בצריכת דלק אימתנית.

ונגמר בירידת ערך מטורפת.

אבל,

ופה האבל הגדול.

רכב כמו שלי מהנה יותר מכל מאזדה 6 שנתון 2013 שעולה סביב אותו המחיר.

פה נכנס השיקול הכלכלי שלך,

אם אתה יכול לעמוד בהוצאות של הרכב,אתה תהנה מאוד.

אם לא,אתה נכנס לבור ללא תחתית.

יכול לומר לך מניסיון שב.מ.וו כמו שנאמר עליה "חווית הנהיגה המושלמת".

בכל אופן,הרכב הזה עדיין לא סדרה 7 או אס קלאס של מרצדס.

עוד עניין,

תוכל בתקציב שלך לקנות רכבים הרבה יותר טובים ומהנים מהרכב שציינת.

בהצלחה.

תודה רבה לך על התגובה. כתבת "אם אתה יכול לעמוד בהוצאות של הרכב,אתה תהנה מאוד" - וזה בדיוק מה שאני מנסה להבין בשרשור הזה. כמה זה "אסטרונומי"? נניח מבחינת התחזוקה - כל כמה זמן מטפלים ברכב כזה? 10K? 15K? כמה עולה טיפול כזה? האם יש תקלות ברכב כזה בן 3-4 באופן שכיח (או במילים אחרות - עד כמה האמינות דומה למשהו פשוט יותר כמו טויוטה)?

ולגבי רכבים אחרים - אני מאוד אוהב את BMW, אבל יש לך המלצה אחרת שיותר טובה משמעותית?

פורסם (נערך)
תודה רבה לך על התגובה. כתבת "אם אתה יכול לעמוד בהוצאות של הרכב,אתה תהנה מאוד" - וזה בדיוק מה שאני מנסה להבין בשרשור הזה. כמה זה "אסטרונומי"? נניח מבחינת התחזוקה - כל כמה זמן מטפלים ברכב כזה? 10K? 15K? כמה עולה טיפול כזה? האם יש תקלות ברכב כזה בן 3-4 באופן שכיח (או במילים אחרות - עד כמה האמינות דומה למשהו פשוט יותר כמו טויוטה)?

ולגבי רכבים אחרים - אני מאוד אוהב את BMW, אבל יש לך המלצה אחרת שיותר טובה משמעותית?

אתה רוצה הערכה גסה?

רכב משפחתי ממוצע עלות אחזקה היא כ-25K-30K שנתי.

רכב יוקרה כמו שאתה מתכוון פי 2 יותר. יכול בכיף להגיע ל-60K כולל ביטוחים, דלק, טסט וטיפולים...והייתי נחמד.

אני אתן לך סתם דוגמא:

החלפתי בפונטו שלי ממיר קאטליטי (או איך שרושמים את זה), עלה לי 700 ש"ח, דקה אחרי נכנסה BMW סדרה 3 ועשתה את אותו הטיפול בדיוק, עלה לבעלים פי 10 בדיוק.

עריכה אחרונה על ידי אוהד זכי

פורסם
אתה רוצה הערכה גסה?

רכב משפחתי ממוצע עלות אחזקה היא כ-25K-30K שנתי.

רכב יוקרה כמו שאתה מתכוון פי 2 יותר. יכול בכיף להגיע ל-60K כולל ביטוחים, דלק, טסט וטיפולים...והייתי נחמד.

אני אתן לך סתם דוגמא:

החלפתי בפונטו שלי ממיר קאטליטי (או איך שרושמים את זה), עלה לי 700 ש"ח, דקה אחרי נכנסה BMW סדרה 3 ועשתה את אותו הטיפול בדיוק, עלה לבעלים פי 10 בדיוק.

וואלה... פי 2 יותר? מפתיע אותי (לרעה)... אם זה המצב - לא נראה לי שאלך על זה. אני הייתי בכיוון של 30-40 אחוז יותר הוצאות, אבל 5K לחודש? אפשר לדעת על מה זה הולך? ביטוחים אני אתן הערכה גסה (כלפי מעלה) של 1K לחודש, דלק בנסועה כמו שלי זה בערך 1.5K לחודש. אתה רוצה להגיד שטיפולים זה 3K לחודש? או שאתה כבר הכנסת כאן את ירידת הערך?

אני לא בטוח שהמספר שלך של 25K-30K הוא נכון. אם לא אקנה BMW אקנה רכב יותר חדש ואני חושב שהעלות שלו כולל ירידת ערך יותר יותר, נניח בסביבות ה35K.

פורסם
וואלה... פי 2 יותר? מפתיע אותי (לרעה)... אם זה המצב - לא נראה לי שאלך על זה. אני הייתי בכיוון של 30-40 אחוז יותר הוצאות, אבל 5K לחודש? אפשר לדעת על מה זה הולך? ביטוחים אני אתן הערכה גסה (כלפי מעלה) של 1K לחודש, דלק בנסועה כמו שלי זה בערך 1.5K לחודש. אתה רוצה להגיד שטיפולים זה 3K לחודש? או שאתה כבר הכנסת כאן את ירידת הערך?

אני לא בטוח שהמספר שלך של 25K-30K הוא נכון. אם לא אקנה BMW אקנה רכב יותר חדש ואני חושב שהעלות שלו כולל ירידת ערך יותר יותר, נניח בסביבות ה35K.

ביטוחים, אגרת טסט, טיפולים לטסט, טיפולים תקופתיים, בלת"מים, דלק, ירידת ערך...אם 30 אלף עולה לרכב רגיל ואתה אומר 30 אחוז יותר זה עוד 10K אני מבטיח לך שהיו יותר על הכביש מאשר משפחתיות רגילות.

• תוכן חדש...