Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחילת נסיעה במישור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הנושא הוא לכאורה בנאלי, אבל אשמח לקבל תגובות לא בנאליות

איך מתחילים נסיעה במישור ברכב בנזין ידני? אני יודע על 2 שיטות עיקריות שגם נלמדות אצל המורי נהיגה השונים, כשכל אחד בוחר דרך אחרת.

דרך 1. רגל על בלם וקלאצ', להעביר את הרגל מהבלם לדלק, לתת קצת דלק (על ריק כאילו), להרים את הקלאץ' לאט לנקודה, להוסיף דלק, ושוב להרים עד הסוף ולהגביר מהירות .

דרך 2. להשאיר את הרגל על הבלם, להרים את הקלאץ' לנקודת החיכוך, להוסיף אז קצת דלק, להרים עוד את הקלאץ' עד למעלה, ולהגביר מהירות.

ממה שאני מבין העדיפות בדרך הראשונה היא שנתינת הגז לפני הגעת הקלאץ' לנקודת החיכוך היא עוזרת שהחיכוך יהיה יותר קל, מה שתורם להתחלת נסיעה מהירה יותר, ולסיכוי נמוך שהרכב ייכבה. העדיפות בדרך השניה היא שלעיתים ישנה עליה קלה שלא מרגישים בה ואם משחררים את הבלם לפני שהמצמד מגיע לנקודה ניתן להתדרדר לאחור, ולכן עדיף להשתמש בטכניקה הדומה לזינוק בעליה, אבל מהירה יותר.

אשמח לשמוע איך לימדו אותכם או איך אתם נוהגים, והאם ישנם עוד סיבות להעדפה של דרך אחת על השניה. ושוב אני מדגיש מדובר על בנזין ולא על דיזל.

פורסם

אין הגיון להרים את הקלאץ' לנקודת החיכוך ברכבים מודרניים

מפני שברובם ישנה מערכת (Hill Hold) שמונעת מהרכב להדרדר עד הרגע שלוחצים על הגז.

פורסם

אני נוהג בדרך הראשונה מכיון שהממונט של הרכב שלי נמוך אז חייבים להוסיף מעט גז.

ברכב דיזל או עם מומנט גבוה מספיק לשחרר רק את הקלאץ' והרכב כבר יתחיל להתקדם.

הדרך השניה נכונה לזינוק בעליה.

פורסם

העדיפות בדרך השניה היא שלעיתים ישנה עליה קלה שלא מרגישים בה ואם משחררים את הבלם לפני שהמצמד מגיע לנקודה ניתן להתדרדר לאחור, ולכן עדיף להשתמש בטכניקה הדומה לזינוק בעליה, אבל מהירה יותר.

למה צריך Hill Hold במישור? נראה לי התכוונת מדרון..

פות"ש נתן דוגמא למקרה בו יש עלייה.

פורסם

מה קשור HILL HOLD? יש את זה במעט מאוד רכבים ידניים נכון לישראל אוגוסט 2014 והוא בכלל שאל על מישור.

אני לא רואה הגיון בלהוסיף גז לפני שמתחילים להרים את הקלאץ' . מרימים את הקלאץ' עד לנק היחכוך או מעט לפניה . מתחילים להוסיף גז ובאותו הזמן לשחרר את הקלאצ' .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אפילו בשיטוט קצר ברשת, ניתן לראות שיש מורים שמלמדים כך ויש אחרת.

מה שהתכוונתי בדרך השניה הוא, שלא לתת גז לפני הגעה לנקודת חיכוך, אפילו שהרגל כבר לא צריכה להיות על הבלם, וזה השוני בין זינוק בעליה לדרך השניה, וגם כמו שכתבתי, במשך זמן החזקת הקלאץ' בנקודה ועזיבת הבלם.

פורסם
מה קשור HILL HOLD? יש את זה במעט מאוד רכבים ידניים נכון לישראל אוגוסט 2014 והוא בכלל שאל על מישור.

הוא שאל על מישור ובנוסף על מקרה בו יש עלייה קלה. הבנת הנקרא.

פורסם
ולמה בשיעור נהיגה כן מלמדים ככה?

זה לא גורם ליותר כיבויי מנוע?

אולי המורה רוצה לפתח את הרגישות לנקודה אצל התלמיד.

בהתחלה זה בסדר להרגיש את הנקודה, זה בכדי שהנהג ילמד את הנקודה ולא ישים פול גז לפני שהוא עוזב את המצמד...חבל על הדלק/מנוע/צמיגים.

לנהגים יותר מנוסים אין סיבה למצוא את הנקודה הזאת {לא נקודת G}, שמים טיפה גז ועוזבים מצמד בעדינות.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

ברמת העקרון

שיטה ראשונה שתיארת אינה דורשת אחיזה בבלם מכיוון שאתה במישור ואתה לא מדרדר לא לכאן ולא לכאן.

אתה יכול להעלות את הקלאצ' לנקודת החיכוך ואז להוסיף גז, אתה יכול כבר לתת אלף סל"ד ולהרים את הקלאצ' - היציאה תהיה יותר חלקה בעיניי.

בכל אופן האופציה השניה שתיארת, אחיזה בבלם ותוך כדי שהרגל לא מרפה מהבלם לתפוס את נקודת החיכוך בקלאצ' זה למעשה זינוק בעלייה.

הדיסקיות נתפסות אחת בשניה ולרכב יש מספיק כח כדי לא להדרדר אחורה, אחרי שהגעת למצב הזה אתה חופשי לשחרר את הבלם ולהוסיף מעט גז עלמנת להתקדם.

Seat Mii 3Doors

פורסם

כל הפעולות בעיקרון נעשות כמעט באותו זמן, ברצף מהיר: עזיבת דוושת הבלם-->שיחרור הקלאץ ולחיצה על דוושת הגז לתאוצה משמעותית של האוטו. לא רואה שום סיבה לתת גז לפני שמתחילים לשחרר קלאץ, כמובן מדובר על אוטו ברמה מכנית סבירה וכמובן במישור.

פורסם

אם אני עוזב לחלוטין את הבלם לפני שהתחלתי לשחרר קלאץ', גם כשנראה לי שאני נמצא במישור, אני לא יכול להיות מופתע ולגלות שאני מתדרדר קצת לאחורה בגלל שאני בעליה קטנה, שקשה להבחין בה?

אני מניח שהפתרון הקלאסי הוא לשחרר קלות את הבלם ולחוש במצב הרכב.

פורסם

אין לי שום טענה לפות"ש אבל... נסיעה במישור? אז מה לעזאזל מלמדים היום בשיעורי נהיגה - לפתוח ווייז?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...