Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

באחד השירושורים כאן הוזכר המונח TCO, אז עלה רעיון במוחי הקודח - למה שלא יהיה חוק שמחייב את יבואני רכב, בנוסף למחיר הקניה, לפרסם עלויות אחזקה משוערות בתקופת האחריות של הרכב - ביטוח לנהג ממוצע, עלויות טיפולים במוסכי יבואן, עלות דלק בנסועה ממוצעת?

זה יכול לעזור להרבה אנשים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ומה יקרה אם נסעת עם רגל כבדה על הגז, ויצא לך שהיבואן "שקרן"? או שאתה באמת חושב שאנשים יקראו דפים על גבי דפים של כל מיני מקרים בהם הנאמר לא תופס וכו' וכדומה. רוב האנשים מעולם לא ראו את הפוליסה של ביטוח החובה שלהם ולא באמת יודעים מה מגיע להם ומה לא, לא רואה סיבה שאנשים יטרחו לקרוא את הפירוט של המלא של יבואני הרכב לגבי עלויות אחזקה ממוצעות. מה שכן אמירות כמו "רכב זה צורך ליטר ל 20" יחרטו חזק במוח וברגע שהרכב הנ"ל יעשה ליטר ל 19, כולם יתחילו לצרוח שהמדינה חרא וכולם פה רמאים.

חוץ מזה שאני לא רואה סיבה "להעניש" את יבואני הרכב. הם לא מתכננים את הרכב, סל הכל מייבאים אותו ארצה. אתה כלקוח מחוייב לעשות את החשבון שלך ולראות אם זה מתאים לך או לא.

פורסם

על פניו נשמע רעיון טוב, להקל עוד יותר על הלקוח. אבל, אם חושבים על זה יותר לעומק, לדעתי זה לא רעיון טוב.

למה? כי:

1. כמה אחריות כבר אפשר לזרוק על היבואן? איפה האחריות האישית של הלקוח? אם זה מעניין אותו, שישאל! המון לקוחות שלי שואלים אותי כמה עולה טיפול, אז אני פשוט עובר את הדלת למוסך שצמוד אליי, יושב עם יועץ השירות ביחד איתם, והם שואלים אותו איזה שאלות שהם רוצים.

2. כנראה שאף אחד לא באמת יסתכל על זה. כמו שגם היום מפורסמים נתוני צריכת הדלק והזיהום של כל רכב, גם באולם תצוגה זה מופיע ליד הרכב, ועדיין אנשים שואלים אותי כשזה כתוב להם מול העיניים. כמות האנשים שבאמת מסתכלים על זה, לפחות מהניסיון שלי, היא מזערית.

3. זה לא באמת יעזור כי מוסך שירצה לחרוג מזה ולקחת קצת יותר כסף, לא תהיה לו בעיה. ינפיץ עוד איזה משהו שצריך לתקן/להחליף, והופ, הנה קפץ מחיר הטיפול. הלקוח יגיד שהוא לא מעוניין? המוסך יכול להכניס הערה במחשב שלא בוצעה החלפה/בוצע תיקון לחלק כזה וכזה ואז חס וחלילה כשהלקוח יצטרך לממש אחריות יעשו לו בעיות כי זה לא בוצע. בקיצור, המוסך תמיד ימצא דרך לעקוף את זה.

כמו נתוני צריכת דלק שהיצרן מפרסם, נתוני מעבדה. בפועל, אתה צורך הרבה יותר דלק.

אני בטוח שיש עוד סיבות שלא הצלחתי לחשוב עליהם.

כמו שאמרתי בהתחלה, רעיון טוב על פניו, אבל כשנכנסים יותר לעומק, לדעתי לפחות, מיותר לחלוטין.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

רעיון נחמד אבל אין צורך להגזים. אחזקת רכב יכולה להיות 700 לחודש ויכולה להגיע עד אלפים לחודש.

כל אחד והאופי נסיעה שלו, כל אחד והמרחקים שהוא נוסע, כל אחד והבלאי שהוא מייצר, כל אחד והביטוח שלו...אם זה נהג חדש, צעיר, מבוגר, צד ג', מקיף, נוסע בשבת, לא נוסע בשבת, כמה אנשים נוסעים ברכב...וזה לא נגמר.

ברגע שבן אדם קונה רכב חובה עליו לקחת בחשבון את כל הדברים שמסביב. לא סתם אומרים כל זמן שלקנות רכב זה לא הבעיה, לתחזק אותו ולקחת את שאר הדברים החודשיים בחשבון, זה כבר פונקציה אחרת.

במקרה ראיתי פה בפורום מישהו שרכש סיאט איביזה חדשה ורשום שאין לו כסף לשלם לביטוח שלה והוא חייב ביטוח בזול. אני מנחש וזה רק ניחוש שהוא גם לא לקח בחשבון דברים בסיסיים כמו שיפורים קטנים כמו מערכת סאונד טובה.

דרך אגב, זאת הסיבה גם שהפורום הזה קיים, להתייעץ ולא לזרוק כסף סתם ככה לפח.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
באחד השירושורים כאן הוזכר המונח TCO, אז עלה רעיון במוחי הקודח - למה שלא יהיה חוק שמחייב את יבואני רכב, בנוסף למחיר הקניה, לפרסם עלויות אחזקה משוערות בתקופת האחריות של הרכב - ביטוח לנהג ממוצע, עלויות טיפולים במוסכי יבואן, עלות דלק בנסועה ממוצעת?

מציע שתקדח לכיוון עזה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בוודאי חשבו על זה. זה היה מאוד מעייף.ואז החליטו להמציא את הליסינג התפעולי - גם לפרטיים - כדי להוציא מאיתנו את הכסף בוודאות ויותר חשוב בקלות.

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

יותר מדי משתנים ויותר מדי מקום לתחמנות מצד היבואנים.

מישהו פה באמת חושב שהם לא ינצלו את זה כעוד פלטפורמה לפרסום עם נתונים מעוותים ולא באמת יכתבו מידע אמין?

חוץ מזה בן אדם קונה מזגן ב2000 שקל וחופר למוכר חצי שעה על צריכת חשמל, אחריות ואמינות, אז רכב ב100 אלף שקל לא תעשה שיעורי בית?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

למעט אולי הערכה של עלויות טיפולים שוטפים במוסכי היבואן (עם כוכבית), אני לא רואה משהו נוסף שצריך או שאי אפשר לחשב לבד.

פורסם
מציע שתקדח לכיוון עזה

הרגת אותי :mrgreen:

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

• תוכן חדש...